BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 4 miesiąc temu #419921 przez nataleczka_92
Ja kąpie nadal małego w pokoju na łóżku mam wanienke, a zaraz obok kładę go w ręcznik na przewijak:) czekam na wyniki lotto kumulacja 30mln :) może coś trafie hehe(choć w życiu nawet trójki nie mialam:()

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #419923 przez Koni
nataleczka ja też nigdy nic nie wygrywała ale ostatnio udało nam się trafić 14€, 6€ i 4€ :P a kolega wygrał ponad 5000€ tylko że dzielili się w 10 osób bo z pracy puścili ;)

A co do włosów to ponoć wychodzą bo w ciąży nam się zagęściły ale jak już to ja polecam szampon i odżywkę Neril www.i-apteka.pl/product-pol-2318-NERIL-szampon-200ml.html

12 lata 4 miesiąc temu #419946 przez nataleczka_92
Koni no to muszę wypróbować ten szampon:) no i w lotku jedną liczbę na 5zakładów miałam,niema to jak moje szczęście:( ktoś kto wygrał to pożyje:)

12 lata 4 miesiąc temu #420017 przez Kasiulka
hej dziewczyny!

wczoraj wyprowadziliśmy się od teściów i wreszcie jesteśmy w naszym nowym mieszkanku (oczywiście wynajętym...) :)
po łyżeczkowaniu czuję się średnio i nie wiem ile to jeszcze potrwa, kiedy ten połóg się wreszcie skończy i wszystko wróci do normy... czekam na wyniki badania histopatologicznego i dopiero wtedy mogę iść na kontrolę (kolejną).
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #420024 przez Joanna
kasiulka wrócisz w końcu do normalnego życia, tylko potrzebujesz czasu :) a jeśli chodzi o ciało po porodzie...ono nigdy nie będzie takie samo jak sprzed ciąży, zawsze coś będzie inaczej...ale trzeba się z tym liczyć planując dziecko...wygląd to nie wszystko, z czasem można dojść do formy, zdrowe dziecko jest jednak najważniejsze...ile par nie może mieć dzieci :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a my niedawno wróciliśmy z kościoła, wyspowiadaliśmy się z mężem przed chrztem :) Ala spała całą mszę, więc jestem zadowolona :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #420040 przez Koni
Kasiulka fajnie że już na swoim :) A jak z rodzicami,poukladalo się jakoś?

Moje dziecko zwariowało :angry: wczoraj go usypialam po 20 i zasnął ale budził mi się co godzinę na cyca aż do 3 w nocy :( może i by spał na łóżku ale gdy go tylko wkladalam do łóżeczka to była pobudka! Normalnie nie wiem co się z nim dzieje :(

nataleczka spróbuj koniecznie ;) do szampony jest też odzywka a dostać co można w aptece. Moja siostra miała aż placki łyse na głowie i pomogło ;) Początkowo mogą lecieć włosy bo on wypycha te osłabione żeby nowe mogły rosnąć a i troszkę śmierdzi ale efekt jest rewelacyjny.

12 lata 4 miesiąc temu #420060 przez nataleczka_92
Hej kochane. Kasiulka gratuluję że już sami mieszkacie:) my też na wynajętym ale ważne że sami:) co do ciała po porodzie pisałam o tym już kiedyś jak jeszcze byłam w ciąży. Że ono nigdy nie powróci do formy sprzed ciąży. Ja po pierwszym porodzie jak karmiłam piersią przytylam 15kg!!! Miałam taki brzuch, że każdy pytał czy w ciąży jestem:( nie mogłam nic a nic schudnać nawet jak już nie karmiłam. Później zaszłam w ciążę i przez pierwsze 3miesiące schudłam 5kg przez wymioty. W ostatni tydzień przed porodem ważyłam 89kg!!! Waga sprzed ciąży to 82kg. Teraz się nie ważyłam ale miesiąc temu ważyłam 75kg. Teraz jak mały nie ciągnie cyca to pewnie jeszcze mniej bo nawet nie mam kiedy zjeść. Ale ta waga i tak mnie nie zadowala bo przed pierwsza ciążą ważyłam najwięcej 62kg:( ale co zrobić. Najważniejsze że dzieci są zdrowe. I choć czasem mogę żałować że to wszystko rozpoczęło się za wcześnie to jednak daje radę. A co do rozstepów ja na brzuchu mam nadal czerwone. Do tego stopnia że jak założe jasna bluzkę to widać je więc chodzę tylko w ciemnych:( i to taka rzeczywistość-więc nie przejmuj się nie jesteś sama!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #420080 przez Kasiulka
Joanna masz rację,ale byłam przekonana że jeśli będę stosować kremy to nie będzie tak źle...

koni z rodzicami nic lepiej niestety :(
koni nataleczka dobrze wiedzieć że nie jestem sama, jednak szczęśliwsza bym była gdyby nas to ominęło :D
a tu z dzisiejszego spaceru :)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #420081 przez chłopek
Kasiulka twoja myszka cudowna jest :)
mój Sebulek spi,
moi rodzice właśnie pojechali byli u mnie na obiadku razem z babcia
my wybieramy sie zaraz z Ksawciem do Małego Robinsona niech sobie młody poszaleje
ja mam rozstępy na udach tak ze krótki spodenek nie założe, na brzuchu tylko 2 po kazdej stronie czyli na boczkach.
a na innym forum dziewczyna pokazywała swój brzuch to ma taki przeorany przez rozstepy ze naprawde współczuje.

12 lata 4 miesiąc temu #420102 przez nataleczka_92
Kasiulka pięknie wyglądasz! I gdzie te Twoje kompleksy! A Malutka cudownie wygląda w tym różu:)

12 lata 4 miesiąc temu #420152 przez Joanna
kasiulka
córeczka śliczna, tez uwielbiam ubierać Alę w różowe ubranka :)

12 lata 4 miesiąc temu #420169 przez Natalia^^
Hej dziewczyny, ja własnie podjęłam walkę z kilogramami, zobaczymy narazie mój cel to 10 kg. Moze uda sie do chrzcin a mamy w październiku 13.

Ja jestem zmartwiona bo Jas dzis ma rozwolnienie, zaraził sie chyba od Łukasza bo on miał jelitówkę, od 16 zmieniłam mu chyba 6 pampersów

Nie dałam juz mu dzis słoiczka i soczków tylko wode mleko i kleik ryzowy, nie ma gorączki ale jesli mu nie przejdzie to rano sie zarejestruje do lekarza.

dałam mu tez acidolak moze pomoze....

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #420189 przez Kasiulka
dzięki dziewczyny :)

Natalia dasz rade trzymam kciuki za Ciebie! i zdrówka życzę dla chłopaków!

chłopek ten Mały Robinson to jakiś park rozrywki? :) jak tylko dwa to nie ma problemu! ja to mam wkoło pępka sajgon ,ale trudno, może z czasem to zblednie (tak się łudzę)

Zuzia aż się zanosiła z bólu dziąseł :( to już tydzień, co wieczór ta sama historia :( tak mi jej szkoda :( piszą że to może potrwać nawet kilka miesięcy (!!!) ,a maść na ząbkowanie można podawać do 4 razy dziennie tylko przez tydzień. Zuzia dostaje tylko na wieczór bo wtedy jest najgorzej... i co dalej? jak jej pomóc? macie jakieś sposoby prócz gryzaka i takiej szczoteczki na palec?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #420193 przez chłopek
kasiulka to sala zabaw
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #420278 przez nataleczka_92
U nas ciężki wieczór był:( wykąpałam małego,ubrałam i zaczął strasznie płakać. Wyglądało to tak jakby się dusił,i taka ciągnąca ślina mu leciała. Nie mam pojęcia czemu...ale płacz był straszny. Nie chciał ani smoka ani mleka. Ciągle czuwam przy lozeczku bo mam jakieś dziwne myśli żeby nic mu się nie stało:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka