- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
Za chwilkę odwiedzi mnie położna i zobaczymy co zrobić z karmieniem, widze jednak że bez butelki się nie obędzie...
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
Na razie mam nie rezygnować z piersi a w piątek zobaczymy czy się waga ruszy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z kazda próba przystawienia jest coraz gorzej i wydaje mi sie ze jak go biore na rece to Michas sie stresuje ze znów bede chciała mu wcisnac tego cyca, bo u meza na rekach jest o wiele spokojniejszy.
Próbowałam dzis nakładek, myslalam ze poszło dobrze, ale potem zjadł 60ml odciagnietego wiec chyba nie bardzo. A dopajanie co 2h? Awykonalne.. mam dziecko głodzić bo przeciez karmienie piersią jest takie super?
I koniec, poddaje sie. Moze odpuszczam za szybko, ale nie bede traumatyzowac dziecka przez te cholerne cyce. I dołować siebie. Naprawdę chciałam. Widać karmienie piersią nie jest dla każdego. Jakby było nie byłoby tak ciężko znaleźć wolny termin w tych poradniach laktacyjnych - nie uznawanych przez NFZ btw i na które można wydać majątek. Wydaliśmy już 450zł i nadal stoimy w miejscu. Zero efektów. Nie załuje pieniedzy na Michałka, ale teraz mamy naprawde mase wydatków i kazdy grosz sie liczy.
Przepraszam za wywód, ale ciężko mi sie z tym pogodzić. Karmienie piersią jest przereklamowane i nie prawdą jest, że to wina matki jak mało pokarmu, źle sie przystawia, itd. Jest mi smutno, źle, ale chyba wazniejsze jest zeby mój synek był najedzony i sszczesliwy. Nie wazne czy piersia, butelką, mieszanką, czy czymkolwiek innym.
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
a oto zdjecie mojego tygryska
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Jakieś rady?
iwonka_wwa próbowałaś i to się liczy ! Może jedynie próbuj go przystawiać ale bez stresu bo mały to czuje!
Miałam pójść z małym na miasto ale deszcz nam przeszkodził
Wszystkie bąbelki śliczne
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
iwonka nei przejmuj sie ze nie karmisz piersia nawet nei wiesz ile kobiet ma z tym problem (ja swojej corki tez nie karmilam) i to wcale nie oznacza ze jestes gorsza mama albo zabierasz mu cos najwazniejszego!!!!absolutnie sie tym nie doluj i sie nie obwiniaj!! nie kazdy radzi sobie z tym swietnie niektore dzieci po prostu nie potrafia ssac piersi ja tez sie zadreczalam i myslalam ze jestem zla mama najgorsze sa komentarze ludzi ktorych najmniej powinno to obchodzic. mysle jest za duza nagonka na karmienie piersia i dyskryminowanie osob ktore wybraly butle.kazda mama powinna miec mozliwosc wyboru i zeby jej wybor byl uszanowaly.wiem ze z karmienia piersia sa dodatkowe korzysci ale przez karmienie butla nie odbiera nic dziecku i nie oznacza ze bedzie chorowite itp. moja corka praktycznie nie choruje a nie karmilam jej praktycznie wogole i dodam ze chodzi do zlobka gdzie ciagle styka sie z zarazkami.ona jest szczesliwym dzieckiem a ja szczesliwa mama kocham ja nad zycie i nei zrobilabym jej kzywdy karmilam ja butla bo nie potrafilam inaczej ale zawsze byla najedzona
jesli co to cos pomoze to wejdz sobie na tvn.pl i poszukaj takiego programu 7 kobiet byl odcinek o karmieniu piersia.rozne kobiety wypowiadaja sie na ten temat niestety kazda ktora nie karmila ma pewne wyrzuty sumienia ja tez bardzo dlugo mialam ale final jest pozytywny ja tez sie z tym pogodzilam i w cale nie zaluje sa plusy i minusy wszystkiego a punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia...
powodzenia i buzka dla maluszkow slodkie szkraby :*
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*
Iwonka nie przejmuj sie ja tez nie karmie piersia, dwa tygodnie po porodzie sie meczylam z mala ale dosc tego obie sie stresowalysmy i nic to nie dawalo, najwazniejsze zeby dzieci byly zdrowe i sie ladnie rozwijaly
Moja Marta jutro konczy miesiac, rzeczywiscie to zlecialo, niby najgorszy miesiac za mna, ale mowi, ze do trzech miesiecy dziecko sie caly czas oswaja i przyzwyczaja
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13