BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #530718 przez Natalia^^
Witam Was moje dziewczynki,
Nie odzywałam się bo laptop mi siadł, czekam az mi naprawią. Przeczytałm wszystko co napisałyście podczas mojej nieobecności.

Wszystkie jestescie śliczne i dużo szcuplejsze ode mnie :woohoo: Ale muszę się pochwalic staram sie przez ostatnie dni i 2 kg mniej z tym że nie jestem na drakońskiej diecie. Nawet na loda (wodnego) sobie pozwalam. Szukam alternatyw do tego co aktualnie chcę zjeść.

Szoda mi dziewczyn które muszą iść do pracy. Ja czekam na pismo z zusu i bede sie rejestrować jako bezrobotna. ciekawe ile dostenę jak oni wyliczają ten zasiłek???

Przykre że Nataleczka sie pogniewała. Ale powiem szcerze że to bardzo infantylne. Poto tu jestesmy żeby pisać o swoich doświadczeniach a nie wyładowywać swoją frustrację.
Każda która wypowiadała sie żle na temat tej diety nie miała na celu nikogo urazić tylko zaoszczedzic zdrowia bo to zwyczajnie niezdrowe. Nataleczka wracaj i sie nie obrażaj. Każda przecież robi co uważa za stosowne i na co ma ochotę.

Jaś już zdrowy, zresztą wszyscy jakoś lepiej sie czujemy.
Ja zrobiłam listę postanowien i wisi na lodówce. do czerwca 15 kg, do konca roku 25:) postanowiłam tez czytac i sie pouczyć farmakologii bo planuje szukać pracy. chodzimy tez na spacery na które ostatnio mi sie nie chciało chodzić. to mniej wiecej moje postanowienia.

Czytam bardzo wzruszającą książkę o rodzicielskiej miłości ślady małych stóp na piasku. zostało mi tylko kilka stron a kupiłam wczoraj. polecam!!! :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530804 przez Joanna
natalia ja też do czerwca chciałabym zwalić 15kg, musi się udać :)
z ty zasiłkiem to wygląda tak, że kwota miesięczna jest zależna od tego ile lat już przepracowało sie na umowę o pracę z tego co pamiętam, ja dostaję najmniej, około 550zł ponieważ przepracowałam około 4 lat, powyżej 5 lat byłoby więcej pieniążków :side:

my po szczepieniu, Alciaj zrobiła furorę :woohoo: wszyscy nie mogli się nachwalić jakie to ma śliczne ażurowe rajstopki i spódniczkę :lol: z kolei pielęgniarka, która szczepiła Ale podziwiala rowniez jej skorke, porownala ja do aksamiatu, mowila, ze to rzadkosc :)
Niunia wazy 8300g i teraz za 2,5 miesiaca mamy bilans :)

ide cwiczyc na stepperze :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #531031 przez Madeline
Ale tu cichutko :(

Mam juz grafik na luty, 13 dni na 12 godzin jestem w pracy a 15 dni mam wolne. Nie jest zle ale raz mam tak, ze na 7 dni w tygodniu mam 5 w pracy :( bedzie mi teskno...

Ale za to do konca stycznia pracuje codziennie ale za to do 14:35.

Ehh jutro musze poprac fartuchy i spodnie. W ogole musze zobaczyc czy sie w nie zmieszcze :D

11 lata 11 miesiąc temu #532449 przez blue01
a co tu tak pusto?

11 lata 11 miesiąc temu #532606 przez nati.olsztyn
Strasznie pusto. U nas zaczeło sie raczkowanie do przodu wiec mamy wesoło:)

11 lata 11 miesiąc temu #532616 przez blue01
oooooo,tak szybko?a ja wczoraj kupilam nastepny wozek dla malej-espiro magic 3
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #532668 przez Kasiulka
Fajny wózeczek blue :) wygląda na leciutki :)

nati.olsztyn gratulacje!

ja czuję że przeziębienie mnie bierze ;/ Zuzia już prawie zdrowa, a mnie łamie.

11 lata 11 miesiąc temu #532674 przez blue01
jest lekki,wazy ok 6-7 kg :laugh: ,rewelacja a i Natalce sie spodobal:)

11 lata 11 miesiąc temu #532706 przez Kasiulka
blue to najważniejsze :)

Zuzia za dwa dni kończy 7 miesięcy :) Nie mogę się nadziwić kiedy mi ten czas tak uciekł :) lada chwila i bobaski będą już biegały :)

11 lata 11 miesiąc temu #532779 przez nati.olsztyn
kasiulka dziękuję! U nas najpierw długo niewiele się działo, nawet już się martwiłam bo mały nie chciał się przewracać z pleców na brzuch, a potem jak zaczął to już dalej szybko poszło...najpierw turlanie, potem raczki do tylu i czołganie do przodu, potem w ciągu trzech dni dwa zęby wyszły a tydzień później zaczął raczkować...:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532928 przez Joanna
Oj tak, dzieciaczki potrafią nas zaskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie :)
u nas póki co Alicja nie rczkuje, ząbków też nie ma :woohoo:
ale prawie sama siedzi, wydaje coraz to więcej przeróżnych dźwięków, udaje, że gryzie jak ją karmimy, pije z mojego kubka :lol: uwielbia pałki kukurydziane, wyciąga po nie rączki tak śmiesznie, coraz chętniej próbuje dawać buziaka :)

blue fajny wózek :) my chcieliśmy podobny quinny zapp xtra, ale jak dla mnie za mało zabudowany, a przecież nachodziła zima i odradzono mi siedzisko kubełkowe...a u Was jak się rozkłada siedzenie? normlnie? w końcu po dłuuugich poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na quatro caddy adamex z ogromną budą, która zakrywa całe dziecko i z przekładaną rączką :)

11 lata 11 miesiąc temu #533014 przez Madeline
Nasz Oluś też wiele potrafi. Wyciąga ręce jak chce na ręce, lub my jak go bierzemy na rączki to też wyciągamy ręce a on to odwzajemnia. Siedzi sam, wcina biszkopciki (tzn. jeden na dzień, ale i tak większość jest na podłodze :P ). Jak widzi kubek mój to łapie go i całą swoją siłą ciągnie do buźki (trzeba tak uważać, najgorzej jak jest coś ciepłego, to wtedy zdala od stołu). No i co najfajniejsze i śmiechowe (jak dla mnie :P ), że bardzo się obcych i nawet rodzinę jak dawno ich nie widział, wstydzi :) Tylko najlepiej na rączkach i wtedy główkę wtula i się chowa z uśmiechem :D No i potrafi się już trochę zająć sobą, raczej zabawkami :) Śmiesznie po swojemu wyzywa jak mu coś się nie podoba :P I czasami jak się w słuchamy to przy gaworzeniu słychać "mama" i "baba", "bebe", "nene", "meme" :D

11 lata 11 miesiąc temu #533016 przez nati.olsztyn
Fajne wózki.
Wozicie już swoje maluchy w spacerówkach? My już się ledwo mieścimy, ale chcę jeszcze zime przejeździć w gondoli.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533028 przez Joanna
nati.olsztyn my zaczęliśmy wozić Alicję w spacerówce odkąd skończyła 4 m-ce :)
mieliśmy gondolkę chicco, zależało nam na lekkim wózku, bo mieszkamy na 3 piętrze, Ala szybko z niej wyrosła i chciała siedzieć :side: gdybyśmy zistawili bebecara, który kupiliśmy na początku to pewnie długo moglabym ją w nim upychać, bo gondola ponoć największa na rynku :side:
właśnie ze względu na zimę wybraliśmy zabudowaną spacerówkę i do tego śpiowrek

11 lata 11 miesiąc temu #533043 przez Joanna
tak to wygląda, Alutce jest ba pewno ciepło :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka