- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do mojego Bartusia to jemy co 3godziny w nocy budzi sie kolo1 a potemkolo4 a o6 jest juz wyspany niestety w ciagu dnia spi max po30min i dotego najlepiej na raczkach jak go odkladm to 3min i sie budzi chociaz usilinie probuje go nauczyc spania samemu, niestety kolka niedokonca jeszcze minela i brzuszek dokucza mu jeszcze dosc czesto ale ii tak jest o niebo lepiej
Postaram sie byc z wami czesciej i czesciej sie odzywac bo brakuje mi jednak tego pisania poniekad rozmowy z wami
Pozdrawiam wszystkie mamy i dzidzie
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
A jeśli chodzi o mleko to jest go masa, aż mi się guzy porobily i teraz pod prysznicem masowalam piersi żeby poschodzilo, ale za ciula nie ściągnęła do pusta. Masakra jakąś. Bolą jak nie wiem. Mąż się śmieje ze teraz wyglądają jak u modelki: twarde, duże,.okrągłe i tak "sterczace", ze mogę chodzić bez stanika ale niestety muszę chodzić w (choć cholernie uwiera) i nawet śpię w, bo jak spalam bez i przytulilam się do męża pleców to za chwilę miał dwie wielkie i mokre plamy na nich
Ja małego karmilam ponad 2 miesiące i żadnych problemów z karmieniem ani mlekiem nie miałam, tylko przez ostatnie 2 tygodnie mój synus to co.zjadal wszystko ulewal i schudl mi jeden kg. Postanowiłam zrezygnowac z karmienia piersią dla jego dobra, bo ciągle płakał bo był głodny a jak zjadł to za chwilę.wszystko oddał i był znów płacz, bo dalej był głodny. I tak w kółko.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Mam zapytanie do mam chłopców. a mianowicie chodzi mi o to jak dbacie o higienie miejsc intymnych?? odsuwacie napletek?? ja tak robiłam cały czas a dzis zauwazyłam ze skórka jest jakby sklejona. A miało tak sie nie robic przy odsuwaniu.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Właśnie mnie koleżanka pożegnała którą wyciągnęłam jak byłam z Kacperkiem na mieście
Zamówiłyśmy mu dzisiaj huśtawkę tzn. Marzenka zapłaciła 2/3 a ja 1/3 bo chciała mu kupić a że wybrałyśmy troszkę droższą to ja się dorzuciłam
A to nasza nowa zabaweczka która powinna być w ciągu 2 dni u nas w domku
Już się nie mogę doczekać tego bujania Kacperka
sister.anna nogi troszkę lepiej choć jeszcze pobolewają ale zobaczymy jak będzie po tym magnezie
Fajnie że mąż kupił chociaż kwiatki i czekoladki ja nie dostałam nic
Dziewczyny jak wyrobić tą kartę rossnę i ile się na nią czeka?
magda_kielce koniecznie wpadaj częściej i pochwali się Bartusiem!
Natalia^^ ja odsuwam delikatnie i myje wacikiem takim dużym bo nie wolno do końca odsuwać i nic nam się nie skleja
madeline koniecznie upuszczaj mleko bo dostaniesz zapalenia i może wiąż bandażem cycusie coby mleko tak nie napływało!
Idę lulu bo Kacper pewnie za 2h wstanie! A zapomniałam pochwalić że moje dzidzi spało dzisiaj 3h na spacerze!
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Joannamleczko super!!!widze niesamowita zmianę teraz jest ok ...
Koni patrzę ze nasze chłopaki zaczynaja zaskakiwać swoje mamusie:)A to co kupilas to Bujak czy huśtawka???ja mam hustawke elektryczna i to jest jedyny moj ratunek jak chce cos zrobic bo wtedy wkładam małego do niej i spOkOj:)
Natalia ja tam nic nie robię,z dawidkiem tez tego nie robiłam i wszystko jest ok
A co do tych pieluszek dady to ja chyba nie polecam,raz pamietam kupiłam dawidkowi to chciałam jak najszybciej je zuzyc są grube i sztywne,według mnie nie ma jak to pampers,ale to tylko moje zdanie;) każdy robi tak jak uważa
Uciekam spać papa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Mój szkrab w nocy budzi się ci 4-5 godzin
Jednak dużo dało wczoraj to odciagniecie i masowanie. W nocy odciagalam co ok 4 godz i wcale aż takich nabrzmialych piersi nie miałam. Także się cieszę dziś jest pierwsza noc gdzie nie byłam zalana ale to też zasługa bardzo ciasnego stanika. Dzięki rybka :* Też wpadlam na ten pomysł
Jeśli chodzi o ten napletek to ja tam nic nie robiłam, bo bałam się, ze coś uszkodze a dwa nie wiedziałam, ze tak małemu już można ściągać.
Chyba wybiorę się do mnie na oddział, bo pracuje na chirurgii ale dzieci i zapytam się jednego lekarza co się dzieje z moimi dużymi palcami od stóp. Najpierw myślałam, ze wrastaja mi paznokcie a teraz już nic nie wiem. Bolą mnie te palce tak ze chodzić nie mogę tylko kuleje, albo stopy bokiem muszę ustawiać. A żeby przykryć się koldra? Masakra, tak boli. Więc to jest taki dziwny ból niby z boku przy paznokciu ale tak jakby kość mnie bolała, bo w ogóle jej przez skórę nie dotkne, schodziła mi skóra z tych palców a dziś rano zauważyłam na jednej skarpetce (muszę je mieć ubrane, bo inaczej nie zasne) ze jest krew a jak ja sciagnelam to widziałam ze paznokec mi trochę odchodzi i w tym miejscu.była ropa nigdzie się nie udetzylam o nie ani nic z dnia na dzień zaczęło mnie boleć, a już będzie ze 2-3 tyg. Co myślicie?
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
jesli chodzi o pieluszki dady dla mnie sa masakryczne moze i tansze ale musialam je zmieniac bardzo czesto, do tego sztywne a jak na siusial to jak kamien sie robily i mial czerwona pupke
A to ja z moim skarbem