BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #419084 przez chłopek
ja kupiłam do rozpuszczenia i okłady robilam i od razu czopek po szczepieniu dała

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #419118 przez Madeline
Mój mały chyba ma skok rozwojowy, bo od wczoraj strasznie mi marudzi :(Okropny jest, tylko na rękach i ciągle marudzi i ryczy na przemian :( Oby szybko mu to minęło :(

Ogólnie to jestem zmęczona od godziny 4 rano budził się co godzinę i ciężko było go uśpić, a jak usnął to niecała godz i znów się budził :(

A to my (zrobiła nam z zaskoczenie zdjęcie moja szwagierka):
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #419126 przez nataleczka_92
Madeline pięknie wyglądaćie razem:) a malutki jakie włoski długie i gęste ma:)

12 lata 7 miesiąc temu #419130 przez Koni
madeline zdjęcie piękne a mamusia zadbana jakoś nie widzę tych włosów nie uczesanych i braku makijażu ;)

Skok rozwojowy jest w 8-9 tygodniu i Kacper w tym czasie zawsze jak jest skok to marudzi więcej niż zwykle :P

12 lata 7 miesiąc temu #419188 przez chłopek
dzisiaj ksawcio wrzucił smoczek do kwiatków na polu, okazja do tego zeby mu go zabrac, jak narazie trzymam sie tego konsekwentnie i mu go nie oddalam mowie ze przeciez go wyrzucił, i myszki zjadly bo przeciez szukal i go nie bylo, spanie zaliczone z płaczem ale nie bylo zle zobaczymy jaka noc bedzie

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #419196 przez Joanna
Cześć dziewzynki :)

u nas dzisiaj bardzo pochmurno i deszczowo, więc ze spacerku nici... :( Ala dużo dzisiaj śpi, chyba tak pogoda na nią działa :blink: odwiedziliśmy dzisiaj prababcię Alutki i dostałyśmy w prezencie śliczny polarowy kocyk w kwiatki oraz ciuszki :)
U nas nocki też bezproblemowe, Alicja zasypia koło 22 lub 23, w zależności o tego kiedy zje ostatni posiłek i budzi się na jedzonko koło 4.00 i potem śpimy dalej do 9.00 :)

nataleczka_92 tak, ja kupuję 96 sztuk 3 za 55 zł w rossmannie, no chyba że nie ma promocji to za 64 zł wychodzą pieluszki Pampers :blink: chudziną nie jestem, takie zdjęcie po prostu wyszło :laugh: mam nadwagę, ale to zawsze miałam niestety :)

koni Twój mężczyzna pięknie podnosi główkę i naprawdę wygląda na starszego! :) ja jak czasami patrzę na Alę, to też wydaje mi się starsza :) Alutka też pięknie podnosi główkę i pupkę, a jak gada! :side:

chłopek wózek bardzo fajny, dobre rozwiązanie przy dwójce małych dzieci, a cena nie jest wygórowana :)

madeline ślicznie razem wyglądacie :) Twój synek ma bują czuprynkę, a z Ciebie fajna mamusia :)

iwonka_wwa dziękujemy za miłe słowa :) wstaw jakieś swoje zdjęcie z Michałkiem

sister anna jejku, myślałam że skoro pierwsze szczepienie było beproblemowe to drugie również...teraz będę martwić się, bo kolejne szczepienie mamy po 25 września :(

12 lata 7 miesiąc temu #419205 przez Madeline
Koni akurat byliśmy w gościach to wypadało się ogarnąć :) Ale za to w domu jak taka czarocha :P

Chlopek dobry miałaś pomysł, może faktycznie się odzwyczai od tego smoczka. Tylko żeby Sebkowi nie podebrał :P

Dzięki dziewczyny za komplementy :*

12 lata 7 miesiąc temu #419223 przez rybka19834
Hej dziewczyny!
Ja wczoraj byłam u gina zrobił cytologie zbadał piersi i Umówilam sie na założenie spirali za dwa tyg,boje sie trochę mam wziąć 800mg tabletki przeciwbólowej pól godz przed zabiegiem:/ ale jakoś przeżyje...
Madeline śliczna mamuska z ciebie;)i synus tez;)
Iwonka jak mojemu małemu odpadł kikut to moczylam go w wodzie normalnie ale po kąpieli Przemywalam jeszcze spirytusem zeby zasuszyl sie do końca
My mamy pierwsze szczepienie we wtorek

12 lata 7 miesiąc temu #419265 przez nataleczka_92
Chłopek moja Oliwka miała skończone dwa lata i ssala jeszcze smoka. Mieliśmy pieska małego szczeniaczka i ten pies zjadł jej smoka i był płacz. Napisałam zaraz do męża że pewnie będzie trzeba kupić jej nowego bo płacz itp. A on był w pracy. Ale znalazłam sposób że jak dopominała się o smoka to wkładałam jej takiego na niby;) a ona ssala tego na niby;) i w taki sposób odżywczaiła się

12 lata 7 miesiąc temu #419537 przez chłopek
no ja myślałam ze bede sie trzyma tego ze nie ma smoka, pojechalismy na zakupy i Ksawciu był spiący oczywiscie bez smoka nie zasnie, mąż do mnie zebym mu dala bo go trafi w tym aucie Ksawcio prawie wychodził z fotelika, no to dałam mu smoka i od razu zasnął, w dzien bede go chować.

12 lata 7 miesiąc temu #419585 przez chłopek
hej u nas nocka spokojna dzisiaj włączyłam kruzelę taka jak kilka dziewczyn tutaj ma , no i nie kręci się stała nie uzywana chyba z rok ale jestem zła, gwarancji juz na nią nie ma to pewnie mąż popatrzy co tam sie stało, jak nie da sie naprawic to pewnie nową sebusiowi kupie a ta bedzie jako lampka, ale mąż zrobi tak zeby ja do gniazdka mozna było włączyc

12 lata 7 miesiąc temu #419623 przez nataleczka_92
Hej kobietki. U nas nocka też spokojna jak zwykle. Mały zasnął po 21,pobudka o 3 i spalismy do 8. Dziś nici ze spacerku,pada od rana:(

12 lata 7 miesiąc temu #419629 przez chłopek
nataleczka u nas nie pada ale pochmurno jest

12 lata 7 miesiąc temu #419643 przez nataleczka_92
Chyba mamusie jeszcze śpią:) jakie plany na weekend macie? U nas się rozpogadza więc może uda się wyjść na spacerek a mąż w pracy do 17. A jutro gości mamy mieć:)

12 lata 7 miesiąc temu #419676 przez Madeline
Hej kochane :)

Mój Aleks ostatnio jest okropny :( W dzień tylko marudzi a w nocy to od godz 4 co godzinę mi się budzi :( Któraś z Was pisała, że skok rozwojowy jest między 8-9 tyg a mój synuś właśnie w piątek będzie miał 9 tyg :( Oby to szybko przeszło :(

My planujemy dziś jechać na kawkę do znajomych, potem do teściowej na noc i jutro z teściową do męża rodziny jedziemy na cały dzień. Pierwsza nasza taka dalsza podróż, bo jedzie się do nich ponad godzinę i jestem ciekawa jak synuś tą podróż zniesie (szczególnie teraz przy jego humorkach).

Mojemu synusiowi odchodzi skórka i mu się odpażyła między jajeczkami w tych wałeczkach :( Kurczę staram się za każdym razem wycierać dokładnie i żeby nic nie zostało, nie mam pojęcia jak mogło mu się tam odpażyć :( Sypałam też pudrem, ale teraz wycieram na mokro, na sucho i smaruję cieniutką warstwą Sudocremu oby pomogło :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka