BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #418846 przez nataleczka_92
Chłopek wózek fajny. Tylko czy Ksawcio nie jest za duży już?może lepiej ta dostawke do wózka kupić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #418847 przez chłopek
nataleczka Ksawcio ma 21 miesiecy, a dostawka to sie nie sprawdzi bo u nas nie ma chodnika i poboca beznadziejne, z przodu jak bedzie dostwka to źle iść a z boku tak jak mówie bez sensu

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #418852 przez Koni
chłopek wózek fajny i cena przystępna a jak już Ksawcio nie będzie chciał siedzieć to sprzedasz :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #418857 przez rybka19834
Koni ale on sliczny i jak sztywno główkę trzyma,moj tak nie da rady chyba...kacperek wyglada tu na 4 miesiące dosłownie:)

12 lata 3 miesiąc temu #418911 przez iwonka_wwa
Joanna

12 lata 3 miesiąc temu #418913 przez iwonka_wwa
: Joanna Ala tak słodko śpi. A Ty wyglądasz naprawde super.
Koni jak fajnie ze Kacperek tai wysoko głowke unosi i ma takie sliczne oczka!

U nas na brzuszku nadal jest płacz :(
chłopek a z tym spotkaniem super pomysł ja bym wróciła do tematu jak nasze skarby beda przynajmniej siedziec :)

Mój Michałek juz drugi dzien jak usnął przed 22 i spał do piątej. Ale tak się do tej 5 wyśpi, źe potem juź wcale nie chce. I tak qczoraj caly dzien nie spal, chociaz nawet 2 razy na spacer go zabieralam bo w wózku zawsze usypial.

Mamusie a taki pepek po odpadnieciu kikuta mozna juz moczyc? I jak go pielegnowac?

12 lata 3 miesiąc temu #418918 przez chłopek
iwonka no to do rozmowy wrócimy za kilka miesiecy
ja normalnie pępek myje

12 lata 3 miesiąc temu #418923 przez dzidostwo
Hejka!!
Amelka zasypia po 21 budzi się po 4 i później o 9, a teraz chwilowo sobie drzemie ale może spać cały dzień, noc też całą prześpi.. z dnia na dzień widać u niej duże postępy.. :) Jestem z niej Dumnna :))

Joanna a tak jakoś inaczej Cię wyobrażałam sobie, jak pewnie reszte osób :)

Ja pępuszek normalnie myje ale jak odpadł to jescze z początku psikałam OCTANISEPTEM bo w środku jeszcze coś było ale teraz to już normalnie :):)

Pasowałoby się wziąć za porządki, ale nie mam natchnienia :)

Miłego Dnia Mamuśki!!!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

12 lata 3 miesiąc temu #418924 przez chłopek
dzidostwo u mnie tez pasuje wziasc sie za porządki ale mi sie nie chhce

12 lata 3 miesiąc temu #418925 przez nataleczka_92
Hej mamusie:) u nas nocka jak zawsze. Zasnął po 21,wstał na mleczko o 4 i spalismy do 9:) tak koło 13 idziemy po Oliwkę do mojej mamy,trzeba korzystać z pogody póki ładnie na dworzu. Koni Kacperek pięknie na brzuszku leży,i jaki śliczniutki jest:) mój wczoraj położyłam go na brzuszku trochę podźwigał główkę i usnął tak:) spał z godzinke pierwszy raz. I teraz się zcwanil bo jak go kładę to on sobie leży przytulony do pieluszki

12 lata 3 miesiąc temu #418945 przez Koni
Witamy się i my :)

Kacper na początku też robił awantury na brzuszku ale konsekwentnie go kladlam :) Też mamy dni lenia że kładzie sobie główkę na rączki leży zamiast podnosić :P

Dziecko mi się naprawiło ;) zasnal po 21 wstał o 3:30 cyc i spanie do 7 :D

iwonka ją mylam od razu wodą jak odpadl pepuszek.

12 lata 3 miesiąc temu #419004 przez sister.anna
Koni Kacperek to niezly przystojniacha ! Kurcze ale my mamy ladne dzieciatka wszystkie :woohoo:

U nas byl wczoraj niezly koszmar, o 15 Alusia miala 2 szczepienie ( 5-tka + meningitis), wiadomo splakala sie biedulka ale w sumie szybko jej w domku przeszlo i zaczela gadulic i sie usmiechac. Przebralam sie , nozki wygladaly normalnie. Trzy godziny pozniej zaczela poplakiwac no to lululu, karmienie, wozeczek... ale z krotkimi przerwami spania bylo coraz gorzej i gorzej. Po 2 godzinach zdecydowalismny sie na kapiel, rozbieram ja a tu lewa nozka spuchnieta i masakrycznie czerwona od bioderka do kolana.
Plakala wtedy juz tak bardzo ze wpadala w bezdechy i byla cala purpurowa.
No i skonczylo sie wizyta w szpitalu o 21, posmarowalam jej nozke Altacetem ( pediatra w Polsce doradzila po pierwszym szczepieniu) i jej chyba pomoglo bo sie uspokoila i zanim nas lekarz przyjal to juz nozka byla prawie normalna. Dali jej paracetamol i w koncu sie uspokoila.

Normalnie serce sie rozrywalo....pisze to jesliby cos takiego u Was mialo miejsce kochane. Ponoc tak czesto bywa, ze pierwsze szczepienie jest ok a potem organizm sie uwrazliwia i reaguje alergicznie.. nie wiem ile w tym prawdy.

Zycze Wam milego i nudnego dnia kochane mamusie !

12 lata 3 miesiąc temu #419016 przez Mirella
Dziś ostatni dzień konkursu (co oznacza, że więcej Wam spamowac nie będę, cieszycie się?), dzień, w którym każdy głos już jest nie na wagę złota, ale diamentów, platyny i nie wiem czego jeszcze. Dlatego dziś szczególnie proszę Was, zagłosujcie. Niech w ruch pójdą komputery, telefony, Wasze, Waszych męzów i niemężów, rodziców, teściów, rodzeństwa, sąsiadów, no kogo tam macie, może być i pani z warzywniaka :blink: I wrzućcie linka na Waszą tablicę na fb, czy na co się tam wrzuca, nie znam się na fb :blush:

Wszystkim Wam baaardzo dziękujemy za głosy, wiemy, że były, bo punkty Emilce przyrastały lawinowo ostatnio, jesteście niesamowite!

Dla Was i Waszych szkrabów życzymy duuużo zdrówka, radości, słonka na codzień i od święta, i wszystkiego naj naj naj, niech moc będzie z Wami!

12 lata 3 miesiąc temu #419059 przez Koni
sister.anna dziękuje w imieniu Kacperka :)
Dobrze że z Alunia wszystko ok. Muszę się zaopatrzyć jak będę w PL w ten krem bo następne szczepienie mamy za 2 miesiące.

12 lata 3 miesiąc temu #419074 przez nataleczka_92
Jak Filipek miał spuchnietą rączke po szczepieniu to też kupiłam altacet dla dzieci w żelu i pomógł.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka