BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu #491335 przez sylwia1986
Jadziu to genialne wieści :) mieszkanko i okolica są naprawdę rewelacyjne, jak z jakiegoś "amerykańskiego serialu" :D oby Wam się dobrze w nim mieszkało i oby sąsiedzi byli w porządku.

Dominia a masz jakieś zaliczenia w ten weekend na tej uczelni, czy taki zwykły zjazd? Jak można nie uznawać zwolnienia lekarskiego :angry: mimo wszystko uszka do góry, będzie dobrze, obyś spotkała się tam z samymi życzliwościami.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #491336 przez jadziatopol
Dominia wspolczuje ci bardzo. Ja pamietam jak bylam w ciazy z Bartkiem to studiowalam i wszyscy mi szli na reke...i bez problemu mnie przeniesli na zaoczne. Kurcze, szkoda,ze masz takie babska ;) oby ten weekend szybko juz minal i zebys juz wrocila do domu :)

[/url]

12 lata 2 tygodni temu #491339 przez dominia
oni traktują nas tak jak 'normalnych' albo i nawet gorzej .. mam na roku taką Gosię z którą się trzymam i ona ma termin na styczeń i jest już dosyć duża .. to jak podchodzimy do jakiejś profesorki i ona mówi, że pasowałoby jej szybko z wiadomych względów coś zrobić to takie głupie perfidne uśmieszki mają, że mnie od razu gotuje :angry: na mnie jeszcze się ostatnio tak nie patrzyli co tak bardzo nie widać było, teraz już może bardziej :)

12 lata 2 tygodni temu #491340 przez kasia123m
Domina bezdziemy trzymac kciuki zebys dala rade.picia duzo wez.warzywa w pojemniku.
Kapusniaczek to taka niby drzdzowka z ciasta francuskiego z kapusta w srodku...pycha...zjadlam calego i nie mialam okazji do ruchu zabardzo i cukier 100 wiec mozna jesc.zawsze to jakas ewent jak gdzies jedziemy i mamy zamalo kanapek.

Zalatwilam okuliste.poszlam w osrodku poprosic pielegniarke bo dwa lata temu mi sie rogowka odkleila.mialam zespol suchego oka i owteurajac oko rano zrywalam zew warstwe az raz zerwalam z pol oka...wylam z bolu.a jeszcze to moje widzace oko....i pielegniarka dala mi termin na 17stycznia...wiec sie dowiem czy moge rodzic normalnie.ciesze sie bo ta lekarka mnie leczyla i sie zna....noi nie musze placic...

Ide jesc podwieczorek bo jadlam tylko zupe pomidorowa z ryzem i glodna juz jestem jak nie wiem...

12 lata 2 tygodni temu #491343 przez dominia
Kasia właśnie koło kuzyna są jakieś piekarnie przy okazji zobacze czy może domu chleba tam nie ma, z rana koło 7 może już będzie coś otwarte jak będę szła na tramwaj :)
A już wiem co to kapuśniaczek :) cukier po nim ładny, od czasu do czasu można wsunąć :)
Dobrze, że załatwiłaś z tym okulistą :) ja muszę się też wybrać, na wizycie u gina powiem co i jak i będę działać :)

12 lata 2 tygodni temu #491345 przez jadziatopol
ja tez jadlam kapusniaczek i cukier byl extra :)

[/url]

12 lata 2 tygodni temu #491354 przez andzia_zg
jadzia super, że się udało z mieszkaniem. Juz widze ten szał zakupów w Ikei :blink:

dominia faktycznie masz nieciekawą sytuację z tymi profesorkami. Kurcze żal mi,że musisz się tak męczyć i specjalnie tam jechać. Ale naszykuj sobie do pojemniczka jedzonka i jakoś dasz radę. Ja bynajmniej ściskam Cię gorąco i będę trzymała kciuki żebyś miała piękne cukry, żebyś wysiedziała w szkole tyle godzin i żeby wszystko dobrze poszło :kiss:

A ja nigdy nie widziałam tego kapuśniaczka :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #491357 przez Madlen
Hej dziewczynki.

Ale popisałyście. Ja na szybko.

Wczoraj byłam padnięta, dziś od rana gin, potem zakupy, sprawy remontowe.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z problemami.

Z synkiem wszystko w porządku, hemoglobina też ok.
Lekarz powiedział, że mamy się nastawic na duże dziecko. Waży 1476g :ohmy: . 10 dni wyprzedza swój termin. Dziś wyszło 19 luty.

Kupiłam ochraniacz na materacyk, przewijak, pieluszki. Zamówiłam na allegro pościel allegro.pl/6el-posciel-dziecieca-120x90-...ove-i2817726135.html kolor niebieskie drabinki + rożek i śpiworek u tego samego sprzedawcy. Zapełniam powoli listę.

Za chwilę szkoła rodzenia.

Princess dobry pomysł. :)

Jadzia mieszkam w Bydgoszczy. W Warszawie byłam na stażu po szkole policyjnej 2 miesiące.

Monia 2 dni temu też w Rossmanie w GP dostałam 1 paczkę Pampers 1. Miały być do tego chusteczki za pół ceny ale brakło.

A sprawa mojego psa: włąścicielka psa się przyznała do winy- to znaczy powiedziała, że pies jej się wyrwał ze smyczy..... Będzie wniosek o ukaranie do sądu bez przeprowadzenia rozprawy, bo poprosiła o ukaranie grzywną 200 zł :)

Lece.

12 lata 2 tygodni temu #491360 przez kasia123m
Jadzia widze ze mieszkanko zalatwione...strasznie sie ciesze :laugh: super ze sie udalo.
Odpisala Ci gin jak ona widzi te cukry?
A powiedzcie mi slodkie mamy dlaczego gozkiej czekolady wolno tylko 2 kostki tyg?cos zawiera szkodliwego...?ja czasami w przerwie miedzy posilkami zjadam kostke.tak samo ten sok z buraka tez wypijam w przerwie miedzy posilkami....i te truskawki tez tak jem.ciesze sie ze odkrywam coraz wiecej rzeczy ktore wolno jesc i nic sie po nim niedzieje

Domina niezazdroszcze Ci teraz tego zjazdu....to bedzie mega meczace...bedziemy o Tobie myslec...

Anuska co z ta raczka?odezwij sie...
Gosiunia i bylas na tym usg?napewno wszystko ok

Mrufka caly czas wysylam Ci pozytywne wibracje

12 lata 2 tygodni temu #491362 przez dominia
Madlen maluszek pięknie rośnie :) cieszę się, że wszystko dobrze :)

Kasia ja nie wiem dlaczego tylko dwie tabliczki .. jeszcze nie próbowałam nawet gorzkiej, u mnie szafki się uginają od nadmiaru słodyczy po mikołaju ale gorzkiej tam niestety nie znajde :) kupię jak wrócę z tej masakry weekendowej :)

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :) :kiss: w szkole napewno Was nie opuszczę i będę pisać co jakiś czas :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #491363 przez xpatiiix3
Sylwka dobrze, że wszystko w porządku ;)

Paulaa dobrze, że się odezwałaś, będzie wszystko ok :)

Dominia ja to nie wiem jakbym wytrzymała tyle zajęć, ja ledwo 6 godzin wytrzymuje na tyku tak jak dzisiaj bo tak mnie kość ogonowa boli, że zacznę chyba brać coś pod tyłek na te twarde krzesła... Myślałam dzisiaj ,że będę płakać z bólu... a ciągle spaceruje po korytarzu jak nie wytrzymuje już ;P A mój maluszek to tak się rusza skacze cały dzień, koleżanki z klasy to wiecznie by dotykały mojego brzucha, drażni mnie to strasznie, bo czasem są natarczywe wręcz i nie rozumieją, że jak mówię nie dotykaj to znaczy, żeby nie dotykać i dopiero jak się 'rozchodzę' trochę to przestaną ;P A nie raz się śmieją, że tak fajnie brzuch mi skacze jak mały się rusza ;) Co do nauczycieli u mnie to są pozytywnie nastawieni i w ogóle, ciągle słyszę do dziewczyn, że wychowawczyni moja niby ciągle gada, że wyrzucą mnie ze szkoły i tak dalej jak nie będę chodziła, tylko, że ja chodzę ciągle omijam lekcje tylko z wyjątkowych powodów jak wizyty czy jakieś badania albo jak strasznie źle się czuje... Ale wydaje mi się, że chyba lubią mnie denerwować i to z jakiejś zawiści robią... Bo wychowawczyni w porządku i coraz to ze mną gada i mówi, że trzyma kciuki , bo wie , że zdolna jestem i wie jak łatwo i szybko mi nauka przychodzi ;

Gosiunia trzymam kciuki, oby było wszystko dobrze, może jak sprawdzi to inny lekarz to okaże się , że wszystko w porządku jest ;)

Jadzia super, że podanko już zaakceptowane, to niedługo przeprowadzka ;)

Kasiu to dobrze, że już okulista załatwiony ;) to tylko wizytka w styczniu i będzie wszystko wiadome ;P

Madlen to super maluch już duży ;) I dobrze, że w końcu sprawa z pieskiem się rozwiązuje ;)

A ja dzisiaj cały dzień mam ochotę płakać, taki okropny humor, że nic chyba mi nie pomoże...
Brat wczoraj wieczorem trafił do szpitala na kardiologie (17lat) miał bardzo słabą akcje serca i w ogóle ciśnienie mu strasznie spadło serducho przestawało bić wręcz... i zemdlał parę razy... podali mu jakieś leki już lepiej jest i leży na obserwacji... A ciotka okazało się wczoraj (28lat) ma jakiegoś guzka w piersi i będą jej wycinać, bo rośnie... Patrze oprócz forum to i w rodzinie szpitalnie się zaczyna przed świętami... ;(( Więc nie mam się z czego cieszyć dzisiaj, na dodatek mojego M dalej nie ma strasznie się pokłóciliśmy i nawet nie ma do kogo się przytulić, dobrze, że chociaż mogę się Wam wyżalić...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #491366 przez Pliszka
Ja też Miśkowi o Was opowiadam, nawet pokazywałam mu dziś rano mieszkanko Jadzi i się rozmarzyliśmy, bo ten ocean działa na wyobraźnię :lol:
Jadziu - gratuluję i bardzo się cieszę, że już w sobotę przeprowadzka! :) Oby wszystko poszło jak z płatka :)

Dominia - uważaj na siebie, mam nadzieję, że weekend zleci szybko i że wykłądowczynie jednak popatrzą na Ciebie łagodniejszym okiem. Może podowiaduj się przy okazji jak to naprawdę jest z tymi zwolnieniami, bo też mi się wydaje, że nie mogą ich tak po prostu nie honorować :dry:

mrufka, cały czas trzymam za Ciebie kciuki :kiss: Masz rację, że trzeba się oszczędzać, trudno mi się do tego przyzwyczaić, ale chcąc nie chcąc ostatnio najwięcej czasu spędzam na kanapie :dry: Odbijemy sobie wiosną na dłuuugich spacerkach z wózeczkami :)

Justyna (która mieszka w Niemczech) się bardzo dawno nie odzywała... Ciekawe co u niej?

12 lata 2 tygodni temu #491370 przez princess
Hej Mamusie.

Nie nadrobię Was, wpadłam tylko powiedzieć, że od wczoraj wieczór mam dziwne bóle w krzyżu i na samym dole miednicy, przychodzą falami. Dzwoniłam do gina i jutro na 10.30 mam do niego przyjechać. Zeschizowałam się, bo w internecie piszą, że takie objawy mogą sugerować odklejanie się łożyska :( A mnie właśnie boli z tyłu a łożysko na ścianie tylnej... Boję się jak cholera, idę leżeć, mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm :(

12 lata 2 tygodni temu #491371 przez Pliszka
princess napisał:

Hej Mamusie.

Nie nadrobię Was, wpadłam tylko powiedzieć, że od wczoraj wieczór mam dziwne bóle w krzyżu i na samym dole miednicy, przychodzą falami. Dzwoniłam do gina i jutro na 10.30 mam do niego przyjechać. Zeschizowałam się, bo w internecie piszą, że takie objawy mogą sugerować odklejanie się łożyska :( A mnie właśnie boli z tyłu a łożysko na ścianie tylnej... Boję się jak cholera, idę leżeć, mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm :(

Princess :( To może jedź na IP? Mam nadzieję, że wszystko jest ok i że to nie łożysko. Trzymaj się kochana. :kiss: :kiss: Zaciskam kciuki za Ciebie i Adasia.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #491372 przez dominia
Patii właśnie tam są plaskikowe krzesła i też w pewnym momencie mi się wrzynają w dupę :silly: najwyżej kurtkę podłoże i wyjdę się rozprostować na korytarzu ..
Jak się wali to już wszystko :( u mnie teraz też kryzys nie zdrowotny ale finansowy .. już nie mam na niego siły.. ale mam nadzieje, że po burzy przyjdzie słońce i zobaczysz, że u Ciebie też tak będzie :)

Pliszka oni się tłumaczą tym, że zjazdy są bardzo rzadko i poza tym myślą, że to jakieś lewe zwolnienia :dry: ale i tak muszę iść do dziekanatu po nową legitymację to się zapytam .. może jakaś mi odpowie bo tam też są wredne babsztyle :silly:

Princess będzie dobrze Kochana :kiss: może maluszek się tak usadowił i na coś naciska, internetu nie bierz do końca na serio bo czasem piszą głupoty i człowiek tylko się denerwuje :( trzymam kciuki za Was, mocno ! :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka