BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #516867 przez xpatiiix3
Michasia no co Ty, nie ma komu pomasować... Ehh... M może jutro przyjdzie, mówię może, bo już mu nie wierzę za bardzo w to co gada, ale może pomasuje mi trochę hehe zobaczymy.. ;P

Mrufka śliczny brzusio :) to dobrze, że lepiej już się czujesz :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #516874 przez jadziatopol
Dominia sliczne ciuszki dla Igorka :) ale bedzie przystojniak :)
Michasia dzieki za podpowiedz :)
Mrufka ja tez mam takie uczucie jakby mi mial wypasc ;) sliczny brzuszek no i cale szczescie,ze ci juz przeszly te wymioty, Do tej pory badalam cisnienie od poczarku ciazy i w domu i u lekarza i zawsze bylo bardzo dobre 120/60 lub 110/60-70, Od tamtej wizyty cos sie podzialo,,,juz na ostatniej mialam 150/86 to wtedy myslalysmy ze to jednorazowy skok. Potem w szpitalu jak bylam to przez 6 gofzin mialam podlaczony cisnieniomierz i bylo tez ksiazkowo a wczoraj znowu, Az zmierzyly mi 4 razy na roznych, Dodam ze nigdy nie mialam problemow z cisnieniem,,,mierzylam w domu dla swietego spokoju.
kurcze...przypomnislyscie mi ze musze kupic zelazko ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #516885 przez dominia
O właśnie .. dziewczyny ile dni jest ważna recepta na paski do glukometru ? :)

12 lata 3 miesiąc temu #516914 przez aniajulia2
Hej
Ja juz po wizycie-niestety dzis bez usg :-( Przy badaniu sie okazalo ze szyjka sie skrocila ale nie wiem ile bo moja gin nigdy mi nie mowila ile ma tylko ze trzyma. Kazala mi lezec lezec i jeszcze raz lezec. Kolejna wizyta 28.01. i wtedy mi pobjerze jakis wymaz czy cos takiego do badania na te paciorkowce.

A nie odzywalam sie dlugo bo mialam troche problemow z moim M. Musialo dojsc do tego ze mu sie kazalam wyprowadzic,ale mysle ze dobrze zrobilam bo to chyba byla dla niego terapia wstrzasowa i teraz jest znacznie lepiej.

Musze was troche nadrobic w czytaniu bo bardzo duzooo piszecie :-)
Pozdrawiam Wszystkie Mamuski

12 lata 3 miesiąc temu #516926 przez xpatiiix3
Aniajulia no to nie bardzo, że ta szyjka się skraca, to odpoczywaj tam ;)

Ja to ciekawa jestem co u mnie się dzieje tam na dole ;P Ale ja dopiero za tydzień mam wizytę 11.01

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #516975 przez natalka
Sylwia – ta sama :blink:
Dzolka – moja torba prawie gotowa
Princess – nie przejmuj się tą koleżanka ludzie czasami nie wiedzą co gadają i że swoimi słowami mogą komuś sprawić przykrość. Na temat mamy i siostry nie wiem co Ci napisać bo to trudna sytuacja ale jesteś dzielna dziewczyna a jak tylko Adaś się urodzi to wszystkie smutki pójdą w kąt.
Satine – podobne słowa usłyszałam od koleżanki z pracy jak poroniłam w zeszłym roku, wiem, że siostra to bliższa osoba i na pewno bardziej bolało ale było mi przykro jak cholera
Monia – mała ma 4 lata :)
Alina – ślicznie wyglądasz i ten brzuszek :)
Dominia – bardzo ładne ciuszki. Wiesz co ja do prasowania tak obniżam sobie deskę, że mogę usiąść z masą poduszek pod plecami
Pati – odpoczywaj teraz a jutro w domku jesteś tak?
Mrufka – jaki ładny okrąglutki brzuszek :)
Aniajulia – odpoczywaj a wszystko będzie ok., a facetom czasami przydaje się taka terapia wstrząsowa
Dostałam cały worek ubranek dla małej i kilka cudnych sukienek. No i chyba faktycznie będzie u nas Majka :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #516999 przez xpatiiix3
Natalka tak w domku będę, więc sobie jutro robię dzień lenia chyba :D Majeczka śliczne imię ;)

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #517000 przez Alina2408
gabilee a robilas kiedys w cocacoli zamiast cukru??? tez sa super...

pati uwazaj na siebie!!!!

martyna stad wzielam przepis na blok :):) kuchennefantazje.blogspot.com/2012/12/bl...-herbatnikami-i.html
a mnie coraz bardziej pali podbrzusze bo to tak powinnam okreslic to co tam sie dzieje takie jakby palenie taki nieostry bol...

dominia co za duzo to niezdrowo :) odpocznij ...

aga pakuj pakuj :) ja tez wolalam byc zabezpieczona...

dominia ja za to szukalam duzej i tez nie bylo latwo hehe wszystkim niedogodzisz... ale sprobuj pojsc na targ sporo tego ja tak kupilam...

kasiu dziekuje czy tak ekstra to nie wiem ale rzeczywiscie mnie sie dobrze w tej ciazy :) lubie siebie z babelkiem...

jadzia az sie boje hehe jaki wielkolud ze mnie wyjdzie :P

michasia dzwonilam zanim poszlam bo znalazlam numer ale tej pani co sie zajmuje moja sprawa nie bylo wiec nawet nie ruszylam dooopki...

mrufka dziekuje ale z tym siusianiem mam taki sam problem w zyciu nie zasikalam tylu majtek hehe :):) ale kobietko brzuchol to ty masz sliczniutki :)

jadzia haha widzisz ja swoje odkopalam po 3 latach hehehe nie lubie prasowac i rzadko go uzywalam ale teraz sie zaparlam i popralam i poprasowalam wszystkie ciuszki...

aniajulia super ze wszystko oki jak gin kazala lezec to lez a czasem m-om nalezy sie szkola przetrwania i zimny prysznic najwazniejsze ze pomoglo...

ja tez sie zastanawiam co u mnie w podwoziu bo czuje ze sie powoli tam mala pcha do wyjscia ale musze doczekac do wtorku 8. :)

a tak z rewelacji dnia to pamietacie sprawde z laptopem to powiem tylko tyle ze przepadl a o tym ze zostal zastawiony to juz nawet szef mojego m sie dowiedzial wiec beda wiedzieli juz wszyscy... strasznie mu bylo przykro i nie wiedzialam co mu powiedziec ale co bym nie powiedziala to tej sytuacji juz nie zmieni...

chcialabym juz przytulic moja malenka... tak mnie dzisiaj naszlo strasznie na przytulisko i juz bym ja chciala miec ...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517006 przez xpatiiix3
Alina uważam uważam, tylko szkoła też ważna... no ale nic się nie dzieje, tylko przemęczyłam się trochę dzisiaj ;/ Ale już lepiej :) O matko z tym laptopem to już komedia patrzę zero rozumu ma ten brat m...

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #517015 przez anet-a-1401
Hej co spoakowalyscie do torby bo ja to juz nie wiem co mam spakowac

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517037 przez sylwia1986
Monia mi też zdałoby się poprasować, ale weny brak.

Pati to do ferii już bliziutko, a po feriach faktycznie raczej trzeba będzie zrobić wolne, bo będziemy finiszować i jeszcze byś urodziła w tej szkole :S ;)

Mrufka to dobrze że przeszło, a brzusio przeuroczy, taka piłeczka, szczuplutka jesteś :cheer:

Aniajula z biegiem czasu wiadomo że szyjka nam się będzie skracała, szkoda tylko że nie powiedziała ile ma. Styczniówki piszą o 1 cm długości szyjki, co na naszą chwilę wydaje się nie do pomyślenia :ohmy: a u nich to norma na 1 tydz. przed porodem. A M to musiał nieźle przeskrobać że takie ultimatum mu postawiłaś, ale skoro pomogło, to widocznie trzeba było. :blink:

Alina to ten laptop już nie do odzyskania? Ale to ktoś go wykupił z tego lombardu? A nie jest tak ze jakiś czas musi u nich przeleżeć zanim ktoś może go wykupić?

Aneta ja będę pakować się według listy zamieszczonej przez stronę szpitala w którym zamierzam rodzić. Są też inne listy na necie, ale w niektórych szpitalach dają część rzeczy na pobyt dziecka w szpitalu, w innych nie.

Ach jeszcze miałam pytać, czy ktoś zbierał numery telefonów, żeby później w razie W mieć z kimś kontakt żeby poinformować?

12 lata 3 miesiąc temu #517045 przez princess
Dominia super ubranka.

Pati a dużo Ci jeszcze zostało tych praktyk?

Martyna widzę, że też miałaś "spoko" przyjaciółkę... Dobrze, że zerwałaś z nią znajomość. Ja też już tworzę listę osób, których nie poinformuję o narodzinach małego...

Mrufka bardzo ładny brzuszek :)

Koszule nocne zamawiałam ostatnio takie, wczoraj przyszły:
allegro.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmieni...a-m-i2894585552.html
allegro.pl/koszula-radosc-na-ciaze-i-do-...a-m-i2909365289.html

Pozdrowienia od MORŚWINKA (M tak do mnie mówi ;) )

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517059 przez dominia
Princess naprawdę wyglądasz bardzo ładnie :) brzusio ładnie wysoko z Adasiem się prezentuje :) super :kiss:

Która z Mamuś kupowała stanik ten za 9,99 ? Madlen ? czy mi się wydaje ? przyszedł już ? :)

Mama sama od siebie powiedziała, że dołoży mi połowę do wózka :) ale dopiero po wypłacie Taty :) wtedy kupię pościelkę i jakiś dresik i zobaczymy co jeszcze :) bardzo się przyda takie wsparcie :)

12 lata 3 miesiąc temu #517083 przez xpatiiix3
Sylwia no już bliziutko są ferie ;) hehe no jeszcze by tego brakowało, żebym urodziła, tym bardziej ,że mi trzeba chodzić na 3 piętro, bo tam moja klasa jest to wolę już nie ryzykować po feriach w szkole... no więc póki ja się wtoczę to zawsze taka zasapana, że szok :P

Princess ja praktyki mam 2 razy w tyg przez cały rok... więc trochę lipa ale w tym półroczu 2dni mi zostały wtorek i piątek następny to już oceny babka wystawiać będzie nam ;P No i śliczny brzusio taki okrąglutki i wysoko jak masz się czym pochwalić, bo laska z Ciebie :)

Dominia super, że mamuśka tak Cię wspiera :) miło :D

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #517093 przez natalka
Ja pakuję się według listy którą kiedyś wstawiła Satine skopiowałam ją szpital w którym będę rodzić nie daje praktycznie nic ale jakbym zapomniała to znajdą jakąś koszulę do porodu sprzed 40 lat :blink:
Princess ślicznie wyglądasz
Moja foto z przed ciąży na jakiejś imprezie najbardziej aktualne

*23.01.2012 ANIOŁEK
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka