- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13

Mój synuś odpukać od paru dni zasypia o 22, budzi się koło 3/4 i później wstaje co 2 godz bo dostaję wtedy cyca.
Ja dopiero dzisiaj zauważyłam, że mój synuś wkłada rączki do buzi. Jak jadłam śniadanie. I pomyślałam kolejny etap w rozwoju maluszka się zaczyna. Widać, że mój synuś jest tak jakby z tyłu, bo jest chyba jednym z najmłodszych z czerwca te dzieci co się rodziły na początku są daleko z przodu

Wczoraj szukałam jakiś fajnych zabawek dla maluszka w wieku 3 miesiące + na allegro i nic ciekawego nie znalazłam. Może coś polecicie? Mam w domu już matę i karuzelę, pluszaki i gryzaki.
- sister.anna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
No i Alicja nie ma jeszcze zabkow, a przynajmniej nic mi sie nie udalo wymacac

U nas tez nocka cudowna, uspilam Alusie o 21:30, obudzila sie dopiero o 5:30 a potem byla cichutka az do 9:15 !! normalnie to juz steka od 6-7 rano mimo ze spi ale dzisiaj to wyspalysmy sie na maxa.
Kochane a cwiczycie jakos ze swoimi pociechami? Ze przewracanie na boczek czy podciaganie za raczki? Tego podciagania nie jestem za pewna mimo ze Ala glowke wznosi jakby chciala by ja podciagnieto...boje sie zeby nie bylo za wczesnie na takie zabawy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Koni a zadowolona jestes z tego Angelcare? Uzywasz tego w ogole?
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Nasza nocka dzisiaj taka sobie bo Kacper spał jak leżał na naszym łóżku a ja obok niego a jak się tylko znalazł w lozeczku to była pobudka i walczyliśmy tak do 1 a zasnął dopiero po cycu

Co do zabkow ją zauważyłam u Kacperka na górnych dźiaselkach biała plamke poza tym slini się bardzo a rączki wkłada do buzki nie mniej jednak ząbki mogą iść kilka miesięcy więc to nic nie powiedziane

sister.anna wrociliscie już? Co do nianii to tak używamy każdej nocy bo w dzień Kacper mało śpi a jak już to albo na lezaczku lub na spacerze

Mam pytanie dostałam kiedyś smoczek i jest hermetycznie pakowany chce go spróbować dać małemu bo może akurat mu podpasuje, na opakowaniu pisze że jest gotowy do użytku i się zastanawiam czy w takim razie muszę go sterylizowac czy uznać że już nie trzeba?
madeline ja układam Kacpra na plecach bo ponoć na boczkach deformuja się bioderka. Powinno się też przekrecac główkę na boczek ale mój mały tak nią wierci jak śpi że to nie ma sensu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asia886
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nataleczka_92
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- sister.anna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jutro mamy drugie szczepienie....ostatnio az sie cala trzeslam ze zdenerwowania po nim, tak strasznie plakala...
Kasiulka jak sie czujesz po lyzeczkowaniu? Zrobili to mam nadzieje porzadnie tym razem !
- iwonka_wwa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
asia niestety żadna metoda nie daje 100% zabezpieczenia, ale myślę że jak pigułki bierzesz regularnie (przez 30 min spóźnienia raczej nie powinny przestać działać) powinny być skuteczne.
madeline Ja też kłądę Michałka na boczek - dopóki zdarza mu się ulewać, myślę, że tak jest bezpieczniej. Jak usypia na jeden, a potem przy każdej pobudce zmieniam.
koni ja bym przynajmniej ten smoczek zalała wrzątkiem - raczej nie zaczkodzi a lepiej uważać, zwłaszcza jeśli dobrze pamiętam Kacperek miał pleśniawki. Smoczka nie powinno to zepsuć. A jeśli mogę Ci polecić spróbowanie smoczka MAM takiego jak w linku :http://mala-akademia.pl/silikonowy-smoczek-uspokajajacy-mam-baby---perfect-0-6
Michaś wogóle nie chciał innych, a ten przypadł mu do gustu od razu i podobno nie działą tak źle na zgryz.
Co do pchania rączek do buzi i ślinienia to mój też tak ma, ale to raczej u nas ten etap niż ząbkowanie. Chociaż czasem tak pcha piąstke głęboko i przy tym się tak denerwuje i popłakuje, nie wiem czemu. Moze dlatego że nie może zmieścić całej?
A u nas wczoraj w końcu odpadł kikut pępowinowy!!! No tyle to trwało, że już straciłam nadzieję że to się kiedykolwiek stanie. Ale uff..obyło się bez chirurga

Ale pojawiła się u nas ciemieniucha :/ Miała któraś z Was z tym problem?
- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"

Nie zrozumcie mnie źle że pcham dziecku na siłę smoka ale od tygodnia widzę że Kacper ma problemy z zaśnięciem jak nie ciumka mojego cyca i przeraża mnie to

madeline jak u Ciebie z laktacją? U mnie Kacper się już uspokoił i czasem potrafi zjeść tylko jednego cyca

sister.anna hehe Kacperek o miesiąc młodszy ale czuje że dogoni Alunie bo już waży 4640g i ma 57 cm a przybiera ok 0,5kg na 2 tygodnie

Kacperek dzisiaj mi ślicznie zasnął

Joanna jak tam fryzjer? Pochwal się nową fryzurką!
A gumis to chyba o nas zapomniała bo na forum się udziela a do nas nawet nie zajrzy

chłopek Sebuś się słodko uśmiecha

- rybka19834
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Madeline te plamienia to norma nawet sie nie przejmuj,to znak ze działają

Koni spróbuj jeszcze smoczka NUK moj maly go polubił a wcześniej nie chciał innego...
Chłopek sliczny synus,sama radość

Iwonka pisałas o hemoroidach tez je miałam po porodzie i tak bolało ze siadać nie mogłam cos strasznego ale przeszło mi samoistnie...całe szczęście....
Nataleczka jak tam czytam twoja sytuacje z mężem to miałam identyko jak urodziłam pierwsze dziecko...i pare miesięcy po ślubie tez tak było...Non stop kłótnie wyzywanie.mowil ze kocha a dalej robił to samo.a teraz np jest wogole inny,sama jestem w szoku,moze straszy teraz to inaczej myśli hehe
Uciekam dziewczynki bo oczy mi sie kleja....papa