BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #405424 przez nataleczka_92
Chłopek może Ksawcio za mały na mleko krowie? Ja Oliwii podawałam cały czas do 2lat Bebiko. I kaszę. A później piła też jogurty pitne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #405467 przez chłopek
nataleczka dawnej dzieciom tez sie podawało mleko krowie wczesnie nic nie bylo, ona mi powiedziala ze on poprostu nie toleruje mleka krowiego,

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #405551 przez Koni
iwonka Kacper je z obu piersi. Najpierw mu daje mniejszą bo je łapczywie i jak zaczyna wierzgać nogami i piszczeć to daje mu drugą a wisi mi po ok 1h. Być może jak są upały to chce się tylko napić :)

nataleczka szybko Ci poszło ;) Mi przeprowadzka zajęła miesiąc! Teraz czekamy na zdjęcia.

chłopek dobrze że może kozie :) a nie tolerancja krowiego może jeszcze mu minąć.

12 lata 5 miesiąc temu #405633 przez Joanna
chłopek to bardzo szybko zaczęłaś karmić Ksawerego krowim mlekiem, pediatrzy zalecają do co najmniej 2 roku życia specjalne mleko, aczkolwiek ostatnio sąsiadka mi mówiła, że swoją córkę od 8 miesiąca karmiła kaszą gotowaną na mleku woreczkowym

Ja dzisiaj nie mam humoru, Ala trochę marudna i czasami wściekam się :angry: na szczęście teraz śpi :)
Odebrałam dziś jej pesel, załatwiliśmy też restaurację na przyjęcie po Chrzcinach, pozostaje tylko dograć fotografa :blink:

Teraz mykam do kuchni, jutro wyprawiam urodziny, więc mam co robić :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #405639 przez Koni
Joanna ja byłam od samego początku na zwykłym krowim mleczku, bo cyca nie chciałam a i tak moja mama miała pokarm dopiero po tygodniu a tego proszkowego nie chciałam tknąć i żyje i alergii pokarmowych nie mam :)

Jestem zła bo mały ma pleśniawki i oczywiście do mojego lekarza dostać się nie da bo wszystko zabukowane :angry: Muszę czekać do 18 żeby dzwonić na takie jakby pogotowie i mam nadzieje że nas przyjmą bo ja też cierpię gdyż pleśniawki przenoszą się też na sutki :( Mam czerwone bolące sutki i jak mały ssie to chce mi się płakać a on ssie co 1-1,5h po 1h bo o spaniu przecież u mojego syna nie ma mowy :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #405658 przez chłopek
koni najlepszy jest mocz dziecka, albo aftin.

12 lata 5 miesiąc temu #405662 przez gorla
chłopek ja mam całą chłodnię mleka krowiego :) a kupowałam modyfikowane w sklepie, mąż wojnę toczył, ale nie popuściłam, dopiero jak 1,5 roku miała to zaczęłam podawać budyń z tego mleka albo do picia, ale do 3 roku Oliwia piła modyfikowane

Moja szwagierka tez przestawiła miesięcznego syna na krowie uczulony był, potem kozie dawała .. ja tam jestem sceptyczna.. mleko krowie jest dla cielaka :lol: każdy ma swoje zdanie :kiss: :kiss: :kiss: sama piłam od krowy jak byłam mała :silly: ale to ze sklepu ma kupę chemii, dużo potasu i sodu a tego niemowlakowi nie potrzeba

chłopek już ogarnęłaś sie z dwójeczką??? ja jestem na etapie obaw i lęków jak dam radę i czy bede dwójke kochać tak samo :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush:

12 lata 5 miesiąc temu #405690 przez chłopek
gorla twoja Oliwka jest duza dasz rade, a mój Ksawcio zazdrosny niby caluje braciszka ale zaraz przyjdzie i go uderzy. ale ten czas leci u ciebie juz 27 tyg , niedlugo maluszek bedzie z wami.
mam nadzieje ze te zioła Ksawciowi pomogą juz dzisiaj byl troche spokojniejszy, wiadomo musze systematycznie mu to podawać.

12 lata 5 miesiąc temu #405736 przez Koni
chłopek siuśki nie dawały rady a aftinu tutaj nie ma :( Dostaliśmy nystatyne tylko się teraz zastanawiam bo lekarz kazał stosoeać 4 razy dziennie i takie dawkowanie jest u dzieci i dorosłych a u noworodków jeden raz dziennie i się zastanawiam czy on podchodzi pod dziecko czy noworodka?

Ja też dostałam 2 różne maści żeby wyleczyć sutki.

A paszport Kacperka jest w druku a przynajmniej taki status widnieje na stronie :)

12 lata 5 miesiąc temu #405834 przez Joanna
koni nasze dzieciaczki to już niemowlęta, w momencie ukończenia pierwszego miesiąca życia dziecko nie jest już noworodkiem :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #405856 przez Koni
Joanna wiem tylko że jemu jeszcze jest bliżej do noworodka niż do dziecka :( Do tego pluje mi tą nystatyną więc będę mu chyba dawać dwa razy dziennie a jak nie pomoże to zwiększę dawkę.

Przyszedł nasz kolega ze swoim 4 miesięcznym synem i stali z moim mężem na dworze więc mu mówię po co mają stać na dworze przed domem jak może wziąć wózek i przewietrzyć Kacperka (na szczęście mały spał) troszkę się bronił bo jeszcze sam z nim nie był i mówi że pewnie będzie zaraz płakał (godzina cycusia się zbliża) ale dał się przekonać i nawet słoneczko wyszło a ja mam pierwsze "15 minut" wolnego i samotności odkąd mały się urodził :lol:
A żeby było ciekawiej to co chwile patrze w okno czy aby zaraz nie wróci z płaczącym łobuzem :silly:

Jeszcze się pochwale że moje dziecko przespało dzisiaj w nocy 5,5h pod rząd poszedł spać o 24 a wstał o 5:30 po czym przez 2h się karmiliśmy i przewijaliśmy i mały zasnął sam u mnie na łóżku (a nie na cycu :)) a potem go do łóżeczka przeniosłam i spał od 7:30 do 10 potem pobudka cyc i znów śpi! Dziecko mi podmienili czy co? :P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #405872 przez aneta32

12 lata 5 miesiąc temu #405877 przez rybka19834
Hej kochane !
U mnie w miarę.od dwoch dni w miarę normalnie funkcjonuje.a wcześniej masakra.maly prezyl sie i płakał w dzień i w nocy do tego miał straszne gazy nie wiedziałam co robic,poszłam go lekarza i przepisał nowe mleko enfamil specjalne na gazy do tego kupiłam butelki dr Brown specjalne antykolkowe i póki co jest super.maly trochę Marudzi ale to chyba normalne a w nocy ładnie mi śpi .np wczoraj zasnął i 21.30 obudził sie dopiero koło 2 a pozniej po 5 rano więc ogólnie jestem wyspana.dziewczyny mam pytanie do was???ci zrobić bo moj maly ma odparzenia pod paszkami zauważyłam zasypywac to czymś czy smarowac jakimś kremem?i za uszami tez tak ma ale bardzo mało.moj syn wazy juz 5 kg a wczoraj miesiąc skończył kawał chłopa hehe.a wasze maluszki ile ważą????
Ja dzis jadę na zakupki moze wpadnie mi w oko jakaś sukienka na chrzciny ci prawda planujemy dopiero za 2 miechy,ale jak sie cos trafi ładnego to czemu nie:)
Gorla dasz radę tez nie mogłam sobie wyobrazić jak mozna kochać dwójkę dzieci na raz ale to jakoś samo przychodzi:) na początku był tylko problem bo moj syn był strasznie zazdrosny ale minęło
Koni oj udane te nasze chłopaki;) ja znalazłam sposob na naszego brzdaca jak chce iść na spacer to wkładam małego do fotelika i śpi a w wózku to masakra nie zdążę wyjść z domu i juz musze sie zawracać bo płacze:/

12 lata 5 miesiąc temu #405879 przez mloda_mamuska
Koni,rybka ja z lipcowek,ale mi sie tez maruda trafila straszna ;))) po 15 minut spi i ciagle na rączkach inaczej płacz... :(

tez mamy problem z kupkami :(

Koni jak Malego do lozeczka przekonalas?? :)

12 lata 5 miesiąc temu #405905 przez chłopek
koni ja miałam nystatyne jak Ksawcio mmial plesniawki i swoje sutki tez nia przemywałąm

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka