BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #535278 przez blue01
czesc:)moja niuncia tez juz wcina powoli obiadki z naszych garnkow:)ostatnio posmakowal jej rosolek,bylysmy dzis na zakupach bo za 2 tyg mamy wesele,kupilam corci ladna cekinowa opaske z rozowym kwiatkiem,bedzie jej pasowac do sukieneczki koloru bordo,poza tym umawialam sie z fryzjerka co do wlosow,bede scinac na boba i je malowac,sukienke tez musialam sobie kupic bo z moja mleczarnia w nic sie nie mieszcze :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #535331 przez dzidostwo
blue01 zazdroszczę Ci, bo też bym chciałą się pobawić na weselu, a na razie nic się nie zapowiada.. :( a szkoda :) malutka zapewne będzie najpiękniejsza :D

ja przed każdym weselem mam problem z sukienką, bo na każdym mam nową i mało jaka mi odpowiada ;p jestem bardzo wybredna :)

co do tej diety kopenhaskiej, masakra nie dam rady tak bez sniadania.. więc stwierdziłam, że będe po prostu zdrowiej, mniej i do godziny 18 jesc.. to i tak bedzie dużo, bo wilczy apetyt mam dopiero wieczorem :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 11 miesiąc temu #535551 przez Madeline
Hej kochane

Ja juz po pracy. Ciezko bylo ale dalam rade. Czekam az maly sie obudzi i do wieczora nie oddam go nikomu :D

A maz poradzil sobie swietnie, poprane, posprzatane, ugotowane :D Takze jestem dumna :*

11 lata 11 miesiąc temu #535574 przez blue01
heh,ja diete kopenhaska stosowalam 8 dni,po tym czasie stwierdzilam,ze mam juz dosc monotonnego jedzenia,schudlam tyle,ze jak do tej pory jestem zadowolona,dzis kupilam sobie kotajl dla odchudzajacych,mam go pic zastepujac 1 lub dwa posilki no i trzymac niskokaloryczna diete,to mi w zupelnosci odpowiada:)a co najwazniejsze ludzie z otoczenia zauwazyli,ze ubylo mi kilka cm :)

11 lata 11 miesiąc temu #535653 przez Koni
My już po szczepieniu :) Kacperek zniósł je dzielnie bo lekko zapłakał dopiero przy 3 wkłuciu :laugh:

dzidostwo ja mam dietę ustaloną przez dietetyka :) Przed ciążą byłam 1,5 roku na tej diecie i schudłam 18kg potem jak wiadomo ciąża i znowu muszę się męczyć ale mam nadzieje że dam radę :) A ty z czego chcesz się odchudzać? Przecież szczupła jesteś :)

blue kurcze nie boisz się o mleko jak zaczniesz pić takie koktajle? Hm małej to nie zaszkodzi?
Ja już jem prawie wszystko ale mimo to wciąż uważam czy aby nie zaszkodzi to małemu :)

Ja to w ogóle się boje o moje cyce bo w piątek jestem w pracy 8h do tego z dojazdami wyjdzie mi z 10h a wiadomo małemu nie dam cyca minute przed wyjściem tylko wcześniej, mam nadzieje że sobie poradzą i nie będę pryskać mlekiem na klientów :silly:

W ogóle jeszcze planuje karmić 2 miesiące w lutym chyba będę tylko w nocy go karmić a w marcu powoli rezygnować bo ciężko tak będzie ciągnąć z pracą karmienie.

Joanna 2kg to też dużo mi to się w PL przytyło :pinch: na szczęście troszkę spadło i mam nadzieje że do końca miesiąca spadnie mi jeszcze ze 2kg a potem to wiadomo że będzie wolniej lecieć. Obym tylko do wakacji pozbyła się tych 11kg bo mamy wesele przyjaciółki (swoją drogą mam nadzieje że dostane urlop żeby na nie polecieć) i chcę dobrze wyglądać :)

Dzisiaj Kacper dostał słoiczek ze schabem i aż sam buziaka otwierał :) Moje też je na szczęście ale nie bardzo wiem jak mu gotować żeby było smaczne bo jakieś takie to wszystko mdłe bez przypraw :P

11 lata 11 miesiąc temu #535654 przez magda__kielce
koni gotuje malemu warzyawa wszelakie zalezy co mamy w domku ale naczesciej marczewka,pietruszka,seler, por, czsem burak , zuiemniaki, szpinak brouly,co tam wymysle i oasobno gotuje miesko na koniec dodaje juz ugotowane.dodaje lyzke oliwy z oliwek lub dobre maselko, dodaje tez ryz na zmiane z ksza jaglana lub jeczminna, lub makaron (zadko)dzis dodalam do zupy zoltko

11 lata 11 miesiąc temu #535664 przez Koni
magda__kielce seler i pietruchę dajesz korzeń? Ile dajesz mięska na porcję warzyw i ile warzyw? Ryż gotujesz osobno? Ile go dajesz? Miksujesz wszystko blenderem czy jak podajesz?

A gotowałaś może coś z pomidorkiem? Zrobiłabym mu pomidorową z ryżem ale nie wiem czy mam normalnie pomidora ugotować czy jak? Czy to za wcześnie na pomidora? W sumie w słoiczkach są pomidorki :S

Eh ciężka sprawa z tym gotowaniem :)

Madeline super że chłopaki tak sobie poradzili :) Mnie to czeka w czwartek :P

11 lata 11 miesiąc temu #535684 przez magda__kielce
Koni daje wszystko na oko daje korzen i natke jak mam tez
ryz gotuje razem i robie tak jak dla nas krupnik czy ryzanke:) a miesko dziele sobie kupione na porcje wielkosci palca duzego i mroze takie kawaleczki lub mielona cielecine i takie kuleczki i potem myk do zupki:) miele blenderem ale teraz ma coraz mniej wcina nawet niezwraca uwagi

11 lata 11 miesiąc temu #535693 przez magda__kielce
gotowalam pomidorowa dalam warzywka i pomidorki z puszki bo te co sa teraz to masakrea a nie pomidor na poczatek kilka i nastepnego dnia tez nic mu nie bylo gotowalam z ryzem:)

11 lata 11 miesiąc temu #535697 przez dzidostwo
Koni przed ciążą ważyłam 60 kg, przytyłam 9 kg po porodzie zostało mi jescze przed świętami 2 kg do zrzucenia. W ciągu świąt przytyłam 3 kg i too wszystko poszło w brzuch.. tak więc chce zrzucić 5 kg :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 11 miesiąc temu #535724 przez Koni
magda__kielce dzięki wielkie :kiss: Będziemy gotować :) Cielęcinki nam nie wolno :( bo to mleczne ale zawsze jest kurczak, indyk, schab itp.

A mroziłaś może zupki?

Mięso jak gotujesz na parze, w wodzie czy pieczesz? I te porcje ugotowane od razu mrozisz?

dzidostwo znam ten ból bo ja też 3kg w święta przytyłam :dry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #535748 przez Joanna
Dziewczynki ja gotowałam podobnie, ale i tak Ala póki co nie chce jeść, spróbuję za miesiąc :blink:
dzidostwo nie jem słodyczy, nie podjadam, nie jem po 18, pieczywa prawie wacale tylko wasa, pieczone mięso, warzywa, owoce ostatnio mrożone truskawki, maliny, jogurty naturalne, płatki pełnoziarnicte, chodzę na stepperze :side:
ale u mnie tarczyca odbiła do góry ostatnio, i jestem na etapie regulowania hormonów, więc pewnie gorzej będzie mi się chudło... :S
madeline tak jak mówiłam, facet jak chce to potrafi stanąc na wysokości zadania :)

11 lata 11 miesiąc temu #535765 przez Madeline
Ja tez jestem w szoku, ale jestem dumna.

A maly w ogole za mna nie tesknil :( jakbym byla caly dzien w domu... Z jednej strony dobrze, a z drugiej myslalam ze choc ciut za mna tesknil. A tam najgorsze juz za mna :)

No i co najwazniejsze dzis zauwazylam, ze malemu wychodzi 2 zabek :D

11 lata 11 miesiąc temu #535768 przez iwonka_wwa
Mamusie, ja też podczytuje, ale odezwać się nie ma kiedy. Michaś od jakiegoś tygodnia strasznie marudny. Znów nam po nocach nie śpi, usypia koło 1 w nocy a mimo to budzi się jeszcze kilka razy z płaczem. Chodze jak zombie. W dzień też nic nie moge zrobić bo mało śpi i cały czas trzeba przy nim być bo strasznie płacze. Kregosłup mnie boli z prawej strony, tak że nie moge wziąć głębszego oddechu bo tak boli, jak się schylam też boli. Masakra.

Z umiejętności to trochę zaczyna pełzać do przodu, ale tylko jak widzi telefon albo komputer i czasami smoka, do innych rzezcy mu się nie chce. Zaczyna podnosić pupke jak do raczkowania, bujnie sie tak do przodu do tyłu i wyciąga nóżki wzdłuż. Od dwóch dni zaczął mówić "ba" i tak wczoraj i dziś cały dzień "babababababababa". A jak zaczyna płakać to "mamama". I jak leży na brzuchu to przekreca się tez na boczek i podpiera łokciem i tak leży. No i kreci sie wokół własnej osi, na brzuszek, na plecki.

11 lata 11 miesiąc temu #535769 przez iwonka_wwa
Mamusie, ja też podczytuje, ale odezwać się nie ma kiedy. Michaś od jakiegoś tygodnia strasznie marudny. Znów nam po nocach nie śpi, usypia koło 1 w nocy a mimo to budzi się jeszcze kilka razy z płaczem. Chodze jak zombie. W dzień też nic nie moge zrobić bo mało śpi i cały czas trzeba przy nim być bo strasznie płacze. Kregosłup mnie boli z prawej strony, tak że nie moge wziąć głębszego oddechu bo tak boli, jak się schylam też boli. Masakra.

Z umiejętności to trochę zaczyna pełzać do przodu, ale tylko jak widzi telefon albo komputer i czasami smoka, do innych rzezcy mu się nie chce. Zaczyna podnosić pupke jak do raczkowania, bujnie sie tak do przodu do tyłu i wyciąga nóżki wzdłuż. Od dwóch dni zaczął mówić "ba" i tak wczoraj i dziś cały dzień "babababababababa". A jak zaczyna płakać to "mamama". I jak leży na brzuchu to przekreca się tez na boczek i podpiera łokciem i tak leży. No i kreci sie wokół własnej osi, na brzuszek, na plecki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka