BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #402381 przez chłopek
joanna ja przy ksawciu tez szybko dostalam okres i chyba tak samo jak nataleczka, ale był krótki i skąpy, teraz jeszcze nie dostalam ciekawe kiedy dostane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #402392 przez nataleczka_92
Joanna też jestem zdziwiona że tak szybko. Ale po pierwszym porodzie też tak miałam. Nie prawda jest że jak się karmi piersią to niema okresu niestety:(

12 lata 5 miesiąc temu #402403 przez Madeline
Hej kochane :)

Ale musiałam nadrobić, przez ten dzień ładnie się rozpisałyście :D

U nas odpukać, malutki ładnie śpi od wczoraj. Bo byliśmy u jego pradziadków (moich dziadków) na wsi i cały dzień spał na świeżym powietrzu (oczywiście w cieniu i po 13:00) tylko brałam go do domu na karmienie. Tak mu się podobało, że mnie mogłoby nie być ;)

Powoli zaczynam szukać ciuszków dla małego na chrzest, ale nic nie mogę znaleźć ciekawego :(

12 lata 5 miesiąc temu #402415 przez Koni
Cześć mamusie ;)

Eh ja też noszę 42/44 a przed ciążą 38/40 więc jestem załamana :(

Kacperek mi dzisiaj zjadł o 23 i poszedł spać gdzieś koło 24 po czym płakał o 0:40 że chce jeszcze ale daliśmy mu smoka a ja poszłam spać a on został z mężem. Obudziłam się o 4:30 a moje dziecko smacznie spało z tatą w sypialni więc wzięłam go na karmienie bo to 5h! Zasnął po 5 i o 8 wzięłam go przewinęłam, wyczyściłam nosek i nakarmiłam i poszedł o 9 spać i spał do 11:30 :D

Smoczek działa cuda bo wzięłam małego do kuchni i mogłam sobie śniadanie zrobić a on dziamgał smoka.

12 lata 5 miesiąc temu #402417 przez chłopek
madeline a kiedy robicie chrzest juz pewnie pisalas ale nie pamietam

12 lata 5 miesiąc temu #402424 przez nataleczka_92
Madeline wejdz na www.szafakrasnali.pl . Tam są piękniutkie stroje dla maluszków. Ja pewnie zamówie ten komplet na krótki rękaw z kamizelka:) ceny też nie są wygorowane także wszystko ok:)

12 lata 5 miesiąc temu #402436 przez chłopek
nataleczka nie ma tej strony

12 lata 5 miesiąc temu #402508 przez blue01
a ja bylam dzis na wizycie kontrolnej u gin,wszystko ladnie wrocilo do formy,moge tez zaczac juz cwiczyc,uff,co za ulga :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #402515 przez nataleczka_92
Kochane to ta strona ubrankadochrztu.com

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #402520 przez Kasiulka
hej dziewczyny :) ale miałam do nadrobienia :) (przyznam że niestety trochę po łebkach czytałam) jak Wasze maluchy rosną! nie do poznania!
:)

długo mnie nie było bo tu na wsi u teściów internet raz działa , raz nie działa (nawet zasięgu w komórce muszę szukać na zewnątrz ;/ teściowa jest po operacji kręgosłupa i mam jeszcze ją na głowie także nie jest lekko. ale do rzeczy - u nas wszystko dobrze, mała pięknie śpi :) jedyny nasz problem to ropiejące oczko, gentamycyna nie pomogłą, przemywanie solą fizjologiczną również. lekarz przepisał nam kolejny antybiotyk... :( no i od 2 dni Zuzia ma wysypkę na buzi, poradźcie coś!

my chrzciny na początku września roobimy :)

noszenie pasa poporodowego pomogło mi na wciągnięcie się skóry,ale mój brzuch i tak jest paskudny - przez rozstępy. czytałam w necie że maści na blizny pomagają - próbowała któraś z Was?
Wielkimi krokami zbliża mi się koniec połogu i stąd moje pytanie - czy współżyłyście już po porodzie? jak to wyglądało? ja panicznie się tego boję, a i widok mojego wstrętnego brzuszyska wcale mnie nie pokrzepia :( ten brzuch całkowicie odebrał mi pewność siebie, do tego stopnia że ja sama siebie nie poznaję :( :( :( na początku sierpnia wybieram się na kontrolne badanie do ginekologa. boję się że nawet jeśli on powie że wszystko ok i że możemy już się kochać to ten nasz pierwszy raz okaże się strasznym rozczarowaniem i zrażę się całkowicie :( powiedzcie dziewczyny jak to u Was wygląda, przepraszam że o takie osobiste rzeczy pytam :(

12 lata 5 miesiąc temu #402547 przez Koni
Kasiulka super że się odezwałaś ;)

Ja jeszcze seksu nie uprawiam i tak jak pisałam wcześniej moje libido jest jak na razie zerowe do tego mój wygląd nie nastraja mnie do tego :(

Fajnie że brzuch się wchłonął ja swój jeszcze mam i mam pas po ciążowy ale się w niego nie mieszczę :angry: Rozstępy też mam i smaruje kremami na nie ale i tak wyglądają tragicznie.

Byliśmy dzisiaj nad morzem się poopalać bo piękne słoneczko było i ciepło :D Mały sobie teraz odpoczywa na leżaczku w krótkich spodenkach (pierwszy raz ubranych bo za zimno ciągle) bo w domu 23'C, przykryłam go kocykiem jak zasnął ale chyba mu gorąco bo się rozkopał :P

Ja na razie na chrzciny się nie nastawiam bo chcemy w grudniu zrobić ale pewnie pójdę pogadać z księdzem jak pojedziemy do PL bo muszę go przekonać żeby moja siostra mogła być chrzestną (ma nieślubne dziecko ;))

12 lata 5 miesiąc temu #402622 przez Madeline
Kochane ja dziś w domu miałam 29 stopni :ohmy: :ohmy: :ohmy: Myślałam, że się rozpuszczę :(

Chrzciny mamy 19 sierpnia. Dziękuję za tą stronkę, na pewno ją przejrzę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #402667 przez chłopek
kasiulka ja juz współżyłam z mężęm i było super, po pierwszej ciazy nie bylo tak dobrze i dlugo mialam opory. zawsze mozecie kupic żel nawilżajacy durex zeby nie byl taki dyskomfort, bo jak sie karmi piersia to to ( sucho jest)nawet gin mi tak mowila

12 lata 5 miesiąc temu #402794 przez blue01
Hejka,ja jeszcze nie wspolzylam z mezem i szczerze mowiac nie bardzo mnie ciagnie :P a co do ropiejacego oczka to moja corcia tez tak miala,przemywalam wtedy czystym wacikiem namoczonym w wodzie,mozna jeszcze sprobowac masowac kanalik lzowy,powinno pomoc

12 lata 5 miesiąc temu #402797 przez chłopek
no u nas nie pomoglo, dostalismy krople i dzisiaj mamy kontrole

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka