BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #398134 przez nataleczka_92
Mamusia85. Jeśli ma tylko katar to bez sensu do lekarza,bo żadnych kropli itp i tak Ci nieda. Mój mały miał ponad 2tyg katar. Znaczy to nie dokońca był katar tylko takie chrapotanie bo jak mu chciałam nazwisa to nic nie leciało. Psiukam mu teraz woda morska i później kładę na brzuszek,zaczyna mały kichac i w ten sposób mu się oczyszcza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #398136 przez chłopek
nataleczka mój ma tak samo tak charczy na nosku, tez psikam woda morska.
mi zostało 2kg jeszcze do wagi sprzed ciazy. dzisiaj bylam u gina i wszystko łądnie sie goi, juz sie ze mnie nie leje, jedynie szwy jeszcze do konca nie wyszly

12 lata 5 miesiąc temu #398141 przez nataleczka_92
Chłopek a to co tak wcześnie na wizytę u gina? Mi już wszystkie szwy wyszły ale mam jeszcze takie brązowe uplawy choć to już 5tyg po porodzie

12 lata 5 miesiąc temu #398143 przez Joanna
mamusia-85 moja Ala też czasem je łapczywie, wręcz rzuca się na butelkę a potem krztusi :dry: oczywiście najpierw musi dostać jeść, bo też płacze jakby ją co najmniej ze skóry obdzierali, dopiero potem mogę ją spokojnie przebrać czy zmienić pieluszkę :blink:

u mnie połóg przebiega dobrze, w zasadzie nic mnie nie boli, tylko kręgosłup jak się za dużo schylam nad Małą :) aktualnie już nie krwawię, została jedynie żółta wydzielina, czyli tak jak być powinno :side: czekam teraz na wizytę po połogu, jestem umówiona do ginekologa na 21 sierpnia.

jutro mamy kolejną wizytę u pediatry, zobaczymy ile teraz Alcia waży :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #398147 przez chłopek
nataleczka bo mi sie taka malutka dziurka zrobila no i strasznie mi to dokuczalo i szczypalo ale powiedzial mi ze sie zagoi tylko riwanolem zebym przemywała

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398272 przez Madeline
Hej kochane :)

Mój mały też strasznie ulewa od kilku dni i pytałam się dzisiaj położnej od czego to. Powiedziała mi, że przystawiam małego do pełnej piersi (powinnam trochę odciągnąć), bo wtedy jest duże ciśnienie w piersiach, do tego gdy jest on głodny to mocno ssie i za szybko łyka, że żołądek nie zdąży przyswoić pokarmu. Najlepiej jest robić kilku minutowe przerwy podczas karmienia. Spróbowałam i zrobiłam tak jak powiedziała i odpukać dziś mały nie ulewał ;)

Co do połogu to ja jeszcze plamię na ciemnawo i zaczynają mi wychodzić szwy ze środka i to mi dokucza, a tak to nic. Brzuch nie boli ani krocze.

Mam pytanie o tulaski: kiedy planujecie po porodzie z mężem tulaski? I jaki środek antykoncepcji zamierzacie używać? Bo ja się zastanawiam nad tym. A na razie nie planujemy drugiego dziecka.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398308 przez Joanna
Madeline tulaski są dozwolone po pełnych 6 tygodniach, więc pozostaje czekać :)
jestem umówiona państwowo na kontrolę dopiero 21 sierpnia, nie wiem czy nie pójdę szybciej do swojej ginekolog, bo połóg skończy mi się równo 7 sierpnia, a czekać nie ma sensu :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #398330 przez iwonka_wwa
Mamusie, mój synek jest niezmordowany...on wcale nie chce spać. Rano jak wstał o 10:00 to dopiero o 17:00 udało się go uśpić. O 20:00 się obudził i znów spać nie chce. Już drugi dzień tak ma, a ja padam na pyszczek. Nakarmiony, przewinięty, wytulony, wykąpany, a cały czas macha rączkami i nóżkami. Już nie wiem jak go usypiać. Już staram się nie dokarmiać butelką i tylko cyca daje,myślałam że może się nie najada, ale kupki ładne robi. Jutro wizyta u pediatry zobaczymy czy bez tego dopajania przybiera. Ale czy on nie powinien więcej spać?

A i mam pytanie, czy z tymi hemoroidami byłyście u jakiegoś lekarza? Bo nigdy nie miałam, a od wczoraj mnie tak boli przy załatwianiu się i zastanawiam się czy to nie hemoroidy i gdzie z tym pójść?

12 lata 5 miesiąc temu #398361 przez Koni
Madeline spróbuję dać mu kołderke może kocyk mu nie wystarcza bo z nami śpi pod kołdrą.

Co do krwawień to u mnie wciąż lekkie krwawienie i już jestem tym zmęczona :( szwy mnie już nie ciągną więc może się rozpuściły, jedynie kręgosłup mi siada od noszenia małego.

My nosek czyścimy na wieczór ale psikamy wodą morską 2 razy dziennie.

iwonka_wawa mój syn też taki nizmordowany i wtedy wisi cały czas na cycu.

Z hemoroidami możesz iść do gina albo lekarza ogólnego ale najpierw warto wypróbować czopki i maści, ja pytałam w szpitalu i mi pozwolili przy karmieniu cycem.

12 lata 5 miesiąc temu #398393 przez Natalia^^
hej Dziewczyny, mnie złapał jakis dołek, i to chyba nie przez Jasia bo jest kochany.
W domu pożadek, chodzimy na spacerki, jeżdzę do mamy, ale cos mi brakuje.
Łukasz wyjażdza za granice obecnie nie ma go od piątku. chyba cos ostatnio miedzy nami nie jest najlepiej.
Na dodatek mam straszne kompleksy na punkcie rozstępów i biustu po porodzie. Nie mam ochoty na seks a to juz prawie 4 miesiace po porodzie.
Jak wy sobie z tym radzicie???

12 lata 5 miesiąc temu #398437 przez chłopek
iwonka czopki sobie kup hemorectal mi pomogly.
siostrzenica meza tez nie spala tak jak twoj maly i lekarka sie pytala czy jest taka osowialy jak nie spi powiedziala ze nie no to lekarka ze najwidoczniej dziecko nie potrzebuje tyle snu i nic jej nie jest dobrze sie rozwija

12 lata 5 miesiąc temu #398501 przez asia886
hej mamusie
dawno nie zagladałam ale juz nadrobiłam wasze wszystkie posty:-) ja cały czas karmie piersią dłuzszy czas mielismy problem bo malutka nie mogła kupki zrobic robiła ja co 3 dzień i tak przez tydzień od soboty wszystko wróciło do normy i robi codziennie nawet czasem 2 razy dziennie

mam pytanie czy wasze maleństwa też tak puszczaja bąki:-)? moja to co sekunde i to takie pachnące ze szok:-)

a jeśli chodzi o połog to ja jestem w 5 tyg i dłuższy czas miałam tylko taką wydzielinę jasny brąż a od wczoraj dostałam krwawienia i dzisiaj cały czas i myslę ze to okres bo tydzien przed bolał mnie brzuch tak jak zawsze miałam przed okresem. ze równo tydz przed dostaniem okresu bolał mnie delikatnie brzuch i zawsze wiedziałam ze równo za tydz okres dostane i mysle ze to jest okres. a wy juz macie czy to moze nie okres?

a wizyte miałam na ten piatek ale bede musiała odmówić bo ginekolog z okresem mnie nie przyjmie

12 lata 5 miesiąc temu #398550 przez Madeline
Koni jak tam? Kołderka zadziałała?

Dziewczyny strasznie boli mnie głowa :( Od kilku dni boli mnie tak jakby miała zaraz eksplodować i ból nasila się przy schylaniu. Zastanawiam się czasami czy to nie jest od ciśnienia? A nie mam przyrządu w domu więc sobie nie zmierzę :(

12 lata 5 miesiąc temu #398551 przez chłopek
madeline a moze zatoki? bo boli jak sie schylasz

12 lata 5 miesiąc temu #398552 przez Madeline
To jest raczej pulsowanie w okolicy czoła i skroni :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka