BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 5 dni temu #518184 przez Koni
Jejku a co tu takie pustki w tym nowym roku?

Kasiulka no roboty jest troszkę ale już teraz tylko czekamy na moją siostrę bo właśnie jedzie do nas do miasta busem i z mężem zawozimy ją do mojego miasta oddalonego o 15 min. autem. Też się biedna najechała bo leciała do Poznania a my mieszkamy 1h drogi od Wrocławia no ale ważne że już prawie są (tzn. ona i mój chrześniak 3 letni ).

Jutro impreza a ja jestem wykończona tym pieczeniem, teraz jeszcze czekaniem na nich a potem jeszcze muszę się wykąpać i rano wstać bo o 10:30 będzie u nas fotograf naszego małego modela obfocić :D

A co do pobytu to jeszcze nam tydzień został :blink: Potem tydzień w Irlandii i wracam do pracy i już się boje jak ja małego zostawię :(

Nasz mały spryciarz robi takie wygibasy w leżaczku że strach go zostawić bez opieki, przewroty na brzuszek idą mu sprawnie (choć robi głównie na jedną stronę) ale z brzucha już mu się nie chce obracać :) W ogóle już go wszystko interesuje i za wszystko łapie :woohoo: A najbardziej uwielbiam jak się wyciąga do niego rączki a on wyciąga swoje do nas :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #518233 przez Joanna
też jestem :lol:

u nas dzionek szybko zlecial, na dworzu nie bylismy, bo bylo brzydko ;)
mamy problem z Alą, bo nie chce jeść obiadków po 6 m-cu i moich też nie, musi być papka, gładka masa bez żadnej grudki! :angry: dzisiaj wspadła w taką histerię przy obiedzie, miała odruchy wymiotne aż zwmymiotowała na mnie oczywiście:( musiałam otworzyć słoiczek po 5 m-cu i jadła bez problemu, echh...widać, jeszcze musimy poczekać :blush:
kolacje jemy zazwyczaj przy włązonym odkurzaczu, bo inaczej z kaszką ciężko zaraz wpada w i histerie..no chyba, że je kaszke z hipp'a z bananami, to nie ma problemu :silly: teraz jest promocja w rossmannie to mąż poszedł dziś i kupił 4 słoiczki...

koni życzę udanej uroczystości :) a powiedz z kim Kacper zostanie jak wrócisz do pracy? matko jak to zleciało, niedawno siedziałyśmy na l4 a tu już trzeba do pracy wracać :( wogóle ten urlop macierzyński nie powinien trwać pół roku, a cały rok, przecież to najważniejszy okres z życia dziecka, wówczas tworzy się największa więź między matką a dzieckiem...bez sensu :S
ponoć od połowy marca można będzie u nas w Polsce przejść na urlop roczny, płatny 80%

a odnośnie umiejętności, to już ostatnio pisałam :laugh: Alunia coraz bardziej pocieszna, zachwycamy się z mężem każdą nową umiejętnościa, bez kitu :woohoo:

12 lata 4 dni temu #518246 przez nataleczka_92
Kurde dziewczyny musze chyba isc w tyg do lekarza bo wydaje mi sie ze cos nie tak z ta moja rana na pepku po operacji. Wczesniej byla taka rozciagnieta. A teraz ta rana sie jakby sciagneła i porobily sie takie zgrubienia i nabrzmiało to...niewiem co sie dzieje. Bo od jakiegos czasu,szczegolnie jak leze na brzuchu to mnie on strasznie boli.

12 lata 4 dni temu #518442 przez Kasiulka
koni koniecznie się pochwal zdjęciami jak już będą :) długi macie urlop! świetnie :) a do pracy powrót... bardzo Ci współczuję, ale pomyśl sobie o tych kobietach które musiały wracać po 3 miesiącach. Twój Synuś już nie jest takim maleństwem, głowa do góry! Poradzisz sobie, trzymam kciuki!

Joanna Zuzia też miała kłopot z tymi obiadkami, pluła i cudowała, ale po kilku podejściach się przełamała i jest już lepiej :) Dziś na śniadanie zjadła prawie cały jogurcik mleczny z nestle, nawet nie wiecie jak się cieszę :)

nataleczka koniecznie idź do lekarza jak coś Cię niepokoi. ja też się jutro wybieram bo od kilku dni mam temperaturę 35 stopni (nigdy tak nie miałam). wiecie co to może być?

12 lata 4 dni temu #518547 przez Joanna
Cześć mamcie :blink:

my wstałyśmy o 9.00 i w planach było pójście do kościoła, ale zaczęło padać i Alicji znowu z noska mocniej leci, więc zostałyśmy w domku, trudno :blink: nie chciałabym, aby katar nasilił się, poza tym w kościele zawsze jest dużo ludzi, także wolę nie ryzykować. Pójdziemy za tydzień w trójkę, wtedy Ala powinna stanąc na nogi :kiss:

wwczoraj wyjęłam dla Ali zupkę na dwa dni, rozmroziła się przez noc a dzisiaj zmiksowałam w blenderze na gładką masę, więc powinna jeść :)

kasiulka to świetnie, że Zuzia powoli przekonuje się do noweg jedzonka, małymi kroczkami do przodu :)

dziewczynki idźcie do lekarza jak coś Was niepokoi, ja też zaczęłam chodzić jak coś mi dolega i mam jakieś wątpliwości

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 dni temu #518574 przez chłopek
hej
joanna najwidoczniej Ala jeszcze nie radzi sobie z jedzonkiem dla dzieci 6-miesiaca, moj tez nie bardzo takie lubi jesc

12 lata 4 dni temu #518654 przez dziewczyna84
Drogie mamy,
Zapraszam was serdecznie do czytania i komentowania bloga mojego 7-miesięcznego syna. Jest on pisany z jego perspektywy, i założony w związku z wyjazdem mojego męża a jego taty na 3 lata do pracy do Turcji!!! :( Teraz jeszcze bardziej rozumiem, jak wspólne wsparcie „MAM” jest ważne.
Mamusia Majowa (2012) – a tak naprawdę czerwcowa (5 dni opóźnienia ;) w terminie porodu)
www.maciejko.blog.pl

SYLWIA

12 lata 4 dni temu #518807 przez Kasiulka
Joanna my też dziś nie byliśmy W Kościele przez pogodę :dry: zawsze mam później wyrzuty sumienia, ech :dry:

Trzymam mocno kciuki za Ciebie i wszystkie mamy na diecie! Dzielcie się swoimi postępami to się będziecie motywowały :)

chłopek a jak tam Twoje chłopaki? :)

12 lata 4 dni temu #518892 przez chłopek
kasiulka my tez nie bylismy w kosciele
a chłopaki dobrze Sebek własnie spi

12 lata 4 dni temu #518977 przez Koni
Hej!

My już po uroczystości :) Impreza trwała od 12 w kościele do prawie 19 w restauracji :) Objedliśmy się jak nie wiem :lol: Kacperek w kościele grzeczny w restauracji również aniołek :) A jak pięknie wyglądał w sowim ubranku :woohoo:

Jak tylko coś dostanę od fotografa to się pochwalę :)

Joanna przyłączam się do diety od jutra zaczynam bo już patrzeć na odbicie w lustrze nie mogę :( żadnych słodyczy i dieta według mojej starej diety bo w sumie jem już prawie wszystko :)

nataleczka koniecznie do lekarza!

12 lata 4 dni temu #519101 przez blue01
hehehhe z ta dieta to ciezko,choc malymi kroczkami ide do przodu,na razie odstawilam biale pieczywo i tluszcze,wiecej warzyw ,mniej cukru,z reszta slodze tylko kawe,ciezko mi bedzie porzucic ciasteczka,tak je uwielbialam jesc,ale trzeba sie zrzec jak sie chce miec piekna figure :) ,dzieciaczki juz lepiej sie maja,choc starsza corcia jeszcze posiedzi w domu w tym tygodniu

12 lata 4 dni temu #519120 przez Natalia^^
Witam Kobietki :)

Koni super że uroczystość sie udała. Synuś na pewno wyglądał uroczo, chłopcy wyglądają cudnie w gajerkach. Zresztą jak dorośli faceci :laugh:
Powiedz masz może ta diete jakoś spisaną?? Chętnie bym poczytała.

Kasiulka ja również sie przyłączam mój suwaczek stoi w miejscu :(

U nas lepiej Jaś dochodzi do siebie ale to co sie dzieje do okoła to szok tyle ludzi chorych, masakra!!!! Myślę że to od tej pogody jest za ciepło.

Jaś już jest takim dużym chłopczykiem, powoli stawia pierwsze kroczi przy pchaczu, ja go oczywiscie asekuruję ale tylko w razie potrzeby. Bałam sie ze bedzie mu ten pchacz uciekał do przodu ale radzi sobie swietnie.
Nauczył sie pić z niekapka Avent i powili bede wycofywać butelki. Bo uważam że smoczki psują dzieciom zgryz. Mamy 2latkę w rodzinie która mówi tylko mama tat baba i wiecznie wciskają jej smoczek kiedy marudzi, normalnie nie moge na to patrzaec. Jas urzywa smoczka do zasypiania ale w dzien nie dostaje.

No ale nadal Jaś nie ma uzębienia :silly:

Miłego wiezorku :kiss:

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #519125 przez Joanna
koni a co to za dieta ?:) ile duało Ci się zrzucić i w jakim czasie? ja chciałabym 10-13kg :blush:
czekamy na zdjęcia :)
za mną dzisiaj pierwszy dzień diety i czuję się pełna jak nie wiem co, zaczęłam pić więcej, więc pewnie od tego :blink:

chłopek zgadza się, Ala najwyraźniej nie radzi sobie z takim jedzonkiem, więc spróbujemy za jakiś czas

dzisiaj niestety znowu narobiła mi bałaganu, zwmiotowała moją zupkę, którą specjalnie dla niej przerobiłam na papkę :( w ogóle nie chciała buźki otwierać :S po wszystkim dostała słoiczek z cielęciną po 5 m-cu i zjadła normalnie, nie rozumiem...wydaje mi się, że zwraca to co jej nie smakuje...a ja mam już dość, bo codziennie chodzi pralka, w mieszkaniu śmierdzi za wymiocinami, trzeba wietrzyć, echh

12 lata 3 dni temu #519221 przez nataleczka_92
Joanna a nie myslalas w kierunku ze moze Alci coś dolega w zwiazku tymi wymiotami? Moze refluks czy co. Bo wydaje mi sie mało prawdopodobne ze wymiotuje gdy jej cos nie smakuje.

12 lata 3 dni temu #519225 przez Joanna
nataleczka byłam z tym problemem u lekarza, mówiłam, że Ala wymiotuje kaszkami ( to było miesiąc temu) kazała zmienić mleko, szukać innych kaszek itd.
nigdy nie wymiotowała obiadkami, deserkami...wczoraj zwróciła, bo nie radzi sobie z kawałkami jedzenia, a dzisiaj moją zupkę...potem deserek wcinała i kaszę hipp na kolację również, aż mruczała...już sama nie wiem :S w ogóle u niej łatwo o odruc wymiotny..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka