BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #416109 przez Madeline
Ja nie zwróciłam uwagi, żeby mi stopy urosły.

Amelka ślicznutka :)

Iwonka to się pewnie wybawiłaś co? My ostatnio ze znajomymi chcieliśmy iść na imprezę, ale jakoś się nie odważyłam małego zostawić mojej mamie. Może za jakiś czas, choć nie powiem, że poszłabym sobie potańczyć i się zrelaksować poza domem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #416114 przez chłopek
ja we wtorek do dentysty ide az sie boje:( palca mam fioletowego smarowalam buzke malemu bo ma chyba plesniawke

12 lata 4 miesiąc temu #416117 przez Joanna
a ja na jutro umówiłam się do fryzjera, od pół roku się wybieram, w ciąży nie chciałam farbować włosów :blink: chcę sobie zrobić balayage, zobaczymy co z tego wyjdzie :) po raz pierwszy jutro zostawię Alę pod opieką taty, mają posiedzieć u teściowej, ale jakoś mi tak dziwnie bo nigdy nie rozdzielałam się z córką, cały czas jesteśmy razem...już nawet myślałam, że odwołam fryzjera, głupia jestem co? :silly:
w ogóle dotarło do mnie, że nie zostawię rocznej Alutki z opiekunką w domu, bądź co bądź z obcą babą i nie wrócę do pracy. Posiedzę z nią w domu do 3 roku i w tym czasie wezmę sobie dziecko do opieki. Ala będzie miała towarzystwo a ja jakieś pieniądze. Teraz można nawet zawrzeć umowę, aby odkładały się składki. Myślałam, że bez problemu wrócę do pracy jak Malutka skończy roczek, tak nawet było ustalone z mężem, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam...to w końcu ja spędzam z dzieckiem całe dnie i ta więź jest bardzo silna :)

12 lata 4 miesiąc temu #416125 przez Madeline
Joanna ja też ostatnio o tym myślę, tylko, że ja muszę już wrócić do pracy w grudniu kiedy Aleks będzie miał niecałe pół roku !!! Płakać mi się chce na samą myśl, że będę musiała go zostawić w domu (bądź dać go do żłobka, bo taką opcję przerabiamy). Teraz jest mi ciężko iść do lekarza i zostawić małego mojej mamie na 2 godziny a co dopiero na kilka godzin? :( Ehh... Ale niestety mój mąż nie zarabia 3 tys żebyśmy mogli pozwolić sobie na to bym została w domu i dostawała 400 zł od gminy. Serce mi pęka na samą myśl :(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416127 przez Joanna
Mój właśnie zarabia tyle a czasem nawet więcej, ale wymaga ode mnie abym też dokładała się do domowego budżetu...

12 lata 4 miesiąc temu #416129 przez chłopek
madeline mój mąż zarabia ok 2 tys ja dostaje narazie macierzynski a później 400zl z gminy no i 2 dzieci w domu nie mam jak ich zostawic i isc do pracy :( Ksawcio na 3 lata moze pójdze do przedszkola no ale i tak nie ma jak isc do pracy

12 lata 4 miesiąc temu #416132 przez dzidostwo
Ja na poczatku też bałam się zostawiać małą, ale nie ma czego sie bać, przelamałam się, i jak babcie są chętne to zostawiam a jak nie to zabieram ze sobą ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416139 przez dzidostwo
Moja Gaduła (10 sierpień)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #416146 przez chłopek
dzidostwo ale sie rozgadała Amela :) krowa chyba z nia nie chiala rozmawiac musiałą na nią nakrzyczeć :)

12 lata 4 miesiąc temu #416148 przez dzidostwo
Dokładnie tak ;) z nią bardzo często się kłóci :)

12 lata 4 miesiąc temu #416153 przez Koni
Cześć mamusie ;)

Kasiulka bardzo współczuję tych powikłań poporodowych :( a jak oni stwierdzili te złamanie i czym się to u Ciebie obawiało?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny wszystkie dzieciaczki śliczne ;)

Co do powrotu do pracy to ją muszę i chce wrócić ale mąż mi cały czas powtarza że nie wrócę tylko będę z małym siedzieć może i bym chciała bo jestem z nim cały czas i od lat się urodził rozstalam się z nim ns 15 min. jak mąż go wziął sam na spacer a ciągle w okno patrzyłam. Ja nawet nie mam komu ani jak go zostawić skoro karmie cyckiem ;)

Dziewczynki powiedzcie mi jak wy usypiacie maluchy? Kacper zasypia mi przy cycu i zrobił sobie z niego smoczek dosłownie! Chciałabym go nauczyć żeby sam zasypiał ale jak go tylko odkładam do łóżeczka to jest straszny płacz i tak się zastanawiam co to będzie jak odstawie go od cyca?

A dzieci rosną my wczoraj skonczylismy 2 miesiące a jutro czeka nas szczepienie i już się boję :(
Powiedzcie mi czy jak mały przyjmuje nystatyne na plesniawki bo znów ma to nie będzie to kolidować ze szczepieniem?

dzidostwo nie otwiera mi się filmik na FB :(

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416160 przez chłopek
koni wydaje mi sie ze szczepienie normalnie bedzie, bo przewaznie przeciwwskazaniem jest goraczka albo jakies szmery na płucach czy oskrzelach.

moj tez usypia przy cycku przekładam go do wózka i daje smoka, a czasem poprostu zje wypluwa cyca i spi, do wózka jak go położe dam smoka i tez spi a czasem zasnie bez smoka

troche poprasowałam i ide spac jutro reszta :( jeszcze musze sie zabrac za moja szafke bo wszystko z niej wylatuje, i jezcze poskładac ciuchy ksawcia w szafce czasem jak zegos szukam na szybko bo Sebus juz płacze a Ksawcia z oczu nie mozna spuscic to wszystko w szafce powywracane

12 lata 4 miesiąc temu #416161 przez nataleczka_92
Ale się rozpisałyscie:) chłopek widziałam ul stronę gdzie był za 700 ale był bez fotelika i droga przesyłka. Z tym że woleliśmy jechać do sklepu i poprzymierzać małego w różnych wózkach. Joanna wózek super,szczególnie podoba mi się gondola:) a kupowałaś nowy?ile płaciłas? Jeśli to nie tajemnica;) Kasiulka współczuję,pierwszy raz słyszę o czymś takim... No i co do pracy, to też ciągle myślę... Z jednej strony muszę. Ale z drugiej to nie chce dzieci zostawiać,i sądzę że nie będzie się opłacało żeby zapłacić opiekunce za dwójkę i czy cokolwiek jeszcze z wypłaty zostanie...? Mój mały nadal nie chce piersi, tylko ciągnie butle. A ja się zastanawiam jak wstrzymać laktacje. Koni mój mały zasypia różnie. I w wózku,i jak go lulam,a nawet i sam jak się przytuli do pieluszki i smoka ma:) Dzieci słodziutkie wszystkie.

12 lata 4 miesiąc temu #416163 przez chłopek
nataleczka są tabletki wstrzymujące laktację

12 lata 4 miesiąc temu #416167 przez nataleczka_92
Chłopek to dzięki. Nie wiedziałam. Z jednej strony to tak bardzo bym chciała małego piersią karmić. No bo kiedy jak nie teraz gdy jest mały. A z drugiej gdy się tak męczymy bo co go przystawiam to płacz. to jednak ciągle myślę czy jeszcze poczekać czy odpuścić:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka