BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #397145 przez chłopek
joanna tak spi sam, wczoraj mu sie cos snilo i przyszedl do nas

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #397150 przez Joanna
widać, nie ma reguły na to, że dziecko może się całkowicie przyzwyczaić do spania z rodzicami :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #397151 przez nataleczka_92
U mnie tak samo. Filip śpi ze mną na jednym łóżku,mąż śpi na drugim a oliwcia śpi w swoim pokoju. Wieczorem zasypia u nas a jak zaśnie to ja przenoszę do jej łóżka. Filipa jak kładę do kołyski to oczy jak 5zł a ze mną ładnie śpi:) przynajmniej się nie muszę bać że się zakrztusi itp.

12 lata 5 miesiąc temu #397152 przez chłopek
moj brat do 7 roku spal z rodzicami

12 lata 5 miesiąc temu #397153 przez Madeline
U nas też jest to usg obowiązkowe. Mamy 2 sierpnia a 13 sierpnia mamy pierwsze szczepienie ;) Ja nie wiem ile mój mały waży ani nic, pewnie dopiero dowiem się na szczepieniach.

Małego nie bierzemy do siebie do łóżka, żeby go nie przyzwyczajać, ale czasami nad ranem nie mam sił go już usypiać to kładę go między siebie i męża i czekam aż zaśnie i wtedy wkładam go do łóżeczka.

12 lata 5 miesiąc temu #397156 przez nataleczka_92
A my na szczepienie za dwa tygodnie. Kochane a jak szczepicie malenstwa? Bo ja córkę szczepiłam płatnymi 5w1 i teraz chyba tak samo

12 lata 5 miesiąc temu #397158 przez chłopek
ja normalnie szczepie tymi nie płatnymi

12 lata 5 miesiąc temu #397180 przez Natalia^^
witam, odnośnie szczepien. wczoraj mielismy drugie.
Jas kiepsko dzis je i jest troszke marudny.
szczepilismy Jasia Płatnymi szczepionkami. strasznie droga sprawa.
hexa 220,pneumokoki 280( te mielismy darmowe dla wczesniaczka), rotawirusy 300
ale uwazam ze jesli kogos stac to pominien zaoszczedzic dziecku kłucia. a przede wszystkim to juz od nfz pominny byc wszystkie darmowe. bo to jest troche granie na uczuciach rodziców bo przeciez kazdy rodzic zrobiłby wszystko zeby dziecko mniej musiało cierpiec.

12 lata 5 miesiąc temu #397189 przez Koni
Ja z tego co wiem to w Irlandii są tylko skojarzone szczepionki ale kiedy co i jak będziemy szczepić to nie mam bladego pojęcia, jedyną szczepionkę jaką już mieliśmy to na gruźlice.

Dziewczyny czy Waszym maluchom też się tak ulewa? Pierwsze dni nie mieliśmy z tym problemów ale teraz leci nam coraz więcej :( Lekarka powiedziała że mały się za dużo najada i dlatego ulewa :dry:

Madeline my kolejne ważenie mamy za tydzień a to dlatego że Kacper urodził się malutki a w drugim tygodniu nie nadrobił jeszcze wagi urodzeniowej, na szczęście już ją przekroczyliśmy ale jeszcze za tydzień musimy się zważyć ;)

12 lata 5 miesiąc temu #397197 przez nataleczka_92
Koni mój mały też strasznie ulewa. Trzymam go do odbicia i mimo wszystko muszę go pilnować bo dużo tego jest zawsze. Pamiętam przy córce jak ulewała to dostałam kropelki ,teraz jak będę u pediatry to też spytam

12 lata 5 miesiąc temu #397199 przez Koni
nataleczka_92 Kacper nie ulewa aż tak strasznie dużo ale dzisiaj to mi fontanna poleciała :( Strach go zostawić samego żeby mi się nie zachłysnął. Jak widać na wadze zaczął ładnie przybierać więc chyba nie jest źle i trzeba to przetrwać.
Jedynie strasznie dużo mi na cycach wisi i zauważyłam że zaczyna jeść łapczywie :angry:

12 lata 5 miesiąc temu #397203 przez Natalia^^
Koni ja mam tez ten problem i równiez nie było problemu do czasu, u nas jest to dosc drastyczne bo jas ulewa czesto przez nosek. radze sobie z tym jak moge, w trakcie jedzenia robie przerwy na odbijanie, ułożyłam reczniki pod materacem zeby leżał pod skosem. no i nie pozwalam go za bardz nosic czy przytulac bo kiedy babcie mi go poprzytulaja ponosza to przewaznie biore go a on wtedy chust... i najczesciej w biust.:P

połozna powiedziała ze martwic sie trzeba dopiero kiedy dziecko nie przybiera na wadze... a tak to niestety trzeba to przetrwac, podobno dzieciom przechodzi kiedy zaczynaja chodzić

12 lata 5 miesiąc temu #397218 przez rybka19834
Hej mamuski!!!
Nie odzywam sie bj na wszystko mi czasu brakuje...normalnie szok,nawet nie mam czasudobrze zjeść.co do wagi to waże pól kg mniej niż przed ciaza także nie narzekam :) brzuch tez coraz mniejszy może dlatego ze noszę pas pociazowy.
Słuchajcie dziewczyny kiedyś któraś z was pisała o hemoroidach ale nie pamietam która...ja jestem załamana bo chyba mnieto spotkało:( nie wiem co robic.czytalam na necie ze wlasnie w czasie ciazy i po to sie robi:( oprócz tego moj Mateuszek ma strasznie sucha skórę na raczkach i nozkach????mialyscie może taki problem????moj malutki zjada na raz po 60 ml mleka ale dzis byliśmy na wizycie kontrolnej i nie przybrał nic na wadze lekarz powiedział ze to normalne i za tydz znow idziemy sie zważyć...
Ogólnie u nas wszystko w porządku,ja jestem 10 dni po cesarce a czuje sie jakbym wcale nie rodziła,wczoraj cała chatke posprzątalam łącznie z myciem podłóg:) dziewczyny czy wy tez macie taka ochotę na sex?????ja nic nie mogę przez 6 tyg.ale i tak zamierzam założyć sobie spiralę na 10 lat bo nie planuje wiecej dzieci..

12 lata 5 miesiąc temu #397231 przez chłopek
rybka ja na hemoroidy dostalam czopki hemorectal sa super, a na sucha skóre to oliwka i tak caly czas smaruje małemy bo on ma strasznie sucha skóre na raczkach i nózkach

12 lata 5 miesiąc temu #397325 przez rybka19834
Chłopek to ty tez patrzę masz ten sam problem:/ mam nadzieje ze to zniknie z czasem.a ile razy dziennie małemu smarujesz???ja dwa razy dziennie i smaruje go oliva z oliwek podobno najskuteczniejsza zobaczymy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka