- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
nataleczka pieska bym Ci odradzaładopóki dzieci są takie małe. Cociaż Oliwka dobrze by się mogla pieskiem zająć pzyjdzie zima, albo deszcz, potem sniegi, mrozy, Twój mąż bedzie w pracy, a Ty dwa czy 3 razy dziennie bedzisz musiała opatulac dzieci zeby zabrac pieska na spacer.
Co do kotka to tez bym sie dobrze zastanowiła bo koty drapią dosyc mocno (miałam 3 koty), załatwiają się do kuwety , zasypując łapkami to co zrobiły, a male dzieci czesto biorą rączki do buzi. Wiadomo ze dzieci sie pilnuje, ale jak wezmie brudna raczke do buzi po kotku, a koty przenosza toxoplazmoze i inne paskudne choróbska. Póki dzieci sa takie małe bym sie wstrzymała.
A jak bardzo chcesz jakies zwierzatko pomysl o chomiku, swince morskiej, króliczku co wymaga troche mniej uwagi.
My mieliśmy szynszylę, ale jak michas sie urodził zdecydowalismy się oddać, bo one duzo smieca - bobki były wszedzie, a pozatym one lubią begać wiec trzeba wypuszczac z klatki i pilnowac jak dziecka, bo gryza wszystko dookoła łacznie z oknami tynkami i kablami.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
u nas dzisiaj brzydki dzień, ciągle padało, więc ze spaceru nici, pojechaliśmy na zakupy kupiłam mężowi płaszcz i Ali świetny, kremowy kombinezon na zimę z coccodrillo a tak z okazji rocznicy nigdzie nie byliśmy, bo mnie od rana strasznie buzia boli, przebija mi się ząb mądrości ból okropny
koni huśtawka bardzo fajna, może Kacperek nie będzie wtedy tak ciągnął na rączki
nataleczka_92 kotek to jeszcze lepsze wyjście z sytuacji, bo nie musisz z nim wychodzić my mamy kotkę perską i naprawdę jest czyściutka, załatwia się do kuwety i nic absolutnie nie śmierdzi, bo jest wysterylizowana a poza tym dostaje tylko suchą karmę dla persów i wodę ponadto oddajemy ją do fryzjera co jakiś czas, także kłaków nie ma w domu, kotek bardzo przyjazny
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie wiem co mu jest az strach pomyslec:(
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Dziś faktycznie kiepski dzień. Ja mam lenia, Jaś dużo płakał i jakos zmęczona jestem.
Co do kotków to są wygodniejsze przy małych dzieciach. choć piasek trzeba dobrze chować bo jak dziecko dobierze sie do takiej piaskownicy to moze nie byc ciekawie:)
Ja mam Brytyjczyka Gold tygrysi. a w sumie to miałam bo został u mamy. Jest kochany grzeczny i czyściutki.
Ale za to miałam Persa i wiem ile z nimi problemów, po pierwsze sterylizacja jeśli zamierzasz trzymać go w domu, po drugie sa bardzo niedobre złośliwe a po trzecie czesto zdarza im sie chorować jak nie robaki to kłaki go zatykały, a jak nie kłaki to katar koci i tak w kólko. tak nam chorował ze az zdechł. lekarz powiedzial ze one czesto choruja bo maja spłaszczone ryjki. ale nie teskniłam za bardzo bo wszystkie meble były poszarpane, choć miał drapak to wyżywał sie na wszystkim innym. tak wiec nie polecam persów. za to brytyjczyki są kochane czyste ale wchodzą w najróżniejsze miejsca. nie lubią być miętoszone:) nie są nachalne i jak sie kładą to obok swojego pana nigdy nie wszedł nam Leon na kolana sam.
A mojego Jasia to sie zwyczajnie boi, patrzy na niego tylko z daleka.
Tyle o kotach:P nie wiem chyba pójdę spać. Co porabiacie??
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
a jeśli chodzi o smrodek to nie powinno byc problemu. z tym ze jesli weźmiesz samca to koniecznie go wykastruj bo bedzie siusiał po kątach. Ale kot kotu nie rowny. ten nasz pers to był taki wredy ze nawet jak miał czysta kuwetę to wystawiam tyłek za i robił na podłoge, a ten jest eleganckim kotem i naprawde dokładnie po sobie zasypuje.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
nataleczka_92 ja miałam i kota i kotkę wiec tak kot się bije i chodzi swoimi ścieżkami nie mówiąc już o znaczeniu terenu, kotki za to zaciążają ale są łagodniejsze nie biją się i bardziej są przywiązane do domu. Kuwetę można kupić zamykaną ale ja sobie nie wyobrażam mieć kota w mieszkaniu tym bardziej dachowca.
Musisz to dobrze przemyśleć.
Kacper śpi od 21 ciekawe o której się dzisiaj obudzi
Ja zaraz idę pod prysznic i lulu bo oczy mi się zamykają