BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 tydzień temu #515104 przez chłopek
madeline moze zabki ida, kup calgel u nas pomógł
nie ciekawie z ta praca u nas tez nie za fajnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #515144 przez Natalia^^
Hej,

Madeline, nikt nie zapomniał:) mało nas na forum przez ostatni czas.\
Szkoda że musisz iść do pracy. Ale dobrze ze jest praca. Bo gorzej jakby jej nie było.

Jasiowi troszkę lepiej ale nadal ma rozwolnienie, nie wiem moze to od tych antybiotyków.Daje mu kleiki ale nie pomaga, teraz dałam mu gorzkiej czekolady o dziwo smakowało mu :)

Ja lepiej sie czuje choć mam katar.
Łukasz tez jakby lepiej się czuje. Bardzo sie cieszyby z tych fajewerek. Zarobiliśmy 7,5 tys :lol: Jak Jaś wyzdrowieje to pojedziemy w góry. Muszę tylko zaopatrzec sie w porządne buty.

Muszę isc sprzątać strasznie mi sie nie chce,

Rybka, ja Jasa dopiero gdy nauczył sie raczkowac włożyłam do chodzika ale dosłownie ze 3 razy bo chodzik wywiozłam do mamy. Ja uważam że to jest zbędna rzecz. Tylko szkodzi dziecku. ale każda mama może mieć własne zdanie.

A odnośnie ząbków to Jas nie ma żadnego ;)

12 lata 1 tydzień temu #515273 przez magda__kielce
hej dziewczyny ja tez caly czas was czytam i niezapomnam o forum tylko brak czasu niepozwala pisac moj maly urwis nie spi zbyt dlugo w dzien ma krotkie drzemki po 30 min wiec wtedy probuje wszystko zrobic
jesli chodzi o zabki to u nas nadal ich brak mimo ze dziasla stasznie twarde,i slini sie na potege:)
a zaciekawilo mnie co dajecie do jedzenia i wczoraj do zupki tez dodalam kawaleczki pomidorka i jest ok dzis zjemy pierwszy raz kaszke mannne w deserku:) Moj bartus je zupi gotowane sloiczki zadko jak gdzies jedziemy albo nie mam kiedy ugotowac
tez sie zastanawiam nad chodzikiem choc sa osoby ktore twierdza ze to szkodliwe ale mysle ze stanie na nozkach bez podparcia tez nie jest najlepsze, bo moje dziecko niechce siedziec tylko stac i juz przebiera nozkami do chodzenia ma duzo sily siedzi juz sam stabilnie i stoji trzymajac sie o pufe:) wiec tez kupie chodzik
Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #515280 przez magda__kielce
:)

Moj mikołajek
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #515308 przez rybka19834
Madeline o tobie tez pamiętamy kochana:*
Jak moglybysmy zapomnieć????!!!!!!!:)
Natalia Jaś będzie miał frajdę jak pojedziecie na narty:)

Magda ale masz slicznego mikolajka;)

U nas zabkow tez brak:/ ja chyba sama zacznę zupki gotować bo Mateo nie chce jesc tych skoków,tylko musze blender taki malutki kupić...a będę dawac mu tylko deserki ze sloiczka.
Kurcze dziewczyny jak mi snu brakuje.moje marzenie wyspać sie cała noc bez wstawania:) a moj Mateuszek jest taki słodki z rana jak wstaje oczy zaspane czypryna rozczochrana i uśmiech od ucha do ucha tylko go zjeść he he..lecę zaprowadzić Dawidka do szkoły.do pozniej

12 lata 1 tydzień temu #515309 przez iwonka_wwa
Kochane mi Mochas ogolnie malo pije, ale pd kilku dni to nawet butelki nie mozna mu do buzi wlozyc i znow juz 3 dziem kupki nie robi. A przeciez przy zupkach to powinien czesciej robic. Boje sie ze nie pije i znow dostanie zatwardzenia :/

12 lata 1 tydzień temu #515318 przez magda__kielce
iwonka_wwa u nas jest to samo malo pije albo wcale i robi kupe raz dziennnie albo co drugo dzien ale teraz to juz sie ciesze ze robi bo byly dni ze 3-4dni nie robil i bolal go brzuszek wiec rozumiem cie swietnie u nas niedzialaja ani zupi ani owocki :(

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #515365 przez Joanna
hej mamusie :)

u nas Alicja przespała calutką noc, ani razu nie wstaliśmy z mężem w nocy, Malutka obudziła nas o 8.30 :kiss: dzisiaj juz lepiej, katarku coraz mniej, mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie po katarze
moja Alicja od 3-4 dni też pije bardzo malutko, a potrafiła wypić w ciągu dnia nawet 250 ml herbatki, bo soczków nie lubi :silly: wczoraj jakoś wypiła 90 ml, a dzisiaj dopiero 40 ml :blink: na szczęście kupki są codziennie, przynajmniej 2 a czasem 3 :woohoo: odkąd Alicja zaczęła jeść zupki, deserki, kaszki kupki są codziennie a na początku wprowadzania nowych pokarmów były nawet po każdym posiłku tj 4-5 :laugh:

w ogóle byliśmy dziś w urzędzie pracy, zarejestrowałam się jako bezrobotna, ale tylko po to, żeby wyciągnąć trochę kasy, gdybym chciała to sama znalazłabym pracę. Niestety chyba nie będzie tak łatwo, 8 stycznia mam dostać decyzję i tego samego dnia stawić się w pokoju, w którym przedstawiają propozycje pracy, staży, kursów itd. Coś czuję, że szybko mi coś znajdą :P zobaczymy, na szczęście mamy odłożone pieniążki na przynajmniej pół roku mojego siedzenia z Alą w domku, przydało się dodatkowe ubezpieczenie mnie i mojego męża, po
prodzie wypłacili nam z tytułu narodzin dziecka podwójnie, także nie mam co narzekać :side:

madeline bardzo mi przykro, dobrze, że mąż zjechał do domu, takie warunki pracy to kpina i przede wszystkim trzeba siebie szanować, swoje zdrowie, mamy dla kogo przecież żyć :)

rybka spróbuj podać Mateuszkowi je jogurciki, moja Ala nimi zajada się, o dziwo, pomimo, że to nabiał :woohoo:

magda świetne przebranie :)

12 lata 1 tydzień temu #515431 przez chłopek
iwonka ja uzywalam chodzik dla ksawcia ale byl troche starszy i nic miu nie jest ładnie mi chodzi,

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #515458 przez Koni
Cześć dziewczynki :)

Czytam Was czasami ale nie mam siły ani czasu odpisywać bo na razie to biegamy z tymi chrzcinami a w sobotę jeszcze siostra moja przylatuje no i oczywiście w między czasie chcemy odwiedzić jak najwięcej znajomych ;)

U nas ogólnie dobrze :) Kacper coraz dłużej potrafi wysiedzieć i stara sam się podnieść choć jeszcze mu nie idzie :P Poza tym zaczyna stawać nam na nogi jak go chcemy posadzić ;) Jak ktoś coś przy nim je to od razu się obraca i patrzy co masz i po wszystko wyciąga ręce i tak jak u rybki (dziękuję za pamięć :kiss: ) najlepszą zabawką jest wszystko - pilot, telefon, laptop czyli nie zabawki :lol:

Pochwale się wam strojem Kacperka do chrztu ;)

Kupiliśmy mu taki płaszczyk

i gajer

magda_kielce ślicznie wyglądacie :)
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #515510 przez blue01
czesc wam,podczytuje was choc samej nie chce mi sie odzywac :silly:, moze powrzucacie zdjecia ze swiat?

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #515513 przez blue01
a oto my

12 lata 1 tydzień temu #515518 przez blue01
tu troszke wieksze:))

12 lata 1 tydzień temu #516092 przez Joanna
blue mnie się wydaje, czy schudłaś w ostatnim czasie? bardzo ładnie wyglądasz! :)

12 lata 6 dni temu #516186 przez blue01
heheh Joanna,wydaje ci sie-oto dowod,tylko nie smiejcie sie:))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka