BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #525545 przez dzidostwo
Witajcie :)
widzę, że coraz bardziej się tu kręci :)
co do diety to ja od dłuższego czasu na niej jestem, tzn. jem regularnie i mniej kaloryczne, choć dużo do zrzucenia nie mam, bo po ciąży zostało mi 3 kg do zrzucenia :)

teraz to cały dom choruje i na dodatek wzieło mnie za korzonki więc jest kiepsko.. naszczęscie Amelki jeszce nie wzięła choroba, i oby tak było dalej..

Amelka ma juz dwa zęby z czego kolejne dwa lada moment wyjdą, coraz bardziej nas zaskakuje, ostatnio zaczęła gadać "ajajajaaj" z miną do płaczu a zaraz potem sie z tego śmieje, po mału szukuje sie do raczkowania,
Powiedziała NIE mleku, więc je tylko kaszkę i to w dodatku tylko na noc i wnocy jeśli sie obudzi.

W dzień czasem na śniadanie zje kaszkę, ale to rzadko..

Dziś byliśmy z nią u lekarza na wszelki wypadek sie zbadać czy nie bierze ją coś i Pani doktor powiedziałą że jest całą okrąglutka i wszystko ma okrągłe i waży juz 9 kg! także trochę dźwigania jest :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #525546 przez dzidostwo
Witajcie :)
widzę, że coraz bardziej się tu kręci :)
co do diety to ja od dłuższego czasu na niej jestem, tzn. jem regularnie i mniej kaloryczne, choć dużo do zrzucenia nie mam, bo po ciąży zostało mi 3 kg do zrzucenia :)

teraz to cały dom choruje i na dodatek wzieło mnie za korzonki więc jest kiepsko.. naszczęscie Amelki jeszce nie wzięła choroba, i oby tak było dalej..

Amelka ma juz dwa zęby z czego kolejne dwa lada moment wyjdą, coraz bardziej nas zaskakuje, ostatnio zaczęła gadać "ajajajaaj" z miną do płaczu a zaraz potem sie z tego śmieje, po mału szukuje sie do raczkowania,
Powiedziała NIE mleku, więc je tylko kaszkę i to w dodatku tylko na noc i wnocy jeśli sie obudzi.

W dzień czasem na śniadanie zje kaszkę, ale to rzadko..

Dziś byliśmy z nią u lekarza na wszelki wypadek sie zbadać czy nie bierze ją coś i Pani doktor powiedziałą że jest całą okrąglutka i wszystko ma okrągłe i waży juz 9 kg! także trochę dźwigania jest :)

11 lata 11 miesiąc temu #525549 przez chłopek
Dużo wasze dzieciaki ważą mój 7 i ma anemie

11 lata 11 miesiąc temu #525550 przez dzidostwo
My już wychowawcze załatwiliśmy, ale ile trzeba było tych papierków to masakra, jeżdżenie i nic innego, a potem czekać na decyzję... ale ostaliśmy 400 zł wychowawcze i 77 zł rodzinne

11 lata 11 miesiąc temu #525589 przez blue01
To fakt,papierow zawsze jest duzo do wypelniania,ja rowniez zalatwilam sobie wychowawcze i dodatki na pozostala trojke dzieci,ciesze sie,bo juz myslalam,ze dochody nam przekraczaja

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525628 przez Joanna
ja z kolei mam przyznany zasiłek około 500 zł co miesiąc na rękę :blink: w sumie tylko po to wybrałam się do urzędu pracy :blush:
nic więcej nie dostaniemy, bo przekraczamy budżet :blush:

dzidostwo gratulujemy ząbków :) u nas nadal cisza, może Alicja nas niebawem zaskoczy i znajdziemy pierwszego ząbka :woohoo: moje dziecko odrzuciło mleko jak miało 3,5 m-ca, a z kaszkami cały czas potrafi być na bakier niestety, ale i tak zjada ostatecznie :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu #525638 przez magda__kielce
blue01 mam pytanko czy mozesz mi powiedziec o jakie dodatki sie starasz??? bo sie zastanawialam czy mi sie cos jeszcze nalezy niemam si kogo dopytac a u nas w mopsie panie nie sa chetne do pomocy
chłopek nie martw sie a bierzecie jakies leki na ta anemnie???Ja sie martwilam ze za duzo wazy ale podobno jest ok
Joanna my tez czekamy na 1 zabek

11 lata 11 miesiąc temu #525641 przez dzidostwo
U Waszych dzieciaczków ząbkowanie było bezproblemowe, czy z problemami?

11 lata 11 miesiąc temu #525689 przez Kasiulka
magda kielce właśnie Cię dodałam :)

my dziś po wizycie u lekarza - Zuzia gorączkowała całą noc (bardzo się męczył bobasek :( )pediatra stwierdziła że to najprawdopodobniej ząbki. (Mam nadzieję bo to już tak długo trwa :( )) Ale jeśli do poniedziałku nic się nie poprawi to czekają nas badania moczu i krwi...

11 lata 11 miesiąc temu #525691 przez blue01
Magda,ja juz mam przyznane dodatki na dzieci:),z tytulu urodzenia dziecka,urodzenie w rodzinie wielodzietnej i na kazde z trojki pozostalych z tytulu uczenia sie w szkole oraz na trzecie i czwarte dziecko dodatkowy zasilek,chyba to tak wyglada:)

11 lata 11 miesiąc temu #525892 przez chłopek
u nas tez byla goraczka jak ząbki szły mamy 2
magda ja daje żelezo, musze jescze kwas foliowy i witamine ce zeby sie lepiej zelazo wchlaniało
ja mam 400zl wychowawcze i 77zl na dziecko

11 lata 11 miesiąc temu #525903 przez dzidostwo
U nas ząbkowanie bez problemów, po prostu wychodzą sobie :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525915 przez Koni
Halo, halo :)

chłopek a jakie mieliście żelazo bo my mamy poniżej normy :( ale nie wiem czy to nie są dla dorosłych wartości.

Eh nie chce mi się wracać do Irlandii i do pracy za tydzień :(

Joanna dietę zaczęłam w poniedziałek ale tutaj ciężko mi idzie regularność bo to tu to tam się pojedzie i już nie ma jak zjeść :dry: Nic to za 2 dni wracamy i będę się pilnować bo patrzeć na siebie nie mogę :dry:

Dodaje Wam zdjęcia od fotografa mojego przystojniaczka :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525918 przez Joanna
magda moja Ala nie jadła szpinaku, raz kupiłam jej brokuły z zmieniakami i jadła bo jadła, więc nie kupuję :side:

koni domyślam się, że nie chcesz wracać do pracy :( kto będzie zajmował się Kacperkiem?
zgadzam się, że dieta jest skuteczna wtedy kiedy przebywa się w domu, nie jeździ się w gości i nie organizuje się niczego u siebie.
Ja głodna teraz trochę jestem, ale daję radę :blink: dzisiaj łaziłam na stepperze 25 minut, spaliłam 140 kcl i jak o tym pomyślę, to już nie jestem aż tak głodna :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu #525921 przez Joanna
koni ładne zdjęcia, Kacperek przystojniaczek :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka