- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
Dziś mój synuś spał od 22 do 3 i od 3 do 6, potem pobawiliśmy się troszkę do 8 i teraz dalej śpi Tak to ja mogę codziennie
Dzidostwo ale Twoja mała to gaduła Mój tak aż nie gaworzy, ale w sumie nie ma co się dziwić skoro między nimi jest prawie miesiąc różnicy. Mówiłaś, że z 5 czerwca tak? No a mój Aleks 29 czerwca. Dla takich dzieciaczków to jest duża różnica w dniach i w rozwoju. Pozwoliłam sobie obejrzeć zdjęcia jakie tam masz i muszę Ci powiedzieć, że Amelka ma też coś z Ciebie Do męża jest bardzo podobna, ale Twoje rysy twarzy też ma
Koni ja mam o tyle dobrze, że synuś lubi smoka i jak ma iść spać to po karmieniu wkładam go do łóżeczka przykrywam kocykiem (robię taki ala rożek, bo lubi mieć ciasno, miękko i cieplutko) daję smoka i on sobie mruczy te swoje: "aja aja aja" i jak mu wypada smoczek to jest nerw, podchodzę i mu wkładam, aż do skutku aż zaśnie. A jeśli jest, np. bardzo zmęczony lub bez humoru to mi za Chiny tak nie zaśnie. Muszę go wziąć na ręce przytulić do piersi (przez bluzkę) jedną rękę sam układa mi pod łokieć, drugą kładzie na biust lub trzyma bluzkę daję mu smoka do buzi, troszku pobujam i jak wizę, że zaraz będzie miał odlot to wkładam go do łóżeczka i robię tak jak u góry pisałam. Ale każde dziecko jest inne i co innego lubi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
My dzisiaj pospalismy od 21:30 do 2 potem 20 min cyc i znowu spanie do 5:30 chwila na cycu i śpimy do 9 a teraz się karmimy.
nataleczka wózek fajniutki i ta karuzela! Jak będziemy w PL to chyba taka Kacperkowi zamowie bo on uwielbia karuzele.
Co do karmienia próbuj jeszcze trochę a jak się nie uda to trudno a jak zależy Ci żeby jadł twoje mleczko bo zdrowe to ściąga i podawaj mu w butli to też jak cyc tylko że szybciej i łatwiej leci
madeline gdyby Kacper chciał smoka to nie było by problemu ale jak na razie to sobie zrobił smoczek ze mnie aż boję się co to będzie jak na butle przejdziemy.
U Kacperka lulanie na rękach nie pomaga jeżeli chodzi o nocne spanie
Za niedługo będziemy się szykować na szczepienie. Mąż miał mieć cały dzień wolny ale musi iść na 18 do pracy a już się cieszyłam że wrazie co będę miała pomoc do lulania go
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
(ogólnie to jak zje , bawię się z nią troszkę potem daje smoczka, pieluszkę, układam na boczek jeżeli w wózku leży albo jeśli w bujaczku to normalnie leży i zasypia, czasem się z nią kładę na łóżku i jak widzę, że zasypia kładę ją do łóżeczka albo na boczku albo na pleckach i lula i tak cały czas, jak się budzi daje mleczko zje, odbije się jej , daję smoczka i pieluszkę, ona się tuli do niej, przysypia i ja ją do łóżeczka )
potem obudziła się po 1 zjadła, poszła luuluu i póżniej się obudziła 5.35, zjadła ululała się i spałyśmy do po 9, i później chciałam dać mleczko to nie zjadła za dużo pogadała sobie tam troszke, i usnęła i śpi do tej pory ale jest chłodniutko i deszczowo to moze dlatego tak dużo śpi ale to dobrze bo w nocy też dlugo śpi
Madeline
Dokładnie na malutkich dzieciach bardzo widać różnicę u mojego kuzyna jest dziewczynka 2-tyg. starsza i niby taka mała odległość w czasie, a jednak różnica jest
Tak Amelka z 5 czerwca jest , jeśli się przyjrzeć to troszke tam coś mojego ma, ale na pierwszy rzut oka to cały tatuś )
A to mój wózek i jeszcze wówczas malutka Amelka (której nie widać na tym zdjęciu )
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
My Amelce mieliśmy nie dawać smoka, ale jak ją karmiłam cyckiem, (wtedy nie wiedziałam, że prawie nic nie leci) (brak doświadczenia) to nam plakała i marudziła, i nie chciałą smoczka to jej przytrzymywaliśmy, aż nauczyła się ko ssac sama, musiała załapać ssanie
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja Amelka nie umiała ssać silikonowych bo są twarde i kupuje jej kauczukowe bo są miękkie i w butelce też ma kauczukowe , a teraz po mału uczę ją do silikonowego , żeby też się nauczyła a nie tylko mięciutki może dlatego nie chce ssac ?
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
przepraszam dziewczyny,ale ulżylo mi...
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*