BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #517785 przez ola85
Sylwia - z tatą wszystko ok. Ma zalecone na stałe leki na serce. Wczoraj w faktach tvn było o świńskiej grypie w szpitalu wojewódzkim, ale do lutego już pewnie wszyscy wyzdrowieją :) Współczuję ciężkiej nocy. Co ile godzin bierzesz fenoterol?
Martyna - to odpoczywaj dużo. do 15.01 niedaleko :blink:
Alina - ja często po wizycie mam takie jednodniowe pieczenie, ale potem samo przechodzi. Ślicznie wyglądacie :)
Dominia - ja mam problem z koszulą do karmienia bo na mnie są przykrótkie. Wszystkie M są szyte na 165-170, ja mam 175, XL mogę się owinąć.
Mrufka - śliczny brzuszek, to jeszcze tydzień i działacie :blink:
aniajulia - myślę że skoro lekarka umówiła Cię dopiero na 28 to szyjka jeszcze trochę wytrzyma! Ale dużo odpoczywaj!
Natalka - laska z Ciebie
Gabilee - ja bym przy takim swędzeniu ciała zrobiła badanie moczu. Jest najprostsze a zobaczysz czy nie ma białka i ciał ketonowych.
Pliszka - dobrze że ząb zaleczony,
Aganobla ja się tych proszków boję, tym bardziej że sama to je tak sobie toleruję
Justyna bardzo ładna waga maluszka

Wszystkie macie śliczne brzuszki :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #517789 przez Madlen
Jadzia dzięki nic mnie już w tej ciąży nie zdziwi. Ważę 1/3 więcej, chodzę jakbym miała zemdleć.. jak mi 3 ręka urośnie to też się nie zdziwię. Może chodzi o żurawinę, ostatnio nie brałam, bo było wszystko ok w moczu.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517793 przez jadziatopol
Madlen :lol: trzecia reka...hahah..widze,ze juz na prawde ciaza cie wyczerpala :lol: Ja tez juz czuje sie jak staruszka....a w seksie lepiej nie mowic...juz nawet mi sie odechciewa jak widze jaka "GIBKA" jestem :angry: cholera... musze byc zajeb...sexowna z takim wygladem i ruchami jak slonica :blink: hahahha....Ja bym sie na zapas nie przejmowala. Szczawiany to czesto w ciazy wychodza tak mi powiedzial moj gin w Polsce jeszcze jak bylam...wystarczy ,ze najesz sie szpinaku albo pomidorow dzien przed badaniem i juz masz szczawiany ...i tak jak szybko sie pojawiaja tak szybko znikaja po podaniu leku. A glukoza w malych ilosciach tez bywa norma w ciazy. Moze jadlas cos slodkiego na noc? Przeczytalam ,ze cyt:" Glukoza w moczu u ciężarnych - to norma! W ciąży rośnie przepuszczalność nerek dla glukozy i nie należy się cukrem w moczu przejmować - jest. Podobnie, mogą się pojawić ciała ketonowe i nie jest to jeszcze patologia. Wniosek stąd jest taki, że spokojnie możecie jeść sobie kolację o 22, bo wasze dziecko tego potrzebuje!" Sama czytam na ten temat bp mnie zainteresowalas. Ja chociaz mam ta cukrzyce to ani razu mi nie wyszedl cukier...ale podobno to nie tylko swiadczy o cukrzycy i moze byc norma. Wszystko zalezy. A keidy idziesz z wynikami na wizyte?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517795 przez sylwia1986
Madlen z tym cukrem warto to jeszcze raz sprawdzić,ale zdarza się tak że we krwi u ciężarnych cukier jest w normie, natomiast jest obniżony próg nerkowy i cukier przedostaje się do moczu. Natomiast szczawiany wapnia mogą powstać np. po zjedzeniu większej ilości owoców lub wypiciu soków, warto pić więcej wody, zamiast innych napojów i powinny się wypłukać ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517796 przez jadziatopol
widze ze Sylwia szybciutko i profesjonalnie nam odpowiedziala :lol: Jak dobrze,ze cie mamy Sylwia :) ale sie usmialam jak czytalam twojego posta dzisiaj o Baltazarze :blink: :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #517797 przez sylwia1986
Jadziu i chyba wziął sobie to do serca bo dziś jest spokojny, aż za spokojny, chyba odsypia szaloną noc i czasem tylko się przekręci z boku na bok, jest respekt do mamusi :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #517799 przez jadziatopol
Sylwia hahaha...moj Bartek tez sie usmial z tego :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #517804 przez dominia
Siedze na ostatnich cwiczeniach, troche sie zwalniam zeby zobaczyc ten wozek i do domu z M :) ladnie naskrobalyscie postow :) polowy nie pamietam :) mlody mi chyba cisnie na pecherz bo co chwile mnie cisnie i to tak nagle a porzadnie. Igi dzisiaj niegrzeczny caly czas sie wierci zeber to juz z bolu nie czuje.. A najgorsze jest to, ze brzuch mi sie postawil z 20 razy dzisiaj ;)

Napisze pozniej czy kupilismy ten wozek :)

12 lata 3 miesiąc temu #517809 przez sylwia1986
Olu fenoterol biorę 3 razy dziennie, w szpitalu przepisali mi po pół tabletki plus isoptin, ale od rana zaczęłam brać po jednej. Dobrze ze z tatą ok, oby tylko brał te leki, bo mój tata ma do tego słomiany zapał, skończy mu się jedno opakowanie, to już nie ma czasu zajść do lekarza po receptę, a poza tym "ja się już dobrze czuję" i nie przegadasz...

Dominia to pewnie jutro cały dzień będziecie z Igim leniuchować, po tak męczącej sobocie. Trzymam kciuki za wózek, oby spełnił Wasze oczekiwania.

Jadziu no powiedz że imię Baltazar nie jest urocze :silly: :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #517814 przez jadziatopol
Sylwia w rzeczy samej moja droga :blink: gdyby nie to ,ze juz wybralismy imie Hubert... na pewno dalibysmy na imie Baltazar :blink: :silly: :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517820 przez Madlen
Dziękuję Jadziu i Sylwio :kiss: za odpowiedzi. Jesteście kochane.
W poniedziałek mam wizytę, to się dowiem wszystkiego.
Chciałabym tyle rzeczy zrobić ale jestem ograniczona. A sex tak jak piszesz Jadzia.
Słyszałam że jest komedia jak jest z kim a nie ma gdzie.
A dramat jak jest gdzie a nie ma z kim.
U mnie zaś nie ma jak.. :dry:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517821 przez andzia_zg
sylwia1986 napisał:

Obudziłam się w nocy i stwierdziłam że jestem tam cała mokra :blush: wystraszyłam się że zaczynają mi wody odchodzić, a jak już to sobie wkręciłam, to tak rozbolał mnie brzuch, a mały tak zaczął wierzgać jak szalony, że obudziłam M. Nie spaliśmy od 1 do 3 w nocy, brzuch spinał się co chwila, chciałam wziąć nospę, ale stanęło na magnezie. Teraz jest spokój, tylko trochę pobolewa mnie podbrzusze, ale będę się obserwować.

To samo mialam wczoraj w nocy. Identycznie... i u mnie tez stanęło na magnezie... jakos nie chce brac za duzo nospy

Jeśli chodzi o obcinanie pazurkow dzieciom to slyszalam ze wlasnie od jakiegos czasu zabraniaja od razu obcinac bo niby pazurki sa jeszcze zrosniete z opuszkami i latwo skaleczyc dziecko

princess ja bede prała w proszku dzieciowym... jakos balabym sie zaryzykowac z praniem w zwykłym proszku

A jeśli chodzi o dretwienie brzucha to tez czasem mam takie uczucie jakbym miala pod cycuchami jakis pas. Poza tym cały czas mam twardy brzuch. Ale niby jest wszystko ok.

katarinka ja kołderke i podusię dostałam po chrześnicy ale je wyprałam normalnie w pralce w 30 stopniach w proszku dzieciowym. Jakbym kupowała nowe to też bym pewnie wyprała.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #517825 przez sylwia1986
Wiem Andziu, od razu przypomniałam sobie Twoją historię sprzed kilku dni jak mi się to w nocy przytrafiło i to mnie głównie powstrzymało przed tym żeby nie jechać na IP. A Ty wizytę też chyba masz 10 stycznia?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517827 przez andzia_zg
Tak 10 stycznia :-) i wiesz co? od wczoraj mam wieksza ilość sluzu... już nie woda tylko zwykły mleczny sluz tylko jest go dużo.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #517831 przez sylwia1986
No ja mam dalej wodnisty, na szczęście nie tyle co w nocy. Hehe przed ciążą nie sądziłam że będę kiedyś rozmawiać o mojej wydzielinie pochwowej na forum internetowym :woohoo:

Madlen wtedy to jest tragikomedia, ja chyba też już sobie daruje do momentu aż ciąża będzie donoszona ;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka