BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #424934 przez chłopek
nataleczka ja nie nazekam na dady jak dla mnie sa super i chłonne, Ksawcia w nocy nie przebieram i na rano czasem naprawde zesikanego ma pampersa ale nigdy nie przesikał sie,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #424941 przez nataleczka_92
Chłopek a to używasz ich tylko dla Ksawcia?ja myślałam że też dla Sebka. Ja ciągle myślę o tych Dadach. Są niby tanie,ale boję się czy małemu się przyjmą

12 lata 3 miesiąc temu #424949 przez chłopek
uzywam dla ksawcia i sebka,

12 lata 3 miesiąc temu #424951 przez magda__kielce
Hej wszystkie mamusie dlugo mnie niebylo ale staralam sie od czasu do czasu czytac wasze wpisy :) bardzo mi brakuje czasu na co kolwiek jednego dnia padam na pysk drugiego wydaje mi sie ze wszystko ogarnniam ale jest mi ciezko .Rozumiem rozterki zwiazane z mezem ktore opisywaly dziewczyny.
Co do mojego Bartusia to jemy co 3godziny w nocy budzi sie kolo1 a potemkolo4 a o6 jest juz wyspany niestety w ciagu dnia spi max po30min i dotego najlepiej na raczkach jak go odkladm to 3min i sie budzi chociaz usilinie probuje go nauczyc spania samemu, niestety kolka niedokonca jeszcze minela i brzuszek dokucza mu jeszcze dosc czesto ale ii tak jest o niebo lepiej
Postaram sie byc z wami czesciej :) i czesciej sie odzywac bo brakuje mi jednak tego pisania poniekad rozmowy z wami
Pozdrawiam wszystkie mamy i dzidzie

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #424977 przez Madeline
A więc tak. Byłam u ginekologa i się na wkurzalam tylko. Poprosiłam moja ciocie by została z małym, bo nie miałam już kogo poprosić. Więc po 7 wyszłam z domu żeby być .pierwsza i szybko wrócić do domu. Ale zmienili godziny rejestracji i była czynna od 8 dopiero. Więc już tam się naczekalam (przed pójściem sciagnelam z piersi). Lekarz przyjmuje od 8, ale chrabianka raczyla dopiero przyjść o 8:20 zanim się przebrala, zrobiła sobie kawę i przygotowała dokumenty to ja jako pierwszy jej pacjent wchodzilam o 8:50 :/ a weszlam na 5 min tylko po receptę na tabletki anty. A o reszcie z tych nerwów zapomnialam, bo szybko lecialam do domu, bo zalana byłam. (To nie była moja ginekolog, która prowadziła mi ciążę tylko inna stara za przeproszeniem DUPA!!!)

A jeśli chodzi o mleko to jest go masa, aż mi się guzy porobily i teraz pod prysznicem masowalam piersi żeby poschodzilo, ale za ciula nie ściągnęła do pusta. Masakra jakąś. Bolą jak nie wiem. Mąż się śmieje ze teraz wyglądają jak u modelki: twarde, duże,.okrągłe i tak "sterczace", ze mogę chodzić bez stanika :) ale niestety muszę chodzić w (choć cholernie uwiera) i nawet śpię w, bo jak spalam bez i przytulilam się do męża pleców to za chwilę miał dwie wielkie i mokre plamy na nich :D

Ja małego karmilam ponad 2 miesiące i żadnych problemów z karmieniem ani mlekiem nie miałam, tylko przez ostatnie 2 tygodnie mój synus to co.zjadal wszystko ulewal i schudl mi jeden kg. Postanowiłam zrezygnowac z karmienia piersią dla jego dobra, bo ciągle płakał bo był głodny a jak zjadł to za chwilę.wszystko oddał i był znów płacz, bo dalej był głodny. I tak w kółko.

12 lata 3 miesiąc temu #424980 przez chłopek
madeline może uznasz ze głupio pisze ale niech mąż ściagnie ci mleko :) bo jak bedziesz miec takie twarde i guzki to jeszcze sie zapalenia nabawisz

12 lata 3 miesiąc temu #425008 przez nataleczka_92
Mój synuś jak zasnął o 19 tak jest godzina prawie 23 i jeszcze śpi. Bez kąpieli a zawsze się budził. O 20 zaczęłam go budzić ale nie dałam rady;) najwyżej rano go wykąpie a teraz jak wstanie zmienię mu tylko pampersa i przebiorę

12 lata 3 miesiąc temu #425012 przez chłopek
nataleczka dad 3 jest 64 za 28.99 wiec tanio i sie naprawde opłaca

12 lata 3 miesiąc temu #425014 przez nataleczka_92
Chłopek pytam dlatego bo u nas jutro jest otwarcie 5!!! Biedronki i mają być te Dady po 22.99. Więc może kupię;) przebralam Filipka,wypił 150ml mleka z łyżeczka kleiku i śpi:) ciekawe jaka dzisiejsza noc będzie

12 lata 3 miesiąc temu #425016 przez Natalia^^
hej kobietki,

Mam zapytanie do mam chłopców. a mianowicie chodzi mi o to jak dbacie o higienie miejsc intymnych?? odsuwacie napletek?? ja tak robiłam cały czas a dzis zauwazyłam ze skórka jest jakby sklejona. A miało tak sie nie robic przy odsuwaniu.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #425020 przez Koni
Witam nocną porą :)

Właśnie mnie koleżanka pożegnała którą wyciągnęłam jak byłam z Kacperkiem na mieście :D

Zamówiłyśmy mu dzisiaj huśtawkę tzn. Marzenka zapłaciła 2/3 a ja 1/3 bo chciała mu kupić a że wybrałyśmy troszkę droższą to ja się dorzuciłam :)

A to nasza nowa zabaweczka która powinna być w ciągu 2 dni u nas w domku :D

Już się nie mogę doczekać tego bujania Kacperka :D

sister.anna nogi troszkę lepiej choć jeszcze pobolewają ale zobaczymy jak będzie po tym magnezie :)
Fajnie że mąż kupił chociaż kwiatki i czekoladki ja nie dostałam nic :(

Dziewczyny jak wyrobić tą kartę rossnę i ile się na nią czeka?

magda_kielce koniecznie wpadaj częściej i pochwali się Bartusiem!

Natalia^^ ja odsuwam delikatnie i myje wacikiem takim dużym bo nie wolno do końca odsuwać i nic nam się nie skleja ;)

madeline koniecznie upuszczaj mleko bo dostaniesz zapalenia i może wiąż bandażem cycusie coby mleko tak nie napływało!

Idę lulu bo Kacper pewnie za 2h wstanie! A zapomniałam pochwalić że moje dzidzi spało dzisiaj 3h na spacerze!
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #425023 przez rybka19834
Madeline wiesz co zrób????zaloz stanik bardzo obcisly i włóż lód w takie torebeczki do kanapek i do Stanika wlOz i tylko jak czujesz ze są pełne to ściągnij trochę,i zaparz sobie szalwie naprawdę pomaga sama wiem po sobie...pilnuj zeby guzy nie porobily sie bo wtedy mogą nawet piersi nacinac:(
Joannamleczko super!!!widze niesamowita zmianę teraz jest ok ...
Koni patrzę ze nasze chłopaki zaczynaja zaskakiwać swoje mamusie:)A to co kupilas to Bujak czy huśtawka???ja mam hustawke elektryczna i to jest jedyny moj ratunek jak chce cos zrobic bo wtedy wkładam małego do niej i spOkOj:)
Natalia ja tam nic nie robię,z dawidkiem tez tego nie robiłam i wszystko jest ok
A co do tych pieluszek dady to ja chyba nie polecam,raz pamietam kupiłam dawidkowi to chciałam jak najszybciej je zuzyc są grube i sztywne,według mnie nie ma jak to pampers,ale to tylko moje zdanie;) każdy robi tak jak uważa ;)
Uciekam spać papa

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #425033 przez Madeline
Wyslalam męża do pracy i wzięłam synka do łóżka i zaraz walniemy sobie drzemkę :p

Mój szkrab w nocy budzi się ci 4-5 godzin :)

Jednak dużo dało wczoraj to odciagniecie i masowanie. W nocy odciagalam co ok 4 godz i wcale aż takich nabrzmialych piersi nie miałam. Także się cieszę :) dziś jest pierwsza noc gdzie nie byłam zalana :p ale to też zasługa bardzo ciasnego stanika. Dzięki rybka :* Też wpadlam na ten pomysł ;)

Jeśli chodzi o ten napletek to ja tam nic nie robiłam, bo bałam się, ze coś uszkodze a dwa nie wiedziałam, ze tak małemu już można ściągać.

Chyba wybiorę się do mnie na oddział, bo pracuje na chirurgii ale dzieci i zapytam się jednego lekarza co się dzieje z moimi dużymi palcami od stóp. Najpierw myślałam, ze wrastaja mi paznokcie a teraz już nic nie wiem. Bolą mnie te palce tak ze chodzić nie mogę tylko kuleje, albo stopy bokiem muszę ustawiać. A żeby przykryć się koldra? Masakra, tak boli. Więc to jest taki dziwny ból niby z boku przy paznokciu ale tak jakby kość mnie bolała, bo w ogóle jej przez skórę nie dotkne, schodziła mi skóra z tych palców a dziś rano zauważyłam na jednej skarpetce (muszę je mieć ubrane, bo inaczej nie zasne) ze jest krew a jak ja sciagnelam to widziałam ze paznokec mi trochę odchodzi i w tym miejscu.była ropa :( nigdzie się nie udetzylam o nie ani nic z dnia na dzień zaczęło mnie boleć, a już będzie ze 2-3 tyg. Co myślicie?

12 lata 3 miesiąc temu #425043 przez nataleczka_92
Hejka mamusie. Madeline to co opisujesz to wrasta ci się paznokieć. Ja mam teraz to samo,boli i krwawi. Tylko mi spieprzyli wcześniej. Bo cały czas mam problem z tymi dużymi palcami. Ciągle się mi wrasta paznokieć. Już kilkakrotnie byłam na zrywaniu. I nawet na zabiegu u chirurga. Wszystko prywatnie,kupę kasy płaciłam. Ale tej dziury po wyrwaniu mi nie zaszył i taka igielka się ciągle z boku rozrasta:( Natalia co do napletka to ja już od dawna małemu ściągam i wycieram i nic się nie skleja. Położna mi mówiła że jeśli tak się nie robi to można nawet do stanu zapalnego doprowadzić. Koni huśtawka super:)tylko ja bym się już nie zdecydowała na kupno bo ona chyba do 9kg jest to mały szybko by wyrósł. A u nas nocka super. Mały obudził się o 4,zjadł i spał dalej. Teraz leżymy sobie razem na łóżku i rozmawiamy;) mój skarbek kończy dziś 3miesiące:) jej jak ten czas leci. Jeszcze trochę i będziemy nowe jedzonko wprowadzać,już nie mogę się doczekać. A coś małemu się tak odmieniło że wogóle w wózku nie chce leżeć,aż kupiłam mu wczoraj jaśka w sklepie i było ok. Zastanawiam się czy jak mam spacerówke ta kubełkowa to czy przypadkiem już nie zmienić

12 lata 3 miesiąc temu #425047 przez magda__kielce
Ja mojemu bartusiowi moze nie sciagam na sile napletka ale delikatnie sciagam i myje normalnie przeciez tam sie zbiera roznych zeczy nawet od sikania i maz ktora samoistnit wychodzi ale nic na sile nie robie
jesli chodzi o pieluszki dady dla mnie sa masakryczne moze i tansze ale musialam je zmieniac bardzo czesto, do tego sztywne a jak na siusial to jak kamien sie robily i mial czerwona pupke
A to ja z moim skarbem

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka