- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
cos mnie brzuch pobolewa na dole..zaduzo biegania i lazenia..a jeszcze Tosia gdzies tam sie rusza ze az boli..wali jakos o pechaerz od wew..ide jesc podwieczorek malutki..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
- Otrzymane podziękowania: 0

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Patii co do pokojów, to już nie ma o czym mówić, zaczynamy w pt remont naszego i tyle...trudno...
Satine zawsze tak jest, niby fajnie zacząć, a później jak się okazuje ile tego wszystkiego jest, to się odechciewa. Ale pomyśl, że fajnie będzie później układać.
Madlen dzięki, jutro będziemy to zobaczę dokładnie co i jak.
Sylwia brat w tym roku kończy 27, a Magda w styczniu 20. Fajnie z Maleństwem być w jednym, ale dziecko mam nadzieję będzie dużo spało, a my mielibyśmy drugi pokój do tego, by sobie razem posiedzieć, albo jak ktoś przyjdzie, by dziecko miało spokój i zgaszone światło.
Patii szkoda, że ten Maciek tak olewa sprawę, Tobie niepotrzebne jeszcze nerwy za niego, łatwo powiedzieć, że masz się nim nie przejmować, jednak łączy Was dziecko i Ty go chyba kochasz, skoro tak się nim przejmujesz, tylko szkoda, że ta miłość kosztuje Cię tyle nerwów, a one w Twoim stanie niewskazane.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

a byłam ważona u diabetologa i myślałam, że coś mi przybyło ale wyszło na to, że waga bez zmian

Jadzia wzywamy Cię !!

Bartek idzie dzisiaj pierwszy raz do nowej szkoły to może dlatego jej nie ma jeszcze

- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Słodkie mamy ja cukry mam dziś szalone... rano 79, śniadanie 3 parówki z szynki plus ketchup plus 2 kromki chleba żytniego i cukier 87 , potem szklanka maślanki i mango i... pawełek toffi bo nie mogłam się oprzeć i cukier... 84, obiad pieczona polędwiczka wieprzowa+góra kaszy mazurskiej+sałatka grecka i glukoza 90 no to potem jeszcze pomidorowa z makaronem i glukoza 110.
Kurcze coś suwaczek mi się zatrzymał. Chyba jeszcze nie doszedł do siebie po Sylwestrze.

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Martyna, dużo zdrówka! My mamy ten wózeczek, ale pamiętam, że zależało Ci na skrętnych kółkach, a on nie ma, ale dla mnie jest absolutnie idealny

www.tosia.pl/sklep/product/p/130/emmalju...smart-duo-combi.html
Kasia, każdemu się zdaża chwila słabości. Jesteś super mamą, pogadaj z małym i przeproś go może, to może być dobra lekcja, że rodzice są tylko ludźmi, zdarza im się nie zapanować nad gniewem, ale potem trzeba wyciągnąć rękę na zgodę

Michasia, Dominia, drzyzgunia, fajne brzuszki

Monia, mam nadzieję, że lekarz jednak się myli i malutka jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku. No ale najważniejsze, że wszystko z Wami w porządku

chomiczka, oby wanna była wolna kiedy nadejdzie godzina zero!

Michasia, to niefajnie z tą zamianą pokoi

Dominia - super z tymi praktykami się udało!

pati, gratuluję pięknych stopni i mam nadzieję, ze Twój Maciek jednak zrozumie lada chwila kto i co jest teraz najważniejsze... Będziemy czekać na nowinki któż to taki siedzi u Ciebie w brzuszku

Chyba coś jeszcze miałam komuś napisać, ale już nie pamiętam.
Mi w tym roku humor dopisuje

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ale milo,ze sie martwicie o mnie

wstalam niedawno...a z wczorajszym dniem Dominia trafilas w dziesiatke. Nerwy mi przeszly i "gruchalismy" sobie

Dominia extra,ze udalo ci sie zalatwic te praktyki

Michasia co za brat! az mi sie wierzyc nie chce!

Marlena poryczalam sie na tym filmie

Drzyzgunia wygladasz kwitnaco

Satine ladnie wygladacie

Banananama ladny brzuszek i pepuszek

Madlen ja kupilam w Polsce ten aspirator ale nie ten co sie podlacza do odkurzacza...samam jestem tego ciekawa

Monia ciesze sie,ze tak dobry wynik ci wyszedl

szkoda tylko,ze ci dodali insuliny...ale i tak jest uwazam super

Kasia ja tez uwazam,ze jestes super mama

DOMI ale obzarstwo

Patii cie kawe co ten twoj facet wymysli.Pewnie tak jak piszesz ktos go nastawia negatywnie do ciebie. Pamietasz jak ci opowiadalam o mojej kolezance,ktora facet zostawil w ciazy? Nikt by nie przypuszczal,ze osoba ktora miala najwiekszy wplyw na jego decyzje wtedy byla jego matka! Po prostu nie do wiary. Teraz ona (babcia) jak mija swoja wnuczke na ulicy to nawet sie nie przyznaje...on tak samo. Jak widac sa siebie warci. Co za ludzie!

Martyna duuuuzo zdrowka

Slodkie mamy ja sie boje ,ze w czasie porodu nam cukier spadnie...bo faktycznie to wymaga sporo energii...moze my tez mamy cos wziac slodkiego do picia. Jezu, mi nic nie mowia na ten temat. Kasia, Monia wy sie pewnie nei martwicie bo bedziecie rodzic na specjalistycznych oddzialach....a tobie Dominia mowila cos diabetolog?
A ja wozka dalej nie mam!

Trzymalam kciuki za dzisiejsze wizyty i trzymam dalej...jutro to juz bedzie na prawde ciekawy dzien bo jutro chyba najwiecej wizyt

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylwia nie orientujesz sie czy to badanie HbA1c to pokazuje cukry z 3 miesiecy czy z dwoch?
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ale jestem zmęczona.. padam na twarz

- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jadzia ja czytalam ze glukoza spada ale to chyba nie tylko nam...to jednak jest wysilek.ja jade 8stycznia na patologie i bede sie pytac czy moge rodzic w normalnym szpitalu.a narazie jak wiekszosc jutro wizyta u gina....ale jestem ciekawa czy Tosia zaduzo nieirosla.Jadzia a Tobie morawska podawala zawsze wynik tej glikemi czy jakos tak?mi chyba mowila ostatnio ze 4,9...a jakie sa normy?bede na patologi 8 to musze podjesc zeby mi pobrali krew na te badania.a do diabetologa 14stycznia.
Gramy z synem w pedzace zolwie....kupilam sobie makrele na kolacje po 18 mniam.dawno niejadlam
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dominia na spanko to chyba za wczesnie jeszczze? 18.10 u was. Ale ja tez mam spadek formy okolo 18-19 i czasem sie zdrzemne pol godzinki

A ja wlasnie bawie sie w archiwizowanie zdjec...jej...ponas 10 tys!
Kasia raz mi robila Morawska (bo w Klinice bylam tylko 2 tygodnie i wyjechalam) a raz sama sobie zrobilam tuz przed wyjazdem....norma chyba do 5.6 mmmol. Tutaj jest podzial na wczesniejsza ciaze i norma jest do 5,7 i na pozniejsza (od 33 tygodnia ) do 5,6 a na wyniku z Polski mam wpisane od 4,8 do 5,9. ALe moze Sylwia wie dokladnie jakie sa normy dla ciezarnych w Polsce. Mi Morawska powiedziala wtedy,ze idealny wynik 5,0 a przed wyjazdem troche mi sie podniosl do 5,08
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jadzia wiadomo, że za wcześnie ale dzisiaj mało spałam i teraz tak mnie łamie

- DOMI
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dla zdrowej osoby prawidłowa wartość poziomu HbA1c wynosi około 5%. Dla osób z cukrzycą, Polskie Towarzystwo Diabetologiczne zaleca, aby wynik ten był równy lub poniżej 6,1-6,5%. Jeśli wartość hemoglobiny glikowanej jest wyższa niż 7% to należy dokonać zmian w sposobie leczenia chorego.
Ja nawet nie wiem czy mi robili to badanie w poprzedniej ciąży. Może w szpitalu jak leżałam 2 miesiące i nic o tym nie wiem.
Ciekawe czy ten suwaczek ruszy czy będę musiała go zmienić?