BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517403 przez Dzolka
Mi też tak zaczynało wypychac taki daszek a teraz juz cały wyszedł :laugh: a czym smarujesz? bo ja co dzień balsamem i narazie mi sie nic nie robi. Mam troche na piersiach rozstepy ale one to juz w 10 tyg mi wyszły :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #517406 przez Martyna
Pati mnie tez tak boli jak Mały pokopie :) tak jakbym miała rany od srodka. Mi sie brzuch obnizyl i teraz tak dziwnie czuje te kopniecia i rozciagania. Mi ten pepek niedawno sciemniał

Dzolka ja wieczorem uzywam oliwki a rano kremu na rozstepy. poki co nic mi nie wyskoczylo a przynajmniej nie widziałam :)

12 lata 3 miesiąc temu #517407 przez michasia
Monia NOMI zamknięte. Jak dojechaliśmy i zobaczyłam, że ciemno w środku, to sobie przypomniałam, że były plakaty, że likwidują....Rychło w czas...

Annajulia jak każą leżeć, to leż. A Twój się wyprowadził na jakiś czas, czy groźba wystarczyła? Dobrze, że jest już lepiej.

Jadzia a jak tam Bartek w szkole? Wiadomo już co z wózkiem

Mrufka bardzo zgrabniutki ten Twój brzuszek, taki ładny bardzo.

Alina z tym laptopem to cóż...Twój M nie może odpowiadać za to co robią jego bracia...

Princess ale piłeczka;) a Twój M dziwnie mówi.

Dominia, to fajnie, że mama się dołoży. A odpisał facet czy jutro po 19.00 możecie być?

12 lata 3 miesiąc temu #517408 przez gabilee
Martyna i jadzia juz sie nie martwie wszystkie mnie uspokoilyscie dziekuje :D

sylwia mozna tez na patelni to zrobic , ale nie wiem jak wtedy smakuja :)

aganobla tez wole byc przygotowana na ewentualnie szybsza akcje :D

domi ja chyba tez zaczne prac i prasowac , tylko czekam azn skonczy pokoj synka:D
a jak ty sie trzymasz? krazek dobrze sie trzyma ? mozesz juz troszke chodzic?

mrufka wytrzymasz teraz sie nam kazdej dluzy kurcze , mam nadzieje , ze szybbko ci zleci ten tydzien :kiss: t45rzymaj sie :)
sliczny brzuszek :D

princess wlasciwie teraz sobie mysle , ze gdyby mi mam powiedziala cos takiego to bym chyba sie wiecej do niej nie odezwala tylko z pamieci wymazala ;/

aniaajulia szkoda ze usg nie bylo , a teraz naprawde lez jak ci skrocila szyjka kochana :D ale juz lepiej z m?

natalka MAjka to sliczne imie :D jaka ;laska z ciebie ^^

alinka to moj debiut kulinarny :P hehe bo ja gotowac nie lubie , ale ostatnio mi ciaza na mozg pada i nawet sie za gotowanie wzielam czego nigdy nie robilam :P

princess slicznie wygladasz :D

dzolka super wy7gladaz ^^

satine duzy juz tez brzusio :)

kasia ale zgrabnie wygladasz w ciazy :D ciuszki ladne

pati kg chyba tylko w brzusio ci poszly :D sliczny domek dla synka :)
pepek mi lekko sciemnial ale raczej na bordowo w jednym miejscu , a kreske tez mam :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517409 przez Dzolka
Też swojego czasu używałam oliwki ale zaczeła mnie uiczulac a już pod koniec mało co zostało teraz tez używam balsamu na rozstepy, słyszałam ze i tak wiekszosc jest genetyczna jak ktos ma miec to bd miał ale można zminimalizowac. Mi narazie pomagaja na biuscie troche ale nie pszeszkadza mi to :laugh:

A czy was tez tak na pecherz ciśnie??? az boli ale tak ma byc :( pcha sie mały

12 lata 3 miesiąc temu #517410 przez gabilee
wiecie co swedzi mnie juz 2 dzien na noc cale cialo nie wiem czy powinnam zadzwonic do gina i o powiedziec? glownie rece /nadgarstki i lydki
mimmo , ze wysmarowana oliwk jestemalbo balsamem ;/

12 lata 3 miesiąc temu #517411 przez Martyna
Gabilee lepiej powiedz lekarzowi bo to może to, zwracano nam na to uwagę w szkole rodzenia

pl.wikipedia.org/wiki/Cholestaza_ci%C4%99%C5%BCarnych

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517412 przez Madlen
Michasia te 3os sale z łazienkami, wolałabym być sama, nie lubię towarzystwa obcych długi czas. W ogóle nie chcę odwiedzin oprócz męża oczywiście.
Princess tak chciałam tam rodzić. Jak byłam na oględzinach położne mówiły że do stycznia wyremontowane będzie, no i wanna niby. W szkole rodzenia przyszpitalnej położna mówiła, że wanna za pół roku dopiero. A wczoraj się dowiedziałam, że remont do końca lutego. I poprzenosili. Liczyłam na odpłatną jedynkę z łazienką.
Na marne pocieszenie u mnie też popieprzone relacje w rodzinie, ale nie będe pisac, szkoda..
A ta koleżanka głupia, bez 2 zdań.

Chomiczka ja zliczam wszytkie aukcje, doliczam przesyłke i płacę przelewem lub też przez Payu.
Nikogo nie polecę na razie, bo sama czekam na przesyłkę.

Monia zwiedzę szpital i najwyżej do 2ki zawitam..

Alina prześlicznie wyglądasz.

Jadzia własnie miałam Ci napisać, że te miedniczki traktuję jako coś normalnego, powiększone ale w normie, chlopaki tak mają. Zobaczymy jak w poniedziałek.

Co do zakupow dziś płytki do kuchni, pralka zamówiona, kuchnia, zmywarka, meble wymierzam i móżdżę jakie zamówić. Gary mam w pokoju na panelach. Rozpiździel..

Michasia zazdroszczę dobrego samopoczucia.

Mrufka ale zgrabny ciążowo brzusio. Wow..

Aniajulia metody wstrząsowe zawsze działają :)

Princess śliczna koszula, ale łądnie eksponujesz brzusio w tej pięknej sukience :)

Dominia nie kupowałam stanika, czekam na recenzje

Natalka ślicznotka z Ciebie.

Piękne brzusie

Gabile chyba w ciąży tak się dzieje, że swędzi. Ale się rozwijasz kulinarnie.

Ciężko Was nadrobić..

Pamietacie jak pisałam, ze mój pies został pogryziony przez wilczura co hasał luzem?
Właścicielka się przyznała,wiec sprawa poszła do sądu o wyznaczenie grzywny bez rozprawy.Ale to bydle lata nadal bez smyczy. Mój M. zwracał już uwagę..
Dziś znów był ten wielki pies luzem z jakimś facetem. Zwróciliśmy mu uwagę, odpowiedział że nie będzie go trzymał na smyczy.... Na co ja wiadomo o konsekwencjach. A ten do nas czy szukamy problemów na osiedlu... Zapytałam czy nam grozi i kazałam się pilnowac. Co za buraki krążą na tej planecie. Pies zaatakował psa, innym razem może dziecko..
Chyba zainstaluję sobie na głowie kamerę...

12 lata 3 miesiąc temu #517413 przez gabilee
martyna wlasnie czytalam o tym w ksiazce , jutro zadzwonie do ginekologa niech powie jakie badania zrobic

12 lata 3 miesiąc temu #517416 przez gabilee
madlen wlasnie nie sadze , ze to normalne ;/
a co do psa co za ludzie , ze sami sie nie boja , ze jakiegos koszmaru moga sobie i komus narobic ;/

12 lata 3 miesiąc temu #517422 przez natalka
Hej dziewczyny!
Dziękuję za miłe komentarze :blush:
Dzolka, Kasia, Satine, Pati i reszta dziewczyn cudne mieszkanka waszych skarbów.
Madlen co za buraki z tych ludzi, na co oni czekają, aż naprawdę zdarzy się coś złego?
Kasia - mam identyczną sukienkę dla Majki

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #517423 przez sylwia1986
Dzień dobry, ale się rozpisałyście :)

Wszystkie bez wyjątku dodałyście piękne zdjęcia.

Gabilee głownie próby wątrobowe się oznacza przy podejrzeniu cholestazy Alat, Aspat, Fosfataza zasadowa, koszt za wszystkie w granicach 25zł.

Obcinaczek na początku chyba nie bierze się dla dziecka, tylko łapki niedrapki.

Ja dziś zamówię sobie resztę rzeczy do szpitala i spakuję torbę, po mojej dzisiejszej akcji nocnej, po której M już chciał mnie zawieźć na IP, a ja stwierdziłam że nigdzie nie jadę, bo w szpitalu jest zakaz odwiedzin z powodu świńskiej grypy :silly:
Nastraszyłam Bartka że jak się nie uspokoi i nadal będzie tak straszył rodziców, to dostanie na imię nie Kacper, a Baltazar na cześć jednego z królów i na razie poskutkowało.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517426 przez dominia
Czesc dziewczynki :*
Ja juz w drodze do Krakowa.. Jak wstalam to czulam sie fatalnie :( nie dalo sie stac ani chodzic, ciezki oddech, mroczki przed oczami a brzuch mi sie postawil dzisiaj z 5 razy juz.. A taka wczesna godzina. M powiedzial, ze jak nie poczuje sie lepiej to przyjedzie po mnie.

Michasia tak odezwali sie i dzisiaj o 19 sie umowilismy :)
Sylwia jejku a to co sie dzialo ? Mnie jak szlam spac bolal spód brzucha ale przeszlo :)

12 lata 3 miesiąc temu #517431 przez natalka
U mnie w szpitalu w każdej sali wisi kartka, że zakazuje się obcinania paznokci noworodkom.
Dominia uważaj na siebie w szkole
Sylwia uśmiałam się z tego Baltazara :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517433 przez sylwia1986
Obudziłam się w nocy i stwierdziłam że jestem tam cała mokra :blush: wystraszyłam się że zaczynają mi wody odchodzić, a jak już to sobie wkręciłam, to tak rozbolał mnie brzuch, a mały tak zaczął wierzgać jak szalony, że obudziłam M. Nie spaliśmy od 1 do 3 w nocy, brzuch spinał się co chwila, chciałam wziąć nospę, ale stanęło na magnezie. Teraz jest spokój, tylko trochę pobolewa mnie podbrzusze, ale będę się obserwować.
Jak w końcu udało mi się zasnąć to miałam taki realistyczny sen, że wstaję a tu ze mnie wychlustuje woda z takim śluzem na całą podłogę, a ja w bek, że teraz to musimy jechać do szpitala i że Bartek będzie musiał przez miesiąc leżeć w inkubatorze :( :( :( :( :(
No porażka, obudziłam się zlana potem...

Dominia powodzenia na uczelni, uważaj na siebie :side:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka