BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #405908 przez nataleczka_92
Mamusie u nas już też tulaski były. Powiem wam że było super jak nigdy. Niewiem czemu,czy może po prostu byłam taka spragniona hehe;) mimo że jeszcze u gina nie byłam choć minęło już 6tyg ale nawet nie mam kiedy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #405915 przez chłopek
nataleczka a jak przeprowadzka?

12 lata 5 miesiąc temu #405920 przez nataleczka_92
Chłopek przeprowadzka w porządku. Wkońcu wszystko ogarnięte:) ale jestem mile zaskoczona,bo Oliwka po kąpieli i bajce daje buzi zamyka drzwi w pokoiku i idzie spać. Samiutka.:) w szoku jestem. Bo wcześniej to nawet z Mężem nie chciała spać.

12 lata 5 miesiąc temu #405928 przez Koni
mloda_mamuska witaj :) Nie wiem czy go przekonała za rada Madeline kołderka ale w każdym razie śpi w swoim łóżeczku :) Oczywiście usypia na cycusiu bo Kacperkowi rzadko się zdarza usnąć samemu (choć pracujemy nad tym) a potem przekładam do łóżeczka, czasami się budzi więc nim się położę lub zacznę robić coś innego to czekam bo czasami trzeba dać cyca jeszcze raz. Jak się w nocy obudzi to karmię go w łóżku na leżąco wtedy też się tak nie rozbudza a jak już uśnie po karmieniu to znów do łóżeczka :) Na razie to działa i mały sam śpi i potrafi przespać od 4h do 6h. Jeszcze musimy popracować żeby sam w łóżeczku umiał zasypiać ale nie wszystko na raz :)
A twój mały nie chce sam spać czy w ogóle nie chce? U mnie Kacper robił oczy jak "5zł" jak go tylko wkładałam do łóżeczka :P

rybka jak już Kacper uśnie to śpi ale jak go nie uśpie to jest masakra ale postanowiłam zacząć z nim wychodzić nawet w koło ulicy żeby w razie co można było wrócić jak będzie obudzony bo musi się nauczyć zasypiać na spacerze a widzę że daje się przekonać do pewnych rzeczy :)

Nasze osiągnięcia odkąd się urodził a z którymi walczyliśmy to spanie samemu w łóżeczku, przesypianie dłużej niż 3h w nocy a teraz próbuję nauczyć go zasypiać samemu po jedzeniu bez cyca na razie koło mnie na łóżku (dzisiaj się udało) no i jeszcze muszę te spacerki opanować :P

Fajnie że Wam mleczko zmienili i jest lepiej :)

nataleczka_92 super że Oliwka już sama zasypia :) A tak w ogóle pochwal się nią bo chyba jeszcze jej nie widziałam :)

Kacperek zasnął o 22 i zobaczymy ile mi prześpi.

12 lata 5 miesiąc temu #405977 przez Madeline
Hej kochane.

Mam możliwość wejścia na internet, więc zaraz do Was piszę ;)

Muszę Wam powiedzieć, że te dni mam ciężkie, mały marudzi, prawie w ogóle nie śpi, wczoraj dopiero koło 24 zasnął, ale za to spał do 5. Jest okropny, ciągle tylko na rękach chciałby być :( Do tego ropieje mu lewe oczko, dostał pleśniawek na języku i na podniebieniu :( A ja już dwa razy miałam zapalenie piersi w ciągu 3 dni :ohmy: Ale kupiliśmy odciągarkę i bardzo mi pomaga.

Zamiast odpoczywać to jestem bardziej zmęczona niż w domu :( Może się uspokoi wszystko? :(

Odezwę się jak znowu będę miała możliwość ;)

12 lata 5 miesiąc temu #405979 przez Koni
Madeline jesteś pewna że to zapalenie piersi? Bo przy pleśniawkach zainfekowane są też sutki i to cholernie boli :(

Kacperka brzuszek bolał bo kupka nie chciała iść więc jestem nie wyspana :(

12 lata 5 miesiąc temu #406022 przez mloda_mamuska
Koni kurde Szalonaaa !!! zazdroszcze !!! Moj Maly w ogole bardzo mało śpi. no i że sam to juz nie ma o tym w ogóle mowy.. dokladnie tak jak napisalas,jak odkladamy go do lozeczka to robi oczy jak 5 zł i koniec spania :laugh: :laugh: :laugh:
4 ,6 godzin :ohmy: Moj przesypia 15 ,30minut :dry:
Ale w nocy potrafi spac 3 godzinki.oczywiscie czasem budzi sie z okropnym krzykiem i musimy go potulic chwilke i znow zasypia. ale 3 godziny to juz max. i to tez sie nie zdarza tak czesto... jakby nam ciagle po tyle spal to bylibysmy w niebie :laugh: :laugh: a w dzien to on w ogole snu nie potrzebuje :dry:

Teraz jeszcze mamy duzy problem,bo nie robi sam kupki.... i strasznie sie meczy z tego powodu.... tylko bączki udaje mu sie puszczac i to jeszcze z okropnym krzykiem i placzem. :( :( :(

12 lata 5 miesiąc temu #406039 przez nataleczka_92
Koni specjalnie dla Ciebie- zdjęcie Oliwki:)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #406041 przez Koni
mloda_mamuska nam Kacper w dzień też nie śpi i robi sobie tylko drzemki po 15 - 30 min. Jedynie w nocy sypia więcej i oczywiście nie zawsze śpi tak długo ale zazwyczaj 3-4h lub 5-6h jak mu się dobrze przyśnie.
Ja mu jeszcze w łóżeczku położyłam rozłożony roże i tak jakby lepiej mu się na tym spało :)
Próbuj swojego dobrze uspać i wtedy przekładaj i niestety trzevba być konsekwentnym i nawet w nocy go przekładać żeby wiedział gdzie jest jego łóżko.

Co do kupek to mój mały początkowo robił mało ale położna kazała mi pić szklankę soku pomarańczowego dziennie i kupke mamy w każdej pieluszce niestety na płacz przy jej robieniu nic nie poradze bo u nas to samo i Kacper się często przez to wybudza :( Jedynie zauważłam że odkąd pije (ja) rumianek i koper włoski to nie każda kupka sprawia mu kłopot. A ty karmisz piersią czy butlą?

nataleczka dziękuję ;) śliczna jest!

12 lata 5 miesiąc temu #406043 przez nataleczka_92
Odrazu pochwale się swoim drugim skarbem:)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #406054 przez Madeline
Koni tak myślę, że to jest zapalenie, bo mam guzki w piersiach (i dopiero po masowaniu schodzą) są bardzo bolące i gorące, sutki bolą swoją drogą, łamią mnie kości jak na przeziębienie i jak się kładę do łóżka to aż się trzęsę (wydaje mi się, że to gorączka), no i jak śpię to lecą mi łzy, ale tak bardzo jakbym płakała, dzisiaj, np. miałam całą poduchę mokrą, że musiałam ją w nocy wymienić. Dziś wróciliśmy do domku, bo jutro położna ma przyjść to może coś poradzi.

Nataleczka dzieciaczki słodziutkie :D

12 lata 5 miesiąc temu #406056 przez nataleczka_92
Madeline dziękuję:) a co do zapalenia,to ja nigdy nie miałam. Ale z tego co piszesz to wygląda na zapalenie. Od koleżanki słyszałam że zapalenie piersi często się robi od nadmiaru pokarmu więc staraj się ściągać

12 lata 5 miesiąc temu #406073 przez Koni
Filiek też słodziak ;)

Ja się wziełam za usypianie małego wcześniej tzn. do tej pory kąpiel była o 21 a dzisiaj była o 19 i chciałabym żeby po 20 już spał w swoim łóżku :P Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Madeline ja też zapalenia nie miałam ale dreszcze i takie ciągnięcie mam od pleśniawek :( w końcu to grzybek jakby nie było.

Głowa mnie strasznie boli :angry:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #406074 przez Joanna
Cześć dziewczynki:)

znalazłam chwilę, żeby wejść...dziś cały dzień byliśmy poza domem u moich rodziców :) Ala czuła się tam świetnie, tylko jadła i spała, ale to pewnie zasługa świeżego powietrza, bo jednak poza miastem jest ono zupełnie inne :blink: w podróży jak zwykle też grzecznie spała, nawet noc była piękna! spała od północy do 4.00 i potem od 5.00 do 8.30 :kiss:

nataleczka_92 u mnie też były tulaski i było bardzo miło, muszę tylko odwiedzić ginekologa, czasem pobolewa mnie jeszcze krocze i podbrzusze. Dzieciaczki prześliczne, a córeczka to już w ogóle :)

12 lata 5 miesiąc temu #406140 przez mloda_mamuska
Koni w dzien karmie piersią,ale Maly wtedy wisi ciągle na cycu..a w nocy dwa razy daje butle modyf. bo bym byla juz niezywa...pierwsze 2 tygodnie tak mialam,ze tylko cyca dawalam i w dzien i w nocy wisial na cycu,a ja juz bylam taka wykonczona,ze potrafilam prawie zemdlec jak wstawalam z lozka do wc,albo karmilam go i padalam -zasypialam ..oczywisci po chwili budzilam sie,ale to bylo straszne juz po prostu padalam na twarz. nie mialam nawet sily,zeby nosic malego..swoj drogą,ze duzy sie urodzi,bo 4040kg ale mimo wszystko nie dawalam juz rady normalnie zyc. a teraz mamy te problemy okropne z kupkami . :( :( :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka