- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Madlen ja kupilam taki zestaw cały allegro.pl/dla-niemowlat-nozyczki-cazki-...roz-i2870833001.html
a co do aspiratora to ten co sie samemu wyciaga nie przez odkurzacz

jak tylko przyjada biustonosze zrobie wam real fotki i wstawie sama jestem ciekawa

A tu moje wczorajsze zabawy z burzuszkiem Daga mówi dzień dobry

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jadzia, a TY wczoraj urodzin nie miałaś? jeśli tak, to wszystkiego najlepszego. Wydawało mi się, że kiedyś była mowa, że jakoś w styczniu na początku.
Dziś moja mama ma urodziny-zrobiłam jej 3-bita ( w końcu się doczekał, bo na sylwestra miał być, ale cytrynka była i była pyszna) i zrobiłam tiramisu w takiej dużej misce, bo po co później mieć tyle szklaneczek do mycia po gościach:)
Rano byłam na krwi. Kurcze tak mi się w nocy siku już chciało, o 4 stwierdziłam, że jeszcze godzinę wytrzymam. Ostatnio babka mówiła, by jak najszybciej dostarczyć do laboratorium, ale po 6 stwierdziłam, że już dłużej nie wytrzymam. Dziś mam taki sikający dzień, jak już wstałam na dobre to do wyjazdu z domu byłam 4 razy, w przychodni, później małe zakupy i znów już z 5 razy w domu...A do tego mnie głowa od nocy boli, więc położyłam się i do ok.13 zamierzam leniuchować

Madlen aspirator niewiem jaki. Ale taki do odkurzacza raczej mnie nie przekonuje, bo to trzeba odkurzacz przytachać, podłączyć, później wynieść. Za dużo roboty...Szczoteczka z grzebykiem chyba w marketach bywa kilka zł tańsza też z canpolu. Ja takie rzeczy właśnie chyba kupię w smyku, jak dostanę, aby tak sobie pooglądać i powybierać właśnie:)
No a ten płyn do przemywania nosa i oczu to wychodzi ponad 1zł za sztukę, a jak kupujesz zwykłą sól fizjologiczną to chyba jest prawie to samo i wychodzi dużo taniej. A jak się codziennie oczy przemywa, to jednak idzie. Choć nam położna mówiła, by codziennie oczu nie przemywać solą fizjologiczną, chybaże właśnie jakaś ropka się pojawi, czy coś. Ale znajomi codziennie przemywali, więc niewiem. Jak Was uczyli?
Dominia powodzenia dzisiaj.
Monia ciekawe co lekarze powiedzą, ale jak Ci się brzuch obniżył, to chyba niecałe 2 tyg do porodu, co? Tak przynajmniej położna mówiła, że ok.2 tyg przed porodem się brzuch obniża i się lepiej oddycha ale bardziej na pęcherz wtedy ciśnie:)
Kasiu fajny pomysł z tym teatrzykiem. Fajnie, że tak dbasz o rozwój swojego syna. Jest wielu rodziców, którzy nie patrzą na potrzeby własnego dziecka, tylko tak szablonowo do wszystkiego podchodzą. Ciekawe te warsztaty z fizyki. No i gratuluje wygranej. Widać dzięki książce nastroiłaś się pozytywnie i cukry dobre i jeszcze wygrana:)
Buziaczek mam nadzieję, że auto tylko dziś zagrymasiło i że szybko się usunie usterka. Może rozrusznik? Twój m się trochę zna, by sprawdzić?
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Monia Jadzi wczoraj nie było, czekałam aż napisze ale Radek miał wczoraj wolne od pracy więc pewnie jak jej nerw przeszedł to siedzieli i razem gruchali

Dzięki z tą siłą ale nie mam niestety innego wyjścia, muszę dążyć do tego co sobie zaplanowałam

Wiecie co

Madlen piękne imię Adaś

Chyba jeszcze jakaś Mamusia ma dzisiaj wizytę, trzymam kciuki za same super wieści

Michasia Jadzia ma urodziny jutro na 100%

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Nie wiem co do kąpieli chyba żel 2 w 1 Nivea będzie ok.. i krem na każdą pogodę? Po kąpieli smarujemy dziecko oliwką czy balsamem czy niczym? Sorry, że zamęczam ale chciałabym już wszystko pozamawiać.
Buziaczek a to pech...
Daga śliczny brzusio
Michasia nam o częstotliwości przemywania nie mówili, chyba nie codziennie...
Dominia suuuuper ta dyrektorka

Dzięki. Mojemu M. bardzo zależy by był Adaś junior. A ja też bardzo lubię. Choć do męża inaczej już się będę zwracać

- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1

Sylwestra spędziliśmy w domu z Oliwią i psiakiem. Nie wiem kto się bardziej bał petard - pies czy dziecko. W każdym bądź razie nawet na podwórko nie wyszliśmy. Oliwia przez zastawkę jest nadwrażliwa na dźwięki. Przezwyciężyła swój strach przed odkurzaczem, mikserem, suszarką do włosów, ale petardy póki co jeszcze nie dla niej.
Amelia mi tak wciska nogi w żebra, że już nie daję rady. Na siedząco źle, na leżąco jeszcze gorzej. A tylko położę się na bok i okupuje pęcherz tak, że co 5 min jestem w wc. Nie wiem jak Ona to robi, ale ''ma talent''.
Kurcze muszę zaraz dzwonić do pediatry bo młoda kaszle od wczoraj paskudnie. Taki mokry okropny kaszel. Lepiej iść szybciej i sprawdzić co się dzieje. W nocy nie mogła spać do 2 w nocy podobno. (Siedziała z tatą, bo ja poległam coś koło 23 - trzeba było odespać sylwestra) Nienawidzę jak jest przeziębiona.

Madlen dla Oliwii miałam fridę i dla Ami też kupię fridę. To coś podłączane do odkurzacza mnie odstrasza.

Powodzenia na wizytach dziewczyny. Odezwijcie się po.
Lecę dzwonić...
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
wkońcu się wyspałam,choć w nocy 4razy pobudka;P trzeba było odespać sylwestra

Kasia mądrala z tego Twojego synka, że tak ładnie zapamiętał o solinie;) widzisz, Twoje starania, jeżdźenia do specjal. dają efekt

ja też coraz częściej myślę o porodzie, cały czas wydaje mi się że będzie wcześniej:) i jak to rozpoznam, czekam na zamówione rzeczy i muszę wrzucić wszystko do torby ;P
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie dawno wstałam...ale jak zwykle spać poszłam bardzo późno. W nocy się budziłam bo koty w nocy za oknem już tak śpiewają, że szok. Mnie to generalnie przeraża nie wiem czemu...i czas dać kotce tabletki żeby nie miała małych bo widzę, że kocury pobudzone

Od dziś zabieram się za opróżnianie szafek

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Banamama jaki słodki kochany brzusio, mam bardzo podobny pępek

Michasia Dominia ma rację, Jadzia ma urodziny jutro 3.1. Wszystkiego najlepszego dla mamy.
Dominia super masz z tymi praktykami. W ten weekend masz zjazd na uczelni? A od kiedy załatwiasz indywidualny tok?
Paulaa oby Oliwia szybko wydobrzała, na pewno to nic poważnego, chociaż teraz sezon grypowy w pełni

Madlen też chciałabym sobie już pozamawiać i pokompletować wszystko, do kąpieli i do smarowania chyba skuszę się na kosmetyki linomag, bo tanie i wydają mi się takie neutralne dla dziecka. Sól fizjologiczną mam zwykłą z apteki.
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Z tego co czytam, to wszystkie nadal w dwupaku i dobrze

Ja dziś na 17-tą na USG. Może wreszcie się dowiem, jak duża jest dzidzia i w ogóle wszystkiego. Mój lekarz prowadzący niewiele mówi, więc wiem tylko, że z podwoziem jest ok bo za każdym razem bada i tyle. Ten chyba więcej powie, zresztą robiłam u niego połówkowe usg i słynie z bardzo dobrych opinii.
Powodzenia dla wszystkich mamuś, które również wybierają się dziś na wizyty.
Madlen Katarek polecam - moja bratowa używała i nadal stosuje przy trójce dzieciaczków. Bardzo zadowolona. Ustami nie uda się tak oczyścić noska. Zresztą Kasia też o tym pisała.
Miłego dnia

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

kasia to udanego spektaklu fajnie ze teatr nie kino

madlen ja szczoteczke tez mam taka

monia tez nie widzialam jadzi..
buziaczek a pasek klinowy ci nie piszczal moze jest luzny i nie ma ladowania stad problem z akumulatorem alebo zle dokrecone klemy....
banana daga to raczej mowi kocham cie

michasia to leniuchuj jak mozesz

dominia a nie mowilam ze to sie da zalatwic

madlen ja na poczatek kupilam mydelko do kapieli ale pozniej ciocia mi przywiozla plyn wiec mam a oliwki trzy bo tak dostalam

sylwka tylko bez nerwow odpoczywaj proszei spokojnie...
satine a mowia ze koty to sie marcuja w marcu moze zimy juz nie bedzie i dlatego zaczely juz...
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dawno mnie nie było bo chora jestem i ledwo żyję

Zaraz zabieram się za lekturę

Dziewczyny, które macie dzisiaj wizytę - powodzenia i samych dobrych wieści

Madlen nam mówiono, żeby takich rzeczy nie używać, wkropić do noska sól fizjologiczną a potem położyć dziecko na brzuszku i niby wypłynie co ma wypłynąć, ale sama nie wiem bo moi znajomi korzystają z aspiratora i są zadowoleni a ich córka nawet przy tym nie marudzi.
Mam prośbę do tych z Was, które mają już wózki aby podesłały linki do swoich modeli. Musimy się w końcu na jakiś zdecydować a ja to zielona jestem

Satine udanych porządków

Miłego dnia Wam życzę

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Tutaj Dwupaczek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Dziewczyny wrzucajcie zdjecia waszych brzuszkow juz dawno sie nie pokazywały