- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
chociaż liczę po cichu, że znalazłam sposób na moją Małą...od dwóch dni sadzam ją w leżaczku, na kanpaie stawiam laptopa i odpalam jej ulubione teledyski 'bańkę łap', 'kaczuszki' i w tym czasie daję jej kaszkę z paczki i o dziwo zjada wiadomo, w rezerwie mam kilka kaszek w słoiczku, ale tak jak pisałam wcześniej to drogi interes
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
Współczuje Wam z tym skakaniem koło dzieciaczków z jedzeniem. Ja się ciesze że Kacper tak ładnie je
My rybkę możemy sobie odpuścić ale mamy codziennie dawać mięso. Z jajkiem wstrzymujemy się do 8 miesiąca a z glutenem do 10.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
powiedz kochana skad Kacperkowi pobierali krew? z paluszka?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Dzisiaj powrót a tak mi się nie chce W ogóle godzina 11 o 14 wyjeżdżamy a ja mam walizki niedopakowane nie cierpię pakowania
Joanna my mieliśmy z żyły bo dużo badań było i z palca ciężko byłoby mu tyle upuścić. Poza tym pani w laboratorium nam mówiła że łatwiej jest z żyły niż z paluszka pobrać a poszło jej to naprawdę sprawnie Kacperek mniej płakał niż przy szczepieniu! Dosłownie tylko lekko zapłakał.
Apropo szczepienia to nas czeka teraz jak wrócimy
Ok uciekam pić kawkę, maluje się i lecę się pakować
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my niedawno wróciliśmy z kościoła, pogoda idealna na spacer, Alicja dotleniona i chętniej obiadek zje
chciałabym kontrolnie zrobić te badania, choć będą kosztować mnie i ją trochę stresu, ale damy radę
ja przed chwilką obaliłam cappucino
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
blue super, ja też mam do zrzucenia po ciaży jeszcze 7 kg, ale chciałabym tak 13kg, to bym weszłą w swoje stare ciuchy :)A w ciąży przytyłam 26kg do początki 9 miesiąca, potem już mnie nie ważyli, może i dobrze
koni zdjęcia super, Kacperek to przystojniaczek. I nie wiem czy pisałam, ale moim zdaniem to malutka kopia Ciebie
rybka a Tobie figury pozazdrościć. Ale jak napisałaś, że w pierwszej ciąży przytyłaś 30 kg a teraz taka laska z Ciebie, to napawa mnie optymizmem że jak skończe karmić to i mi się uda zrzucić Zastanawiam się jak w stanach można utrzymać taką figurkę, ja spędziłąm tam rok i przytyłam 10kg, a po powrocie do Polski w ciągu 2 miesiący zrzuciałam, tak po prostu, bez diety. Wydaje mi się że tam jest bardziej nafaszerowane jedzenie różnymi nawozami i konserwantami niż w Polsce.
Joanna Michaś miałą badania krwi na wapń i fosfor, też mu z żyły pobierali. Mąż z nim poszedł, bo ja się bałam, ale powiedizął że Michaś tylko stęknął, także nie masz się czego bać.
chłopek to Sebuś nadal ma tą anemię? nie poprawiło mu się?
dzidostwo u nas też ząbki wyszły bezboleśnie - 1 stycznia wyszedł jeden, a następnego dnia drugi. Od kilku dni znów naiętnie wpycha rączki do buzi, więc go pewnie coś swędzi, ale nie marudzi przy tym, więc jest ok.
magda Michaś tak jak Bartuś też już koło 10 kg waży. Ale ja się zastanawiam, czy to nie przez te jego zatwardzenia, czy mu może zalegaja te kupki ciągle i dlatego tak tyje. A u Ciebie jak poprawiło się?
Michaś maznów zatwardzenie, dziś zrobił takiego małego centymetrowego bobka, aż czarny był. I cały czas postękuje, wydaje mi się że dlatego że chce kupe zrobić a nie może. Zapisałam go na jutro prywatnie do gastrologa - 160zł wizyta, ale przy tym jak on się meczy nie bede czekałą na wizyte państwowo, a już nei wiem co robić.
Co do spanai to od kilku dni budzi się w nocy na karmienie 1 raz, ale kilka razy na smoka. Nie lubie tego jak się budzi w nocy, bo to jest tak przeraźliwy płacz, że człowiek wyrwany ze snu nie wie co się dzieje. Ostatnie 2 noce Michaś strasznie marudził wiec spał z nami, też jei wiem czy to nie przez to zatwardzenie :/
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aczkolwiek ja miałam taki okres, że bez meża nie szłam na pobór krwi, może dlatego, że nigdy nie mogli znaleźć u mnie żyły i zawsze były cyrki, kombinowanie itd. zawsze wychodziłam pokuta, że szok w ciąży i po urodzeniu Ali już nie było problemu stąd pewnie te moje obawy
nie ma na co czekać, szkoda żeby Mały tak się męczył, trzeba mu w końcu pomóc, a widać zwykły pediatra nie bardzo wie jak...
blue, nataleczka mnie też tak kilogramy leciały na dej diecie, ale po kuracji żałądek mnie bolał, było mi zimno, włosy wypaday itd. kilogramy wróciły niestety, siłą rzeczy, pomimo,że jadłam mniej...szkoda się tak katować, na chwilę, ale może u Was będzie lepiej
kiedyś dietetyk tłumaczyl mi, ze na kopenhaskiej traci się duże ilości wody i te kilogramy są złudne
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tyle, ze u mnie to nic nie dało...na tej diecie jadałam 400-450 kcl, ale potem siłą rzeczy człowiek zjada dwa razy tyle, około 1000kcl przynajmniejkontynuując zdrowe odżywianie, bo przecież nie sposób wytrzymać na 400kcl...u mnie nie podziałało na długo, ze tak powiem może Wam się uda
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa