BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #411375 przez nataleczka_92
A mnie od 3dni męczy ta cholerna ósemka:( tak boli że szok:( chyba muszę iść wkońcu do dentysty:( choć naprawdę najgorzej boję się tego znieczulenia:( najgorsze co może być jak widzę dentystę z zastrzykiem.ale ból jest ledwo do zniesienia,nawet goździki ani środki przeciwbólowe nie pomagają:( Koni tak ja miałam kryzys z pokarmem. Jak mały się urodził to czułam że niema wogóle pokarmu bo on tylko ciągnął a nie słyszałam przelykania no i nie chciał spać bo był po prostu głodny. Nawet w nocy budził się co pół godziny. A ja byłam wykończona. Robiłam wszystko,piłam herbatki na laktacje, jadłam sporo, pilam bawarki,nawet te piwo Karmi i co i nic nie pomagało...:( a tak bardzo chciałam karmić. Dlatego dokarmialam małego mlekiem,choćby tylko na noc. A w dzień przystawiałam go jak najczęściej. Ale to też nic nie dawało. Jak chciałam ściągnąć to nawet 20ml mi się nie udało. No to jak widziałam że mały głodny to dawałam mleko,i np jak spał przez 3godz to mi nawet mleko nie napłynęło... I co się okazało...okazało się że to wszystko z nerwów. Jak się uspokoiłam,byliśmy sami w domu,nie musiałam się denerwować tak pokarm od razu się pojawił:) butelka odstawiona,mały tylko na piersi,pięknie przybiera(aż za pięknie:)) . Co prawda nie mam piersi twardych,ale skoro mały przespi nawet 4godz to znaczy że jest najedzony:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411392 przez Koni
No właśnie i tu jest mój problem. Dzisiaj nakarmiłam małego zjadł z obu cyców i zaczął płakać i wierzgać nogami więc dałam mu 30ml mojego mleka które miałam z wczoraj ale dalej płakał i po 15min. ściągnęłam 20 ml czyli coś w tych cycach jest skoro po 15min. mam 20ml? Po 2h powinno być jeszcze więcej? I tu jest problem bo mały po południu spał 2h i jak wstał dałam mu jeść i każdego cyca jadł conajmniej 15min. A mimo to historia ta sama na koniec zaczął wierzgać nogami i płacz a jadł na pewno bo słyszałam jak przełykał! Dałam mu mleko modyfikowane bo już mojego nie miałam i zjadł 60ml. Poza tym jak go usypiam na noc i je cyca to śpi po 5-6h! Jedno co zauważyłam to w nocy i do południa jak go karmie to mu wystarcza a jak je tak jak teraz przed snem to je ale też bardziej ciumka żeyby usnąć może on nadrabia w ciągu dnia a potem mu brakuje? Już sama z głupialam :(

12 lata 4 miesiąc temu #411423 przez nataleczka_92
Koni mój to tak się zachowuje jak mu za szybko leci to wierzga nogami,krzyczy lub jak już nie chce jeść a chce smoka to niby szuka,łapie pierś i pluje. Koni kochana jak rwałaś ta ósemkę to u dentysty czy chirurga?

12 lata 4 miesiąc temu #411429 przez sister.anna
Koni kochana, nie denerwuj sie z tymi cycuchami. Kazde dziecko przechodzi przez okresy wzmozonego wzrostu i wtedy je jak szalone i wydaje sie ze przechodzi samo siebie. Alicja miala dokladnie to samo.

Do tego jak dziewczyny pisza stres ponoc faktycznie ma duze tu znaczenie wiec staraj sie wyluzowac jak najwiecej i nie brac do glowy glupich komentarzy i nie dawaj sie sprowokowac do klotni slonce.

U mnie karmienie po rowno 2 miesiacach sie unormowalo, przeszlam przez 2 zapalenia piersi i mialam w ogole mega problemy i malo mleka wiec dokarmialam milupa. I dokarmiam do dzisiaj, raptem 1 butelke dziennie jakies 100ml w ciagu dnia zeby mi sie latwiej dopasla :) Wczesniej bywalo i 200-250ml na dobe ale teraz mleczko fajnie idzie wiec wiecej moge Alci zaofarowac swojego. Pediatra mowil zeby sie poswiecic 3 dni, poglodzic nawet dziecko i produkcja ruszy...ale szczerze mowiac dokarmianie raz dziennie jak najbardziej mi odpowiada i nie mam poczucia "wiecznego siedzienia na cycu" jak na poczatku.

A tak swoja droga to nie dawalabym sie zwariowac, jak Kacperek dostanie cyca 90% w ciagu dnia i do tego troche sztucznego mleczka to przeciez swiat sie nie zawali, super ze do tej pory udalo Ci sie tak fajnie go karmic :laugh:

Kasiulka strasznie mi Ciebie szkoda kochana, niezle Ci tam spartolili widze jak 2 raz juz lyzeczkowanie. Skandal i chamstwo ! Trzymaj sie dzielnie.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411435 przez Koni
Kacper smoka nie jest nauczony więc u nas to raczej głód bo jak już załapie butle bo też mamy problem bo mu się wygina smoczek i chce go wypluć tak jak smoka to ciągnie jakby nigdy nie jadł :/ Nic to jak mały już sobie dobrze przyśnie to spróbuje o 24 ściągnąć mleko i zobaczymy ile tam leci.

Co do ósemki to mój dentysta jest chirurgiem dentystycznym ale ponoć właśnie tylko chirurg powinien wyrywać ósemki bo są one zębami gardłowymi. Powiem tak jak ósemka bóli to się psuje mi ostatnio nie zdążyła wyjść a już gniła w środku :( Jak jest dobry dentysta to wyrwanie zajmuje mu chwilkę ale ból szczęki utrzymuje się przez tydzień bo to na końcu i ciągle się te miejsce obciera ale zawsze to lepiej wyrwać niż się męczyć :) Ja już pozbyłam się 2 górnych a dolne dopiero idą :P

sister.anna to mnie pocieszyłaś że i u Was też tak było. Może produkcja w końcu sié nadgoni :)

12 lata 4 miesiąc temu #411480 przez nataleczka_92
Hej kochane. U nas nocka super. Mały zasnął o 21'30 a wstał o 5.30:) zjadł troszkę poleżal i znów po 6 zasnął,i spalismy do 9:)

12 lata 4 miesiąc temu #411517 przez Koni
Hej! U nas ze spaniem podobnie :) Kacperek zasnął ok 22 i wstał o 4:40 najadł sié i o 5:30 trafił do swojego łóżeczka a potem wstał o 8:30 zjadł i teraz dalej śpi ;)

Ściągnęłam wczoraj po niecałych 2h mleczko i z obu piersi wyszło 70ml i tak sobie myślę że on jedząc co 1-2h to i tak zje więcej niż dzieci butelkowe bo na moim mleku pisze żeby dziecią w jego wieku dawać 5x150ml w ciągu 24h. Podejrzewam że mały ma skok rozwojowy i potrzebuje więcej więc produkcja musi się zwiększyć.

12 lata 4 miesiąc temu #411536 przez nataleczka_92
Koni napewno będzie tak jak piszesz:) jeśli mały będzie potrzebował więcej to mleczka będzie przybywać:) napewno małemu nie zbraknie:)

12 lata 4 miesiąc temu #411541 przez Koni
Oby mu nie brakło ;) Zastanawiam się tylko czy 70ml to dużo czy mało?

12 lata 4 miesiąc temu #411567 przez nataleczka_92
Koni zależy co ile je. Bo np ja mojemu jak dawałam mleko modyfikowane na noc to potrafił wypić tylko 50ml. Bo np godzinę temu dawałam mu pierś.a z piersi różnie je,czasem pół godziny a czasem 5minut

12 lata 4 miesiąc temu #411580 przez Joanna
Jednak opłacało się pójść do swojego lekarza prywatnie, wizyta super! :) zostałam dokładnie zbadana, wcale nie mam żadnej nadżerki, ach ta opieka państowa :angry: mam lekki stan zapalny, więc dostałam tabletki i globulki :blink: porozmawiałyśmy o porodzie, również dostałam receptę na tabletki antykoncepcyjne, ale nie wiem czy skorzystam :dry: przed ciążą przez ponad 3 lata stosowałam npr i byłam nawet zadowolona, teraz jednak nie wiadomo czy będzie tak łatwo, bo najpierw cykle muszą się unormować, no zobaczymy :) poza tym trzeba w nocy trochę przesypiać żeby temperatura była miarodajna, a jednak Ala nie przesypia jeszcze nocki ;)

12 lata 4 miesiąc temu #411589 przez Madeline
Ja biorę tabletki antykoncepcyjne Cerazette od wtorku i nic się złego nie dzieje ;)

Mój maluszek też ładnie ostatnio śpi.

Ja już mykam, bo mam dużo roboty, jutro chrzest, odezwę się w poniedziałek lub we wtorek.

Koni nie stresuj się tym mleczkiem aż tak, nas też chyba dopadł skok rozwojowy bo mały ciągle głodny jest.

12 lata 4 miesiąc temu #411612 przez nataleczka_92
A my czekamy na gości. Ma przyjechać koleżanka z mężem i dzieciaczkami. Córcia ma pół roku i synek ma dwa i pół:) ogólnie to czas tak leci niesamowicie, Filipek już tak super się uśmiecha:) i nawet mąż szczęśliwy bo ominęły nas kolki i wszystkie płacze,się chwalił ostatnio:) dumny tatuś

12 lata 4 miesiąc temu #411631 przez Joanna
madeline fajnie, że macie jutro chrzciny :) my wyprawiamy 9 września, ja już nie mogę się doczekać :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #411637 przez chłopek
my byslismy dzisiaj na usg bioder i musimy zakładać dwie pieluchy, i szeroko nosić kontrola za 2 miesiace

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka