BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 tydzień temu #511631 przez Joanna
kasiulka moja Ala też ma problem jeszcze z grudkami, ma odruch wymiotny, ale zjada cały obiadek :) też jej dzisiaj kupiliśmy danie z pomidorami, a dokładnie zupkę pomidorowa z bobovity :blink: ponadto ja tez nagotowalam, mam zamrożone 5 porcji :)
a odnośnie karmienia, nie przejmuj się gadaniem innych, każda matka sana decyduje o sposobie zywienia wlasnego dziecka, nikt inny ew. poza ojcen nie powinien w to ingerować moim zdaniem :blink:

udało nam się kupić w auchan kubek niekapek z tą miękką, silikonową końcówką z canpol babies na 120ml z uchwytami, jupiiii :woohoo: one cały czas były, tylko ja sobie ubzdurałam, że lovi będzie lepszy, bo droższy a guzik prawda :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #511677 przez Madeline
Joanna niestety sytuacja mnie do tego zmusza :(

12 lata 1 tydzień temu #511742 przez Joanna
madeline wracasz, ponieważ boisz się stracić stanowisko? mąż ma pracę, prawda?

12 lata 1 tydzień temu #512527 przez Koni
Dziewczynki wszystkiego najlepszego na Nowy 2013 Rok ;)

Nie mam czasu zaglądać bo latamy cały czas ale wszyscy już zaproszeni, Kacper ma ciuszki już kupione więc będzie odpicowany, fotograf zamówiony, restauracja też u księdza też byliśmy ale jeszcze w czwartek musimy pójść no i chyba spowiedź nam zostanie ;)

Buziaki dla Was i dzidziolków :kiss:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #512539 przez Joanna
My również życzymy wszystkiego najlepszego na Nowy Rok 2013, niech będzie lepszy od poprzedniego :kiss:
Buziaczki dla bobasków od Alicji :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #512596 przez nataleczka_92
Kochane ja tak na szybko bo wyprawiamy sylwestra u nas wiec mam roboty.
Chce Wam zyczyc szczesliwego nowego roku. Oby byl lepszy od tego-choc ten i tak był wspaniały bo nasze skarbki są z nami

12 lata 1 tydzień temu #512655 przez iwonka_wwa
kasiulka to dziwne co mowia bo mi znow wszyscy mowia ze dobrze ze karmoe piersia i oby jak najdluzej. Ale ile ludzi tyle zdan.
chopek no tak michas tez musi miec spokoj przy karmieniu bo sie rozprasza i musi widzec czyj glos slychac w oddali, obejrzec dokladnie nieznane pomieszczenie, ale jakos przybiera i jje. ale domyslam sie ze przy drugim dziecku to jest duzo trudniejsze. Najwazniejsze zeby glodny nie byl.

Kochane czy Wasze dzieciaxzki juz ladnie jedza lyzeczka? Po jakim czasoe sie nauczyly? Bo Michasiowi wszystko z buzi wulatuje, niby buzie otwiera do jedzenia, ale potem wypycha jezykiem. I nie wiem czy mu nie smakuje czy jeszcze nie umie przelknac dobrze?

I oczywisce zycze udanej zabawy i Szczesliwego Nowego Roku :lol:

12 lata 1 tydzień temu #512715 przez chłopek
iwonka Sebus tez wypycha jezyczkiem jak cos je, no pamietam ze Ksawcio tez musial sie rozgladac jak słyszal kogos głos albo tv szło ale jakos jadł ładnie cyc, a sebek zaraz sie złosci jak mu 2 raz daje, teraz jak maz jest to sebka biore do pokoju kłade sie na łózku z nim i je cyca.

Fajerwerki, snieg, muzyka, juz szampana kazdy lyka, stary rok sie w Nowy zmienia, przeto szczescia sle zyczenia.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #512741 przez Joanna
nataleczka masz rację, ten rok też był wspaniały, bo urodziły się nasze Maluszki :)

iwonka moja Alicja pięknie je z łyżeczki, od początku nie było problemu :side: jak miała 3 m-ce podawałam jej witaminę D na łyżeczce i jakoś poszło, aż przeszłyśmy do pokarmów stałych...poza tym moja Alutka szybko odrzuciła mleko i w ogóle nie chciała pić z butelki, także pozostało karmienie łyżeczką :blink:
Twój Michaś też się nauczy, może potrzebuje więcej czasu, nie martw się :) podawaj mu witaminkę na łyżeczce, troszkę picia i w końcu zacznie mu wychodzić :)

obniżyliśmy poziom w łóżeczku, Alicja robi postępy,siedzi prakrycznie sama nie opierając się o oparcie leżaczka, w wannie też już kąpiemy ją na siedząco, ale mocno trzymamy :kiss:
teraz poleci, nasze dzieci za praę godzin rocznikowo będą miały rok :woohoo:

my w tym roku jesteśmy w domku w trójeczkę! :)

buziaki

12 lata 1 tydzień temu #512749 przez chłopek
my w 4 siedzimy w domku :) w tamtym roku tez bylimy w 4 tylko ze sebus w brzuszku był

12 lata 1 tydzień temu #513045 przez blue01
hejka w Nowym Roku :)

12 lata 1 tydzień temu #513098 przez iwonka_wwa
My również witamy się w Nowym Roku :)

U nas Sylwester udany - byli u nas znajomi z 4,5 miesięczną córeczką, więc spedzalismy go w 6tke. Było bardzo sympatycznie, tylko położylismy sie o 4. A przy małym dziecku to jednak zdecydowanie za mało snu.

Ale na nowy rok Michas zrobił nam niespodziankę i przebiła mu sie lewa dolna jedynka. W szoku jestem bo nie było żadnych oznak ząbkowania. Co prawda nie spał przez pare dni do 1.00 w nocy, ale myslałam ze to raczej odreagowuje swieta w innym miejscu, albo dlatego ze więcej śpi w dzień. A tu proszę...jak na ząbkowanie to naprawdę znosi to bardzo dzielnie :D

12 lata 1 tydzień temu #513223 przez Koni
My też witamy w nowym roku :)

My byliśmy u przyjaciół a Kacper został z dziadkami którzy dzielnie sobie poradzili ;)

Gratulujemy wszystkich nowych ząbków :) U nas nadal brak :P

12 lata 1 tydzień temu #513231 przez rybka19834
Dziewczynki wszystkiego dobrego dla was i maluszkow w nowym roku!!!

12 lata 1 tydzień temu #513246 przez Joanna
ja również witam się w nowym roku :woohoo:

my od wczoraj siedzimy w domku, mnie bolał kręgosłup i gardlo, a dziś moja Alunia dostała kataru :( taki paskudny, wodnisty :S wysłałam mężma do apteki dyżurnej po maść majerankową i nasivin soft, mam nadzieję, że pomoże :kiss:
jutro też siedzimy w domku, może pojutrze n troszkę wyjdziemy :blink:

rybka kope lat :lol: so słychać u Was? jak dzieciaczki?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka