BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #398556 przez chłopek
a moze migrena ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #398559 przez Madeline
Nie wiem :( Przechodzi na chwile jak się zdrzemnę, ale jak zacznę chodzić i normalnie funkcjonować to znów zaczyna boleć, najlepiej jak się położę i głową nie ruszam :( A gdzie tu się małym zajmować? Jestem całe dnie sama i korzystam jak tylko mały śpi. Może na zmianę pogody? No nie wiem :(

12 lata 5 miesiąc temu #398562 przez chłopek
wez sobie apap, to pewnie migrena tez tak czasem mam

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398575 przez Koni
Madeline na razie go wsadzałam tylko rano i przespał 1,5h ;) Jeszcze trzeba w nicy przetestować :P Jak na razie to nie mogę go od 3h uspać i wykręca mi się na cyckach w każdą stronę :dry:

A powiedzcie jak wy usypiacie swoje dzieci bo mi mały usypia jedynie na cycku :angry:

A tutaj po kąpieli :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #398631 przez iwonka_wwa
Madeline a wysypiasz się choć troszkę? Ja tak miałam przez pierwsze 1,5 tyg po urodzeniu Michasia,ale prawie nie spałam. Dopero jak Michas przespał w nocy jakies 5h ciurkiem to ból przeszedł. Ratowałam sie raz Apapem, ale nie pomogło i wiecej nie rałam. Spróbuj spac jak tylko maluszek zasnie, moze pomoze.

Własnie wrócilismy od pediatry i na cycu samym mój skarbek przybiera na wadze ok 30g/dobę:D Czyli ta walka nie poszła w las :)

12 lata 5 miesiąc temu #398638 przez Madeline
Koni spróbuj dać mu smoczka, mój Aleks też zasypiał mi na cycach, ale gdy go nakarmię i mu się odbiję a chce cyca i tylko ciumka i nie ssie go to daję mu smoczek i wtedy mi ładnie zasypia. Moja mama mi to podpowiedziała. Może jest jeszcze za malutki i go przyzwyczajam do smoczka, ale tym będę się martwić później. Teraz przynajmniej mi nie wisi na cycach. (a maluszek jest śliczniutki :) )

Iwonka na tyle ile mały mi pozwala w nocy, a w ciągu dnia czasami zdarzy mi się drzemka pół godzinna, ale to bardzo rzadko, bo jest trochę roboty też w domu.

Chlopek dzięki kochana, spróbuję wziąć Apap, może pomoże.

A to mój Aleks z wczoraj:
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #398663 przez nataleczka_92
Kochane dzieciaczki piękniutkie macie:) u nas dziś znów położna była niestety nie miała wagi to niewiem ile mały waży ale jak go oglądała to mówiła że zrobił się malutki balonik i pięknie przybiera. Była miło zadowolona że nie mamy z nim żadnych problemów,ani z brzuszkiem ani z niczym innym. Pytałam o te ulewanie to powiedziała że to normalne bo jest malutki i jest jeszcze nie ukształtowany przewód pokarmowy. A te charczenie w nosku to też może być przez ulewanie i kazała nawilzac

12 lata 5 miesiąc temu #398730 przez Koni
Kacper od 6:30 przespał mi aż 1,5h a jest już po 17 :( Padam na twarz bo cały czas chce być na rękach :( Nie wiem czy to nie z powodu kupki bo robi mi na raty :dry:

Madeline Alex słodki :) A ze smoczkiem może spróbuję choć tutaj mówią że jak dziecko jest na cycu to lepiej mu nie dawać ale nie mam już sił siedzieć z cyckami na wierzchu a dzisiaj wisi mi cały dzień :(

nataleczka_92 super że Filipek przybiera ładnie i że nie macie z nim żadnych problemów.

12 lata 5 miesiąc temu #398739 przez nataleczka_92
Koni ja mojemu też smoka podaje i później nie mamy żadnych problemów z karmieniem. Tylko najlepsze są te z płaska końcówka. Co ma się smok do karmienia... A wcześniej mój maluszek też tylko przy cycu przeleżal że nawet nie mogłam do łazienki iść:( a teraz jak się najje to daje mu smoka kładę go ,przytula się do pieluszki i sam zasypia

12 lata 5 miesiąc temu #398766 przez chłopek
koni ja tez daje smoka

12 lata 5 miesiąc temu #398846 przez Koni
Udało mi się uspać małego i poszliśmy na półtoragodzinny spacer i jeszcze śpi a moje cyce odpoczywają :P

nataleczka_92 dokładnie nawet do toalety nie mogę iść :angry: A jaki to smok z płaską końcówką? Ja mam smoka z Tommy Tippy dawałam mu kilka razy ale to już jak płakał i tylko na chwilkę a po cycu jeszcze nie próbowałam.

Chyba muszę smoka spróbować bo nie dam rady i się wykończę :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #398913 przez nataleczka_92
Koni ja mam NUK Genius. I jest silikonowy. Jedne np z Canpol Babies mają końcówkę zaokrąglona tak do góry. Dzieciom karmionym piersią trudniej go załapać. Np mojemu zbierało się po tym na wymioty.

12 lata 5 miesiąc temu #398970 przez Joanna
uff, znalazłam chwilkę aby wejść na forum póki Ala jeszcze śpi :blink:
my mamy smoczek firmy avent,dokładnie taki
edziecko.sklep.pl/p195,avent-smoczek-usp...tive-0-6m-2-szt.html
podajemy smoczek odkąd Ala się urodziła, pediatra nawet zalecał, dziecko wtedy jest bardziej spokojne i ponoć lepiej chwyta pierś, chociaż ja tego nie zauważyłam ;)

dzisiaj byliśmy u pediatry, Malutka już nie jest taka malutka,bo waży prawie 4 kg :)
wszystko w najlepszym porządku,rozwija się wzorcowo, za 3 tygodnie mamy pierwsze szczepienie, zdecydowaliśmy się z mężem na płatne,5 w 1:) mamy tylko problem z kupkami, Ala dużo się pręży od mleka modyfikowanego :dry: podajemy jej herbatkę z kopru włoskiego, kupka raz dziennie wychodzi,ale po większych trudach. U Waszych dzieci jest z tym lepiej, bo maluchy karmione tylko piersią raczej nie mają większych problemów z oddaniem stolca.
mnie też dosyć często pobolewa głowa, pewnie snu za mało :silly: ja tylko czekam,kiedy Alicja prześpi w nocy dłużej niż 2,5 godziny :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #398977 przez nataleczka_92
Joanna moja córka tego smoka z aventa ssala od urodzenia i też jej pasował:) mają ładne wzorki:) wogóle to pytałam dziś położnej jak to jest z witamina K gdy dokarmia się mlekiem modyfikowanym. Więc gdy na dobę nie przekracza się dawki 200ml to trzeba wit K też podawać

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398978 przez Koni
No to oszukanie Kacperka nie działa :( Od razu wypluwa smoka i się drze że chce cyca :dry:

Joanna Kacper robi dużo kup ale strasznie się przy nich pręży i brzuszek mu się spina. Ja kupiłam herbatkę z kopru włoskiego dla mnie i może to mu pomoże ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka