BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #417637 przez chłopek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #417683 przez Mirella
przypominajka dla kochanych cioteczek pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 7 miesiąc temu #417748 przez Madeline
Hej kochane mamuśki :)

Mój synuś odpukać od paru dni zasypia o 22, budzi się koło 3/4 i później wstaje co 2 godz bo dostaję wtedy cyca.

Ja dopiero dzisiaj zauważyłam, że mój synuś wkłada rączki do buzi. Jak jadłam śniadanie. I pomyślałam kolejny etap w rozwoju maluszka się zaczyna. Widać, że mój synuś jest tak jakby z tyłu, bo jest chyba jednym z najmłodszych z czerwca te dzieci co się rodziły na początku są daleko z przodu :D Ale to nic, my też to nadrobimy :P

Wczoraj szukałam jakiś fajnych zabawek dla maluszka w wieku 3 miesiące + na allegro i nic ciekawego nie znalazłam. Może coś polecicie? Mam w domu już matę i karuzelę, pluszaki i gryzaki.

12 lata 7 miesiąc temu #417755 przez sister.anna
Witam Was z rana kochane !

No i Alicja nie ma jeszcze zabkow, a przynajmniej nic mi sie nie udalo wymacac :blink: wiec dobrze bo juz sie martwilam ze zbliza sie koncowka karmienia cycuchem.

U nas tez nocka cudowna, uspilam Alusie o 21:30, obudzila sie dopiero o 5:30 a potem byla cichutka az do 9:15 !! normalnie to juz steka od 6-7 rano mimo ze spi ale dzisiaj to wyspalysmy sie na maxa.

Kochane a cwiczycie jakos ze swoimi pociechami? Ze przewracanie na boczek czy podciaganie za raczki? Tego podciagania nie jestem za pewna mimo ze Ala glowke wznosi jakby chciala by ja podciagnieto...boje sie zeby nie bylo za wczesnie na takie zabawy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Koni a zadowolona jestes z tego Angelcare? Uzywasz tego w ogole?

12 lata 7 miesiąc temu #417761 przez Madeline
Kochane mam takie pytanko: jak układacie swoje dzieci do snu? Na boczek jeden a potem drugi czy na plecki?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #417786 przez Koni
Cześć mamusie.

Nasza nocka dzisiaj taka sobie bo Kacper spał jak leżał na naszym łóżku a ja obok niego a jak się tylko znalazł w lozeczku to była pobudka i walczyliśmy tak do 1 a zasnął dopiero po cycu :pinch: potem wstał o 3:30 cyc i znowu spanie do 8 a później to już go wzięłam do siebie i spalismy do 11 :laugh:

Co do zabkow ją zauważyłam u Kacperka na górnych dźiaselkach biała plamke poza tym slini się bardzo a rączki wkłada do buzki nie mniej jednak ząbki mogą iść kilka miesięcy więc to nic nie powiedziane :) Rączki takie dzieci wkładają do buzki też dlatego że tak poznają świat a poza tym w ich wieku dopiero zauważają że je mają ;)

sister.anna wrociliscie już? Co do nianii to tak używamy każdej nocy bo w dzień Kacper mało śpi a jak już to albo na lezaczku lub na spacerze ;) Wideo z tego względu używamy rzadko ale na pewno w końcu się przyda choć i tak jak mały śpi a ją idę na dol to włączam.

Mam pytanie dostałam kiedyś smoczek i jest hermetycznie pakowany chce go spróbować dać małemu bo może akurat mu podpasuje, na opakowaniu pisze że jest gotowy do użytku i się zastanawiam czy w takim razie muszę go sterylizowac czy uznać że już nie trzeba?

madeline ja układam Kacpra na plecach bo ponoć na boczkach deformuja się bioderka. Powinno się też przekrecac główkę na boczek ale mój mały tak nią wierci jak śpi że to nie ma sensu ;)

12 lata 7 miesiąc temu #417849 przez asia886
madeline ja Azalię brałam od 9 sierpnia po 7 dniach dostałam przez 3 dni plamienia i 3 dni obfitych. po 16 dniu brania tabletki był stosunek. i dwa dni po kuło mnie w podbrzuszu i tak ok 3 dni do wczoraj. dziewczyny to są moje pierwsze tabletki i boję sie ogólnie by nie być w ciąży. biorę tabletki o 7 rano nie kiedy do 7.30 czy jest mozliwe zajscie w ciąże?

12 lata 7 miesiąc temu #417870 przez Madeline

12 lata 7 miesiąc temu #417879 przez nataleczka_92
Wkońcu skończyłam sprzątać, i zaraz wybieramy się na spacerek póki pogoda ładna:) Joanna tu raczej chodzi mu o to,że ja np go o coś pytam on powie że nie a ja zrobię po swojemu. Ja kładę Filipka zawsze na boczek. W razie gdyby miało mu się ulac,choć już się rzadko zdarza. A później to już i tak sam się przekreca. Madeline myślę że na razie nic więcej z zabawek dla takiego maluszka nie znajdziesz bo jest jeszcze za mały.

12 lata 7 miesiąc temu #417891 przez Kasiulka
madeline nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę powrotu do współżycia...

12 lata 7 miesiąc temu #418162 przez chłopek
mój śmieszek mały
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #418176 przez sister.anna
Tak Koni juz jestesmy spowrotem na swoich smieciuchach :) Dzisiaj bylysmy na "6-tygodniowym" check-u nieco opoznionym, Ala wazy 5700g i ma 60cm i glowke 38.5cm. Kurcze jest w zasadzie 2 razy wieksza niz na poczatku hehe. A kochana 100 razy bardziej :kiss:
Jutro mamy drugie szczepienie....ostatnio az sie cala trzeslam ze zdenerwowania po nim, tak strasznie plakala...

Kasiulka jak sie czujesz po lyzeczkowaniu? Zrobili to mam nadzieje porzadnie tym razem !

12 lata 7 miesiąc temu #418199 przez iwonka_wwa
chłopek super zdjęcie, jak się cudownie smieje!

asia niestety żadna metoda nie daje 100% zabezpieczenia, ale myślę że jak pigułki bierzesz regularnie (przez 30 min spóźnienia raczej nie powinny przestać działać) powinny być skuteczne.

madeline Ja też kłądę Michałka na boczek - dopóki zdarza mu się ulewać, myślę, że tak jest bezpieczniej. Jak usypia na jeden, a potem przy każdej pobudce zmieniam.

koni ja bym przynajmniej ten smoczek zalała wrzątkiem - raczej nie zaczkodzi a lepiej uważać, zwłaszcza jeśli dobrze pamiętam Kacperek miał pleśniawki. Smoczka nie powinno to zepsuć. A jeśli mogę Ci polecić spróbowanie smoczka MAM takiego jak w linku :http://mala-akademia.pl/silikonowy-smoczek-uspokajajacy-mam-baby---perfect-0-6
Michaś wogóle nie chciał innych, a ten przypadł mu do gustu od razu i podobno nie działą tak źle na zgryz.

Co do pchania rączek do buzi i ślinienia to mój też tak ma, ale to raczej u nas ten etap niż ząbkowanie. Chociaż czasem tak pcha piąstke głęboko i przy tym się tak denerwuje i popłakuje, nie wiem czemu. Moze dlatego że nie może zmieścić całej?

A u nas wczoraj w końcu odpadł kikut pępowinowy!!! No tyle to trwało, że już straciłam nadzieję że to się kiedykolwiek stanie. Ale uff..obyło się bez chirurga :D

Ale pojawiła się u nas ciemieniucha :/ Miała któraś z Was z tym problem?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #418202 przez Koni
iwonka_wwa dzięki i tak go wyparzyłam ale jak zwykle skończyło się na pluciu i płaczu :( Poszukam jeszcze w PL tego co wstawiłaś z linka.

Nie zrozumcie mnie źle że pcham dziecku na siłę smoka ale od tygodnia widzę że Kacper ma problemy z zaśnięciem jak nie ciumka mojego cyca i przeraża mnie to :ohmy: Potrafi być uspany i jak mu cyc wypadnie to się budzi :angry: Muszę coś z tym zrobić bo w styczniu wracam do pracy i nie będziemy się już cyckać i co wtedy?

madeline jak u Ciebie z laktacją? U mnie Kacper się już uspokoił i czasem potrafi zjeść tylko jednego cyca ;)

sister.anna hehe Kacperek o miesiąc młodszy ale czuje że dogoni Alunie bo już waży 4640g i ma 57 cm a przybiera ok 0,5kg na 2 tygodnie ;)

Kacperek dzisiaj mi ślicznie zasnął ;) Nie wiem czy go wczoraj jeszcze nóżki bolały po szczepieniu czy może dlatego że go nie kąpała i zaburzyłam mu pożądek jego dnia :S

Joanna jak tam fryzjer? Pochwal się nową fryzurką!

A gumis to chyba o nas zapomniała bo na forum się udziela a do nas nawet nie zajrzy :(

chłopek Sebuś się słodko uśmiecha :D Mi się jeszcze nie udało Kacperka złapać aparatem :(

12 lata 7 miesiąc temu #418207 przez rybka19834
Hej kochane!!!! U mnie w miarę.jedf godz 23:09 a ja dalej bujam małego i cos nie chce spać.jz to jestem juz taka zmęczona ze czesto i gęsto kręci mi sie w głowie i mam wrażenie ze za moment zemdleje.moj mati śpi w nocy w miarę budzi sie tako o 5 a pozniej o 7 także nie jest zle ale najgorzej jest w ciagu dnia,jak usnie to tylko na rękach albo w hustawce...mamnsdzieje ze to sie zmieni niebawem...maly ma tez problem z kupka wczoraj czopek mu wlozylam bo strasznie płakał męczył sie i nie minęło pól godz i załatwił sie:)
Madeline te plamienia to norma nawet sie nie przejmuj,to znak ze działają;)
Koni spróbuj jeszcze smoczka NUK moj maly go polubił a wcześniej nie chciał innego...
Chłopek sliczny synus,sama radość;)
Iwonka pisałas o hemoroidach tez je miałam po porodzie i tak bolało ze siadać nie mogłam cos strasznego ale przeszło mi samoistnie...całe szczęście....
Nataleczka jak tam czytam twoja sytuacje z mężem to miałam identyko jak urodziłam pierwsze dziecko...i pare miesięcy po ślubie tez tak było...Non stop kłótnie wyzywanie.mowil ze kocha a dalej robił to samo.a teraz np jest wogole inny,sama jestem w szoku,moze straszy teraz to inaczej myśli hehe

Uciekam dziewczynki bo oczy mi sie kleja....papa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka