BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #533045 przez Joanna
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #533050 przez nati.olsztyn
Ślicznie! Napewno jest jej cieplusio!:)
My na szczescie mamy duza gondole a mały na spacerach spi.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533084 przez Kasiulka
nati.olsztyn ale fajnie :) u nas Zuzia się tak czołga do przodu i tyłu, robi różne wygibasy :) ale ząbków nie mamy jeszcze :)

Joanna mówisz serio z tym buziakiem? to musi być przesłodkie!!!! :blush: wózeczek super i w ogóle słodko wyglądacie!

madeline Zuzia też taki wstydzioch :) dobrze że mówisz o tych biszkoptach, też spróbujemy :)

a tak jeszcze w kontekście umiejętności to Zuzia kiedy Tomek wnosi wanienkę do sypialni (bo w sypialni ją kąpiemy, łazienka za ciasna), a Zuzia na łóżku się czołga i widzi go z wodą to jak dzikus się cieszy, podryguje i próbuje w ubranku wskoczyć do tej wanienki :) strasznie śmiesznie to wygląda :)

też jeździmy w spacerówce od 4 miesiąca :)

11 lata 11 miesiąc temu #533090 przez blue01
moja tez jeszcze spokojnie miesci sie w gondoli,wozek kupiony juz ,bo 2.02 idziemy na wesele a wozek z gondola jest wg mnie za duzy do lokalu:)poza tym,woli bardziej siedziec niz lezec,do spacerowki jest doloczony pokrowiec na nozki,wiec zimno jej nie bedzie

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533183 przez Joanna
kasiulka to są takie niewinne próby, jak ja ją cmokam w usteczka to ona to odwzajemnia wysuwając lekko język i cieszy się strasznie :)
moja Ala też się bardzo cieszy jak do niej mówię 'idziemy się kąpać', a jak ją rozbieram to już doskonale wie o co chodzi :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #533277 przez Madeline
Oj znam to, Olus jak widzi wanienke to az sie trzesie :D a ile placzu mamy po kapieli, ze juz jest koniec :P

11 lata 11 miesiąc temu #533381 przez Koni
Cześć mamuśki :)

Brak mi totalnie czasu po powrocie :dry: Dobrze że do pracy dopiero idę w przyszły czwartek bo mam mało godzin ale to akurat dobrze jak na początek i pozostawienie Kacperka.

Poza tym w poniedziałek byliśmy w szpitalu i w końcu mamy wyniki i niestety moje przypuszczenia się sprawdziły i Kacper ma alergie na mleko krowie :( Mam tylko nadzieję że z tego wyjdzie i będzie mógł jeść biszkopciki jak wasze maluchy.
Od przyjazdu ciągle gdzieś biegamy i nawet nie mam czasu domu ogarnąć do tego Kacper marudzi :S W PL było dużo ludzi do zabawiania a tutaj mama nie zawsze ma czas...
Do tego dzisiaj ma 37,5'C i nie wiem czy to znów od ząbków których jeszcze nie mamy czy się zaziębił bo mąż chory i zaraża.

ntaleczka trochę nie przesadziłaś z tym obrażaniem się? Przecież nikt nic złego nie napisał a forum jest od wyrażania swoich opinii szkoda by było przez taką głupotę stracić kontakt.

Co do wyczynów Kacperka to turlamy się z pleców na brzuch na jeden bok na drugi ma lenia a odwrotnie jeszcze nie chce, potrafimy już siedzieć oparci i ciągniemy się do przodu w foteliku itp. jak siedzi zawsze gryzie swoje nogi :P więc rzadko go sadzam choć sam już powoli próbuje się dźwigać :) sam bez oparcia siedzi ok 2 min. więc nie za długo.

Do tego zaczął marudzić przy obiadkach :angry:

W spacerówce jeździmy już od wyjazdu do PL i Kacperkowi się podoba tak samo jak w gondoli :)

AAA i z umiejętności wyrywa nam butelkę i sam chce pić :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533840 przez Madeline
Hej kochane.

Zastanawiam sie kiedy wprowadzac produkty mleczne typu jogurty, kefiry itp

Bo kupilam wczoraj po 6 miesiacu deserek mleczny z winogronami i jablkiem i twarozkiem.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533861 przez Joanna
madeline śmiało możez wprowadzać takie deserki:)
moja Ala wcina deserki z nestle i jogurciki z bobovity :) ostatnio kupiłm jej tez deserek 'jogurt z jablkami i bananami z babydream i smkuje równiez :woohoo:
a jogurty, kefiry i twarożki takie jak my jemy z ograniczoną ilością cukru to wg. schematy żywienia dopiero w 12 m-cu

11 lata 11 miesiąc temu #534022 przez Kasiulka
Madeline tak jak mówi Joanna :) takie deserki to już możesz dawać. My Zuzi dajemy z hippa i z nestle. Bardzo ładnie zajada :)

Koni fajnie że się odezwałaś! Już myślałam, że o nas zapomniałaś :) Buziaczki dla Kacperka!

11 lata 11 miesiąc temu #534436 przez Madeline
Ale tu cisza. Gdzie jestescie kobietki? Teskno mi za Wami :(

Ehh jutro na 7 ide do pracy, az mnie zoladek boli, ze stresu :(

Do tego maly budzi sie od wczoraj w nocy co chwila z placzem, dopiero uspokaja sie jak lezy na mnie brzuchem do brzuszka, wtedy zasypia i jak poloze go kolo nas to wtedy spi do rana bez zadnej pobudki. Na poczatku myslalam, ze to zabki i dalam mu Nurofen, ale dalej sie budzil. Uspokoil sie dopiero jak spal z nami. Ehh... Ciekawe czemu tak sie zachowuje. A tak ladnie juz mi spal :(

11 lata 11 miesiąc temu #534500 przez Kasiulka
Madeline musisz dać radę. Pierwszy dzień najgorszy, ale później będzie z górki. Robisz to przecież nie dla własnej przyjemności a dla dziecka. Głowa do góry! Ja trzymam kciuki za Ciebie, wiem że sobie poradzisz :)
Może mały tak kiepsko śpi bo wyczuwa Twój stres, co?

Nasza malutka dziś kończy 7 miesięcy :) Z tej okazji dostała obiadek z wołowinką i ciasteczko (pierwsze :) ).

11 lata 11 miesiąc temu #534520 przez Madeline
Kasiulka moze masz racje. Wszystkiego naj dla malutkiej :*

11 lata 11 miesiąc temu #534593 przez Kasiulka
dzięki kochana :)

chyba już tu nikt nie zagląda... :(

11 lata 11 miesiąc temu #534607 przez Madeline
A szkoda, bo zawsze mozna bylo tutaj sie wygadac, pomoc w opiece nad bobaskami, itp. Szkoda, bo tyle czasu juz sie znamy i dzielilysmy sie swoimi problemami, troskami, radosciami.. Ehh szkoda :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka