BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #524719 przez rybka19834
Hej dziewczynki:)
Patrzę ruszyło troche nasze forum.u nas w porządku.piszecie o dietach także trzymam za was kciuki dziewczyny.ja na szczęście nie musze tym razem bo dzieki diecie w ciazy ze względu na cukrzycę przytylam tylko 7,5 kg więc po porodzie nic praktycznie mi nie zostało a pozniej Mateuszek tak dał mi w kość praktycznie do niedawna ze waże tyle co kiedyś kiedyś...ale jak byłam w ciazy z dawidkiem to przytylam ponad 30 kg masakra!!!!i pozniej nie mogłam na siebie patrzeć itd...więc tak sie zawzielam ze glodzilam sie i jadłam pamietam duzo brokol( bardzo mało kaloryczne) i takie warzywa na patelnie i to wszystko....słabo mi było jak cholera itd ale przez 1,5 miecha schudlam bardzo duzo,wiem ze wazylam 64 kg...i nie miałam efektu jojo:) więc moze zależy od organizmu...moja siostra teraz sie odchudza to pije takie koktajle nie wiem czy w pl są ale ona mówi ze czuje sie po nich full...maja bardzo bardzo mało kalorii i podobno wszystkie potrzebne składniki odżywcze..ale sie rozpisalam...
Joanna widziałam filmik ale Alicja śmieszna!!!!jezyuu jak sie śmieje i jak długo:)a jak tam jedzonko wam idzie???bo u nas pełny sukces!!! Na śniadanie kasza bananowa na mleku tym co pije mati,pozniej obiadek, za 1,5 godz jogurt waniliowy,następnie mleko i deserek i juz jest wieczór...juz wyczulam co lubi najlepiej...pediatra mi mówiła ze powinien zjadac 3 posiłki pomijając mleko...
Madeline aleks super!!!twoj daje do tylu a moj do przodu moze nagram kiedy...zazdroszczę śniegu!!!u mnie jeszcze nie było w tym roku i prawdopodobnie nie będzie:(
Koni kacperek wyglądał pewnie w tym gajerku jak niezle ciacho:) dawaj fotunie bo chce zobaczyć małego dzentelmena;)

Dziewczyny a jak u was dzieciaki ze spaniem w nocy???i w dzień????ja jutro dam mateuszkowi jabłko świeże starte zobaczę czy polubi:) ok mykam spać bo juz 23...sorki jak pominelam któraś z was ale nie jestem na bieżąco i nie jestem w stanie wszystkiego ogarnac:/

Aaaaaa Magda
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Do juterka papa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525036 przez Joanna
rybka oj tak, Alicja potrafi śmiać się jak oszalała :)))) u nas z jedzonkiem różnie, ale tragicznie nie jest skoro waży 8400g;) :laugh:
dużo też zależy od humorku mojej Małej :D na śniadanie kaszka na mleku mm z owocami, dzisiaj jadła kaszkę brzoskwioniowąi do tego polałam jabłkiem z marchewką i owsem i zjadła bez problemu, potem dostaje jogurt/deserek mleczny, obiadek, następnie owoce np. z ciasteczkami hippa, albo z kleikiem, na kolację kaszka ostatnio jej ulubiona ze słoiczka 'na dobranoc' hippa, ale dzisiaj spróbuję dać jej z bobovity mleczno ryżowo kukurydziana z bananami, bo te w słoiczu są strasznie drogie i pójdziemy za niedługo z torbami :P:D
w nocy Alicja zazwyczaj śpi, czasem trzeba wstać i podać jej smoczka, nad ranem bierzemy ją do swojego łóżka aby móc pospać do 9.00-10.00 :) śmiejemy się, ze nasze dziecko też jest śpiochem ;D w ciągu dnia ma dwie drzemki, koło 12.30 jak jesteśmy w domku, jak jesteśmy na spacerze do koło 11.30, druga drzemka po 17.00 :) czasem godziny się przesuwają w zależności do tego ile przespała, czy jest zmęczona itd. cieszę się, że Twój Mati tak ładnie zaczął jeść, a jakie mleczko pije? bo u nas nie ma mowy o pici mleka, ostatnio Ala nawet herbatki wypija max 100ml a potrafiła 250 ml :)

koni tak wizyta z dietetykiem wiele wyjaśniłaby, więc trzymam kcuiuki, aby do niej doszlo jak najszybciej :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525085 przez chłopek
hej dziewczyny ja dzisiaj miałam egzamin na prawko i zdałam ale sie strasznie cieszę

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #525137 przez blue01
Brawo brawo :) teraz ciezko jest je zdac,swietnie,ze ci sie udalo,a ja dzis drugi dzien mam diete kopenhaska i powiem,ze czuje sie nawet ok

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525143 przez blue01

11 lata 11 miesiąc temu #525148 przez blue01

11 lata 11 miesiąc temu #525152 przez blue01
no i juz wiem :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #525198 przez Koni
chłopek gratulacje zdania na prawko! Ja też mam w planach wziąć się za to w tym roku bo przy małym bez auta ciężko będzie :(

blue nie boisz się że małej zaszkodzisz?

A mi ubył 1kg w ciągu 5 dni :D Jeszcze tylko 14 kg i już będzie dobrze choć marzyłoby mi się tak schudnąć 20-25kg wtedy byłabym szczęśliwa ;)

U nas Kacperek nie zawsze chce jeść od ostatniego tygodnia odkąd dostaje słoiczki po 5 miesiącu które też co niektóre mają grudki :huh:

11 lata 11 miesiąc temu #525337 przez magda__kielce
Zaproszenia wyslalam ale niewiem czy do odpowiednich osob zobaczymy:)

11 lata 11 miesiąc temu #525344 przez Joanna
magda nie dostałam od Ciebie zaproszenia, moze podaj swoje imię i nazwisko wtedy ja Ciebie zaproszę :)

koni czekaj, czekaj a Ty nie jesteś na diecie od dwóch dni?:) jakoś tak mi się wydawało :side: ja mojej Alicji obiadki z grudkami wrzucam do blendera, inaczej nie da rady, papka musi być :woohoo: ja nie wiem jak stoję wagowo, muszę sobie wagę kupić :)
póki co brzuch mi nie stoi, mąż się przygląda i coś tam niby widzi, ze jest lepiej:)
wczotaj łaziłam na stepperze 22 minuty i spaliłam 115 kcl :lol: dzisiaj dobijemy do 25 minut, :) niestety w nicy bolały mnie kolana, ale teraz już jest ok

chłopek gratuluję! teraz baaardzo ciężko zdać egzamin na prawko także podziwiam :)

nataleczka a jak Twoja dietka?

blue przyłączam się do pytania koni, nie boisz się, że pokarm Ci zaniknie?

11 lata 11 miesiąc temu #525345 przez magda__kielce
A czkolwiek nie wszystkie was znalazlam wiec chetnie przyjme zaproszenie:)
My po szczepieni zaleglym Bartus wazy 10kg kawal chlopa pani doktor stwierdzila ze jest jak roczniaczek:) naszczescie zdrowy jak na razie bo ja i maz zdychamy ja umieram katar kaszel masakara:(
Do tego dzis zalatwialam wychowawczy i tez masakra kilo papierow i dlugie kolejki

11 lata 11 miesiąc temu #525347 przez magda__kielce
Joanna sprawdz jeszcze raz:)

11 lata 11 miesiąc temu #525374 przez Joanna
magda wszystko już gra :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #525390 przez blue01
Odpowiadajac na pytania,to troszke obawy mam,ale duzo pije i czesto przystawiam,jak dotra do mnie niepokojace sygnaly to jestem sklonna przerwac kuracje

11 lata 11 miesiąc temu #525522 przez magda__kielce
Moj synus maruda dzis nie stej ziemi:( a do kompieli jeszcze troche :(
Jak wasze bobaski czuly sie po szpinaku???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka