BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #400952 przez chłopek
nataleczka chcrzestny chce mu kupic
w sumie Sebus mi zasypia sam tez przy piersi albo czasem w wózku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400978 przez Joanna
Misiak fajny, ale cena odstrasza :laugh:
my właśnie wróciliśmy od lekarza, dzisiaj rano zauważyłam u Ali wysypkę, takie czerwone plamki na ciele i w okolicach uszek. Prawdopodobnie jest to reakcja alergiczna na mydło nivea, którym myję pupcię córki. Mam tylko używać płynu bezzapachowego oillatum lub oillan, my kąpiemy Alicję w tym drugim i wszystko jest w porządku. Trochę dziwne, bo krem i oliwkę też mam firmy nieea i nic się nie dzieje, widać mydło jest zbyt zapachowe. Mam tylko nadzieję, że szybko się tego pozbędziemy :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401001 przez Madeline
Kochane muszę się dziś pochwalić, że mój synuś przespał w nocy bez przerwy 6 godzin !!! :lol: Aż po 3 godzinach sama się obudziłam i sprawdzałam czy oddycha ;) No i musiałam ściągnąć mleko z cyców, bo myślałam, że mi eksplodują :lol: Znalazłam sposób na mojego synka :) Po kąpieli koło 20:30 daje mu cyce i bawimy się z nim do ok 22, czasami szybciej sam usypia. Potem koło tej 22 dostaje butlę mm i wypija średnio 60-70 ml (ja wtedy z cyców ściągam mleko a mąż karmi ;) ) i zasypia nam sam, budzi się wtedy po kilku godzinach. Dziś jestem w końcu wyspana :lol:

Wczoraj wieczorem ważyłam się z synkiem i później samej, no to mój klopsik waży koło 4,600 kg (waga domowa, to może być trochę różnicy) a ja ważę 64,200 kg czyli koło 4 kg zostało mi do zrzucenia do wagi sprzed ciąży a mój cel to 57 kg. Ciekawe czy się uda? ;)

Zła jestem, bo mi chyba małego w szpitalu źle zmierzyli, bo powiedzieli że jest długi na 58 cm, a wczoraj mierzyliśmy go, bo byliśmy ciekawi ile urósł no i chcieliśmy wiedzieć na ile mamy ciuszki kupować na chrzest i wyszło nam, że Aleks mierzy 55 cm :ohmy: Nie możliwe, żeby się skurczył, a mierzyliśmy go kilka razy. Teraz się nie dziwię, dlaczego on wchodzi w rzeczy 56. Co za ludzie :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Koni synuś słodziutki ;)

Joanna mój Oluś miał wysypkę na nóżkach, ale po płynie do kąpieli Johnsona, ale teraz używamy Oilatum i jest wszystko dobrze ;)

12 lata 5 miesiąc temu #401003 przez nataleczka_92
Madeline gratuluję snu małego:) a co do mierzenia,to napewno musieli się pomylić skoro synuś wchodzi w ubranka 56. Mój się urodził 54cm to teraz ubranka na 56 robią się za małe. Kochane a jak u was z jedzeniem?bo ja zauważyłam że jestem ciągle głodna i chyba zamiast chudnać to mi się przytylo:(

12 lata 5 miesiąc temu #401049 przez Koni
Madeline dziekujemy :) Fajnie że Aleks tak noc przespał :) Kacperek najdłużej spał ok 5h ale na cycusiu więc nie narzekam :P
Co do wagi to mi dalej stoi te 13kg i nie chce drgnąć :( chętnie bym przeszła na dietę ale ze względu na kolki małego nie mogę i do 3 miesiąca muszę poczekać z wagą jak dla sumo :/ Ja słyszałam że jest ciężko schudnąć jak się karmi i też że się tyje. Już nie wymagam żeby mi całe kilogramy zeszły ale chociaż te 10kg resztą się tak nie przejme.

A tak w ogóle to ciekawe co u Kasiulki i sister.anny coś nie za często nas odwiedzają :(

12 lata 5 miesiąc temu #401071 przez nataleczka_92
Koni właśnie też się zastanawiam co u sister.anny i kasiulki. Nawet napisałam jej dziś smsa ale cisza... Mam nadzieję że u nich wszystko w porządku

12 lata 5 miesiąc temu #401073 przez Koni
nataleczka_92 no ja też czasami myślę co u nich i szkoda że nas nie odwiedzają :( W ogóle dużo dziewczyn po porodzie przestała się odzywać :S

Ja nie zawsze mogę siąść do komputera ale wtedy sobie przez telefon patrze co tam u Was jak karmię małego ;) Dzisiaj i wczoraj przesypia mi dzień to i na laptopie mogę popatrzeć :D

Kurcze straszliwie mnie boli ząb bo mi pękł w 9 miesiącu ciąży i mam tylko połowę i dziurę w środku a tutaj do dentysty nie pójdę i tak się męczę :(

12 lata 5 miesiąc temu #401075 przez nataleczka_92
Koni no ja to już nie pamiętam kiedy siedziałam przy laptopie... Więc też czytam i pisze ciągle z telefonu. I tak jak Ty najczęściej gdy biorę małego do karmienia to podglądam forum:) problem z zębem też mam. Pękł mi ząb mądrości już na końcu ciąży. I napewno jest do wyrwania ale okropnie boję się iść do dentysty,bo czytałam że z tymi zębami mądrości to ciężko wyrwać,trzeba później szyć dziaslo i się tak wystraszyłam. Z reszta na razie to i czasu brak. Tymbardziej że jeszcze przed nami przeprowadzka.

12 lata 5 miesiąc temu #401088 przez blue01
hejka dziewczyny,my juz po chrzcinach,zdjecia wrzuce jak tylko dojda do mnie,bo nie robilismy wlasnym aparatem:),a co do wzrostu to niby w szpitalu corcia miala 54 cm,a w przychodni okazalo sie,ze miala50 cm :) podobno w szpitalu mierza po wszystkich krzywiznach,dlatego wiecej wychodzi

12 lata 5 miesiąc temu #401097 przez Koni
nataleczka_92 ja wyrywałam 2 górne ósemki i też mnie przez nią pół szczęki bolało bo się psuła :angry: Najważniejsze to iść do chirurga dentystycznego bo tylko on umie wyrwać ósemki. Ból przy wyrywaniu jest a potem przez tydzień strasznie buzia boli bo to ból przy każdym otwarciu ust ale da się przeżyć ;)
Ja muszę czekać aż będziemy w PL bo tu kiedyś poszłam zapłaciłam 180€ a po 5 miesiącach musiałam zęba wyrwać bo mi gościu waty napchał za taką piękną cenę :angry:

blue01 opowiadaj jak było i koniecznie czekamy na foty ;)

12 lata 5 miesiąc temu #401131 przez nataleczka_92
Koni ja się boję bardziej dentysty niż porodu!!! Naprawdę. Mam okropne przeżycia po pierwszym wyrwaniu i od tamtej pory masakrycznie się boję wyrywania i wogóle dentysty. Jak byłam drugi raz wyrwać bo mnie już okropnie bolało to z pół godziny siedziałam na fotelu nim dałam go wyrwać...:(

12 lata 5 miesiąc temu #401149 przez Koni
nataleczka_92 rozumiem bo ja też się strasznie boję ;) Mam jednego zaufanego dentystę i żadnemu innemu nie dam wyrwać sobie zęba!

12 lata 5 miesiąc temu #401172 przez blue01
he he Koni,bylo nawet nawet,malutka cala msze przespala,jak ksiadz lał ja woda to podniosla rece do gory i zaczela sie wiercic,myslalam,ze bedzie plakac(wody nie zalowal :laugh: )ale nie,spala dalej,impreze robilam w domu,wszystkich ludzi mialam ok.15,dalismy rade :) wlacznie z nasza corcia chrzczonych dzieci bylo jeszcze z 7-ro,mial co ksiadz wyliczac :laugh: no dobra,ide juz lulu,papa

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401183 przez Joanna
Faktycznie, też zauważyłam że niektóre dziewczyny przestały udzielać się na forum, może opieka nad dziećmi tak je pochłonęła :blink:
U nas wysypka nadal utrzymuje się, ale jakby na brzuszku było mniej plamek, zobaczymy. W razie czego w czwartek lub piątek pójdziemy do naszego pediatry ;) słuchajcie, a może to być uczulenie na kota? bo tak się zastanawiam...albo od tego mydła nivea, albo w moim mleku coś było,może proszek, sama nie wiem.

Nasza Ala rozgląda się coraz bardziej, ostatnio jak tata pocałował ją w czółko i odchodził to wędrowała za nim wzrokiem :) jutro nasze Maleństwo kończy miesiąc :kiss: ale ten czas leci!
dlatego powoli przymierzam się do kupna jakiejś karuzeli, możecie coś polecić? :blink:
blue01 koniecznie wrzuć zdjęcia z chrzcin, chętnie zobaczę :) 15 osób to nie tak mało, u nas wychodzi około 20stu, niestety przyjęcie musimy wyprawić w restauracji
w czwartek idziemy do księdza ustalić termin naszych chrzcin :) wtedy będę mogła zamówić zaproszenia i rozejrzeć się za ubrankiem dla Ali :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #401187 przez Joanna
właśnie podejrzałam lipcówki i pojawił się tam temat leżaczków i doszłam do wniosku, że popełniłam błąd,bo kupiłam leżaczek do 9kg, a nasza Ala za chwilę będzie ważyć 5kg :laugh:
także będę rozglądać się też za leżaczkiem takim do 18kg :) dziewczynki czy wkładacie Wasze maluchy do leżaczków?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka