BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401742 przez chłopek
koni bo ja hormonalnych nie mogę brać. mój Sebus tez strasznie na nosku charczy ale nie ma temp. psikam mu woda morska ale nic nie daje a jak sciagam fridą to nic tam nie ma

mojego Sebusia odparzyło. przy pachwinach i troche nóżki (jak ie fałdki) :( az mu skóra schodzi i ma takie białe krostki. nie wiem czy to nie potówka jest

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #401748 przez nataleczka_92
Chłopek to mój mały też ma to samo. Cały czas mu harczy. Ale jak była położna to wkońcu spytałam jej o to,bo mówię że już ponad 3tygodnie i niewiem co się dzieje...ale powiedziała że niema się czym martwić bo to nie jest choroba bo niema ani temp ani nic tylko mu charczy. I to jest od tego że jak np leży a wtedy mu się uleje do środka i zapycha drogi oddechowe. Frida ani niczym tego nie wyciągnie. Kazała woda morska nawilzac i kłaść potem na brzuszku żeby mu zlecialo

12 lata 5 miesiąc temu #401751 przez chłopek
nataleczka no to ok. mojemu nadal oczka ropieja ale juz mniej w piatek mamy kontrole, lepiej zeby to przeszlo jak prztykac kanaliki

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401778 przez mildret

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401791 przez Joanna
tfu, Ala kończy dziś 4 tygodnie :) pomyliłam się :laugh: u nas standardowo pobudka co 2 godziny, ale Malutka jak zjadła przed 7.00 to pospałyśmy jeszcze do 9.30 :laugh:
teraz zasnęła i mogę zjeść spokojnie śniadanie :) wieczorkiem znowu pójdziemy na spacerek, dotlenione dziecko ma apetyt, że hej!:blink:

12 lata 5 miesiąc temu #401804 przez chłopek
mój wlasnie lezy w wózku na ganku przy otwartych drzwiach nie chche go brac na pole bo za ciepło a nie ma nigdzie cienia

12 lata 5 miesiąc temu #401813 przez nataleczka_92
My po 14 wybieramy się do sklepu. A jak wrócimy to na podwórku mamy cień i muszę poprac dywany na przeprowadzkę. Ogólnie teraz tyle roboty że szok. A byliśmy zamówić wczoraj oliwce meble do pokoju i do przedpokoju:) a później kupiliśmy jeszcze garnki,zestaw obiadowy i pierdolki do kuchni...ale to wszystko drogie... Nie spodziewałam się że można tyle kasy wydać

12 lata 5 miesiąc temu #401831 przez Joanna
nataleczka_92 my jak przeprowadzaliśmy się od teściów na swoje 2 lata temu, to też trochę pieniędzy wydaliśmy, samo umeblowanie sypialni sporo kosztowało, staraliśmy się kupować po trochu i w ten sposób od września, kiedy już zamieszkaliśmy do grudnia wszystko było umeblowane :blink: łazienka i kuchnia były już zrobione, a jak jest u Was? stan surowy czy mieszkanko typowo do zamieszkania?

12 lata 5 miesiąc temu #401841 przez nataleczka_92
Joanna my jak na razie mieszkanie musimy wynająć. Za bardzo się boję brać tak duży kredyt na mieszkanie...jak na razie przy dwójce dzieci małych. A niestety z żadnej strony pomocy nie mamy:( kuchnia i łazienka są umeblowane. Pralkę też musimy jeszcze kupić a meble do pokoju tylko mamy. Więc musieliśmy kupić dla oliwki do pokoiku. Żeby pustych ścian nie było

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401845 przez Koni
No to jednak pojechaliśmy do lekarza sprawdzić i wszystko jest czyściutkie a temperaturą trzeba się martwić jak jest 37,6 a tak to ok. Jedynie mamy zapchany nosek i dostaliśmy kropelki bo woda morska nic nie dawała

Teraz Kacperek na cycusiu siedzi :) Pani doktor powiedziała że już widać po nim wagę (hehe w końcu jakoś w ciuchach wygląda).
A to charczenie jest straszne ja to wtedy mam wrażenie że on nie może oddychać ale jak wiem że nic mu nie jest to jestem spokojniejsza, kolejna wizyta w piątek :)

Joanna no właśnie bo dziwne by było gdyby szybciej skończyła miesiąc niż Kacperek a urodziła się dzień po nim :silly:

nataleczka zazdroszcze przeprowadzki na swoje :)

Dziewczyny czy Wasze maluchy też tak płaczą jak robią kupke?

A co do tych krosteczek w pachwinach to u nas było to samo i dostalimy maś na clotrimazolu ( specjalną dla dzieci) i zeszło pięknie po tygodniu a schodziła nam skóra i aż bąbelki były.

12 lata 5 miesiąc temu #401866 przez chłopek
koni dzieki za informacje polozna powinna u nas byc to sie jej jeszcze dopytam.
a mój tez płacze jak robi kupe nie zawsze ale płacze

12 lata 5 miesiąc temu #401870 przez iwonka_wwa
Witam mamusie! Ja równiez staram sie czytać na bieżąco, ale z pisaniem już gorzej.
Koni dobrze że z Kacperkiem wszystko ok. Lepiej zweryfikować niż coś przeoczyć. A co do kupek to Michas nie płacze, raczej tylko się trochę pręży, ale kupki ma luźne więc to raczej nie zatwardzenie. A u Kacperka kupki są luźne?

nataleczka my sie przeprowadzaliśmy w grudniu i wydaliśmy majątek - a to tylko 2 pokoje, ale też kuchnia. Do tej pory nie mamy kinketów ani żyrandoli tylko zwisające żarówki. I stołu do kuchni nam brakuje - jemy na kolanach. Co przy Michałku nie jest takie złe bo na rozsiadanie sie i tak nie ma czasu :)

My byliśmy dziś na ważeniu i Michaś waży już 5080g :O pediatra powiedziała, że już nie trzeba kontrolować, cyc działa :D
Ale nam nadal pępuszek nie odpadł :( Powiedziała, że jak do szczepienia nie odpadnie - 14 sierpnia - trzeba bedzie usuwać chirurgicznie. Jest jeszcze trochę czasu, więc mam nadzieje ze do ego nie dojdzie. I też nam sie odparzenie zrobiło tylko wokół odbytu. Nie wiem czemu, pieluszki zmieniam bardzo często. I zastanawiam się, czy to nie od tych chusteczek nawilżanych i traz przemywam tylko wacikiem nasączonym wodą i smaruje Bepanthenem i jest już trochę lepiej.

Co do współżycia to też narazie jakos brak mi ochoty, poza tym jeszcze trochę plamię i mam chyba jeszcze jedną ranę, bo wyczuwam takie zgrubienie. 30 mam wizyte u ginekolog, zobaczymy co powie.
A antykoncepcja..sama nie wiem. Na razie też prezerwatywy, bo chyba będę chciała siostrzyczkę lub braciszka dla Michałka :) Chocciaż po moim porodzie nie wiem czy bym drugi raz to przeżyła :(

12 lata 5 miesiąc temu #401883 przez Koni
No mamusie to nie podczytywać tylko udzielać się bo my też jesteśmy ciekawe co u Was ;)

iwonka_wwa kupki są luźne ale mimo to płacze, lekarka powiedziała że tak może być do 6 tygodnia a potem powinno się normować.

A Michaś to już kawał chłopa :) Kacperek ledwo 3 kilo przekroczył :P

Z tym pępuszkiem współczuje ale spróbuj przemywać mokrą watką a potem suchą może to coś da

Ja nie wiem czy Kacper będzie miał rodzeństwo wszystko jeszcze przed nami i na razie jednego trzeba ogarnąć choć zawsze chciałam dwójkę ;) Pamiętam tylko że jak mąż powiedział na sali porodowej tuż po narodzinach małego że następna będzie dziewczynka to mu powiedziałam że jak przyjdzie i ją sam urodzi ale teraz już zapomniałam ten ból i myślę że dała bym radę 2 raz.

12 lata 5 miesiąc temu #401914 przez Joanna
iwonka_wwa spróbuj pryskać pępuszek octeniseptem, najlepiej po kąpieli i na godzinkę owiń gazikiem.

Fakt, najpierw trzeba ogarnąć jedno dziecko :) sama nie wiem czy chciałabym mieć drugie dziecko, póki co czasami mąż coś przebąkuje o chłopczyku, ale to kiedyś :blink:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401916 przez Madeline
Kochane a to mój synuś z dzisiejszego spacerku :
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka