- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
U nas dzis nieciekawa pogoda i maly tez marudzi chyba przez to:(
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
magdae niezły wynik, u mnie z dietą ciężko...albo mam taką restrykcyjną, gdzie jestem głodna, albo nie wychodzi. Aczkolwiek jak nie jem kolacji, to brzuch jest mniejszy,poza tym musiałabym całkowicie zrezygnować ze słodyczy i z podjadania, bo tak nie jem specjalnie dużo, a tłusto to już na pewno nie w każdym razie do wiosny coś zrzucę, żeby lepiej wyglądać latem, kiedy trzeba więcej ciała odsłonić, hihi
moja Ala właśnie zasnęła, zobaczymy ile pośpi, do dwóch godzin potrafi
mam jeszcze stertę ubranek Alicji do poprasowania, nienawidzę prasować
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Joanna dziekuje za pamiec:*
bylismy dzis wkoncu na szczepieniu,maly wazy 8700 i był bardzo dzielny:-)
niemam kiedy zagladac bo czasu na wszystko braknie. Filipek juz sam siada i siedzi. Pelza po całym pokoju i trzeba miec oczy dookoła glowy.
Joanna ja tez w przyszlym tyg ide zarejestrowac sie do urzedu pracy:-)
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ala sama siedzi sama w wannie podczas kapieli trzyma sie raczkami, ale trzeba ja jeszcze asekurowac. Ladnie tez siedzi nam w tym dmuchanym kole z kolei jak siedzi na ziemi to podpiera sie jedna raczka
my wybieramy się na szczepienie w przyszłym tygodniu, katarek znika, jest już coraz lepiej, więc mam nadzieję, że zaszczepią Alicję jestem bardzo ciekawa ile waży Niunia, ale zapewne 8 kg
kasiulka ja też zaraz uciekam bawić się z Alicją, ale staramy się nie zaczepiać Jej dopóki jest zajęta sobą i nie marudzi moja Alicja dokładnie od 26 grudnia wcina jogurciki, tzn. zaczynaliśmy od połowy kubeczka mlecznego deserku z nestle, teraz zjada jeden dziennie z owocami, ciasteczkami z hippa, z biszkoptami, z jakąś kaszką albo kleikiem, jest mnóstwo kombinacji dziś próbowała jogurciku bananowego z bobovity i też jej smakuje
odnosnie sniadania...Alicja zjada porcje kaszki na mleku mm np. ryzowa z bananami i dodakowo polewam owocami, bo u nas juz od dawna Ala czasem gardzi kaszka i ma odruchy wymiotne a nawet zwraca brzydko mowiac kupilismy jej nawet kaszke Sinlac, zjada czasem z apetytem, ale tez roznie bywa...zostaly nam wiec kaszki w sloiczky hipp,kupilam na probe ryzowa z bananami i nie moglam uwierzyc, ale zjada, caly duzy sloiczek na kolacje...ja czasem podjem z 3 łyżeczki, bo jest naprawde smaczna na dluzsza mete to drogi interes, ale musi jesc nabal, wiec trzeba kupowac
coz mam wymagajace dziecko, ktore wie co dobre
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a jak u Was wygląda sprawa z glutenem? u nas gluten został wprowadzony 20 listopada, dosypuję Alicji do obiadku aktualnie 2 miarki kaszki manny od nestle, do tego dochodzą te ciasteczka z hippa albo desery z biszkoptami, sucharkami
zastanwiam się kiedy mogłabym podać jej większą porcję kaszki manny np. na deser lub kolacje.
Tak jak czytam to niby ekspozycja na gluten ma trwać 2-3 m-cy
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Joanna dziękuję za pamięć
A u nas wszystko ok tylko ja już się czuje taka ociężała z tego polskiego jedzenia że masakra Od poniedziałku się odchudzam i w planach mam do marca odstawić Kacpra od cyca.
Co do glutenu to ja nie wprowadzam jeszcze bo nie znalazłam żadnej manny bez mleka tylko tą zwykłą nie dla dzieci a ją się robi na mleku a tutaj mam tylko jedną puszkę ze sobą więc oszczędzam bo polski nutramigen jest troszkę inny
Ciasteczek, serków i jogurcików nam nie wolno więc na ten temat się nie wypowiem.
My siedzimy jak się posadzimy ale za długo nie wytrzymujemy bo Kacper od razu nogi chwyta i w zależności którą łapie na tę stronę się przekrzywia
Jutro piekę ciasta na chrzciny
A w niedzielę impreza
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
magda kielce gratuluję Tobie wytrwałości! oj nie łatwo przy dziecku małym pilnować diety. (ja np. z braku czasu nieraz jem tylko jeden posiłek dziennie ;/)
nataleczka to ładnie Filipek waży.Ciekawa jestem ile Zuzia ma teraz
joanna to super macie ten jadłospis! u nas dziś Zuzia pierwszy raz dostała rybkę i nawet jej smakowało też dostaje te kaszki na dobranoc z hippa, podajemy jej też jogurt z owocami hipp i przyznam że to ładnie wcina :)zoltka jescze nie dajemy.
przyłączam sie do mam których dzieciaczki mało piją - naszej malej przez caly dzieñ udaje sié wypic 200ml wody, czasem nawet mniej.
koni to masz rece pelne roboty! do kiedy jestes w Polsce?
u nas od kilku dni Zuzia podejmuje proby raczkowania. jak sobie siedzi to przechodzi do pozycji kleczacej i podpiera sie raczkami. I tak sobie stoi jakis czas:D czasem nozkami sie odpycha i wyglada wtedy jak taka skaczaca zabka - jest przekomiczna