BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 6 dni temu #516188 przez blue01
od dwoch dni zaczelam stosowac serum wyszczuplajace,zobaczymy czy beda efekty,a teraz ja mam maly szpital w domu,moje trzecie dziecko sie rozchorowalo,dostaje antybiotyk,Natalka tez przez kaszel dostaje antybiotyk,slychac juz charczenie w pluckach,na szczescie bez temperatury

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 dni temu #516460 przez chłopek
blue zdrówka zeby szybko przeszł jak dzieci choruja to niedobrze

12 lata 6 dni temu #516587 przez magda__kielce
Hej kochane jjesli mowa o dochudzaniu to niejest latwo wrocic do formy po ciazy przynajmniej mnie nie latwo ja zastosowalam rygor do maximum znaczy dietka zero cukru i minimum weglowodanow odstawialm mąke,chle,makaron,slodycze,pieczone i smazone ale udlo mi si zgubic 10kg teraz na swieta zrobilam sobie labe i zamierzam znowu wrocic do swojego rytmu ale nie juz tak restrykcyjnie weekendy bede sobie odpuszczac ale i tak sora na brzuchu nie wroci juz do poprzediego wygladu a na cwiczenia niemam czasu

U nas dzis nieciekawa pogoda i maly tez marudzi chyba przez to:(

12 lata 6 dni temu #516735 przez blue01
Magda,przez sama diete tyle zrzucilas?

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516792 przez Joanna
blue zdrówka życzę dla dzieciaczków :)
magdae niezły wynik, u mnie z dietą ciężko...albo mam taką restrykcyjną, gdzie jestem głodna, albo nie wychodzi. Aczkolwiek jak nie jem kolacji, to brzuch jest mniejszy,poza tym musiałabym całkowicie zrezygnować ze słodyczy i z podjadania, bo tak nie jem specjalnie dużo, a tłusto to już na pewno nie :blink: w każdym razie do wiosny coś zrzucę, żeby lepiej wyglądać latem, kiedy trzeba więcej ciała odsłonić, hihi

moja Ala właśnie zasnęła, zobaczymy ile pośpi, do dwóch godzin potrafi :)
mam jeszcze stertę ubranek Alicji do poprasowania, nienawidzę prasować :silly: :woohoo:

12 lata 6 dni temu #516796 przez Joanna
nataleczka, koni, kasiulka co u Was słychać?

12 lata 6 dni temu #516827 przez nataleczka_92
Hej kochaniutkie.
Joanna dziekuje za pamiec:*

bylismy dzis wkoncu na szczepieniu,maly wazy 8700 i był bardzo dzielny:-)
niemam kiedy zagladac bo czasu na wszystko braknie. Filipek juz sam siada i siedzi. Pelza po całym pokoju i trzeba miec oczy dookoła glowy.
Joanna ja tez w przyszlym tyg ide zarejestrowac sie do urzedu pracy:-)

12 lata 6 dni temu #516838 przez Kasiulka
Joanna miło ze o nas pamiętasz :) w chwili obecnej bawie sie z Zuzia na podłodze. Jest niemożliwa , cały czas mnie zaczepia i sie śmieje :) wczoraj byliśmy na randce w trójkę, było bardzo fajnie :) od kilku dni próbujemy wprowadzać Zuzi śniadania-jogurty z nestle, ale coś jej słabo smakują. A Wy co podajecie dzieciaczkom ?

12 lata 6 dni temu - 12 lata 6 dni temu #516945 przez Joanna
nataleczka waga piękna :) gratuluję nabywania nowych umiejętności przez Filipka, super, że już sam siedzi :) rozumiem, że z pozycji leżącej sam się podnosi i siada?
Ala sama siedzi sama w wannie podczas kapieli trzyma sie raczkami, ale trzeba ja jeszcze asekurowac. Ladnie tez siedzi nam w tym dmuchanym kole :) z kolei jak siedzi na ziemi to podpiera sie jedna raczka :blink:

my wybieramy się na szczepienie w przyszłym tygodniu, katarek znika, jest już coraz lepiej, więc mam nadzieję, że zaszczepią Alicję :) jestem bardzo ciekawa ile waży Niunia, ale zapewne 8 kg :side:

kasiulka ja też zaraz uciekam bawić się z Alicją, ale staramy się nie zaczepiać Jej dopóki jest zajęta sobą i nie marudzi :) moja Alicja dokładnie od 26 grudnia wcina jogurciki, tzn. zaczynaliśmy od połowy kubeczka mlecznego deserku z nestle, teraz zjada jeden dziennie z owocami, ciasteczkami z hippa, z biszkoptami, z jakąś kaszką albo kleikiem, jest mnóstwo kombinacji :side: dziś próbowała jogurciku bananowego z bobovity i też jej smakuje :)
odnosnie sniadania...Alicja zjada porcje kaszki na mleku mm np. ryzowa z bananami i dodakowo polewam owocami, bo u nas juz od dawna Ala czasem gardzi kaszka i ma odruchy wymiotne a nawet zwraca brzydko mowiac :blush: kupilismy jej nawet kaszke Sinlac, zjada czasem z apetytem, ale tez roznie bywa...zostaly nam wiec kaszki w sloiczky hipp,kupilam na probe ryzowa z bananami i nie moglam uwierzyc, ale zjada, caly duzy sloiczek na kolacje...ja czasem podjem z 3 łyżeczki, bo jest naprawde smaczna :woohoo: na dluzsza mete to drogi interes, ale musi jesc nabal, wiec trzeba kupowac :side:
coz mam wymagajace dziecko, ktore wie co dobre

12 lata 6 dni temu #516988 przez Joanna
dziewczynki podajecie też żółtko?
a jak u Was wygląda sprawa z glutenem? u nas gluten został wprowadzony 20 listopada, dosypuję Alicji do obiadku aktualnie 2 miarki kaszki manny od nestle, do tego dochodzą te ciasteczka z hippa albo desery z biszkoptami, sucharkami
zastanwiam się kiedy mogłabym podać jej większą porcję kaszki manny np. na deser lub kolacje.
Tak jak czytam to niby ekspozycja na gluten ma trwać 2-3 m-cy :side:

12 lata 6 dni temu #516997 przez chłopek
hej
nataleczka my tez bylisy na szczepieniu Sebek 7kg wazy troche malo

12 lata 6 dni temu #516998 przez chłopek
a i kiedys sebek mial niskie zelazo dr przepisala leki ale moij tata chyba ma skleroze bo mi tego nie pwiedzial on byl z wynikami i teraz bierzemy zelazo od dzisiaj, mój siada, lezy na brzuszku obraca sie na plecki ale nie pełza ani nic w tym stylu no i ma 2 zabki

12 lata 6 dni temu #517039 przez magda__kielce
blue tak sama dieta ale naprade trzymalam sie bez podjadania ale glodna nie bylam wrecz przeciwnie zajadalam sie tym czym moglam bardzo mi pomoglo jedzenie blonnika i przysmakow z nim, robilam sobie w mikrofali bulki z diukana i tyle

12 lata 6 dni temu #517325 przez Koni
Cześć dziewczynki :kiss:

Joanna dziękuję za pamięć :kiss:

A u nas wszystko ok tylko ja już się czuje taka ociężała z tego polskiego jedzenia że masakra :( Od poniedziałku się odchudzam i w planach mam do marca odstawić Kacpra od cyca.

Co do glutenu to ja nie wprowadzam jeszcze bo nie znalazłam żadnej manny bez mleka tylko tą zwykłą nie dla dzieci a ją się robi na mleku a tutaj mam tylko jedną puszkę ze sobą więc oszczędzam bo polski nutramigen jest troszkę inny :side:

Ciasteczek, serków i jogurcików nam nie wolno więc na ten temat się nie wypowiem.

My siedzimy jak się posadzimy ale za długo nie wytrzymujemy bo Kacper od razu nogi chwyta i w zależności którą łapie na tę stronę się przekrzywia :P

Jutro piekę ciasta na chrzciny :)

A w niedzielę impreza :D

12 lata 5 dni temu #517955 przez Kasiulka
blue wyglądasz świetnie! bardzo młodo! jak dzieciaczki się mają?

magda kielce gratuluję Tobie wytrwałości! oj nie łatwo przy dziecku małym pilnować diety. (ja np. z braku czasu nieraz jem tylko jeden posiłek dziennie ;/)

nataleczka to ładnie Filipek waży.Ciekawa jestem ile Zuzia ma teraz :)

joanna to super macie ten jadłospis! u nas dziś Zuzia pierwszy raz dostała rybkę i nawet jej smakowało :) też dostaje te kaszki na dobranoc z hippa, podajemy jej też jogurt z owocami hipp i przyznam że to ładnie wcina :)zoltka jescze nie dajemy.

przyłączam sie do mam których dzieciaczki mało piją - naszej malej przez caly dzieñ udaje sié wypic 200ml wody, czasem nawet mniej.

koni to masz rece pelne roboty!:) do kiedy jestes w Polsce?

u nas od kilku dni Zuzia podejmuje proby raczkowania. jak sobie siedzi to przechodzi do pozycji kleczacej i podpiera sie raczkami. I tak sobie stoi jakis czas:D czasem nozkami sie odpycha i wyglada wtedy jak taka skaczaca zabka - jest przekomiczna :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka