BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #514196 przez kasia123m
no tak mi sie wydaje ze ktos go musi szpuntowac..takie zachowanie nagle...i ma wszystko gdzies...no dziwne..

cos mnie brzuch pobolewa na dole..zaduzo biegania i lazenia..a jeszcze Tosia gdzies tam sie rusza ze az boli..wali jakos o pechaerz od wew..ide jesc podwieczorek malutki..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #514201 przez xpatiiix3
Kasia No ja nie wiem, ale lepiej chyba nie wnikać dalej, bo się znowu zacznę zadręczać tylko tym, pożyjemy zobaczymy... No to leć jeść i odpocznij troszkę, skoro się tak nalatałaś ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #514254 przez michasia
Monia to nieźle Ci poradził gin, ale skoro to ma przynieść skutek,a Ty wolisz tam rodzić, to czemu by nie. Super, że to badanie cukrzycy tak dobrze wyszło.

Patii co do pokojów, to już nie ma o czym mówić, zaczynamy w pt remont naszego i tyle...trudno...

Satine zawsze tak jest, niby fajnie zacząć, a później jak się okazuje ile tego wszystkiego jest, to się odechciewa. Ale pomyśl, że fajnie będzie później układać.

Madlen dzięki, jutro będziemy to zobaczę dokładnie co i jak.

Sylwia brat w tym roku kończy 27, a Magda w styczniu 20. Fajnie z Maleństwem być w jednym, ale dziecko mam nadzieję będzie dużo spało, a my mielibyśmy drugi pokój do tego, by sobie razem posiedzieć, albo jak ktoś przyjdzie, by dziecko miało spokój i zgaszone światło.

Patii szkoda, że ten Maciek tak olewa sprawę, Tobie niepotrzebne jeszcze nerwy za niego, łatwo powiedzieć, że masz się nim nie przejmować, jednak łączy Was dziecko i Ty go chyba kochasz, skoro tak się nim przejmujesz, tylko szkoda, że ta miłość kosztuje Cię tyle nerwów, a one w Twoim stanie niewskazane.

12 lata 3 miesiąc temu #514256 przez dominia
W końcu wyprasowałam te pieluchy :) na dwa razy je miałam .. 20 pieluch już mam w szufladzie :) uff tyle mniej :)

a byłam ważona u diabetologa i myślałam, że coś mi przybyło ale wyszło na to, że waga bez zmian :) od początku +2 kilo :)

Jadzia wzywamy Cię !! :kiss:
Bartek idzie dzisiaj pierwszy raz do nowej szkoły to może dlatego jej nie ma jeszcze :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #514260 przez DOMI
Hej. Wreszcie się obrobiłam z układaniem wypranych ubranek dla córki. Doszłam do wniosku, że będzie musiała się co 15 min przebierać.
Słodkie mamy ja cukry mam dziś szalone... rano 79, śniadanie 3 parówki z szynki plus ketchup plus 2 kromki chleba żytniego i cukier 87 , potem szklanka maślanki i mango i... pawełek toffi bo nie mogłam się oprzeć i cukier... 84, obiad pieczona polędwiczka wieprzowa+góra kaszy mazurskiej+sałatka grecka i glukoza 90 no to potem jeszcze pomidorowa z makaronem i glukoza 110.
Kurcze coś suwaczek mi się zatrzymał. Chyba jeszcze nie doszedł do siebie po Sylwestrze. :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #514261 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Martyna, dużo zdrówka! My mamy ten wózeczek, ale pamiętam, że zależało Ci na skrętnych kółkach, a on nie ma, ale dla mnie jest absolutnie idealny :laugh:
www.tosia.pl/sklep/product/p/130/emmalju...smart-duo-combi.html

Kasia, każdemu się zdaża chwila słabości. Jesteś super mamą, pogadaj z małym i przeproś go może, to może być dobra lekcja, że rodzice są tylko ludźmi, zdarza im się nie zapanować nad gniewem, ale potem trzeba wyciągnąć rękę na zgodę :) On na pewno wie jak bardzo go kochasz :)

Michasia, Dominia, drzyzgunia, fajne brzuszki :lol:

Monia, mam nadzieję, że lekarz jednak się myli i malutka jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku. No ale najważniejsze, że wszystko z Wami w porządku :) Będę trzymać kciuki żeby udało Ci się urodzić w tym szpitalu, w którym chcesz :)

chomiczka, oby wanna była wolna kiedy nadejdzie godzina zero! :) Ja jeszcze nie wiem czy chcę rodzić w wannie, ale na pewno sobie chętnie w niej posiedzę w pierwszej fazie porodu, bo to podobna duża ulga :) A poza tym mięśnie pod wpływem ciepła też stają się bardziej elastyczne i łatwiej ochronić wtedy krocze :)

Michasia, to niefajnie z tą zamianą pokoi :( Dobrze, że macie w perspektywie przeprowadzkę. Trzymam kciuki za szybciutki, tani i udany remont! Ponoć te panele to niewielka filozofia, moja koleżanka niedawno własnoręcznie u siebie zakładała :) Może ktoś z rodziny ma doświadczenie i mógłby Wam pomóc?

Dominia - super z tymi praktykami się udało! :)

pati, gratuluję pięknych stopni i mam nadzieję, ze Twój Maciek jednak zrozumie lada chwila kto i co jest teraz najważniejsze... Będziemy czekać na nowinki któż to taki siedzi u Ciebie w brzuszku :)

Chyba coś jeszcze miałam komuś napisać, ale już nie pamiętam.

Mi w tym roku humor dopisuje :) Lubię wszelkie początki, bo to zawsze okazja na coś jeszcze lepszego i czuję przypływ pozytywnej energii :) Zaraz się zabieram za spisywanie noworocznych postanowień :laugh: Miłego wieczoru! :)

12 lata 3 miesiąc temu #514271 przez jadziatopol
hej moje kochane :kiss:
ale milo,ze sie martwicie o mnie :kiss:
wstalam niedawno...a z wczorajszym dniem Dominia trafilas w dziesiatke. Nerwy mi przeszly i "gruchalismy" sobie :lol:
Dominia extra,ze udalo ci sie zalatwic te praktyki :) jedna rzecz mniej :) z wizyta tez extra :) dobrze,ze ejszcze insuliny nie dostalas...martwie sie tylko,ze na czczo mozesz miec wiekszy cukier ;) zobaczymy...badzmy dobrej mysli :) trzymam kciuki :) ty to piekniejesz w tej ciazy i nawet brzuszek juz spory widac :) :) :)
Michasia co za brat! az mi sie wierzyc nie chce! ;) nie rozumiem tego ;) bardzo ladnie wygladasz, tak dziewczeco i fajna sukieneczka :lol:
Marlena poryczalam sie na tym filmie :) nie moge teraz ogladac maluszkow bo mi sie cos dzieje ;)
Drzyzgunia wygladasz kwitnaco :)
Satine ladnie wygladacie :) :)
Banananama ladny brzuszek i pepuszek :blink: :lol:
Madlen ja kupilam w Polsce ten aspirator ale nie ten co sie podlacza do odkurzacza...samam jestem tego ciekawa :) imie Adam mi sie bardzo podoba...ja chcialam Adama ale moj Radek nie za bardzo ;)
Monia ciesze sie,ze tak dobry wynik ci wyszedl :) Robili ci hemoglobine glikowana (HbA1c) Ja tez robilam juz 2 razy.Wynik mialam 5.0 Mam nadzieje,ze i tutaj mi zrobia :)
szkoda tylko,ze ci dodali insuliny...ale i tak jest uwazam super :lol:
Kasia ja tez uwazam,ze jestes super mama :) a takie chwile slabosci, nerwow kazdemu sie zdarzaja :)
DOMI ale obzarstwo :blink: i takie piekne cukry :lol:
Patii cie kawe co ten twoj facet wymysli.Pewnie tak jak piszesz ktos go nastawia negatywnie do ciebie. Pamietasz jak ci opowiadalam o mojej kolezance,ktora facet zostawil w ciazy? Nikt by nie przypuszczal,ze osoba ktora miala najwiekszy wplyw na jego decyzje wtedy byla jego matka! Po prostu nie do wiary. Teraz ona (babcia) jak mija swoja wnuczke na ulicy to nawet sie nie przyznaje...on tak samo. Jak widac sa siebie warci. Co za ludzie! ;) Moze to nawet lepiej,ze teraz pokazuje swoje prawdziwe oblicze...jestes mloda, dojrzala, ambitna i bardzo dzielna i na pewno dasz sobie rade i podejmiesz wlasciwa decyzje :) Dzielna jestes i wogole to gratulacje z powodu 6 :lol:
Martyna duuuuzo zdrowka :)
Slodkie mamy ja sie boje ,ze w czasie porodu nam cukier spadnie...bo faktycznie to wymaga sporo energii...moze my tez mamy cos wziac slodkiego do picia. Jezu, mi nic nie mowia na ten temat. Kasia, Monia wy sie pewnie nei martwicie bo bedziecie rodzic na specjalistycznych oddzialach....a tobie Dominia mowila cos diabetolog?
A ja wozka dalej nie mam! ;) uwierzycie?
Trzymalam kciuki za dzisiejsze wizyty i trzymam dalej...jutro to juz bedzie na prawde ciekawy dzien bo jutro chyba najwiecej wizyt :lol: ja tez jutro mam :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #514280 przez dominia
wiesz Jadzia, że ja dopiero teraz się o tym dowiedziałam na forum, że cukier spada w czasie porodu.. myślę, że jutro jak już gin zacznie temat porodu to się go zapytam a jak nic mi nie powie albo sobie zapomne to 17 stycznia mam wizytę u diabetologa i wtedy napewno się dowiem co i jak :) trochę mnie to zdziwiło :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #514287 przez jadziatopol
Ja tez sie martwie...nie pomyslalam o tym wczesniej ;) zapytaj...ja tez zapytam jutro na wizycie...moj Bartek idzie do szkoly w przyszly poniedzialek bo tutaj maja dluzsza przerwe swiateczna :)
Sylwia nie orientujesz sie czy to badanie HbA1c to pokazuje cukry z 3 miesiecy czy z dwoch?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #514328 przez dominia
Jejuuu siostra mojego M ma cesarke w poniedziałek :) nie zazdroszczę jej cesarki ale już kilka dni i będzie miała swoją córcię w ramionach :) mam nadzieję, że u nas też już niedługo zaczniemy się rozpakowywać :)
ale jestem zmęczona.. padam na twarz :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #514329 przez DOMI
Jadzia to badanie pokazuje średni poziom cukru w okresie ostatnich 3 miesięcy.

12 lata 3 miesiąc temu #514333 przez kasia123m
Domi zjadlas Pawelka tofi...mi sie normalnie marzy...juz tyle razy mialam go kupic przy kasie hehe...

Jadzia ja czytalam ze glukoza spada ale to chyba nie tylko nam...to jednak jest wysilek.ja jade 8stycznia na patologie i bede sie pytac czy moge rodzic w normalnym szpitalu.a narazie jak wiekszosc jutro wizyta u gina....ale jestem ciekawa czy Tosia zaduzo nieirosla.Jadzia a Tobie morawska podawala zawsze wynik tej glikemi czy jakos tak?mi chyba mowila ostatnio ze 4,9...a jakie sa normy?bede na patologi 8 to musze podjesc zeby mi pobrali krew na te badania.a do diabetologa 14stycznia.

Gramy z synem w pedzace zolwie....kupilam sobie makrele na kolacje po 18 mniam.dawno niejadlam

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #514337 przez jadziatopol
DOMI dzieki...tak myslalam :)
Dominia na spanko to chyba za wczesnie jeszczze? 18.10 u was. Ale ja tez mam spadek formy okolo 18-19 i czasem sie zdrzemne pol godzinki :)
A ja wlasnie bawie sie w archiwizowanie zdjec...jej...ponas 10 tys!
Kasia raz mi robila Morawska (bo w Klinice bylam tylko 2 tygodnie i wyjechalam) a raz sama sobie zrobilam tuz przed wyjazdem....norma chyba do 5.6 mmmol. Tutaj jest podzial na wczesniejsza ciaze i norma jest do 5,7 i na pozniejsza (od 33 tygodnia ) do 5,6 a na wyniku z Polski mam wpisane od 4,8 do 5,9. ALe moze Sylwia wie dokladnie jakie sa normy dla ciezarnych w Polsce. Mi Morawska powiedziala wtedy,ze idealny wynik 5,0 a przed wyjazdem troche mi sie podniosl do 5,08

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #514342 przez dominia
Ja nigdy nie miałam robionego tego badania :)

Jadzia wiadomo, że za wcześnie ale dzisiaj mało spałam i teraz tak mnie łamie :) zaraz się rozruszam to mi przejdzie :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #514344 przez DOMI
Kasia w necie o normach wyników tego badania piszą tak:
Dla zdrowej osoby prawidłowa wartość poziomu HbA1c wynosi około 5%. Dla osób z cukrzycą, Polskie Towarzystwo Diabetologiczne zaleca, aby wynik ten był równy lub poniżej 6,1-6,5%. Jeśli wartość hemoglobiny glikowanej jest wyższa niż 7% to należy dokonać zmian w sposobie leczenia chorego.
Ja nawet nie wiem czy mi robili to badanie w poprzedniej ciąży. Może w szpitalu jak leżałam 2 miesiące i nic o tym nie wiem.
Ciekawe czy ten suwaczek ruszy czy będę musiała go zmienić?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka