BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #416945 przez Koni
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja płakałam bo już się głupio czułam :) Mały jak się obudził to zaczął płakać i jak z nim chodziłam to dopiero był spokój, teraz go wykapalam i się usypiamy ciekawe jaka noc nas czeka :S

nataleczka współczuję ja też miałam kiedyś taki ból ale u mnie to był refluks, najlepiej jakbyś poddała się gastroskopi choć to nic przyjemnego :pinch:

Co sadzicie o wyjeździe na jakieś wyspy na wakacje z dzieckiem które skończyło 3 miesiące?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #416965 przez nataleczka_92
Koni ja myślę że gdy mały lubi podróż to dobry pomysł. Sama chciałabym gdzieś wyjechać z rodzina.

12 lata 7 miesiąc temu #416968 przez iwonka_wwa
Madeline nie przejmuj się, mój Michałek też w pionie trzyma głowke (też lata mu trochę na boki), a na brzuszku ledwo uniesie. I na brzuszku może poleżeć tylko 5 minut, bo potem strasznie się denerwuje. Jak przytrzymam go pare minut dłużej, to jak go odwróce strasznie płącze i tylko cyc go uspokaja.

Pokoiki macie super! My też mamy sypialnie i salon, więc Michaś ma swój kącik u nas.

Joanna Michaś też spał z nami w łóżku, ale teraz mąż do czwartku jest na urlopie (2 tyg.) i przyzwyczailiśmy go już do spania w łóżeczku. Czasami tylko jak sie późno położe to zdarza mi się nad ranem przysnąć karmiąc Michałka i wtedy śpi z nami.

nataleczka mam nadzieję, że leki pomogą. Ae jeżeli nie to poddaj się gastroskopii - przeżyłaś dwa porody, więc to nie będzie już takie straszne.

Mi natomiast jeszcze w ciąży zrobiła się taka czerwona krwista krosta na dolnej wardze ust. Wygląda jak opryszczka. To było jakieś 4-5 miesięcy temu. Myślałam, że po porodzie zniknie, ale nie znika. I byłąm u dermatologo okazało się że najprawdopodobniej naczyniak :/ Dała mi skierowanie do chirurga-onkologa i byłam dziś na wizycie - do wycięcia. Boje się, że usta mi zeszpecą. Chociaż ta kropa też atrakcyjnie nie wygląda :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #416986 przez nataleczka_92
Iwonka wstyd mi się przyznać ale ja tak naprawdę nawet nie mam pojęcia co to są te hemoroidy:(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #416999 przez Koni
iwonka ja też mam hemoroidy do tego zewnętrzne :( jeżeli nie są bardzo poważne to wystarczy stosować maści i czopki w innym przypadku operacja. Od siebie polecam czopki proctoglyvenol lub posterisan i takie też maści do tego możesz sobie robić nasiadowki z kory dębu.
Współczuję naczyniaka choć ja nawet nie wiem jak to wygląda.

Mój dzielny mały mężczyzna zasnol po 22 i spał do 5 a teraz je swoje mleczko ;)

12 lata 7 miesiąc temu #417039 przez Joanna
My przed chwilą wstaliśmy wypoczęci :) Ala wczoraj zasnęła o 22.30 i spała do 4.00 a potem od 4.40 do 9.00 :kiss: Oby tak dalej :)
Odnośnie hemoroidów to w ciąży miałam strasznie dużego a po ciąży od wysiłku to już w ogóle :( stosowałam procto hemolan i po hemoroidzie nie ma śladu na szczęście

nataleczka_92 u mnie od 2 dni utrzymuje się ból pleców na wysokości odcinka piersiowego, myślałam że może od serca czy coś, ale teraz ból zszedł trochę niże więc to pewnie kręgosłup :( Ala też coraz cięższa...odnośnie ciśnienia to po prostu pomierz sobie, bo może wcale Ci nie zeszło i nadal masz nadciśnienie...od razu po porodzie kazali Ci odstawić dopegyt? moja ginekolog mówiła, że to byłby straszny błąd, trzeba stopniowo odstawiać. Mnie po :lol: ciąży ciśnienie skakało bardziej niż w samej ciąży, brałam dopegyt 4 razy dziennie i codziennie mierzyłam ciśnienie, moja ginekolog i w szpitalu kazali mi zmniejszać stopniowo dawkę jak ciśnienie będzie ok i w ciągu miesiąca zeszłam do jednej tabletki, mogłam w sumie szybciej ale jakoś bałam się :blink: teraz od ponad miesiąca nie biorę żadnych leków a ciśnienie mam super odpukać, tzn zazwyczaj za niskie poniżej 100/60, a raz nawet miałam 76/44 ( wtedy byłam jeszcze na jednej tabletce wystraszyłam się i odstawiłam lek) :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #417046 przez nataleczka_92
Hej mamusie:) u nas nocka w sumie fajna. Mały zasnął o 22. Obudził się o 5,chciałam dać mu cyca ale zaczął płakać więc włożyłam mu smoka i zasnął. Spalismy do 8.30,no i gdy się obudził znów próba cyca i znów krzyk. Więc poszłam odciągnąć po całej nocy. Z jednej piersi wyszło 100ml,i byłoby więcej ale zaczął już płakać więc przelałam w butelkę i mu dałam. Więc myślę że powodem nie jest to że mu nie leci. Już nie mam pojęcia... Joanna no widzisz ja u gina wizytę mam dopiero 27września. I niestety tak jak piszesz, z dniem porodu dopegyt odstawiłam więc to może przez to... Odnośnie boli. Właśnie ten ucisk promieniuje w łopatki. Myślałam kiedyś że to plecy mnie tak bolą a to okazało się że to ten ucisk,coś strasznego.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #417075 przez chłopek
hej my od 6 nie spimy,
iwonka mój syn tez ma naczyniaka.
a co do hemoroidów to tez mam i w aptece polecili mi masc powiem ze pomaga

nataleczka a jaki to bol ? ja po porodze z Ksawciem tak miałąm nie moglam siedziec jak karmiłam, a czasem powietrza złapac bolało poniżej piersi i promieniowało na kregosłup, tak jak bym zawał miała, poszłam do lekarza i zrobiłą mi usg żoładka okazało sie ze mam wzdęcia żoładka i dlatego te bóle dostałam leki i juz było ok, a moja mama tez tak miała i okazało sie ze ma kamienie na żołądku

12 lata 7 miesiąc temu #417080 przez nataleczka_92
Chłopek właśnie pierwszego razu jak mnie złapało to myślałam że to zawał. Ale mnie męczyło i musiałam zwymiotować. I przeszło. Następny raz zdarzył się gdzieś po dwóch tygodniach. Męczyło mnie i też musiałam zwymiotować żeby przeszło. Oczywiście do wymiotów się zmuszam. Ale teraz to już prawie codzień mnie to łapie. Właśnie taki ucisk pod klatka piersiową. I wymioty już nie pomagają

12 lata 7 miesiąc temu #417085 przez chłopek
no mialam to samo az płąkałam z bólu i nie mogłam Ksawcia karmic, idz do swojego leakrza i popros o usg żołądka bo to moze byc to samo co ja miałam

12 lata 7 miesiąc temu #417088 przez nataleczka_92
Chłopek ja byłam wczoraj,to podejrzewa że to kamica żółciowa. Więc chyba coś z kamieniami. Poczekam i zobaczę czy te leki pomogą. Bo wiesz ja nawet tak za bardzo nie mam jak wyjść gdziekolwiek bo mąż całe dnie w pracy,a ja z dzieciakami.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #417107 przez chłopek
no moja mama tez tak miała i miałą wycinane

kupiłam sobie pas poporodowy ciekawe jaki bedzie

12 lata 7 miesiąc temu #417176 przez Mirella
dla wszystkich cioteczek które kibicują i głosują na Emilkę dla przypomnienia u ułatwienia link pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 za każdy głosik dziękujemy :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #417183 przez Madeline
Kochane skąd wiecie, że macie te hemoroidy? Jakoś boli? Można coś wyczuć?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #417228 przez Joanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka