BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #412943 przez dzidostwo
Witaj Joanna, a login taki bo na mojego męża mówią Dzida, a jak jesteśmy gdzieś t kogoś to słyszymy tak " Państwo Dzidostwo przyszło" i stąd ta nazwa ;-)

Ja karmię bebiko 1

Co do więzi, to też tak myślę ;-)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #412958 przez Joanna
dzidostwo ktoś Ci polecił mleczko czy sama wybrałaś? nie macie problemów z kupką i czy przepajasz Malutką herbatką lub wodą?

u nas przez pierwszy miesiąc było moje mleczko a teraz modyfikowane i tez miałam wyrzuty sumienia, ale dotarło do mnie, że skoro nie mogę ( faktycznie były problemy z wklęsłą brodawką, nawet położna miała kłopot z przystawieniem mi dziecka do piersi, nakładki okazały się do d***, wcale nie wyciągnęły brodawki a dziecko było głodne ) to trudno, przecież mleko modyfikowane to nie trucizna i nie zgadzam się z tym, że jest gorsze od mleka matki, ma może mniej przeciwciał, to wszystko jak mawia mój pediatra :blink: najważniejsze, że Ala jest zdrowa, ładne przybiera na wadze i jest pogodnym dzieckiem :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #412961 przez dzidostwo
sama wybralam bebiko, no i nie bylo problemu, pozniej przez 6 dni nie mogla sie zalatwic, to jej pomagalam raz dziennie z rana, pozniej sama sie zalatwila i az do tej pory, z kupka nie mam problemu zalatwia sie raz i to porządnie rano, ze az musze dupsko myć ;p
Pije herbatki z kopru i rumianek, ale nie zawsze chce jej sie pic, a mleczko je co 4 h 150 ml :) a Twoja :)?

Amelka też zdrowa zadnych kolek i nic w tym rodzaju usmiechnieta i na wadze rowniez przybiera :)

12 lata 4 miesiąc temu #412968 przez Joanna
dzidostwo to cieszę się, że Twoja córcia też tak ładnie się rozwija :) moja Ala też nie zawsze ma ochotę na herbatkę, więc czasami za namową pediatry wprowadzam jej dicoflor 30 ( obecnie jesteśmy w połowie opakowania na 10 dni ), który przywraca równowagę mikroflory jelitowej, potem po kuracji jest spokój na dosyć długo :) u nas kupka jest praktycznie codziennie, czasami zdarza się co drugi, ale bardzo rzadko. Też zawsze muszę Alicji umyć pupę, bo jest to duża i śmierdząca kupa :laugh: córcia wypija 90ml średnio co 2 godziny plus trochę herbatki, chyba że prześpi to potrafi jeść co 4 lub 5 godzin. Po spacerze czy nawet kąpieli potrafi zjeść 120ml. Ostatni posiłek zjada najpóźniej 22.00 i idzie spać nawet do 3.00, a potem to już różnie bo nie zawsze chce od razu zasnąć, czasem zasypia dopiero po dwóch godzinach i dalej odpoczywamy nawet do 8.30. Od dziś spróbuję jej dawać na noc 120ml, może pośpi mi dłużej :) a jak u Was z karmieniem? mąż też pomaga?

12 lata 4 miesiąc temu #412973 przez dzidostwo
Nom ta kupa to nawet czasem sie wylewa z tego pampersa ;)) Amelcia je co 4 godziny 150 ml, czasem sie zdarzy że więcej, a jak jest upał to je 100 ml, czasem 90 ml.. bo jest jej za gorąco.. Ostatni posilek jada o 22 i wstaje tak kolo 3 4 nad ranem, potem sie budzi kolo 8 jak wstaje wczesniej to biore ją do łóżka i leżymy sobie tak do 8 zje, a potem gada z sufitem abo firanką ;DD

Czasem sie zdarzy że kolo 24 sie budzi albo tak marudzi przez sen to robię jej 120 i zjada to sie nie budzi nad ranem tylko kolo 7 czy tam po 6.. :) a mąż w nocy śpi bo o 5 rano pobuda i do pracy :) a ja nie narzekam na zmeczenie czy cos takiego i nie mam problemow ze wstawaniem czy przysypianiem;p a czasami mam tak ze jak Amelcia je o 8 to jakos wstaje normalnie ale czym dluzej w lozku jestem to spac mi sie chce :D a w dzień mąż jak wroci z pracy to owszem pomaga ;p

12 lata 4 miesiąc temu #412977 przez Joanna
dzidostwo mój mąż jak ma na dzień do pracy to wstaje 5.40, więc nie budzę go w nocy, pomaga za to po pracy :) na początku jak Ala budziła się częściej, nawet co 1,5 h to mąż wstawał robić mleczko czy też sam karmił jak go poprosiłam. Teraz Ala budzi się raz w nocy, więc sama wszystko ogarniam :)

12 lata 4 miesiąc temu #412980 przez dzidostwo
To tak samo jak ja :) a Jak rodziłaś?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412992 przez Joanna
dzidostwo ja urodziłam naturalnie w 5 godzin wg. lekarzy, a zaczęło się w domku, koło 14.00 pojawił się pierwszy ślad wód płodowych, urodziłam w nocy 3.10 :laugh: a jak było u Ciebie? wstaw zdjęcie Amelci :)

12 lata 4 miesiąc temu #412995 przez Joanna
Mykam, bo Ala zaraz będzie chciała jeść i trzeba ją wykąpać :)

miłego wieczoru mamusie

12 lata 4 miesiąc temu #412996 przez dzidostwo
ja rodziłam według lekarzy 4 h, tyle że wody mi nie odeszły i musieli przebiijać.
Ja też własnie szykuję kąpiel Amelce i jedzonko :)

12 lata 4 miesiąc temu #412998 przez dzidostwo
Próbuje wstawić i się nie da :(

12 lata 4 miesiąc temu #413019 przez Koni
dzidostwo musisz zmniejszyć zdjęcie :) Nie może przekraczać 150KB i 800 pikseli :)

Dziewczynki nie martwcie się ja też nie wiem kiedy będę musiała karmić mojego głodomora mleczkiem modyfikowanym bo nic się ta laktacja zwiększyć nie chce :angry: Jeszcze troszkę się pomęczę ale dzisiaj Kacper siedział mi cały dzień na cycu :dry: wstał o 8 i dopiero po 13 przysnął na pół godziny i był tak marudny że na spacer wybraliśmy się o 17 i jak na razie śpi ;) Dam mu jeszcze 30 minut i będziemy szli się kąpać :P

12 lata 4 miesiąc temu #413030 przez nataleczka_92
Koni i u mnie chyba problemy się zaczęły:( mały chyba się nie najada bo co zje to przysnie na 5minut i znów do cyca:( i nie czuje żeby wogóle mleczko napływało:( smutno mi... No zobaczymy

12 lata 4 miesiąc temu #413033 przez dzidostwo
U mnie było tak, że z początku lało się i lało to mleko.. a w przeciągu paru dni, się skończyło.. leciało tyle o ile, mała bya niespokojna pakaa, a jak dostała pozniej butle to usneła i spała i spala.. bo była najedzona.. Mówili, że młoda jestem piersi mam to mleko też będe miec.. a tu wyszło jak wyszło... Moja znajoma piersi wcale nie ma, a mleko tak i Jasio pulchniutki jak misio..

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413042 przez dzidostwo
[img/]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka