BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #517563 przez Katriss
cześć dziewczyny mam pytanie jak kupuje się fotelik z adapterami do pasuje do każdego rodzaju wózka wpinanego?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #517569 przez kasia123m
Katriss nie...musisz miec konkretne adaptery do konkretnego wozka...ja np myslalam ze do wszystkich xlanderow sa jednakowe adaptery a sie okazalo ze figa.do mojego xlandera xq adaptery sa inne..Noi wogole kupujac adaptery musisz wiedziec jaki chcesz fotelik..bo inne sa do maxi cosi inne do recardlo inne do jeszcze innych.

12 lata 3 miesiąc temu #517574 przez dominia
Kasia czyli przy kazdym wozku trzeba miec inny adapter do kazdego fotelika ? Ale szajs ;)

12 lata 3 miesiąc temu #517578 przez kasia123m
no dokladnie...no w zyciu bym nie powiedziala ze do xlandera xq i xt beda inne adaptery niz do xlandera xa...xlander to xlander...i przez przypadek trafilam na aukcje i patrze a tu inne..i cale szczescie bo zamowilambym zle...a wozek na balkonie i nie mam jak sprawdzic...zapakowany w pudla folie owinienty folia..Noi to samo bylo ze ten adapter pasuje do fotelikow maxi cosi i to jakies 3 modele...city i jeszcze jakies dwa...a do fotelikow recardo sa inne..paranoja..
widze ze uwazsz na wykladzie heheh :silly: :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #517585 przez xpatiiix3
Dzolka ja pharmaceris mam przeciw rozstępom wcześniej taki z gerbera miałam, i codziennie smaruje nic nie mam tako tylko od blizny po wyrostku taka z 1cm kreska wyszła i nad pępkiem spękana cała dziurka.. ehh... No i na piersi jednej mam tam z 2 kreseczki małe i to jakoś niedawno wyszło mi, ale kto tam na to patrzy hehe :P

Martyna no no mi ostatnio tak zaczyna boleć jak się wykręca łobuziak na wszystkie strony hehe ale daję radę nie jest tak źle tylko to cholernie nieprzyjemne momentami bywa :P jak z filmu obcy :D

Gabilee no nie tylko w brzuszek hehe tyłek to jak kuper u kaczki ale to też i od tego, że kręgosłup mi siada z czasem już i bez kitu wygięta chodzę jakaś i tyłek wypięty i brzuch hahah :D

Dzolka mnie też na pęcherz ciśnie ja miałam raz taką akcje, że szłam z kuchni do pokoju z gorącą herbatą i mało co nie rzuciłam jej i M zabrał szybko, bo jak mnie przycisnęło i prosto do kibelka, ale jak już ciśnie to ja wyprostowana nie mogę iść tylko w pół zgięta, bo puszczą mi zwieracze, masakra :P

Madlen matko co za ludzie, chyba na prawdę czekają, aż coś strasznego się stanie...

Sylwia hu hu no to nieźle, kurde co to się dzieję, ja patrzę u prawie każdej coś rusza..

Pliszka kurde nie fajne z tym zębem.. ale no mam taką ochotę teraz na coś słodkiego, jak zaczęłaś o tym snickersie ;p

Michasia no to nie fajnie, ale przejdź się po świeżym powietrzu to może trochę przejdzie )

Kasia ja też mam ostatnio strasznie mokro leje się ze mnie dosłownie, aż ostatnio myślałam, że się posikałam i nie poczułam :P

Marlena no tak ogromny balooon hehe M się śmieje zawsze, że jak pączuch wyglądam i gada ciągle do mnie pączuś ;P

Bananamana no u mnie to jeszcze piersi, mam w plamy brązowe, na początku myślałam, że ja brudna jakaś, niedomyta czy co i szorowałam to :P a to się okazało że to są te plamy ciążowe, i bez kitu wstyd się pokazać hehe bo mam na zewnętrznej stronie od strony pach pół piersi prawie brązowe masakra :P

Matko, ale straszny sen miałam, że mój najmłodszy braciszek ten rodzony, co 5 lat ma wyskoczył mi przez okno w moim pokoju... a tam prosto na podjazd jest.. I że mamuśka moja szła na górę do nas a ja nie wiedziałam co zrobić to za nim chciałam wyskoczyć... Masakra co ja porąbane sny jakieś... :ohmy:

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #517615 przez Pliszka
Dziękuję za rady odnośnie tych nieszczęsnych ósemek :kiss: Zobaczę jak się sytuacja będzie rozwijać. Profilaktycznie umówiłam się na wtorek do innego, poleconego dentysty, jak nie przestanie pobolewać to się wybiorę żeby zerknął co tam się dzieje.

Piorę właśnie pierwszą partię Olciowych ciuszków :lol: Moje koszulki i szlafroczek już prawie suche, jutro prasowanie :) Mam plan żeby na początku tygodnia spakować torbę, bo w czwartek Misiek wywozi nas ze zwierzakami do moich rodziców, bo ma wyjazd służbowy, a nie chcę zostawać sama. Mam nadzieję, ze do lutego torba się jednak nie przyda, ale będę spokojniejsza :)
Wstawiam obiadek i pewnie niedługo przyjadą moi rodzice, a po południu wybieramy się z Misiem do znajomych na wieczór popcornowo-filmowy, więc pewnie zajrzę dopiero jutro i znów będę miała dużo czytania :) Chyba zahaczymy po drodze o Carrefura, bo narobiłyście mi ostatnio smaczka na tę Bavarię, może będzie :)

Jeszcze raz: miłej soboty! :)

12 lata 3 miesiąc temu #517620 przez sylwka727
Ja tylko tak na chwilę wpadam bo dziś sobota więc dzień sprzątania a z moim kręgosłupem a dokładnie łopatką jest coraz gorzej boli jak chwilę posiedzę :(

Na szczęćie tylko mi jeszcze podłogi zostały i finisz :lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517622 przez [email protected]
Hi mamusie :) pospałam prawie do 11-tej aż sie wystraszyłam,nie wstałam nawet raz na siku :laugh: Gabryś musiał spać razem ze mną,ostatnio wstaje po 3-4 razy w nocy a tu taka promocja

Wszystkie piękne brzuszki :)

sylwia miałaś noc :dry: mam pytanie,moja bratowa będąc w ciąży wylądowała w szpitalu z podejrzeniem cholestazy,okazało sie po kilku dniach że to hcv C ,czy jest możliwe że najpierw była cholestaza i doprowadziła do żółtaczki? dodam że mała urodziła sie w 36 tyg,czytałam że przy cholestazie 40% kobiet rodzi wcześniej,w tej chwili bratowa jest zdrowa,miała dużo szczęścia,wirusa nie ma a nie którzy lekarze mówią że nie są pewni na 100% czy to było hcv,troche to wszystko dziwne bo robili badania w szpitalu kilka razy :unsure:

Wyprałam wszystko w białym jeleniu,płukanie jelp różowy,pachnie dzidzią,lowelle też mam ale jeszcze nie używałam,najtaniej mają w makro 5kg za 38zł ale nie zawsze jest taka cena,normalnie coś koło 42zł,moja kuzynka pierze wszystko w persil sensitiw a koleżanka w wizir sensit i maluszkom nic nie jest

12 lata 3 miesiąc temu #517632 przez Dzolka
xpatiiix3 - no ja też na początku Oliwki Johnson's baby później 2 różne balsamy dla kobiet w ciąży potem perfekta sexi mama, teraz z kolastyny serum i jest ok też mam na biersiach pare kresek ale to normalne bo az 2 rozmiary mi piersi urosły :laugh: To i tak ładnie mi sie skora trzyma :)

Zamówiłam biustonosz do karmienia za 10,99 czekam jak przyjdzie

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517635 przez sylwia1986
Aganobla moim zdaniem bratowa wcześniej gdzieś złapała tego wirusa typu c (typu zabieg chirurgiczny, wizyta u stomatologa, a nawet są przypadki zarażeń w salonach kosmetycznych przy użyciu narzędzi wielorazowych, bo wirus przenosi się przez krew), co doprowadziło do takiego stanu wątroby i dlatego było podejrzenie cholestazy. A powiedz mi bratowa leczy się interferonem? Dziecko przejęło od niej tego wirusa?

Badanie HCV jest w ciąży zalecane a nie obowiązkowe tak jak HBS (wirusowe zapalenie wątroby typu b), a niestety wiele osób nie zdaje sobie sprawy z posiadania tego wirusa, bo nie daje on w wielu przypadkach żadnych objawów, natomiast jego skutki i leczenie są ciężkie... Ja sobie badałam w ciąży jeszcze przed L4, ze względu na codzienną styczność z krwią, tak samo HIV. Na szczęście oba ujemne.

12 lata 3 miesiąc temu #517636 przez michasia
Marlena Pati Ania też lubi najbardziej prawą stronę.

Z P. lepiej, zapytał mnie o pewne wydatki, które on planuje na trabanta i wybuchnęłam na niego, że siedzi przy tym trabancie, a reszta spraw leży, ma zamówienia i ich nie realizuje, więc kasy nie zarabia...A ZUS trzeba płacić, mamie też się dokładamy, a on sobie części remontuje po kolei i ciągle coś kupuje, a to jakiś płyn do czyszczenia, a to jakiś spray do pomalowania a to coś...a tu jeszcze tyle kasy trzeba włożyć, nie mówiąc o tym, że jak skończy robić remont części i go poskłada, to musi go dać do malowania...i kolejna duża kasa...a później przegląd, OC...Nie ma to jak mąż z kilkoma hobby...
No i jeszcze oczywiście ja mądra kupiłam pieczarki i ser na pizze, bo on uwielbia moją, a powinnam dziś krupnik zrobić, bo tego nie przełknie!!!
Ze spaceru po zakupach rezygnuję, za duży wiatr...zaległam w łóżku i może jednak też na allegro kupię rzeczy dla siebie i Małej. Bo nie mam nic, a czasu coraz mniej, a do hurtowni narazie się nie wybieram.

Princess, Madlen, Marlena Wy tak uważacie na napoje gazowane? ja czasem nie mogę się powstrzymać i wtedy pije i piję:)

Co do torby do szpitala, to ja też zamierzam brać mini kosmetyki, rzeczy tylko najpotrzebniejsze, bo przecież na bieżąco może ktoś podrzucić kilka pampersów czy rzeczy na wyjście.a szlafrok mam jeden gruby, to odpada, a cienki ma kilka takich malutkich dziureczek, to chyba też kupię koszule ze szlafrokiem. I klapki pod prychol to też jeszcze po domu noszę, ale przez psa i jego upodobania do gryzienia to nigdzie poza dom się nie nadają:) a dla Małej chyba kupię do szpitala ten zestaw Hugess, pieluszki i chusteczki i ręczniczki czy coś, w takich kartonikach są takie zestawy.

oj ja też się pocę ostatnio, zmieniłam ostatnio antyperspirant z reksony na garniera. Może to też jego wina...Stopy też mi się gotują w skarpetkach.

Gabilee a lekarz powiedział wprost byś poszła i poprosiła by Ci to badanie dodatkowo zrobiły, tak? ja bym wzięła jakieś ptasie mleczko i tyle. Kasy nie ma co, bo tak głupio, a coś słodkiego, to sobie na dyżurze miło zjeść.

Pliszka udanego wieczoru:) jaki repertuar filmowy?

Sylwka to miło, że już koniec porządków prawie. Ja zazwyczaj sprzątam wieczorem, jak Paweł nanosi drewna, wieczorem też pies już mniej lata z dworu do domu i tak w kółko.

Aganobla to ładnie, że udało Ci się tak pospać:)

12 lata 3 miesiąc temu #517639 przez justyna84
WITAM my po wczorajszej wizycie wszystko ok maly wazy 2,5kg czyli do porodu waga bedzie 3-3,40kg porozmawialam z doktorem bo byl polakiem a ja chodze do Niemca ;) muwil ze mam sie nic nei obawiac bo zawsze jest ktos kto umi polski jak bede rodzic , musil ze mam minimalnie wysokie cisnienie ale niemiecki lekarz nic nie gadal za to ja wiedzialam te mam lekko wysokie , nic z tego nei rozumie ;) to by bylo na tyle bo dziecko wiecej mi napisac nie pozwoli musze spadac to milego dnia wam zycze. A i jakos od 2 dni boli mnie glowa nie was tez bo teraz te cieplejsze dni sa i moze dlatego :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #517641 przez xpatiiix3
Dzolka no to nieźle kurde ja też bym chciała ,żeby mi urosły tyle ;P na razie z jeden rozmiar mi urosły :P D chyba jest, może lepiej, nie wiem różnie z tymi rozmiarówkami :P

Michasia no ja to dzisiaj za to jak się obudziłam to mi się młody wpakował z lewej strony ale to tak, że brzuch aż się z prawej zapadł i bolało jak cholera jak się rozciągał, ale już wrócił na prawą, całe szczęście :P

Justyna super że wszystko ok z małym :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517645 przez [email protected]
Sylwia bratanica jest zdrowa,robili badania po skonczeniu roku,bratowa również nie ma wirusa,jest podobno w 30% szczęściarzy,organizm sam sie obronił,cieszymy sie wszyscy ale nie rozumiem dlaczego lekarz sugeruje albo sam nie wie co mówi że nie są pewni na 100 co to było ale że miała dużo szczęścia więc interferon nie był potrzebny,na początku myśleliśmy że złapała u ginekologa bo nie chodziła wcześniej do kosmetyczki ani stomatologa,jakieś 2 lata przed zajściem w ciąże miała zapalenie opon mózgowych i leżała w szpitalu,nie wiem czy wtedy robili badanie hcv
Robiłam hbs i jest ok,hiv też,hcv 5 lat temu a pózniej sczepienia,warto powtórzyć hcv ?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517658 przez kasia123m
Sylwka duzy juz synek...a w ktorym TY jestes tyg dokladnie?

kupilam Tosi opaski dwie...o mam w domu jedna rozowo szara wiec te dwie jeszcze sie przydadza...jedna na pole szersza na uszy a druga na ozdobe do czerwonych sukienek

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka