BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #407539 przez mloda_mamuska
nataleczka a mozna cos przeciwbolowego dla takiego maluszka ?? myslalam,ze nie bardzo ;) mam nadzieje,ze szybko pomoze! ;)
u nas - w uk - dają te skojarzone...to jeszcze podobno gorzej wplywa na maluchy.bo to jedna wielka dawka roznych ...i az sie boje jak moj maly zareaguje. :(

Joanna a macie taki bujaczek,ktory sam buja czy trzeba bujac ?? My mamy taki zwykly,ale kupilismy taki na baterie,zeby mogla cos w domciu zrobic,bo nasz maly w ogole w dzien nie spi i domaga sie uwagi,wiec wkladam go tam na godzinke i ogarniam mieszkanie w tym czasie a on sie buja i slucha melodyjek ....takie te melodyjki,ze ja po 5 minutach juz bym mogla zasnąć,a jego jakos nie usypia nic.... :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #407552 przez nataleczka_92
Młoda mamuska można takiemu maluszkowi podać mu czopka oczywiście taka dawkę dostosowana do wagi i wieku dziecka. A altacet pani w aptece poleciła. I pomogło:) jak na razie śpi i się troszkę uspokoił. A wcześniej darl się a nie płakał aż się zanosił:( tak mi go szkoda było. Właśnie dlatego zaszczepiłam go tymi bezpłatnymi . Bo też słyszałam że te skojarzone nie korzystnie wpływają na organizm dziecka. Ale teraz sama niewiem co sądzić...czy jakbym mu wykupiła to zareagował by inaczej...:(

12 lata 5 miesiąc temu #407586 przez iwonka_wwa
Hmmm..to sama nie wiem co sądzić o tych szczepionkach...ja słyszałam, że te NFZowe mają wysoką zawartość rtęci i mogą wywołać różne niepożądane efekty u dzieci i że tylko u nas się je stosuje, bo we wszystkich innych krajach są te skojarzone. Ale widać ile ludzi tyle opinii.

Muszę się Wam pochwalić że mój aniołek przewraca się już z brzuszka na plecki. Mały skubaniec, na brzuszku nie lubił leżeć i wczoraj tak mu się udało. Myślałam, że przypadkiem, ale dziś to samo :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

nataleczka współczuję Twojemu maluszkowi. Nas też to czeka za tydzień i też się boję, bo mąż będzie w pracy i muszę iść sama. A sama mdleję przy pobierniu krwi i szczepieniach, a co dopiero jak mojego aniołka będą kłuć ;( A robią przy szczepieniach jeszcze jakieś badania (wzrost, ciemiączko, itp.)?

12 lata 5 miesiąc temu #407596 przez nataleczka_92
Iwonka wzrostu to nie sprawdzają. Ale najpierw wagę,ciemiaczko,obwód główki i klatki. I później do pani doktor na badanie czy dziecko zdrowe. I jeśli tak to na szczepienie.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #407797 przez Madeline
Ja na szczepienie idę z małym w poniedziałek i wybraliśmy tą szczepionkę bezpłatną, bo albo płacimy za te skojarzone albo za pneumokoki itp. I wybraliśmy te drugie, bo nie stać nas by płacić za te i za te.

My mieliśmy usg bioderek 2 sierpnia i wszystko dobrze, następna kontrola za 3 miesiące.

Aleksowi na prawym uszku i za nim robią się takie strupki i jest strasznie suche, od wczoraj zaczęłam smarować oliwką, ale nic nie pomaga :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #407806 przez Joanna
młoda_mamuśka aktualnie mamy leżaczek z melodyjkami i wibracjami, ale bez regulowanego siedziska. Udało mi się go wczoraj sprzedać, a Alci kupiłam lepszy leżaczek chicco relax&play z regulowanym oparciem bez muzyczek, oczywiście przy jednym i drugim trzeba bujać dziecko samemu...może to i lepiej, bo moja Mała przyzwyczaja się za bardzo do tego leżaka, domaga się bujania i bardzo lubi patrzeć na zabawki :blink:
moje dziecko też wczoraj cały dzień nie spało,za to zasnęła o 1.20 i obudziła się o 6.00, potem spała jeszcze od 7.00 do 10.00 :kiss: :)

nataleczka_92 szkoda mi Twojego synka, też się bardzo przejmuję szczepieniem Alicji, chyba serce mi pęknie jak będzie płakać :(

12 lata 5 miesiąc temu #407818 przez nataleczka_92
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:* dziś już jest dużo lepiej. Mały już zapomniał:) śmieje się itp. Ja myślę tak jak Madeline. Jeśli musisz wybrać to lepiej wybrać pneumokoki. Bo jeśli dostanie szczepienie bezpłatne to nic się nie stanie. A to drugie może pomoc.

12 lata 5 miesiąc temu #407822 przez Joanna
my z mężem zdecydowaliśmy się na 5w1, mają one znikomą ilość alergenów i dziecko będzie mniej kute,nasz pediatra polecał tę formę szczepionek...

12 lata 5 miesiąc temu #407833 przez nataleczka_92
Joanna ja Oliwie też szczepiłam tymi 5w1 ale teraz gdy jest mnóstwo wydatków to zdecydowałam się na te bezpłatne choćby też z tego względu że 5w1 kosztuje 140zł a jednak jest różnica jednego klucia tylko. Przy czym i tak najbardziej bolesna jest żółtaczka. Moje zdanie jest takie że oni na tych szczepionkach chcą tylko zarobić,bo każdy zrobi wszystko żeby dziecko jak najmniej cierpiało a gdyby naprawdę bezpłatne były niebezpieczne to by je wycofali

12 lata 5 miesiąc temu #407871 przez Joanna
nataleczka_92 coś w tym może być, pozostawiają jednak możliwość wyboru, ja póki co jestem w stanie zapłacić te 140 zł co 6 tygodni, ale gdybym nie miała pieniędzy też pewnie zdecydowałabym się na bezpłatne i włosów z głowy nie rwałabym sobie z tego powodu :blink:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #407906 przez Madeline
Moja żabka z dziś i wczoraj ;)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #407947 przez mloda_mamuska
Madeline jaki On śliczny :laugh: a jak zaciesza :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #407977 przez nataleczka_92
A ja dziś wkońcu zapisałam się do gina ale dopiero na 27września bo wcześniej niema miejsc i za późno zadzwoniłam,ale to nic...chyba się nic złego nie dzieje. I trafiłam dziś w 5-10-15 na wyprzedaż i obkupiłam oliwkę i filipa:) kupiłam mu kurteczke na jesień,czapeczkę,spodnie i buciki:)

12 lata 5 miesiąc temu #407981 przez Koni
Cześć mamusie :)
My dziś po wizycie u lekarza i Kacperek waży już 4050g i mierzy 53cm :P

My szczepienie mamy gdzieś za 2 tygodnie bo musimy się na wizytę umówić i tutaj są to szczepienia 6w1 :)

12 lata 5 miesiąc temu #408140 przez Kasiulka
MAdeline Twój synekjaki radosny :)

My po szczepionce- tej płatnej, Zuzia strasznie płakała a ja z nią :( teraz jest niespokojna ... wazy już 5350 :) rośnie kluseczka jak na drożdżach :)

chłopek buziaczki dla Ksawcia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka