BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 miesiąc temu #409297 przez chłopek
nataleczka mój maz dosc czesto ma cos takiego napawde masc ichtiolowa pomga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #409305 przez nataleczka_92
Chłopek dzięki, mąż mi kupił dziś rano a powiedz mi, wystarczy to posmarować czy przyłożyć jeszcze do tego jakiś opatrunek?

12 lata 5 miesiąc temu #409310 przez chłopek
tam chyba jest napisane ze z opatrunkiem a mój mąż tylko smarował

12 lata 5 miesiąc temu #409311 przez iwonka_wwa
Koni Michałek tylko na cycu tak przybiera, ale co się dziwić jak on co chwilę na cycu wisi :dry:

chłopek Sebuś je Ci co 3-4h? Pozazdrościć! Mam nadzieję ze i u nas tak kiedyś będzie :) Póki co to jedyne co się poprawiło to odbijanie..Michas przewaznie odbija, ale teraz to tak głośno jak stary chłop..hehe

nataleczka też nigdy wrzoda nie miałam, ale idź lepiej do lekarza zwłaszcza jeśli to saczace jest.

12 lata 5 miesiąc temu #409313 przez nataleczka_92
Iwonka a z jaką waga Twój synus się urodził? Bo mój w środę na szczepieniu ważył 5750 i też jest tylko na piersi:) urodził się 3380 a wychodziliśmy z waga 3240. Także nieźle klopsiki z tych naszych dzieci:) mój jest o kg cięższy niż Oliwka w tym samym wieku:) a pamiętasz ile to problemów miałyśmy z karmieniem...

12 lata 5 miesiąc temu #409321 przez iwonka_wwa
nataleczka Michaś miał 4400, a wypisową 4205g. To Filipek też ładnie przybrał - ponad 2kg w 2 miesiące. Duże te nasze chłopaki będą, ja to swojemu karierę sportowca wróżę ;P
No a te początki to faktycznie masakra była, cieszę się ż mamy to już za sobą :D

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #409323 przez chłopek
mój Sebus dzisiaj marudny, ja zaraz zabieram sie za sprzatanie bo Ksawcio troche zrobił porządków :)

macie tak ze boli was podbrzusze jak na okres a plamien nie ma? mnie tak juz kilka dni boli non stop

12 lata 5 miesiąc temu #409325 przez nataleczka_92
Chłopek mnie brzuch to nie boli. Ale właśnie krzyż jak na okres to już z ponad tydzień.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #409356 przez Joanna
chłopek mnie jak na okres brzuch pobolewał jeszcze do niedawna...teraz od kilku dni od czasu do czasu pojawia się u mnie śluz podbarwiony krwią i nie wiem co to oznacza :dry: bo okresu jak nie było tak nie ma...na szczęście idę dziś wieczorem do ginekologa to zobaczymy :blink:

dzieciaczki pięknie przybierają na wadze, oby tak dalej :) my jesteśmy na jutro zapisane do szczepienia,zobaczymy ile Ala teraz waży :)

moje dziecko też trochę marudne, obudziło się o 2.00 i nie spało do 4.00, musiałam bujać Alę w leżaczki i wtedy zasnęła :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #409396 przez Madeline
Hej kochane.

My już po szczepieniu :( Ehh... Myślałam, że m serce pęknie :( Za pierwszym zastrzykiem, chwilę i małego uspokoiłam, za drugim prawie aż mi się zaniósł, a za trzecim płakałam już razem z nim :( Jak mi było ciężko, widziałam jak on cierpi i nie mogłam mu pomóc :( Na razie odpukać jest dobrze i odkąd przyszliśmy a było przed 12 to zjadł i cały czas śpi. Następne szczepienie 24 września.

Aleks waży 5350g. Na uszko kazała smarować sudokremem (bo skoro pomaga to mam dalej smarować), na oczko kazała wodą przegotowaną czyścić (nie herbatą z rumianku, bo to zabobon i wcale ponoć nie pomaga), no i mały ma wysypkę od mleka krowiego, także muszę odstawić całkowicie przetwory mleczne.

Jutro z rana idę do ginekologa, ciekawa jestem co z tą moją "naroślą" wyjdzie i czy już będziemy mogli się potulić z mężem ;)

Dziewczyny dzieciaczki wasze są śliczniutkie :)

Nataleczka mówię Ci to teraz jako osoba pracująca w szpitalu i mająca do czynienia z takimi rzeczami, idź do lekarza !!! Bo skoro Ci to pękło to może być ropa (a z ropą wiążą się zarazki i nie tylko, nie można mieć czegoś takiego przy małym dziecku, bo je jeszcze zarazisz i może być chore), a dwa trzeba to zagoić, bo jak będzie Ci się to babrać to możesz dostać zakarzenia i gorączki, a trzy lekarz powie Ci skąd się to wzięło (czy to jest z powietrza czy masz jakąś bakterię w sobie, a jak masz to musisz być leczona). Kochana ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza.

12 lata 5 miesiąc temu #409399 przez Koni
nataleczka jak się sączy to też bym poszła do lekarza a co do zęba to mi połowa odpadła w 9 mc i mam dziure, wszystko tam mi wchodzi i boli a do tego ząb mądrości mi idzie i nie mogę nawet śliny przełknąć więc łącze się w bólu.

iwonka to pięknie :) a tak nie chciał cyca na początku a ty jesteś dowodem że jak się chce karmić piersią to się da mimo trudności! Mi Kacperek w dzień też wisi na cycu nawet nie raz potrafi się domagać po 30 minutach za to w nocy woła co 3-4h lub żadziej :)

12 lata 5 miesiąc temu #409421 przez nataleczka_92
Madeline jutro jestem zapisana do lekarza na popołudnie więc pójdę. Robi mi się znów trzeci wrzod więc coś musi być nie tak,a sama tego mogę nie zwalczyć . Tymbardziej że to przy piersi

12 lata 5 miesiąc temu #409423 przez chłopek
koni ja do dentysty ide koncem sierpnia bo tez mi plomba wypadła.
kurde znowu mam myszy w domu, masakra no ale cóż taki urok starych drewnianych domów

12 lata 5 miesiąc temu #409433 przez iwonka_wwa
Madeline biedny Aleks, dobrze że już po wszystkim. Mam nadzieję, że już mu się zadne efekty uboczne nie pojawią.
My szczepienie mamy jutro. Też boję się jak nie wiem, nawet mąż wziął w końcu dzień wolny, to pójdzie z nami, ale i tak wole być przy Michałku, w końcu spędzam z nim trochę więcej czasu, może chociaż troszkę pomoże mu moja obecność.

Dziś mój Michałek jakiś wyjątkowo spokojny..łapie duzo drzemek, krótkich, ale zawsze. A teraz od jakiegoś czasu leży sobie koło mnie na kanapie, nie płącze, nie stęka jak nie on. Czyżby kolejny skok rozwojowy? Miałam czas na szybki prysznić, na śniadanie, obiad, aż jakoś tak dziwnie..hehe

12 lata 5 miesiąc temu #409434 przez Koni
nataleczka koniecznie idź! Ja się zastanawiam czy przy karmieniu piersią można stosować maść ichtiolową?

chłopek ja to bym chętnie już poszła bo to 3 miesiąc męczarni ale po tym jak poszłam tu do dentysty który napchał mi waty do zęba i mi zgnił i w Polsce musiałam wyrwać a za tę przyjemność zapłaciłam 180€ już nigdy tu nie pójdę więc musze poczekać jeszcze miesiąc aż będę w PL i odwiedzę mojego dentyste :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka