BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517732 przez kasia123m
Mozg sie rozwija.tworza sie faldki...marszczy sie jego powierznia.tez czytalam i wtedy wazne sa te moje hormony tarczycy...naszczescie w normie.tworza sie odruchy automatyczne...tego czemu moj syn niemial,bo ja wtedy bralam tone lekow na podtrzymanie ciazy i to pewnie mialo wplyw.Sylwka ja biore femibion 2 i on ma osobna tabletke dha...dodatkowych lekarz nie kazal mi brac...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #517733 przez Dzolka
sylwka727 - ja cały czas biore witaminy a femibion też ma kwasy omega 3 i omega 6 więc dlatego mi nic nie kazał brac.... A na pewno to jest ważne :)

12 lata 3 miesiąc temu #517734 przez justyna84
Ja nei mialam zadnych badan tylko te paczatkowwe na toksoplazmoze i inne cukru nei mialam regularnie robiony jest mocz i krew witamin nie biore mam owoce jedynie magnez

Termin mam na 9 lutego :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #517736 przez katarinka1
Cześć dziewczynki
Mam pytanie. Biore się za pranie rzeczy dla małej i nie wiem, czy pościel tzn. wkład - podusie i kołderkę też prać, czy tylko powłoczki? Jak Wy prałyście?

12 lata 3 miesiąc temu #517740 przez Dzolka
Ja biorę witaminki jem mniej owoców bo maja duzo cukrów a ja wogole nie jadałam cukrów wiec jak zjem owoc to mi słodko i nie dobrze to była moja dieta od 5 lat nie przyjmowałam cukrów w zadnej postaci więc mi ciężko zmuszam sie do owoców bo wiem ze mojemu sykowi sa potrzebne jem pomarańcze i grejfruty czasem banana :) i tak duzo jak dla mnie.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517745 przez Dzolka
katarinka1 - no własnie nie wiem,
jezeli jest nowa pościel (wkład) to trzeba prać ? bo ja narazie nową poszewkę i uibranka wyprałam i prasowałam.

justyna84 - to fajnie bo szybko ja juiz doczekac sie nie mogę :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #517747 przez katarinka1
Dzolka Ja też mam nową i myślałam, by nie prać, ale teraz jak powąchałam to mi tak chemią zalatuje i myślę, żeby jednak wyprać ;)

12 lata 3 miesiąc temu #517748 przez Dzolka
katarinka1 - no ale w automacie na 30st jak myslisz zeby nic sie z nia nie stało niby dobra jakość ale wiezyć im....

12 lata 3 miesiąc temu #517751 przez katarinka1
Dzolka Tak, chyba max to 30 stopni, tak mam na metce

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517768 przez Madlen
Michasia fantę piję w małej puszcze. Staram się nie co dzień. W święta dużo dość piłam. Ale nie jest to za zdrowe i nie ugasi tak pragnienia jak woda. Bo to można pić i pić. Ale jak mi się bardzo zachce to nie ma mocnych ;) Herbata też mi bardzo smakuje. Czarna Lipton.

Justyna to sobie trochę pogadałaś po pl. A uczysz się niemieckiego?
Dobrze, że dzidzia zdrowa.

Sylwka mój synuś w 29tyg ważył 1500

Odebrałam wyniki badań krwi i moczu.

W moczu wyszła glukoza 26 mg%, kryształy szczawianu wapnia liczne. Któraś z Was się zna na tym? Sylwia nasza specjalistko pomożesz? :)

12 lata 3 miesiąc temu #517774 przez justyna84
Madlen ucze sie ale przy tak malym dziecku za duzo sie nie naucze tyle co z zycia ,maz umi wiecej bo chodzi na kurs ja niestety nie bo mi ciaza przeszkadza na czas porodu bym musiala przerwac kurs a to jest bez sensu bo bylabym do tylu z matrialem maz mnie poduczy i jakos to opanuje

dziolka ja tez sie nei umie juz doczekac tym bardziej ze jest mi ciezko a pozatym chcialabym miec to juz za soba teraz wszystko sie zwalilo na glowe( bo za dlugo szukalismy mieszkania bo nic nie bylo ,ale to i tak szybciej niz na polskie warunki)ale jakos trzeba dac rade

nic ja zabieram sie za obiad bo maz wrucil z mieszkania dzisiaj mam placki jutro zeberka a w niedziele chyba wezme dziecko i pujde z nim do figgloraju :lol: bede padnieta po tym ale trzeba sie ruszac ;)

12 lata 3 miesiąc temu #517777 przez Madlen
Pewnie że opanujesz z czasem, do tego w internecie dużo lekcji języka można zgrać.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517779 przez jadziatopol
hej dziewczyny :)
Ja tez odczuwam dretwienie brzucha ponizej piersi....juz sie zastanawialam czy cos nie ok ze mna...ale widze,ze to mamy prawie wszystkie :)
Michasia Bartek zaczyna w poniedzialek dopiero szkole. Juz sie nie moze doczekac...ja troche mniej bo bede sie denerwowac troche ;) a wozka jak nie bylo tak nie ma. Wczoraj tata dzwonil tam i powiedziala mu baba ,ze bedzie w przyszlym tygodniu ...moze w poniedzialek albo we wtorek. To juz jest kpina. Szkoda,ze ja nie moge dzwonic bo mi=oj tata troche za delikatny jest do zalatwiania takich spraw ;) ja przed dieta pilam gazowane napoje bez ograniczen...jak mialam tylko ochote :)
Piekne brzuszki macie wszystkie :lol: ja moze dzisiaj zrobie to zamieszcze o ile sie w kadrze zmiesci :lol: :blink:
Madlen dzieki za info dotyczace miedniczki. Daj znac co twoj lekarz powie na wizycie :) glukoza ci wyszla w moczu? nie jestes cikrzykiem przeciez...ciekawe co na to Sylwia powie :dry: noze malo ci wyszlo i nie ma sie czym pezwjmowac?
Dominia trzymaj sie na tych wykladach kochana :)
A co do swedzenia to mnie swedzi brzuch (gorna czesc) od tygodnia. Tez macie tak?
Justyna fajnie,ze masz lekarza polaka :) maluszek juz duzy 2.5kg :lol: a jakie mialas cisnienie? bo ja mam teraz w granicach 110/85 albo 118/80,,,nie podoba mi sie to rozkurczowe...powinno byc nizsze ;)
Dzolka mlodziutka jestes :lol: ladnie wygladasz :lol:

Princess ladnie sie prezentujesz :lol: a zaniedbana to ja tez sie czuje...jak urodzimy to zadbamy o siebie odpowiednio :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517781 przez xpatiiix3
Kasia śliczne opaski :)

Alina no to szkoda tego Twojego m i Ciebie, bo też mimo wszystko denerwujesz się przy tym..

Jadzia a mnie dół brzucha swędzi ale u mnie strasznie skóra naprężona jest, chociaż i góra czasem też..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517784 przez jadziatopol
Madlen ja tez mmialam bardzo liczne szczawiany...ale po tygodniu zazywania (nie pamietam niestety czego) mocz wyszedl extra, Tym sie nie przejmuj :)
Patii to noze faktycznie dlatego ze skora jest mocno napieta ;)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka