BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 dni temu #519230 przez Natalia^^
Joanna mój Jasio miał bardzo podobnie, byłam z nim u logopedy. Zapisała nam masaże całej buzki i pomogło. Jest o niebo lepiej. Mówiła żeby dawac dziecku piętki od chleba, chrupki i biszkopty, i żeby sie nie zrażać jak bedzie wymiotował. I podować obiadki tak jak napisane na słoiczku z kawałeczkami.

Chyba że Ala wymiotuje już po zjedzeniu. To może być refluks, albo z przejedzenia. Kiedyś Jaś tak sie opił soczku że wymiotował na odległość uwierzcie że pierwszy raz w życiu widziałam taka fontannę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 dni temu #519234 przez Joanna
natalia zazwyczaj w trakcie jedzenia wymiotuje, od początku karmienia zaciska usta, je nieętnie, ma odruchy wymiotne...naprawdę tak jest tylko przy kaszkach no i przy tym jedzonku z kawałeczkami,więc może fakatycznie tak robi, bo jej nie smakuje :unsure:

12 lata 3 dni temu #519236 przez Joanna
od trzech dni Ala powoli zjada chrupki kukurydziane :)

12 lata 3 dni temu #519239 przez Koni
Joanna mój Kacper ma odruch wymiotny jak mu właśnie coś nie podchodzi jak brokuły czy kalafior :silly: ale żeby wymiotował to nie prędzej buźkę zaciśnie :)

Na zdjęcia też czekam niecierpliwie bo fotograf na trzaskał ich chyba z 500 :P to nasz ślubny fotograf więc będą na pewno cudne ;)

W gajerze wyglądał super ale uroku dodał mu jeszcze płaszczyk który na sobie miał więc w kościele nawet go nie rozbierałam ;)

A dieta jest ustalana pode mnie przez dietetyka jest to zestaw dokładnie tego co mogę zjeść na każdy posiłek danego dnia a posiłków jest 5. Mam to spisane :) W 6 miesięcy schudłam 13,5kg :) Teraz mam zamiar schudnąć 15kg bo po świętach mi się przytyło :huh:

12 lata 3 dni temu #519247 przez Joanna
[/b]koni[/b] a widzisz,moja Ala zaciśnie usta, a ja ją rozśmieszam i wkładam do buźki albo n siłę...to też chyba moja wina poniekąd...będę robić też przerwę w trakcie i spróbuję ją odbijać, może za dużo na raz jej podaję
w takim razie powodzenia,trzymma kciuki za Ciebie i siebie :blink:

12 lata 3 dni temu #519253 przez iwonka_wwa
nataleczka lepiej idz do lekarza, żebyś znów się nie męczyłą.

natalia ja też używam smoczka głównie do zasypiania, a w dzień jak już nic innego nie pomaga go uspokoić. Dlatego też wkurzam się na męża bo Michaś tylko stęknie, on mu smoka wciska :/

blue Ty masz czwórkę dzieci? Świetnie wyglądasz, w życiu bym nie powiedziała...

koni super, że wszystko się udało. Czekamy na zdjęcia :) A co do powrotu do pracy...czytałam, że pracujące mamy spędzają z dziećmi czas bardziej intensywnie. I to może prawda, bo jak jesteśmy z Michasiem w domu, to a to go włoże do huśtawki, a to dam zabawkę, a to do łóżeczka. A jak jade na uczelnie to jak wracam to bym tylko go na rękach nosiła i tuliła bo taka wyteskniona jestem :)

joanna nie pamiętam gdzie, ale czytałam, że jedzenie z kawałeczkami powinno się dawać bliżej 10 miesiąca, albo Ali faktycznie nie smakuje.

Co do diety..hmmm...tu też ważna jest systematyczność, a ja jem rano a potem koło 16 albo i pozniej to zjadam 2 razy tyle. A wieczorem sobie zawsze myśle że przecież karmie to żeby pokarm był dobry musze jeszcze coś zjesc bo d posiłki to zdecydowanie za mało.

Kochane mam pytanie, czy Wasze maluszki po mleku, albo czymś do picia to też mają takie bulgoczące brzuszki? Bo Michasiowi to tak się przelewa w brzuszku jak woda w butelce. Zastanawiam się czy to normalne. Wydaje mi się że jak był młodszy to tak nie miał.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 dni temu #519279 przez blue01
iwonka,daj mu porzadnego przyslowiowego kopniaka,niech doceni to co ma,wyjedz z Michasiem do taty na kilka dni i czekaj na efekty,moze cos do niego przemowi

12 lata 3 dni temu #519310 przez nataleczka_92

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 dni temu #519385 przez Madeline
Hej kochane.

Dokladnie za 2 tygodnie o tej porze bede juz w pracy :( jestem zalamana... Niechce Olusia zostawiac... Echh... Moze nie bedzie tak zle, ale to jest moj cycus, synus mamusi i wiem, ze bedzie mi i jemu ciezko, bo teraz jak ide gdzies na miasto to marudzi dopoki ja nie wroce. Ostatnio bylismy na imprezie, to najpierw musialam go uspic i wtedy moglismy gdzies wyjsc. I od dzis znow ucze go zasypiania samemu :(

Koni to super, ze chrzciny sie udaly

Iwonka powinnas dac mu do myslenia

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #519565 przez Joanna
iwonka dziękuję za informacje :) dziwi mnie w takim razie konsysnetcja obiadków po 6 m-cu...włściwie to tylko gerber i bobovita mają obiadki po 6 m-cu, hipp ma po 5 m-cu w formie papki i potem dopiero po 7 m-cu :blink: jutro jedziemy do auchan, tam jest taniej to wezmę tego wszystkoego więcej, żeby mieć zapas w domku.

iwonka bardzo mi przykro z powodu chamskiego zachowania męża, ja zrobiłabym to samo na Twoim miejsu i zostawiła go na kilka dni samego, niech zobaczy jak to jest zostać samemu w pustym domu ;)

my dzisiaj siedzimy jeszcze w domku, Ala ma nadal katarek i pogoda jest naprawdę do kitu :woohoo:

koni, madeline jesteście silne babki, na pewno dacie radę...chociaż tak łatwo się mówi...ja nawet nie mogłabym wrócić do pracy, bo nikt nie potrafi nakarmic Alicji oprocz mnie :( z tymi epizodami odruchow wymiotnych ...

12 lata 3 dni temu #519724 przez iwonka_wwa
koni ty pytalas o gluten? Mi lekarz kazala podawac taka zwykla kasze manna i pol lyzeczki dosypywac po prostu do zupy. I tak od tygodnia doaypywalam. A od wczoraj gotuje mu pol lyzeczki na 100ml wody i w takiej postaci dodaje bo Michas znow dostal zatwardzenia :/ Teraz gotuje mu dynie z ziemniaczkiem, zobaczymy jak bedzie po tym. Kupilam nawet deser z suszonych sliwek i tez od 3 dni podaje po kilka lyzeczek i tez nie pomaga. Tam gdzie chodzimy na rehabilitacje jest dietetyk i ma nas zapisac na wizyte, moze to cos pomoze. A jak nie to chyba pojde prywatnie do gastrologa, bo tp przeciez niemozliwe zeby po kazdym jedzeniu mial zatwardzenie.

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #519804 przez Joanna
iwonka a próbowałaś podać sok pomarańczowy z wodą? najlepiej świeżo wyciśnięty w proporcji 1:1, czytałam, że bardzo pomaga przy problemach z brzuszkiem i kupką

moje dziecko właśnie zjadło obiadek w spokoju z apetytem :) wrzuciłam do blendera i zmiskowałam na papkę danie za słoiczka po 6 m-cu i zjadła, uff :)

12 lata 3 dni temu #519864 przez Natalia^^
hohoo ile tu nowych postów, :woohoo:

Iwonka bardzo tobie współczuje, już bym zrobiła porządek z takim bałaganiarzem. Wiem jak jest trudno o porządek przy dziecku.

Joanna a wiesz, przypomniało mi się że Jaś lubi moje zupki z dodatkiem sinlacu.

Madeline, szoka że do pracy musisz wracać. A powiedz kto z małym zostanie??

Ja dzis zaczęłam dietę, na sniadanie płatki z mlekiem, na obiad kurczak i sałatka i wieczorem pomyśle może kefir,...
Załączniki:

12 lata 3 dni temu #519885 przez blue01
Natalia,bardzo apetycznie wyglada twoj talerz :laugh:

12 lata 3 dni temu #519937 przez Madeline
Natalia maz, a jak znajdzie prace to bedziemy szukac opiekunki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka