BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 tydzień temu #510123 przez nataleczka_92
Chlopek dalam dzis jednego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #510154 przez Joanna
madeline chyba źle mnie zrozumiałaś :woohoo: jestem już 3 lata po ślubie i pisałam o czasie przeszłym :blink:

ntaleczka smaczne są te deserki, nie powiem, a przede wszystkim mają bardziej wyraźny smak od hipp, gerber :) moja Alcia wcina aż się uszy trzęsą, oczywiście w domu mam różne, ale z babydream wzięłam dziś jabłko/marchew z owsem oraz jabłka i banany z jogurtem :) porównałam skład, cukru nie ma, poza tym mają ciekawe smaki do wyboru, więc się przekonałam :) bardzo smaczne są też słoiczki hamanek z auchan, ale zaiwerają cukier, więc póki co odpadają

ja dzisiaj trzeci raz dałam Alicji mleczny deserek z nestle po 6 m-cu, póki co po pół małego kubeczka, mieszam z owocami, Ala aż mruczy jak je :kiss:
zobaczę co z tym kubkiem, jak się Ala nie przekona do tego to spróbuję ten Wasz :)

chłopek czytałam na lipcówkach, że też dałaś Sebkowi taki mleczny jogurcik, jak mu smakował? :side:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #510157 przez Joanna
nataleczka ten niekapek lovi ma miękki ustnik,ale nie silikonowy i popełniłam błąd kupując go...także szukam z silikonowym ustnikiem :) taki ustnik nie podrażnia dziąseł i łatwo dziecko z niego ciągnie brzydko mówiąc, a ten z lovi jest za twardy :blush:
szukałam tego Waszego kubka na allegro, ale nie ma :( najwyżej kupię innej firmy, zapytam się w aptece i zajrzę do rossmanna, a Ty gdzie go kupiłaś kochana?

12 lata 1 tydzień temu #510163 przez Joanna
chyba znalazłam podobny kubeeczek z kubusiem puchatkiem, ale jutro rozejrzę się,a jak nie będzie to zamówię na allegro

12 lata 1 tydzień temu #510199 przez nataleczka_92
Hej dziewczynki my juz od 7 nie spmi,Filipek ma juz tak wyrobiony dzien i codzien o tej godz wstaje:/

Joanna wiem patrzylam na alegro ze ich niema. Ja kupowalam u nas w sklepie,placilam 16zl.

Jakie macie plany na weekend? Bo mezus spi po nocy i jak wstanie to jedziemy zrobic zakupy na sylwestra. Wieczorem dzis maja wpasc znajomi a jutro pewnie pojedziemy do tesciow

12 lata 1 tydzień temu #510257 przez Madeline
Joanna a no tak :D przepraszam :*

Synus moj jest spiochem po nas :p tzn zasypia o 21 spi do 7 dostaje butle i spi z nami w lozku do 9:30 :D ale to sie zmieni jak wroce do pracy :(

12 lata 1 tydzień temu #510495 przez chłopek
hej joanna ja dalam ten po 6 miesiacu, nie bardzo mu smakowalo zjadl 3 lyzeczki i tyle wieej nie chcial

12 lata 1 tydzień temu #510540 przez iwonka_wwa
Witam mamusie i maleństwa po świętach!
Mam nadzieję, że wszyscy zdrowi i humory dopisują :)

My od piątku do wtorku byliśmy u mojego taty i siostry. Michaś przez tą zmianę miejsca strasznie się przestawił i teraz chodzi spać o pólnocy albo o 1.00 w nocy. Za to w dzień łapie taką dłuższą 2-2,5h drzemkę. Myślę że to dlatego. Ogółem świeta u nas się udały, Michaś dostał fajne prezenty.

Ja jestem z siebie dumna bo udało mi się nie przytyć :) W zeszłą sobotę zaczełąm Michasiowi gotować zupki - na razie ziemniaczek pietruszka i odrobina marchewki. Dziś, czwartego dnia zrobił kupkę bez problemu, wiec bardzo się cieszę. Po słoiczku już po takim czasie miał zatwardzenie. Fakt że na razie dawałąm mu po kilka łyżeczek, stopniowo zwiększam. I tak się zastanawiam,jakie warzywka mogę mu jeszcze gotować? Gotuje któraś z Was?

Co więcej wczoraj Michaś skończył pół roczku i jak go wkładaliśmy do wanny złapał się boków, po chwili się puścił i pare sekund sam wytrzymał siedząc :D Bo tak to leci do przodu albo na boki. Może w wodzie jednak jest troche łatwiej. A ogólem to już strasznie by chciał siedzieć, jak tylko się go kładzie to płacze, jak dam rączki żeby się dzwignął to się cieszy.

koni super,że chrzest Kacperka będzie wkrótce. Trzymamy kciuki za przygotowania.
chłopek Sebuś Ci cyca odrzucił?
joanna my też kupiliśmy niekapek lovi i Michaś też nie chce z niego pić. Myślałam, że może dla niego jeszcze za duża dziurka, ale wygląda na to że to chyba jednak kształt dzieciom nie odpowiada.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #510590 przez Joanna
iwonka ja dzisiaj po raz pierwszy ugotowałam Alicji zupkę na kilka dni :)
ugotowałam w wodzie ziemniaczki,marchewkę i pietruszkę a do tego koperek i kupiłam kilka słoiczków w rossmannie z gotowym mięskiem gerbera dwa rodzaje z kurczaka i z inydka. Wiadomo, że potem będę kupować swoje mięso. Teraz pogniotę widelcem, dodam mięsko, koperek i troszkę masełka :) kupiłam też w pepco dwa specjalne pojemniki do mrożenia żywności,więc zamrożę i tylko będę wyciągać :side: powoli uczymy Alę jeść obiadki z kawałeczkami. Można gotować obiadki z selerem, brokułem, buraczkiem, jest mnóstwo kombinacji, zamiast ziemniaka może być ryż, a potem inne kasze :) wychodzi zdecydowanie taniej i człowiek się cieszy, że gotuje dla własnego dziecka :)

chłopek a mojej Alicji bardzo smakują te jogurciki :)

nataleczka jedziemy jutro do auchan, tam był ogromny wybór, więc może coś dostanę :) a jak nie to uptarzyłam już na allegro, o taki

allegro.pl/disney-kubek-butelka-niekapek...iem-i2902233654.html

moja Niunia jest śpiochem za mamusią i tatusiem, choć dzisiaj nie spala już od 8.00 :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #510773 przez Joanna
madeline buziaczki dla Olka z okazji 6 m-cy :kiss: wracasz jednak do pracy?

dziewczynki dajecie żółtko maluchom?

ja od dzisiaj poł żółtka co drugi dzień wg. schematu

zupka dla Alicji gotowa, pięknie pachniała i słodsza w smaku od tych w słoiczkach :)

12 lata 1 tydzień temu #510834 przez chłopek
iwonka tak juz nie je cyca tylko w nocy czasem

12 lata 1 tydzień temu #511140 przez iwonka_wwa
Joanna a koperek to jak dodajesz? Tez miksujesz z warzywkami czy posypujesz po prostu?
Chlopek a to Sebus odrzucil cyca po tym jak zaczelas mu mm dawac? Dobrze ze chociaz w nocy zje, zawsze to tych przeciwcial troche dostanie.

Michas zasnal o 21.30 :laugh: Ciekawe tylko ile pospi.

Dobrej nocki mamusie!

12 lata 1 tydzień temu #511166 przez Joanna
iwonka myję, kroję drobno i dorzucam do całej reszty podziabanej widelcem i mieszam :)

12 lata 1 tydzień temu #511234 przez chłopek
Iwonka on mi mało przybieral dlatego mm dałam ale tylko 1 dziennie sebek musi mieć ciszę żeby zjesc a ksawery mu przeszkadzał i pociągnął 2 razy i już nie chciał a butelkę zawsze jeszcze zawsze jeszcze mu jakoś dam

12 lata 1 tydzień temu #511616 przez Kasiulka
Dziewczyny może skonsultujcie swoje objawy z lekarzem co? tak dla pewności, może coś poradzi, może macie tabletki źle dobrane że tak cierpicie? Oby Wam to minęło :)

blue ja podobnie jak Ty zamierzam jeszcze długo karmić :) zobaczymy czy mi się uda :)

My dopiero wczoraj wróciliśmy ze Świąt :) Już byliśmy wykończeni tym zamieszaniem, za dużo hałasu jak dla nas.Zuzia się nie wysypiała i ogólnie była umęczona.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziś pierwszy raz podaliśmy Zuzi domową potrawkę z indykiem i pomidorem z bobovity :) bardzo jej smakowało :) ale więcej czasu potrzebujemy na jedzenie tych obiadków po 6 miesiącu - są z grudkami i Zuzia trochę wypluwa, musi się nauczyć :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka