BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu #492521 przez sylwia1986
No różnie się życie układa, my mieliśmy w pracy przypadek 15latki w ciąży, sama wyglądała jak dziecko, zawsze na badania przychodziła z mamą.
A z drugiej strony mieliśmy też młodziutką dziewczynę niespełna 20 letnią i siwawego pana, którzy przyszli kiedyś z dzidzią i koleżanka palnęła "To musi być Pan dumnym dziadkiem" a on spojrzał na nią i odburknął "raczej tatą" :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492524 przez xpatiiix3
No tak ale dużo słyszałam takich właśnie historii że to rodzinne i często córki idą w ślady matki i w podobnym wieku rodzą dzieci ;P Moja koleżanka urodziła w wieku 14 lat, a jej matka ją w wieku 16, ale to trochę patologiczna rodzina jest, ale do koleżanki nic nie można zarzucić jest wzorową matką, jeszcze nigdy nie widziałam ,żeby dziewczyna, która w tak młodym wieku urodziła była, aż tak przywiązana do swojego dziecka, aż miło popatrzeć, a synek jej ma już 4 latka :)

Sylwia no to niezła historia z tym dziadkiem ;P ale bywają i takie przypadki w życiu...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 tygodni temu #492530 przez princess
Dziękuję Wam za informacje o odwracaniu się dzieci przed porodem :) Mam nadzieję, że i mój tak zrobi :)

Mówicie, że do cesarki na golaska... Ale numer, muszę się spytać koleżanki która niedawno rodziła jak to jest w moim szpitalu.

Chomiczka na to obracanie się nie zgodziłam... Od razu powiedziałam to lekarzowi. Co do cesarki to jeśli nie ma wskazań to pewnie nie będą Ci chcieli jej robić... Ale pogadaj ze swoim ginem, może coś Ci wynajdzie ;)

Gabilee policz przez jedną godzinę ruchy małego, jak będzie 10 i więcej to ok. Ja jakiś czas temu też miałam schizę, że mój się ospały zrobił i zaczęłam liczyć ruchy, naliczyłam ponad dwadzieścia na godzinę i dałam sobie spokój z zamartwianiem się :) Po prostu chyba już mają coraz mniej miejsca u nas, dlatego nie mają jak brykać jak kiedyś :)

Anoda a dlaczego musisz mieć drugi raz cesarkę?

Madlen nie martw się wagą. Ja dziś się zważyłam i mam już prawie 15 kg na plusie. M śmieje się z moich ud, że takie wielkie się zrobiły... Po porodzie zgubimy te kilogramy, przede wszystkim to urodzisz na początek około 5 kg :) A potem nasze szkraby nam zrobią aerobic :D I po trzech miechach będziemy laski, zobaczysz ;)

xpatix jeśli mój młody się obróci główką w dół to będę mogła rodzić SN...

Satine czekamy na wieści i fotki Marysi :)

Dziś wrąbaliśmy na obiad pizzę "biesiadę serową" z serem żółtym, mozzarellą i oscypkiem+szczypiorek, pycha ! Teraz zajadam budyń krówkowy. A co, trzeba poświętować, że z Adasiem wszystko ok :) Tak w ogóle to przyszła paczka z kołderką, podusią, pościelką, kocykiem i pieluszkami, wszystko śliczne :) już bym chciała nawlec pościel i móc ułożyć w niej mojego dzidziusia :) Kiedy będzie ten luty :cheer:

12 lata 2 tygodni temu #492549 przez xpatiiix3
Princess no to trzymam kciuki, oby maluch się obrócił, jeszcze ma czas :)

...
Aniołek [*]

12 lata 2 tygodni temu #492555 przez Alina2408
pati to wiesz jestes mlodsza niz moi pierwsi uczniowie skoro mowa o wieku hihi

ja sie ostatnio u gina spotkalam z moja uczennica byla tez w ciazy :) a ja tez pierwszy raz i uwierzcie mi tu dosc czesto mamy byle uczennice w wieku 17 ktore sa mamami niestety bezrobocie robi swoje i troszke tu spacza ludzi na poczatku to moja mama nie chciala wierzyc bo u nas we wloclwaku jest troszke inaczewj a jak tu sie sprowadzilam i zaczelam jej opowiadac to w szoku byla :)

a my mielismy przypadek szostkoklasistki ktora w wieku 14 lat urodzila a ze rodzina patologiczna to odebrali jej dziecko a ona je ukradla ze szpitala cale szczescie ze udallo sie nam znalezc jej szkole dla matek prowadzona przez siostry i dziewczyna swietnie sobie tam radzi a od rodziny sie odizolowala :)

juz na kolacje uszykowalam dla nas kaszaneczke z grilla mamy taki elektryczny i do tego surowka z kiszonej kapusty mniam :) teraz tylko czekam na m niestety dzis do 23.. i szmie ciasto od rodzicow m takie ala rafaello tylko slabo mi idzie bo polowe tej kiszonej kapusty wciagnelam zanim zrobilam suroweczke i troszku jestem pelna :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492561 przez xpatiiix3
Alina to po ile już Twoi uczniowie mają lat jeżeli można wiedzieć.? bo ja mam aktualnie 19 ;P
I tak z ciekawości czego uczysz.? :)

...
Aniołek [*]

12 lata 2 tygodni temu #492586 przez Alina2408
ucze angielskiego juz dziewiaty rok w podstawowce wiec moi uczniowie maja juz po 20 lat :) ci pierwsi

12 lata 2 tygodni temu #492600 przez anoda89
Princess dlatego że rana będzie za świeża i macica może nie wytrzymać ale jakoś mnie to nie przeraża. Wydaje mi się że bezpieczniej dla dziecka bo się nie przydusi itd. Jeszcze jak będzie robił ją mój lekarz to jestem spokojna.

12 lata 2 tygodni temu #492603 przez aniajulia2
Hej dziewczyny!

Ale naskrobalyscie postow zaraz sie bede z nimi zapoznawac :-)
Najpierw zdam wam relacje z mojego usg, a wiec Igusia nadal pozostaje Igusia-ulga :laugh: . Wazy 1400. Wszystko z Nia i moim podwoziem ok. Jest ulozona juz glowka w dol tylko ze twarz ma skierowana do przodu (nie wiem czy wam dobrze wytlumaczylam) w kazdym badz razie najlepiej by bylo gdyby odwrocila buzke-a jezeli nie to cesarka :dry: . Ale ma jeszcze czas wiec mam nadzieje ze odwroci. Lozysko z przodu pierwszy stopien dojrzalosci-nie wiem co to znaczy-ale chyba dobrze bo gin nic nie mowila.
Moja Julusia byla zachwycona wizyta-co prawda duzo nie mogla dojrzec-ale ginka jej tez zrobila usg serduszka :laugh: i byla zadowolona. Dostala zdjecie siostry na pamiatke.Dobra ide czytac wasze posty

12 lata 2 tygodni temu #492613 przez Alina2408
super wiesci a widzisz zastanawialas sie nad tym czy mozna mala zabrac a tu patrz jak milo i serduszko swoje widziala i fote siostrzyczki ma hihi

12 lata 2 tygodni temu #492627 przez aniajulia2
no naprawde bylam zaskoczona podejsciem ginki-nie spodziewalam sie-exkra :laugh:

12 lata 2 tygodni temu #492649 przez xpatiiix3
Alina no to fajnie, dobry zawód, jeżeli ma ktoś powołanie :)

Aniajulia to fajną ginke masz ;P Igunia już duża dziewczyna :)

...
Aniołek [*]

12 lata 2 tygodni temu #492650 przez Satine0
Ja już po wizycie ;-)

Z malutką wszystko dobrze.We wtorek ważyła 1619g a dziś już 1662g. Waga idealna jak na wiek ciąży. Nie za dużo i nie za mało. Łożysko okej. Na tylnej ściance, II stopień dojrzałości. Wody płodowe w porządku. Pępowina też okej. Wgrywa się powoli filmik z wizyty więc wam też pokażę :))
A tu macie małą "Paulinkę" ;) Czysta mamusia. Szymek się śmieje, że po nim to tylko nazwisko będzie miała.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/s480x480/228394_501194816577696_973916964_n.j

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492676 przez justyna84
HEJ :lol:
JADZIA po to tu przyjechalam zeby miec sie dobrze :lol: a przedewszystkim moje dzieci maja miec jak najlepiej :lol:

Co do tego pepuszka niemowlaka to ja smarowalam spirytusem i wacikiem do ucha takim z grobsza koncowka a nei bylo to tak dawno bo 2 lata temu i teraz tez tak bede robic bo fajnie odpadl pepek. Teraz to co wszedzie polecaja w szpitalach to wedlug mnie tylko i wylacznie reklama, jakby sie nie robilo niczym to ten odpadnie poprostu sie zagio tak mi sie wydaje.

Princess dobrze ze jest ok ,i juz sie nei stresuj ;)
Ja dzisiaj mialam strresaa bo siedzialam sobie spokojnie nagle wstaje i czuje jakby mi ktos igle wbijal w dol brzucha potem zaczelo promieniowac na plecy poszlam na spacer z dzieckiem przeszlo wrucilo znowu troche sie wystraszylam . Teraz jak siedze to tez mnie boli podbrzusze i te pllecy ,nie wydaje mi sie zeby to byly skurcze ;) mam nadzieje z doswiadczenia ;) i ze maly sie tak obrucil i mnie uciska jak tak bedzie caly wekeend to ide do lekarza bo to nei sa zarty !!

kurde boje sie isc spac ze zas mi sie przysni babcia ktorej nei lubilam strasznei ;) az mam ciarkki

A czy te znieczulenie do cesarki jest bolesne ??

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492677 przez jadziatopol
Satine Paulinka sliczniutka :) super ze wszystko dobrze.
Aniajulia tez sie ciesze :lol: Ale duze dziewczyny rosna :)
Ale dobre wiesci dziewczyny przyniosly :lol: :lol: Nareszcie koniec tygodnia bardzo dobry :)
Alina ja kiedys tez chcialam uczyc w szkole angielskiego..ale teraz wiem,ze zabraklo by mi cierpliwosci . Tylko ja nie chcialam uczyc w podstawowce bo nie mam podejscia do takich mldych ludzi...raczej starsze wiekiem :) ale i tak chyba bym oszalala :silly: wystarczy ,ze dawalam lekcje prywatne z angileskiego i juz po tygodniu mialam dosc. Trzeba to lubic. Lubisz swoj zawod? nie wyprowadzaja cie z rownowagi?

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka