BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #491893 przez dominia
Natalka ja się za bardzo na tym nie znam ale moja ciotka siedzi w ubezpieczeniach i to jest niemożliwe żebyście nie mieli ubezpieczenia .. było na poprzedniego właściciela i masz umowe kupna- sprzedaży. dowiadywałaś się coś na ten temat ? no chyba, że tamten właściciel zdążył polecieć do ubezpieczalni i wypowiedzieć umowę, ale bez tego świstka jeździć się nie da :)
Ważne, że z mężem jest wszystko dobrze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #491902 przez Alina2408
swistek mogli dostac ale zmienilo sie prawo i moga wypowiedziec ubezpieczenie na juz generalnie... i moze sie okazac ze poprzedni wlasciciel ich wpakowal w klopoty wypowiadajac ubezpieczenie od reki u nas tez tak bylo tylko dzieki bogu nic sie nie stalo ale laska w ubezpieczeniach wyjasnila mi ze od miesiaca nie mialam oc... no chyba ze mowa o ac zeby dostac jakies odszkodowanie

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 miesiąc temu #491903 przez Paulaaa
Hej Wam

Ja 30 min temu wróciłam z pobrania krwi. Pożeram śniadanie, bo taka głodna jestem, że masakra.
Na dworze zimnica. Zima zaskoczyła pociągi. :) Kolega od 8 rano próbował dostać się do szkoły, ale nic z tego, bo pociągi zaczęły się pieprzyć na Powiślu. :P

Jutro chyba pójdę z Oliwią do pediatry, bo jej kaszel mi się jakoś średnio podoba. Taki krtaniowy, nie fajnie no.;/

Natalka najważniejsze, że nic się mężowi nie stało.
Princes daj znać po wizycie koniecznie!

Amelia wsadza mi chyba nogi pod żebra. Już drugi dzień... normalnie boli mnie to.

12 lata 4 miesiąc temu #491910 przez kasia123m
dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!
Princess mam nadzieje ze te bole masz od tego kregoslupa..napisz jak tylko wrocisz..

Monjia super fotka:)

wrzuce Wam fotke moim zakupow za 4zl i ide na plac bo chce rozge dla taty i synka..a potem po mlodego do przedszkola...

Domi super ze z mala wszystko ok..a buzie zobaczysz jak sie urodzi..hehe...wstydnisia mala..co ja beda podgladac:P

Natalka najwazniejsze ze mezowi nic sie nie stalo...reszta malo wazna...choc wiadomo nowe auto to troche zal..

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #491912 przez DOMI
Kasia super zakupy. Szczególnie ta sukienusia słodka.

12 lata 4 miesiąc temu #491913 przez andzia_zg
kasia123m tylko 4zł? wow :lol:

A jesli chodzi o ubezpieczenie to ja np rok temu kupowałam auto. Po kupnie od razu musialam jechac do ubezpieczyciela ubezpieczyc auto na okres miesiąca. W tym czasie mialam załatwić przerejestrowanie auta itp i dopiero jak juz mialam auto na siebie to moglam normalnie je ubezpieczyc na rok.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #491928 przez sylwia1986
Monia cudne malowidło :)
a co do mieszkania to dwa lata temu kupiliśmy cały parter domu wielorodzinnego i tak się z tym bujamy do teraz, na początku stwierdziliśmy ze niewiele jest do zrobienia, ale później M stwierdzil że jak teraz się nie zrobi generalki, to później będzie ciężko. Więc wszystkie instalacje na nowo, izolacje, wylewanie podłóg, okna, tynki, sufity... I tak nie wyremontujemy teraz całości, tylko duży pokój, kuchnię, łazienkę i przedpokój a druga część zostanie nam na potem.

Paulaa też od wczoraj czuję że nogi dzidzi wbijają się pod żebra, a Pani doktor w szpitalu na usg stwierdziła że długość nóg mojego bobaska o miesiąc wykracza poza normę są długie jak na 33 t.c :D

12 lata 4 miesiąc temu #491935 przez anoda89
Monia dopiero teraz zobaczyłam zdjęcie:). Śliczny brzuszek, też niezłą wille ma Iga. Co do imienia to bardzo mi się podoba Iga :). J

12 lata 4 miesiąc temu #491936 przez Satine0
Sylwia moja mała też ma dłuższe nóżki :D Lekarz zawsze się śmieje, że takie długie nogi ma.

12 lata 4 miesiąc temu #491941 przez sylwia1986
Satine no ja też do małych nie należę i urodziłam się 61cm i 3500g, jak już kiedyś pisałam położna się śmiała że taka glizda :D

12 lata 4 miesiąc temu #491942 przez Satine0
Ja nawet nie wiem ile miałam :) 3800 waga chyba. Mój mąż mały...2550 i 50 cm bodajże :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #491950 przez anoda89
Satina myślałam że tylko ja taka mała się urodziłam, 52 cm i 2900 :) a mój Stary 62 cm i 4600 :silly:.

12 lata 4 miesiąc temu #491951 przez dominia
Igor z mamusią :)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #491954 przez michasia
Satine bufet-świetne określenie.
Pytałam położnej ile kosztu, to mówiła żeby wziąć 2 do porodu. No i po porodzie później z 1-2. A do porodu to mówiła, że najlepiej wziąć takie, które później nie szkoda będzie zwinąć i wyrzucić, bo będzie brudna od krwi i w ogóle.
Natalka- a nie jest tak, że sprzedający auto ma obowiązek zapewnić jeszcze te 30dni ubezpieczenia? Jeśli po prostu go nie przepisaliście, to przecież macie na to 30dni i w ciągu tych 30 dni jesteście objęci tamtym ubezpieczeniem. Chybaże to było nowe auto, to wtedy nie wiem jak to jest. Z tym nowym prawem od ubezpieczeń, to nie jest tak, że można wypowiedzieć zaraz po sprzedaży, ale należy mieć podpis kupującego, że zapoznał się z tym faktem, że chce się od razu wypowiedzieć ubezpieczenie?
A z tym pytaniem co z autem, to się nie dziwię, bo skoro kierowca dzwoni, że miał wypadek, to znaczy, że żyje i jest w miarę ok.
Ja miałam 2 stłuczki z mojej winy, ale to w pierwszym roku jeżdżenia i takie lekkie-jednej babce wgniotłam drzwi, a drugiej porysowałam zderzak.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Princess na którą masz?
Ja zawsze miałam grube nogi, a chciałam mieć patyki, ale…są jakie są. Dominia mam nadzieję, że dostaniesz jakieś spodnie na siebie. Ja przed ciążą nosiłam 40-42,a ostatnio 38 kupiłam, te ciążowe, to chyba większe robią. A Ty samochodem jedziesz na uczelnię? Myślałam, że pociągiem, a tu o kierownicy piszesz. Uważaj na siebie bardzo. Do auta dobre skurzane rękawiczki.
Ładny brzusio, choć malutki rzeczywiście.
Monia super fotka. To Kinga ma zabawę:)

Alina ale masz pomysł, ale może to by szefa ruszyło. Powinien dbać o bezpieczeństwo pracowników. Kurcze…ja też nie mam zimowek, a w niedz chciałam do Gdańska jechać…Zobaczę jak dziś wieczorem będzie się jeździć… Od 2 tyg czekam na zimówki, a kuzyn powiedział, że nic nie mówiliśmy, że my też potrzebujemy…Myślał, że tylko mamie ma załatwić, a jak ostatnio z nim gadałam, to nawet mówił, że ma.
Andzia, jak kupowaliśmy trabanta z nieważnym ubezpieczeniem, to pojechaliśmy go najpierw ubezpieczyć, a dopiero wtedy go odebraliśmy. I od razu na rok ubezpieczaliśmy, by nim móc do domu dojechać (20km).
Kasia super ta sukienka. To i ja się moimi pochwalę.
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #491955 przez [email protected]
Hej mamusie :) u mnie bardzo biało,zima na całego

Monia super brzuszek :)

Dominia ładnie wygladasz :) spodnie mam z H&M kupione na allegro za 40zł z przesyłka, 36 roz,sztruksy ze streczem,dobre od 4-5miesiaca do teraz je nosze,są ciepłe i wygodne

Princess trzymam kciuki,odezwij sie po wizycie

Michasia śliczne sukienki

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka