BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #513622 przez buziaczek18
Hej dziewczynki,Kasiu spokojnie ,nie złość się jesteś super mamą ,każdemu czasem puszczą nerwy ,ja dziś ie pospałam mósiałam 3 razy wstawać bo mój mały mnie wołał a spał 1 noc na łóżku piętrowym a ja obok w pokoju ,ale chyba mu sie nie podobało bo 3 razy wstawałam bo mnie wołał ,aż wkoncu o 3 rano wziełam go do siebie na wersalkę i spał do 6 ,ale ja już jak się obudzę to mi ciężko usnąć więc mało dziś pospałam ,na dodatek wstaliśmy o 7 szykuję dzieci do żłobka ,przeczkola i szkoły idę ,sadzam ich w aucie a tu mi auto nie odpaliło ,akumulator nowy a on 4 razy zakręcił i cisza i musiałam isć z wózkiem i z dziecmi na pieszo ,ale jestem zła ,nie wiem dla czego tak się stało ,kurcze ledwo chodzę a tu jeszcze rano taka akcja ,wrrrrr,.Życzę dziś dziewczyną udanych wizyt ,i czekamy na Jadzię ,Jadzia daj znać...,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #513626 przez bananamana
Cześć mamusie :)

Madlen ja kupilam taki zestaw cały allegro.pl/dla-niemowlat-nozyczki-cazki-...roz-i2870833001.html

a co do aspiratora to ten co sie samemu wyciaga nie przez odkurzacz :)
jak tylko przyjada biustonosze zrobie wam real fotki i wstawie sama jestem ciekawa :)

A tu moje wczorajsze zabawy z burzuszkiem Daga mówi dzień dobry :woohoo:

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #513627 przez michasia
hej mamusie.
Jadzia, a TY wczoraj urodzin nie miałaś? jeśli tak, to wszystkiego najlepszego. Wydawało mi się, że kiedyś była mowa, że jakoś w styczniu na początku.

Dziś moja mama ma urodziny-zrobiłam jej 3-bita ( w końcu się doczekał, bo na sylwestra miał być, ale cytrynka była i była pyszna) i zrobiłam tiramisu w takiej dużej misce, bo po co później mieć tyle szklaneczek do mycia po gościach:)
Rano byłam na krwi. Kurcze tak mi się w nocy siku już chciało, o 4 stwierdziłam, że jeszcze godzinę wytrzymam. Ostatnio babka mówiła, by jak najszybciej dostarczyć do laboratorium, ale po 6 stwierdziłam, że już dłużej nie wytrzymam. Dziś mam taki sikający dzień, jak już wstałam na dobre to do wyjazdu z domu byłam 4 razy, w przychodni, później małe zakupy i znów już z 5 razy w domu...A do tego mnie głowa od nocy boli, więc położyłam się i do ok.13 zamierzam leniuchować:)

Madlen aspirator niewiem jaki. Ale taki do odkurzacza raczej mnie nie przekonuje, bo to trzeba odkurzacz przytachać, podłączyć, później wynieść. Za dużo roboty...Szczoteczka z grzebykiem chyba w marketach bywa kilka zł tańsza też z canpolu. Ja takie rzeczy właśnie chyba kupię w smyku, jak dostanę, aby tak sobie pooglądać i powybierać właśnie:)
No a ten płyn do przemywania nosa i oczu to wychodzi ponad 1zł za sztukę, a jak kupujesz zwykłą sól fizjologiczną to chyba jest prawie to samo i wychodzi dużo taniej. A jak się codziennie oczy przemywa, to jednak idzie. Choć nam położna mówiła, by codziennie oczu nie przemywać solą fizjologiczną, chybaże właśnie jakaś ropka się pojawi, czy coś. Ale znajomi codziennie przemywali, więc niewiem. Jak Was uczyli?

Dominia powodzenia dzisiaj.

Monia ciekawe co lekarze powiedzą, ale jak Ci się brzuch obniżył, to chyba niecałe 2 tyg do porodu, co? Tak przynajmniej położna mówiła, że ok.2 tyg przed porodem się brzuch obniża i się lepiej oddycha ale bardziej na pęcherz wtedy ciśnie:)

Kasiu fajny pomysł z tym teatrzykiem. Fajnie, że tak dbasz o rozwój swojego syna. Jest wielu rodziców, którzy nie patrzą na potrzeby własnego dziecka, tylko tak szablonowo do wszystkiego podchodzą. Ciekawe te warsztaty z fizyki. No i gratuluje wygranej. Widać dzięki książce nastroiłaś się pozytywnie i cukry dobre i jeszcze wygrana:)

Buziaczek mam nadzieję, że auto tylko dziś zagrymasiło i że szybko się usunie usterka. Może rozrusznik? Twój m się trochę zna, by sprawdzić?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #513629 przez dominia
Kasia dziewczyny dobrze Ci mówią, jesteś cudowną Mamą :) samo to jak wymyślasz Kacperkowi zajęcia, kupujesz bańki ze styropianu i wyklejacie, lubi chyba rzeczy plastyczne prawda ? :) to dzielny chłopak :) może z historii będzie kiedyś bardzo dobry skoro tak Ci wszystko później 'wyśpiewał' po wizycie w muzeum :)

Monia Jadzi wczoraj nie było, czekałam aż napisze ale Radek miał wczoraj wolne od pracy więc pewnie jak jej nerw przeszedł to siedzieli i razem gruchali :lol:
Dzięki z tą siłą ale nie mam niestety innego wyjścia, muszę dążyć do tego co sobie zaplanowałam :) szczególnie studia chcę skończyć najbardziej, mojemu Tacie bardzo na tym zależy i staram się też dla Niego :) trzymam kciuki za gina i diabetologa :) też mam dzisiaj diab. boję się co powie na moje ketony .. :dry: :(

Wiecie co :ohmy: czekałam na dyrektorkę tego gimnazjum i przyszedł jej mąż po godzinie 8, powiedziałam mu jaka jest sprawa a on zadzwonił do żony i okazało się, że sobie o mnie zapomniała :) powiedziała żebym poszła do klasy pierwszej na kolejne dwie godziny ale po godzinie jednak już była :) podpisała mi wszystko w dzienniczku i na umowie, podbiła pieczątki i powiedziała żebym już nie przychodziła i już mam wolne :ohmy: :ohmy: czyli wychodzi na to, że 10h praktyk zrobiłam w przeciągu dwóch :lol: :lol: tak się ucieszyłam bo mam trochę do zrobienia na piątek i sobotę do szkoły :lol: jednak czasem chodzą gdzieś tutaj dobrzy ludzie po świecie :lol: :lol: :lol:

Madlen piękne imię Adaś :) super, że już wybraliście :) będą dwa Adasie w naszym miesiącu :)

Chyba jeszcze jakaś Mamusia ma dzisiaj wizytę, trzymam kciuki za same super wieści :)

Michasia Jadzia ma urodziny jutro na 100% :)

12 lata 3 miesiąc temu #513660 przez Madlen
No chyba zamówię ten katarek bo wychwalany bardzo... Jeszcze poczytam.

Nie wiem co do kąpieli chyba żel 2 w 1 Nivea będzie ok.. i krem na każdą pogodę? Po kąpieli smarujemy dziecko oliwką czy balsamem czy niczym? Sorry, że zamęczam ale chciałabym już wszystko pozamawiać.

Buziaczek a to pech...

Daga śliczny brzusio

Michasia nam o częstotliwości przemywania nie mówili, chyba nie codziennie...

Dominia suuuuper ta dyrektorka :)

Dzięki. Mojemu M. bardzo zależy by był Adaś junior. A ja też bardzo lubię. Choć do męża inaczej już się będę zwracać :)

12 lata 3 miesiąc temu #513662 przez Paulaaa
Cześć Wam w nowym roku. :)

Sylwestra spędziliśmy w domu z Oliwią i psiakiem. Nie wiem kto się bardziej bał petard - pies czy dziecko. W każdym bądź razie nawet na podwórko nie wyszliśmy. Oliwia przez zastawkę jest nadwrażliwa na dźwięki. Przezwyciężyła swój strach przed odkurzaczem, mikserem, suszarką do włosów, ale petardy póki co jeszcze nie dla niej.

Amelia mi tak wciska nogi w żebra, że już nie daję rady. Na siedząco źle, na leżąco jeszcze gorzej. A tylko położę się na bok i okupuje pęcherz tak, że co 5 min jestem w wc. Nie wiem jak Ona to robi, ale ''ma talent''.

Kurcze muszę zaraz dzwonić do pediatry bo młoda kaszle od wczoraj paskudnie. Taki mokry okropny kaszel. Lepiej iść szybciej i sprawdzić co się dzieje. W nocy nie mogła spać do 2 w nocy podobno. (Siedziała z tatą, bo ja poległam coś koło 23 - trzeba było odespać sylwestra) Nienawidzę jak jest przeziębiona. :angry:

Madlen dla Oliwii miałam fridę i dla Ami też kupię fridę. To coś podłączane do odkurzacza mnie odstrasza. :P

Powodzenia na wizytach dziewczyny. Odezwijcie się po.

Lecę dzwonić...

12 lata 3 miesiąc temu #513671 przez sylwka727
Hej my dziś pospaliśmy do 9 ale w nocy sie cały cza budziłam bo od jakiegoś czasu strasznie mnie bolą boki i cały czas się budzę i muszę przekręcać a na plecach nie mogę spać bo mi duszno do tego miałam okropny sen tak mnie zdenerwował że mąż mi rano powiedział że mówiłam przez sen. Wieczorem mnie brzuch zaczął boleć ale tak leciutko lecz dziwny to był ból wzięłam nospę bo już cała w strachu byłam bo wydawało mi się że boli tak jak za pierwszym razem dzień przed porodem :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #513727 przez Marlena1888
hej Brzuchatki:)
wkońcu się wyspałam,choć w nocy 4razy pobudka;P trzeba było odespać sylwestra ;) ja wziełam się teraz za czytanie "języka niemowląt", faktycznie ciekawe:) kurcze, chyba kupię sobie książkę żeby czytać ją jak Brzdąc się urodzi :)

Kasia mądrala z tego Twojego synka, że tak ładnie zapamiętał o solinie;) widzisz, Twoje starania, jeżdźenia do specjal. dają efekt :) fajna, troskliwa mamusia z Ciebie i nie zadręczaj się, każdemu może się zdarzyć wybuch emocji, to normalne, ważne żeby dziecku wytłumaczyć że nie denerwujemy się na dziecko tylko na jego zachowanie,;) sorki że wogóle piszę jakieś rady skoro Ty masz doświadczenie i wogóle,ale to skrzywienie zawodowe, :blush:

ja też coraz częściej myślę o porodzie, cały czas wydaje mi się że będzie wcześniej:) i jak to rozpoznam, czekam na zamówione rzeczy i muszę wrzucić wszystko do torby ;P

12 lata 3 miesiąc temu #513734 przez Satine0
Hej :)

Nie dawno wstałam...ale jak zwykle spać poszłam bardzo późno. W nocy się budziłam bo koty w nocy za oknem już tak śpiewają, że szok. Mnie to generalnie przeraża nie wiem czemu...i czas dać kotce tabletki żeby nie miała małych bo widzę, że kocury pobudzone :P

Od dziś zabieram się za opróżnianie szafek :) Przy okazji zobaczę co potrzebne mi a co nie...pewnie wielu rzeczy się pozbędę.

12 lata 3 miesiąc temu #513743 przez sylwia1986
Buziaczek a to pech z tym autem.. Może to drobnostka, ja kiedyś aż się z siebie śmiałam, bo wchodząc do auta nacisnęłam na pilota i zamknęłam się od środka, wkładam kluczyk do stacyjki i ni huhu nie odpali, nawet kontrolki się nie pozapalały, to myślę, pewnie akumulator. Na szczęście wpadłam na to sama, ale już miałam nerwy jak wrócę przed 19 z Ustronia do Bielska :dry:

Banamama jaki słodki kochany brzusio, mam bardzo podobny pępek :D

Michasia Dominia ma rację, Jadzia ma urodziny jutro 3.1. Wszystkiego najlepszego dla mamy.

Dominia super masz z tymi praktykami. W ten weekend masz zjazd na uczelni? A od kiedy załatwiasz indywidualny tok?

Paulaa oby Oliwia szybko wydobrzała, na pewno to nic poważnego, chociaż teraz sezon grypowy w pełni :(

Madlen też chciałabym sobie już pozamawiać i pokompletować wszystko, do kąpieli i do smarowania chyba skuszę się na kosmetyki linomag, bo tanie i wydają mi się takie neutralne dla dziecka. Sól fizjologiczną mam zwykłą z apteki.

12 lata 3 miesiąc temu #513772 przez katarinka1
Witam wszystkie mamy w Nowym Roku.
Z tego co czytam, to wszystkie nadal w dwupaku i dobrze :)
Ja dziś na 17-tą na USG. Może wreszcie się dowiem, jak duża jest dzidzia i w ogóle wszystkiego. Mój lekarz prowadzący niewiele mówi, więc wiem tylko, że z podwoziem jest ok bo za każdym razem bada i tyle. Ten chyba więcej powie, zresztą robiłam u niego połówkowe usg i słynie z bardzo dobrych opinii.

Powodzenia dla wszystkich mamuś, które również wybierają się dziś na wizyty.

Madlen Katarek polecam - moja bratowa używała i nadal stosuje przy trójce dzieciaczków. Bardzo zadowolona. Ustami nie uda się tak oczyścić noska. Zresztą Kasia też o tym pisała.

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #513785 przez Alina2408
dominia ja mam wizyte dopiero 8 czyli we wtorek to prawie jeszcze tydzien ale w razie czego on jest zastepca ordynatora na poloznictwie u nas w szpitalu wiec go zlokalizuje :)

kasia to udanego spektaklu fajnie ze teatr nie kino :)

madlen ja szczoteczke tez mam taka :) a nozyczki tez z canpola

monia tez nie widzialam jadzi..

buziaczek a pasek klinowy ci nie piszczal moze jest luzny i nie ma ladowania stad problem z akumulatorem alebo zle dokrecone klemy....

banana daga to raczej mowi kocham cie :):)

michasia to leniuchuj jak mozesz :) i zloz mamiekoniecznie od nas zyczenia :)

dominia a nie mowilam ze to sie da zalatwic :)

madlen ja na poczatek kupilam mydelko do kapieli ale pozniej ciocia mi przywiozla plyn wiec mam a oliwki trzy bo tak dostalam :) ponoc za duzo sie nie smaruje...

sylwka tylko bez nerwow odpoczywaj proszei spokojnie...

satine a mowia ze koty to sie marcuja w marcu moze zimy juz nie bedzie i dlatego zaczely juz...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #513804 przez Martyna
Witajcie w Nowym Roku!

Dawno mnie nie było bo chora jestem i ledwo żyję :( mam taki straszny kaszel, że aż skurczy przy nim dostaję!!

Zaraz zabieram się za lekturę :)

Dziewczyny, które macie dzisiaj wizytę - powodzenia i samych dobrych wieści :)

Madlen nam mówiono, żeby takich rzeczy nie używać, wkropić do noska sól fizjologiczną a potem położyć dziecko na brzuszku i niby wypłynie co ma wypłynąć, ale sama nie wiem bo moi znajomi korzystają z aspiratora i są zadowoleni a ich córka nawet przy tym nie marudzi.

Mam prośbę do tych z Was, które mają już wózki aby podesłały linki do swoich modeli. Musimy się w końcu na jakiś zdecydować a ja to zielona jestem :)

Satine udanych porządków :) ja czekam na męża i będziemy prać rzeczy Małego i się pomału szykować :)

Miłego dnia Wam życzę :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #513807 przez dominia
Sylwia dzisiaj mam jeszcze czas na zastanowienie a jutro już wszystko drukuje i zawożę na uczelnie, tak w ten weekend mam zjazd. Mam do wyboru dwie opcje, jedna jest taka, że biorę to nauczanie indywidualne ale to polega na swoim rozkładzie zajęć na który się umawiam. Druga opcja jest taka, że mogę wziąć tzw. 'urlop krótki' trwa on 2 miesiące po czym wracam na uczelnie i chodzę normalnie na zajęcia, wcześniejsze nieobecności mam wtedy usprawiedliwione :) dopiero mogę mieć którąś z tych opcji po zakończeniu tego semestru, w którym zrobię sobie furtkę przeniesienia sesji na późniejszy bądź wcześniejszy termin i załatwiam to już w piątek albo w sobotę :) ciężka sprawa bo nie mam pojęcia co robić :dry:

Tutaj Dwupaczek :) zdjęcie z poniedziałku :) teraz idę prasować pieluchy bo wczoraj wyprałam :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #513824 przez bananamana
Dominia ślicznie wygladasz :)

Dziewczyny wrzucajcie zdjecia waszych brzuszkow juz dawno sie nie pokazywały :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka