BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu #492354 przez dominia
Najlepiej zapytac polozna o wszystkie nasze watpliwosci :) ja czekam na nia z siusiakiem :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #492357 przez Gosia27
Udzieliłam info jak fachowiec w sowim zwodzie;)

12 lata 2 tygodni temu #492361 przez Satine0
Ja pytałm się ciotki która jest położną co do pepucha to powiedziała, że teraz nic się nie stosuje:) i rzeczywiście u nas tak jest bo ciotka chłopakom też niczym nie smarowała tylko trzeba bylo je dobrze osuszyć po kąpieli :)

12 lata 2 tygodni temu #492362 przez anoda89
A ja piszę to co słyszałam od koleżanek i to co mówiły im położne :). Każdy zrobi jak uważa.

12 lata 2 tygodni temu #492367 przez michasia
też czytałam w kilku "mamowych" gazetach o tym, że najnowsze badania dowodzą, że przemywanie spirytusem nic nie daje, bo przemywa się tylko zewnętrzną warstwę i najważniejsze jest to, by nie przykrywać go mocno i jak się zamoczy, to dokładnie wytrzeć. Ale pewnie niektóre położne nie są na bieżąco, albo są sceptycznie nastawione do tego typu badań i postępują po staremu, tak jak w wielu innych sprawach.

Gosia jesteś położną?

12 lata 2 tygodni temu #492368 przez Gosia27
Michasia tak jestem położną;)

12 lata 2 tygodni temu #492370 przez anoda89
To widocznie u nas położne są niedouczone :P.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492372 przez DOMI
Ja stosowałam u synka zgodnie z zaleceniami ze szpitala octenisept. Kikut długo nie chciał odpaść. U dzieci koleżanek było podobnie a nawet się "paskudził".

12 lata 2 tygodni temu #492376 przez anoda89
A ja już nie wiem czy mam czekać z ciążą te pół roku czy lepiej poczekać dłużej. Za dużo chyba myślę na ten temat.

12 lata 2 tygodni temu #492380 przez jadziatopol
czesc dziewczynki :)
Kurcze...coraz wiecej czasu spedzam,zeby byc na biezaco ;)
Princess baaaardzo sie ciesze,ze wszystko z Adasiem w porzadku i ladnie rosnie. Duzy chlopak z niego :) na odwracanie tez bym sie nie zgodzila ;) Ale spokojnie kochana...ma jeszcze czas. Moj Bartek odwrocil sie dokladnie tydzien przed porodem. :lol:
Natalka wspolczuje. Ale dobrze ,ze mezowi nic sie nie stalo :) Zycze powodzenia z dietka :) i wcale duzo nie przytylas. Ja przytylam juz 17kg i gin mowi ze ok :lol:
Monia brzuszek extra sliczny :lol:
Kurcze...nie pamietam co napisalyscie jeszcze ;) musze napisac 2 posta...bo z pamiecia klopoty.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny ,ktore maja dzisiaj wizyty :)
Kasia wczoraj wieczorem wyslalam swoje pomiary do ginekolog...zobaczymy co powie.
Dominia slicznei wygadasz. Igorek na pewno ma wystarczajaco miejsca w srodku...taka zgrabna kawalerke :blink: trzymaj sie na tych cwiczeniach :)
Michasia sukieneczki ladne :) ale pewnie uszyjesz corce jakas sredniowieczna kiecke ? :blink: ale wygladalaby zjawiskowo :)

[/url]

12 lata 2 tygodni temu #492385 przez sylwia1986
Anoda a jak się zapatruje na to Twój lekarz? stwierdził że do wiosny to wystarczający "okres ochronny"? Jeśli nie widzi on w tym przeciwskazań, to chyba chciałabym zacząć wcześniej starania.

Gosia zostań z nami :) pewnie będziemy miały do Ciebie jeszcze trochę pytań :D

12 lata 2 tygodni temu #492388 przez jadziatopol
Justyna dobrze macie z tym socjalem...no ale to w koncu unia :)
Andzia do poniedzialku juz niedaleko :) i bedzie dobrze :)
Co do nozek na usg to moj Hubert tez ma dlugie....tylko z pomiaru nog wychodzi 2 tygodnie wczesniej :) reszta wg tc.
Anoda tez myslalabym o tym na okraglo bo taka juz jestem i chyba wolalabym odczekac troszke wiecej na wszelki wypadek. Upewnij sie jeszcze :kiss:

[/url]

12 lata 2 tygodni temu #492391 przez anoda89
Sylwia mój lekarz powiedział że pół roku trzeba odczekać i jeśli zdecydujemy się to pół roku zacząć starania to jedynym warunkiem jest to że będę miała kolejną cesarkę.

12 lata 2 tygodni temu #492392 przez Gosia27

sylwia1986 Anoda a jak się zapatruje na to Twój lekarz? stwierdził że do wiosny to wystarczający "okres ochronny"? Jeśli nie widzi on w tym przeciwskazań, to chyba chciałabym zacząć wcześniej starania.

Gosia zostań z nami pewnie będziemy miały do Ciebie jeszcze trochę pytań

Znajdziecie mnie na marcówkach 2013. Piszczcie śmiało :blink:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492399 przez Madlen
Monia Wzywaj, muszą przyjechać. Policja efektywniejsza. Gdy nie przyjmie mandatu z art 77 kw. żądaj wniosku do sądu o ukaranie.- tak jak ja chciałam. Najlepiej mieć świadka, a cudownie gdybyś miała nagranie/zdjęcia jak lata bez smyczy.

Mam nadzieję, że zrzucę te kg. Zastanawiam się dlaczego tak tyje, jem normalnie.
Mi lekarz mówił, że waga po urodzeniu może być 3800. Nie wiem skąd to wie. Ale skoro teraz powiedział, że ma 1500g to jeszcze tyle czasu..

Ale szaleństwo na Twoim brzuszku :)

Kasia Michasia piekne ciuszki

Princess Twój sunuś też duży :) Odetchnęłam, a cesarka- niektóre kobiety marzą o takim rozwiązaniu..

Gabilee pas poporodowy obowiązkowo.

Dominia malusi i śliczny brzusio.

W szkole rodzenia położna poleca tak jak pisze Gosia Octenisept, to pewnie kupię. Zakupiłam też polecaną maść Bepanthen plus i Linomag maść na odparzenia.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka