- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
no ale nie ma co się tak zadręczać, tylko myśleć pozytywnie
Mój też leży dupką do dołu i okopuje w samym dole, ale lekarz powiedział że może się obróci. W internecie czytałam że niektóre dzieci nawet na tydzień przed porodem porafią się odwrócić, zobaczymy jak to będzie. Tylko zastanawia mnie jedno. Jeżeli się nie odwróci to czy aby na pewno mogę sobie zażyczyć cesarkę czy np. moga kazać mi rodzić SN. O takich przypadkach też słyszałam, że kobiety tak rodzą, ale ja bardzo nie chce bo wtedy małemu grozi dużo powikłań więc jezeli się nie obróci to tylko cc!
Princess to znaczy, że nie zgodziłaś się na to mechaniczne obracanie??? ja w życiu też bym się nie odważyła, zresztą słyszałam że dziecko i tak może się z powrotem odwrócić.
Jeśli chodzi o ten pas uciskający, mojej kolezance z pracy po porodzie położna poradziła kupić obcisłe majty na brzuch. Koleżanka była załamana bo strasznie jej skóra wisiała po porodzie (to było 15 lat temu). Pokazywała mi swój brzuch jak wygląda dziś, MEGA, nic nie wisi, brzuszek jędrny. Trudno w to uwierzyć bo ma prawie 40 lat. Dlatego myślę że ja też coś takiego kupie i ta skóra jakoś się "zbiegnie". Najgorzej chyba zostawić to w pełnym zwisie to już tak pewnie zostanie na zawsze ;/
Wysprzątałam hacjende na błysk czas odpocząć
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess świetne wieści, cieszę się, że jesteście z Adasiem bezpieczni. Obracanie malucha w brzuchu to niebezpieczny i bolesny zabieg, jest dużo powikłań. Tu jest artykuł na ten temat portal.abczdrowie.pl/zewnetrzny-obrot-plodu uważam, że cesarka będzie lepszym wyborem, ale oczywiście to Twoja decyzja.
Z łóżeczka jestem bardzo zadowolona, jest stabilne, porządnie wykonane, szuflada na mocnych prowadnicach a cena stosunkowo niska
Dominia cały czas jestem w szoku jaka szczupła laska z Ciebie Super wyglądasz, a brzuszek proporcjonalny do reszty.
Śliczne te sukieneczki nakupowałyście
Satine mi ciągle duszno i gorąco.na dodatek pocę się strasznie w tej ciąży, mam nadzieję, że minie mi to z porodem
Gabilee fajnie, że wózek wybrany. Mam nadzieję, że się sprawdzi i czekamy na foto
Sylwia Twój mąż ma rację, jak już robić remont to lepiej raz a porządnie i wygodniej dopóki tam nie mieszkacie. Za to niestety przy takim kapitalnym remoncie zawsze wychodzi coś nieprzewidzianego. Fajnie jak już wprowadzicie się do takiego nowiutkiego, własnego mieszkanka
Ja już po obiedzie, była zupa z leśnych grzybów. Teraz czekam na córkę i jedziemy do znajomej.
A jeszcze słówko odnośnie USG...moja córcia też ma dłuższe nogi niż reszta na to wskazuje Same gwiazdy wybiegów nam się urodzą
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tam gdzie chce rodzic dwie kolezanki mialy cesarki i wiem ze cesarka na golasa...ze trzeba sie jeszcze jakos zgiac wpol zeby wbili sie w kregoslup z tym znieczuleniem...Tosia tez lezy tylkiem w dol....choc ostatnio wydawalo mi sie ze sie obrocila to dzis juz pewna nie jestem...
zaduzo dzis zlazilam bo mnie troche krzyze bola i podwozie..a teraz jade jeszcze do taty i brata..potem do tesciowej..mlody juz wyczekuje bo liczy na prezenty...
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Kasia do znieczulenia kładłam się na boku i musiałam wypiąć grzbiet aby mogli wbić igłę. A potem huśtali stołem aby znieczulenie się rozeszło.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja do znieczulenia siedziałam na stole zgięta w pół. Tak, żeby kręgi były dobrze widoczne anestezjologowi. Po podaniu znieczulenia szybko mnie położyli. Nim przygotowali ten parawanik etc. to znieczulenie już działało.
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Princess - dobrze że u Was wszystko ok
U mnie w szpitalu jest tak że jak masz od lekarza prowadzącego wskazania do cesarki to ją po prostu robią. To do dziewczyn które mają poprzeczne lub pośladkowe ułożenie płodu: jeśli masz jasno określone wskazania, lekarz odmówi Ci cesarki to w razie komplikacji ma prokuratora na karku. Myślę więc że nie ma się co martwić na zapas, tylko konkretnie umówić się ze swoim lekarzem na wybrany sposób rodzenia.
Pozdrawiam Was i uważajcie n siebie, nie wiem jak u Was, ale u mnie ślisko.
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
co sadzicie o gazikach nasadzonych spirytusem do pepuszka????
gabilee to taki okres ja tez tak mialam w tym czasie ze jak pare dni maluda kopala jak szalona to pozniej byl spokoj no w koncu i one nam sie mecza... a teraz to mi sie belta i belta caly brzuch mi faluje a my jak z misiem sie tulimy to robmy brzuszki w bok bo on troche jak ja to mowie statusial a mnie nataszka sie wypycha
z ciekawostek powiem wam ze z tych groszowek to wyszlo mi 240 zl szalenstwo a ile juz w miedzyczasie wydalam to pewnie z 350 bylo hihi alez jakie to oszczednosci
chce mi sie plakac.. ciemno i zimno i nie mam do kogo sie przytulic... m ma duzo pracy i niestety malo dzwoni a ja tylko tv do towarzystwa mam i psi ale je tez musze troche separowac ze wzgledu na to ze pozniej przy nataszce nie bede mogla z nimi tyle siedziec i tak poprostu jestem sama
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
Princess Adaś duży chłopak, super że wszystko ok. Moja koleżanka mi opowiadała, że jej córka na dwa tyg. przed porodem się obróciła a duża była miała ponad 4kg. więc wszystko może się jeszcze zdarzyć.
Ja ugotowałam dzisiaj pomidorową ale mi nie smakuje byłam na spacerku i w sklepie a teraz czekam na M. miał dzisiaj szybciej wrócić z pracy ale coś się nie zapowiada.
Śliczne sukienki macie dla córeczek ja ostatnio kupiłam sweterek rozpinany fioletowy będzie pasował do wielu ubranek mojej gwiazdy.
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Do krocza to słyszałam że najlepszy Tantum Rosa a do przemywania pępka spirytus.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Odeszło się od przemywania pępka spirytusem.Od paru lat wręcz zabrania się. Teraz wg standardu opieki neonatologicznej, pępek przemywa się preparatem z octenidyną czyli tzw Octeniseptem. Preparat ten stosuje się również na rany po cięciach cesarskich oraz nacięciu krocza.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72