BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu #492119 przez princess
Andzia ja też z tym łożyskiem nieobeznana, słyszałam tylko o przypadkach przodowania, no ale to nie to samo co u mnie, bo mimo, że zjechało w dół to bez cech przodowania... Jak gin powiedział, że mam się tym nie martwić to się nie martwię :)

DOMI a czemu nie możesz SN ?

Michasia no mam nadzieję, że mały się jeszcze obróci... choć nie wiem jak mu się to uda bo główką sięga mi już prawie do żołądka, a szeroka jakaś nie jestem, więc raczej ciężko mu będzie. No chyba, że się nie znam ;)

Kasia ja też się właśnie tego boję, że uszkodzą dziecko, nacisną na główkę czy połamią... M też nie chce o tym słyszeć a z cesarki się nawet ucieszył, że dziecko nie będzie się stresowało a mnie nie rozepcha ;) Głupek :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #492121 przez gabilee
Princess jak dobrze , ze z Adasiem eszystko ok:) bardzo sie ciesze a tego mechanicznego obracania tez.bym sie bala
a synus rosnie ci jak na drozdzach super :) to ci Adas zrobil niespodzianke z cc :P
Kasia i michasia super sukienki :)

domi biedna ty to nie masz wyjscia z ta cesarka ale jak mis to mis dla swojej dzidzi to robisz :)

ja dzis wstalam o 10 !! szok ze tyle spalam :) teraz spakowalam sie i do 16 czekam az Marcin wroci z.pracy i wracamy do domku wkoncu :) W pon mam wizyte na 11 :) zadzwonilam do gina soe umowic moze n bedzie mial wolne to pojedzie ze mna :)

madlen duzy ten twoj synus :) ale jak na chlopa przystalo bedzie mezczyzna z niego

satine ja tez mam takie uderzenia goraca masakra jak czasem wezme prysznic a za chwile jestem mokra jak swinia heh :P
mam nadzieje ze szybko to minie po porodzie

co do koszuli sorki noe pamoetam juz ktora pytala to ja jeszcze nie kupilam ale chyba kupie 2 a po domu i tak bede sie starala chodzic normalnie ubrana tylko jakas blizeczke latwoejsza w dostepie do cycochow :P
jak myslicie czy jednak bedziemy ciagle w pizamie lazic caly dzien ?

nie pamietam co mialam jeszcze napisac :P

a i trzymam kciuki za reszte dzisiejszych wizyt :) i prosze o same dobre wiesci :) sciskam wam wirtualnie

monia sliczny obrazek ci corcia zrobila :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492125 przez dominia
Princess jak dobrze, ze z Adasiem wszystko dobrze :) moze glowke jeszcze przerzuci na dol :) to mechaniczne cos dziwnie brzmi.. Ja bym najpierw poczytala mniej wiecej o co w tym chodzi i wtedy podjela decyzje :) duzy chlopczyk juz jest :)

Jejku a mi sie wydaje, ze juz mam wielki brzuchol :) maz jak sie przytula to za kazdym razem mowi ooo brzusio tez chce przytulaski.. I sie smieje, ze dziwne uczucie :)

Gabilee ja napewno nie bede chodzic caly dzien w pizamie, jak to nawet bedzie wygladac jak ktos nas przyjdzie odwiedzic :) wstyd :silly: dzien jak codzien trzeba normalnie funkcjonowac :)

12 lata 2 tygodni temu #492136 przez gabilee
Domina sliczny brzusio :) maly nie maly wazne ze Igusiowi pasuje :)

a ja wlasnie zapomnialam wam napisac ,ze w srode bylismy obejrzec wozek i pozwolilam ukochanemu wybrac ale mial radoche skladal rozkladal sprawdzal i wybralismy graco evo :) na allegro niecale 2000 zl 3w1 do tego wszystkie dodatki plus jakas maskotka i torba do wyboru . kolor wybralismy jasno czarny :)
mam nadzieje ze bede zadowolona i jak cos bd nie tak to bede na n zwalic hehe

12 lata 2 tygodni temu #492142 przez gabilee
Dominia no ja tez wlasnie tak mysle ciekawe czy sie zmieszcze w ciuchy po ciazy :) hehe

a mam do was pytanie czy po porodzie bedziecie.uzywaly takiego pasa sciskajacego zeby macica sie szybciej obkurczyla ? bo ja chyba tak bo nie chce miec brzucha takiego wyciagnietego ale zapytam mojej poloznej jak do mnie przyjdzie :) to wam przekaze info

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492149 przez sylwia1986
Dominia dobrze to napisałaś że WYDAJE CI SIĘ :D masz malutki, zgrabniutki brzusio.

Miałam Was pytać jak spędziłyście wczorajszy mikołajkowy wieczór? bo taka cisza na forum była. Ja zrobiłam na kolację naleśniki z nutellą, bitą śmietaną i brzoskwiniami, ale nie mieliśmy czasu się nimi degustować, bo zadzwonili znajomi z Łodzi i rozmawialiśmy z nimi ponad godzinę :) ślub mieli 3 tygodnie po nas, mają już synka i teraz córcia w drodze z terminem na koniec stycznia. Koleżanka też swoje przeszła w pierwszej ciąży, 3 tygodnie leżała w szpitalu co by dociągnąć do 35 tygodnia i się udało, teraz też bierze masę leków na podtrzymanie.

12 lata 2 tygodni temu #492150 przez princess
Gabilee to czekam na fotki wózka :) Co do tego pasa to też mi chodzi po głowie... Ale najpierw muszę spytać kogoś, kto już miał taki myk.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492151 przez [email protected]
gabilee nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba miałaś opryszczke? czy juz jest ok? czytam M jak mama i piszą o maści na opryszczke dla cięzarnych i mam karmiacych,nazywa sie Erazaban 20zł ,pochwal sie wozem :)

Wczoraj był u nas Mikołaj,moja Mama i teraz nie wiem co kupić bo to pieniążki dla Gabrysia,myśle cały czas o komodzie i nie wiem,szukam i dalej nic mi sie nie podoba a jak nawet to kolor nie taki albo wymiar :dry: Zrobiłam tortille,wszystkim smakowała

12 lata 2 tygodni temu #492163 przez Marlena1888
Princess to super wieści że nic tam niedobrego w brzuszku się nie dzieję i malutki sobie ładnie rośnie :lol: wow naprawdę już duży jest :) super:) a co do cesarki nie martw się na zapas, czasem dzieci w ostatniej chwili się odwracają główką do wyjścia :) tak czy inaczej będzie dobrze ;P

12 lata 2 tygodni temu #492179 przez gabilee
Princess no ja tez sie musze kogos podpytac :)

aganobla to satine miala opryszczke :)

a co do wozka to jak bd miala komp to wrzuce linka bo teraz to z kom pisze a kupowac bedziemy na poczatku stycznia :)

12 lata 2 tygodni temu #492183 przez sylwia1986
hahahaha, moi sąsiedzi Bułgar i kibic wzięli się za remontowanie, wygląda to komicznie jak z tej bajki "sąsiedzi" nie wiem czy uda mi się dziś cokolwiek ugotować na obiad, bo w kuchni jest taki pył, jak w krajobrazie po bitwie :D

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #492192 przez DOMI
Princess w pierwszej ciąży miałam małowodzie, cukrzycę oraz inne obciążenia w wywiadzie, mały miał okręconą pępowinę wokół szyi więc nie było mowy o porodzie sn. Teraz mam zbyt cienką bliznę na macicy po cc co grozi rozejściem lub nawet pęknięciem przy skurczach a to już zagrożenie dla życia.
Gabilee zaprezentuj wózeczek. Ja się przyznam, że jak urodziłam syna to zdarzało mi się pół dnia w piżamie spędzić. Pasa nie nosiłam a ze szpitala wyszłam w spodniach ciążowych już spadających z brzucha i jakoś szybko zaczęłam się mieścić w ciuchy normalne.
Koszulki do karmienia mam 3 ale potem zwykłe na ramiączka lub rozpinane pod szyją też się sprawdzą. Cesarki są na golaska więc nie potrzebuję do porodu.

12 lata 2 tygodni temu #492205 przez gabilee
O domi to jest szansa ze sie zmieszcze wtedy w ciuszki sprzed ciazy ;)

12 lata 2 tygodni temu #492209 przez DOMI
Jak się mały będzie ciągle darł i nie będziesz miała czasu nawet zrobić kanapki to może nawet ciuchy sprzed ciąży będą za duże. Ha..ha..ha oczywiście nikomu tego nie życzę.

12 lata 2 tygodni temu #492223 przez Paulaaa
Princes jak dobrze, że z Adasiem wszystko dobrze. :) Bardzo się cieszę. Ufff. :)

Babcia zabrała Oliwię do sklepu. Młoda banan na buziaku, bo tyyyyyyle śniegu. :P

Tak mi dziś dzień szybko leci. Szok normalnie. Jak już jest tyle tego śniegu to czuję święta. :) I myślę czy żywa czy sztuczna choinka... :P

Domi na golaska miałaś cc? Ja to normalnie w koszuli. Tyle tylko, że podwinęli mi tak pod cycuchy a po cc opuścili tak do pipki mniej więcej. Jak wstałam była caaaaała we krwi i od razu poszła do śmieci. Wiec teraz to wezmę jakąś starą koszulkę A. i tyle. :)

W Pon mam gina. Ale lipa bo bez usg wiec nie ma szału. :(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka