BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #402896 przez Kasiulka
dziękuję Wam dziewczyny za te wypowiedzi, myślałam że jestem sama z takimi wątpliwościami. ja na prawdę nie czuję się atrakcyjnie, całą moją pewność siebie szlag trafił :(

blue01 masuję i przemywam cały czas, ale to już chyba zbyt poważne stadium na to bo nie pomaga :( wstrzymuję się z podaniem drugiego antybiotyku, bo nie chcę w Małą tyle tego ładować, ale pewnie będę musiała :(

chłopek zazdroszczę Ci takiego dobrego powrotu do czułostek, ja się bardzo boję jak to u mnie będzie. co tu dużo gadać, ja nawet nie wiem jak się przed mężem rozbiorę :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #402971 przez Koni
blue słodziaki z tych Twoich dziewczynek :) A starsza to chyba niezły pomocnik ;)

Byliśmy dzisiaj na ważeniu moje dziecko przybrło w 1,5 tygodnia 410g! Waży już 3580g :D

Kupiłam sobie dzisiaj specjalne staniki do spania bo w tych normalnych do karmienia było mi strasznie niewygodnie bo mi sie przekręcały w nocy.

12 lata 5 miesiąc temu #403022 przez blue01
To fakt,starsza bardzo mi pomaga,teraz nawet doszlo do tego,ze wychodzi z mala na spacer :)

12 lata 5 miesiąc temu #403025 przez Joanna
My dzisiaj mieliśmy kolejną ciężką noc :dry: Ale zasnęła koło 22.00 po kąpieli i jedzonku, obudziła się po północy i tak nie spała do 4.00 :ohmy: albo chciała jeść, albo pieluszkę trzeba było zmienić, popłakała nawet trochę, jak nigdy...może było jej po prostu gorąco, zobaczymy jaka będzie dzisiejsza noc, oby lepsza ;)
zauważyliśmy z mężem, że nasze dziecko jest bardzo spokojne i dużo śpi w dzień, szeczgólniee w podróży w foteliku bądź wózku i lubi odwiedzać innych :) dzisiaj byliśmy na zakupach, które Alicja przespała, potem wstąpiliśmy do teściów i tam też grzecznie spała, obudziła się tylko dwa razy na herbatkę a potem na mleczko, a na sam koniec grzecznie siedziała u mnie na rękach, no złote dziecko!i oczywiście wszyscy mówią 'jakie to Wasze maleństwo jest grzeczne i cichutkie' :laugh: :laugh:
poza tym mamy termin chrzcin na 9 września :) pozostaje mi tylko załatwić miejsce urządzenia przyjęcia, nie ukrywam że najlepiej byłoby u moich rodziców, mają domek jednorodzinny wystarczyłoby zamówić catering, no ale nie wiem czy się zgodzą. Jeszcze jak byłam w ciąży tak sugerowałam, ale w sumie odmówili, no zobaczymy :blink:
muszę jeszcze kupić Malutkiej strój na chrzciny, tylko zastanwiam się w jakim rozmiarze...odpowiedni będzie raczej 68 tym bardziej że do września jeszcze urośnie, teraz już ubieram ją w ciuszki 62, chociaż w niektóre 56 też się niby mieści...z tymi rozmiarami to jakaś paranoja :huh: i na sam koniec zostaje dograć fotografa, który robił nam sesję ślubną i wyszło mu to naprawdę bardzo dobrze:)

blue01córeczka śliczna, a starsza widać bardzo Tobie pomaga :)
kasiulka nie ma czego się wstydzić, przecież mąż Cie kocha i na pewno akceptuje taką jaka jesteś, poza tym na pewno nie jest tak źle jak to opisujesz. ja się wcale nie wstydzę męża, chociaż mam jeszcze brzuch po ciąży, z resztą nigdy nie należałam do najszczuplejszych i podobam się mężowi taka jaka jestem i bardzo mnie to cieszy

12 lata 5 miesiąc temu #403026 przez Joanna
koni Twój Malutki już nie jest taki malutki :) moja Ala 17 lipca ważyła 3950g, teraz po 7 sierpnia zapiszemy ją na szczepienie i zobaczymy ile przybrała :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #403030 przez magda__kielce
Hej mamusie jestem pod wrazeniem ze macie tyle czsu zeby posiedziec na neci popisac i ogarnac wszystko
Moj synus niestety niedaje mi za wiele czasu dla siebie w ciagu dnia jemy co 2 godziny a spi naprawde niewiele a jesli juz to najlepiej na raczkach
Jestesmy na bebilonie comfort i troszke juz lepiej z brzuszkie ale nadal pobolewa

zazdrosycye kolezanka ktore wrocily do tulaskow z meyami ja tez sie nie moge przemuc a dotego co rusz cos mi tam dolega jak nieszwz to jakies teraz zapalenie i dotego dostalam juz miesiaczki
Pozdrawiam was mamuski cztam was w kazdej wolnej chwili

12 lata 5 miesiąc temu #403035 przez rybka19834
Hej mamuski!
U mnie dzis masakra maly nie chce spać wogole jak przestaje go bujac to płacze :( nic nie mogę zrobić siedzę Głodna bo nie mam nawet jak kanapki sobie zrobić.kurcze kiedy on będzie juz większy.
Koni to moj jest lepszy bo w ciagu 1,5 tyg przytyl 900 gram ale to jest oczywiście za duzo i lekarz kazał ograniczyć mu jedzenie ale nie mam sumienia bo on wtedy tak płacze ze aż sie zanosi:/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja idę chyba dzis na zakupy bo mam ochotę sobie cos zakupić bo przez 9 miesięcy praktycznie ciuchów sobie nie patrzylam...ok uciekam maly przysnal( pewnie i tak na chwile) ale moze chociaz zdążę piersi na grilla przygotować;)

12 lata 5 miesiąc temu #403070 przez nataleczka_92
Hej mamusie. Mój synus dziś też mało spał. Ale niema się co dziwić przy takim upale każdemu chce się pić i każdy spocony. A dziś z rana musieliśmy sprawy pozałatwiac związane z mieszkaniem i oczywiście całą czwórka ale daliśmy radę:) a mój maluszek jak nie śpi to Ładnie sobie leży i piszczy;) kupiliśmy mu wczoraj mate z fisher price:) super sprawa. Mały lubi na niej leżeć i się wpatrywac jak na razie:) jak jesteśmy z nim u kogoś to każdy zdziwiony że on taki grzeczniutki jest:) moje zlotko kochane:*

12 lata 5 miesiąc temu #403078 przez nataleczka_92
A to mój skarb po kąpieli:)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #403083 przez Koni
A no moje szczęście już nie takie małe ale jak się wisi na cycuchach całymi dniami to co się dziwić :P
Szkoda tylko że nie wyjada mi tych kilogramów bo dalej magiczne 13kg na plusie i ani drgnie :( Coś czuję że dopóki będę karmić nic nie schudnę :(

magda_kielce ja przeważnie piszę z telefonu jak mały mi na cycu wisi bo inaczej też bym nie miała czasu ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403203 przez Madeline
Hej kochane :)

A mój maluszek właśnie w te upały non stop mi śpi, może dlatego, że trzymam go na samym pampersie? (bo u nas w domu jest 29 stopni :ohmy: )

Wczoraj dostaliśmy w prezencie dla małego leżaczek, z którego można zrobić fotelik do karmienia, jest super, bo można różne wielkości ustawiać. Dzisiaj np myłam naczynia, małego włożyłam w ten leżaczek (o dziwo podoba mu się tam, bo patrzy na maskotki i grzeczniutko leży) a ja mogę na spokojnie posprzątać w domu ;)

Kurcze dziewczyny jak ten czas leci ;) Tak czekałyśmy na nasze aniołki a prawie wszystkie mają już skończony miesiąc i dalej :D Nie obejrzymy się a nasze szkraby będą już siedzieć ;)

A to kilka zdjęć mojego synusia ;)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403204 przez Madeline
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403205 przez Madeline
Śpioszek :D
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #403209 przez nataleczka_92
Madeline to samo ostatnio pomyślałam. Tyle czasu czekałyśmy żeby malenstwo wkońcu się urodziło. A teraz czas szybko leci i mój skarb ma już skończone 6tyg:) i kocham jego piękny uśmieszek:) Twój synuś piękniutki i jakie włoski ma:) kochane a powiedzcie mi,zamierzacie po macierzyńskim wrócić do pracy?co z dzieckiem jeśli tak?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka