- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Ja też jestem
Kasiulka sto lat dla Zuzki
Już bliżej niż dalej do świętowania przez nasze maluchy pierwszych urodzin
Madeline mi się tak Kacper budzi od miesiąca tyle że jak go odlaze to trochę spi w łóżeczku ale potrafi się budzić nawet po 3 razy
Współczuję powrotu do pracy ja mam pierwszy dzień we czwartek i już się stresuje jak sobie mąż poradzi.
Jutro mamy szczepienie mam nadzieję że zniesie to dzielnie.
Zazdroszczę wam podawania biszkopcikow i jogurtów My glutenu nie możemy do 10 miesiąca a i biszkopciki są na mleku lub robione w fabryce gdzie się go stosuje
Jak gotujecie obiadki dla maluchów?
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
My na razie nie gotujemy sami, jeszcze dajemy słoiczki
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
Czytam Was regularnie, ale nie mam czasu pisać. .
Teraz znalazłam troszkę czasu, więc piszę..
Madeline moja Amelka też budziła się często ostatnio w nocy, aż do wczoraj, ale to chyba faktycznie przez mój stres, bo przyznam się, że ostatnio bardzo się stresowałam tym czy czasem nie jestem w ciąży, bo takie objawy miałam i wszystkie myśli wokół jednego.., ale było minęło
Co do tejj Waszej diety, wczoraj wieczorem postanowiłam też zaryzykować i dziś pojechaliśmy mężem wieczorem do sklepu, żeby kupić powedzmy te "smakołyki" (bo u nas na wsi w sklepie to prawie nic nie ma ) i od jutra spróbuję się za to wziąć ..
Ogólnie truję męża żeby kupić taki rowerek stacjonarny, hmm zobaczymy co z tego będzie.. i zamówiłam sobie te kije do chodzenia, bo zamierzam ostro się wziąc za siebie i moze z 5-7 kg uda mi sie zrzucić
Co do obiadków, to Amelka słoiczków nie lubi, więc gotowałam jej zuppki i w zasadze gotuje na poczatku wiadomo marcheweczke dostawała gotowałam jej osobno rosołek (bardziej wode nie rosołek), do tego marchewczke pietruszke seler wszystko przez sitko razem z makaronem przeciskałam.. i po mału po mału próbowaliśmy innych rzeczy..
POwiecie, że głupia jestem czy cos.. ale w obecnej chwili Amelka je wszystko wsyztkie zupy jakie my jemy ona tez ( oczywiscie wiadomo zero kapusty itakich innych )
czesto robie jej kluski lane na rosołku z warzywami takie gestsze i nie zjada miseczki tylko cały talerz głęboki taki jak np. ja jem i to takiego gestgo.. potem herbatka popija..i sie bawi albo idzie spać
Je kaszke, danonki, obiadek jabłuszko mniej wiecej tak wyglada jej menu
co do umiejetnośći
- przewracamy sie z pleckow na brzuszek i odwrotnie
- samodzielnie siedzimy bez oparcia (jescze sama nie siada ale codziennie usilnie próbuje)
- robimy kosi kosi (super to wyglada)
- robimy pa pa (ostatni myli się jej z kosi kosi)
- gadamy duzo duzo..
- ogolnie to bardzo twardo stoi na nóżkach ale jescze nie wie od czego je ma, nie raczkujemy jeszcze ale nie bawem na pewno bedziemy
po za tym zanim sie obejzymy juz bedą nam uciekać..
łoo raju, ale sie rozpisałam
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
ja też czytam nasze forum regularnie, ale dopiero teraz mam chwilę czasu
dzisiaj byliśmy u moich rodziców, Ala na samym początku wpadła w histerie, była rozespana i w obcym domu także z 30 minut płakała jak bóbr...potem jak ręką odjął, śmiała się, gadała i w ogóle poratował nas spanielek moich rodziców, jak tylko Ala mogła go dotykać to wszystko było cacy i po płaczu jak piesek odszedł znowu ryk...czasem można zgłupieć, bez kitu
nastawiam sobie budzik na 7.00, bo jutro w lidlu wyrzucają super piżamki, body itd. z lupilu i waidomo, że jak pójdę później to zostaną jedynie rozmiary 50/56, a w taki rozmiar to za choinke moje dziecię nie wejdzie, chyba na jedną nogę
z kim ta moja córcia miałaby lepiej...
madeline, koni trzymam kciuki za powrót do pracy, na pewno wszystko się ułoży
dzidostwo to fajnie, że Amelia tak ładnie je danonki są świetne dla dzieci, przede wszystkim tańsze od tych deserków po 6 m-cu, ale my poczekamy jednak trochę będziemy dawać Alicji bliżej roczku
mykam lulu
dobrej nocki
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzidostwo u nas makaron i inne "dorosłe" potrawy ze względu na alergie nie przejdą bo do 10 miesiąca mamy nie podawać glutenu nawet prowokacyjnie bo możemy go uczulić na mąkę
Danonki słyszałam że są bardzo niezdrowe
Co do stawania to Kacper już w PL zapierał się na nas nieraz nogami jak go chcemy posadzić i też gada i to dużo a ostatnio to głównie słyszę blablabla
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
A chcialam sie pochwalic ze maymy pierwszy zabek na dole i jest sliczny tak sie podjaralam jak go zobaczylam ze maz i maly sie ze mnie smiali:)
Co do jedzonka to ja nie podaje ani danonkow ani za duzo nowosci bo sie boje:( Bartus prubuje od nas doroslego jedzenia ale tylko na samaczek,zupki wzasadzie zjada wiekszosc ale gotuje sama i nieuzywam przypraw bo uwazam ze zdazy w zyciu sie ich najesc:)
A deserki jemy ze sloiczkoe badz owoce swieze
U nas tez jest problem ze spaniem budzi sie przynajmnie3 razy a dzis co godzine wiec moze jakis okers taki maja teraz:)
Ja niewiem jak wyplewic nocne jedzenie????? jesli macie pomysly chetnie wyslucham
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wstałyśmy dziś dokładnie 7:30, a wczoraj wieczorem sobie tak myślałam, że nastawię sobie budzik na 8 i wstane, a Amelka pośpi do 9 , ale gdzie tam wyprzedziła mnie i tyle.. teraz leży sobie w łóżeczku i czekam aż sobie uśnie.. chociaż ostatnio ciężko jej samej zasypiać, i musze z nią poleżeć dopiero usypia.., ale próbujemy dalej, żeby się nie odzwyczaiła
a Noc, hmm w nocy spała może ze dwa razy się przebudziła w tym raz na jedzonko.. a ja długo długo nie mogłam zasnąc.. nie wiem czemu
Koni tyle opinii co mam, także każda mówi coś innego a również i lekarze .. każdy ma też swoje zdanie..
Ja cieszę się, że nie ma problemów z jedzonkiem, niech je na zdrowie
No i się ululała potem jak wstanie wyjdziemy na pół godzinki na spacerek, żeby się hartowała dzidzia super bo mi nie chorowała jeszcze, zadnych katarkow, gorączki i tych innych i daj jej żeby tak było cały czas..
I żeby żadne dziecko chore nie było
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Też jestem ciekawa odnośnie tego nocnego karmienia
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
A inne sie wypowiadały, że dzieci z czasem same się oduczyły..
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kacperek dzisiaj wstał po 9 a na cyca obudził się o 5:20 więc nie jest źle choć ja tej nocy kiepsko spalam
Zaraz szykujemy się na szczepienie
magda_kielce jak gotujesz obiadki? Gratulujemy ząbka
dzidostwo ja tylko pisze co słyszałam my niestety i tak takie rzeczy narazie mamy zakazane
Co do diety to mi się udało w 2 tygodnie zgubić 3 kg jeszcze tylko 11kg i będę ważyć jak przed ciążą
Madeline daj znać jak pierwszy dzień w pracy i jak sobie chłopaki poradzili.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
widzę, że forum odżyło
ja od 7.00 na nogach a mąż i Alicja smacznie sobie spali do 9.00
kupiłam to co chciałam, piżamkę, 2 paki body/bodów i komplet skarpetek, dobre jakościowe, więc jestem zadowolona
Alicja wcina jedzonko słoiczkowe, póki co nie chce jeść domowych obiadków, więc jej nie zmuszam, tak samo nie chce piśc soczków. Poczekamy, będzie większa to może zmieni zdanie
koni gratki dla Ciebie ja chyba spadłam 2 kg, bo nie wiem z jakiej wagi startowałam waga przyszła jak byłam już ponad tydzień na diecie, teraz jakoś wolno idzie, pewnie dlatego, że za kilka dni dostanę okres mam nadzieję, że potem ruszy
magda super, że macie już ząbka nie znam sposobów oduczania dziecka karmienia nocą, u nas ten problem sam się rozwiązał siłą rzeczy aczkolwiek jak Ala skończyła 3 m-ce potrafiła budzić się tylko raz na mleczko
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
Myślę, że dzieciaczki same się oduczą chociaż kto wie..