- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Mrufka - no to dzisiaj dzień relaksu
Sylwia - ja pytałam o ten fenoterol, bo mój lekarz mówił że jakbym miała jakie silne skurcze to lepiej nie zwiększać dawki tylko częstość. Na razie biorę 0,5 tabl co 4h w dzień, a w nocy co 6h, ale ostatnio mówił że mogę nawet wziąć pół tabl co 3h. Dobrze że tym razem miałaś spokojną noc

Ja dzisiaj jadę do rodziców na 3 dni. Mam też zamiar zacząć kompletować rzeczy do szpitala. Ostatnio coś mnie kłuje w dole brzucha i zaczęłam sobie wkręcać że szyjka mi się skraca, w środę wizyta to zobaczymy co i jak.
Życzę Wam miłej niedzieli
- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67
Ja oczywiście jestem takim pechowcem,że miałam robione 8 razy bo na początku ciąży krwawiłam( na szczęście okazało się że z synusiem było w porządku, a krwawiłam z powodu wysiłku), później straszyli mnie za dużą komorą mózgową (małemu groziło wodogłowie)na szczęście to był błąd lekarki, po czym stwierdzili, że mam za mało wód płodowy, co taż na szczęście okazało się pomyłką.
Pomimo tego wszystkiego ginekolog mnie nie badał, bo lekarze robiący USG nie widzieli takiej potrzeby.
A co do obaw to spodziewam się pierwszego, wymarzonego dzidziusia i już nie raz coś mnie martwiło ale miałam pod ręką moją ukochaną siostrzyczkę( rodziła już 3 razy) więc zawsze mi tłumaczyła co i jak, a teraz już od prawie miesiąca jest na urlopie, a ja nie chce jej nękać moimi telefonami, niech se odpocznie:))
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

jak się spało ?

Honka witaj

Kasia u mnie cukry na czczo jak malowane

Kacperek niech się ładnie kuruje bo ciocie forumowe się o niego martwią

Co do dostawania rzeczy dla maluchów ja też dużo zawdzięczam mojej chrześnicy .. chcąc nie chcąc na sam początek mam trochę różowych rzeczy dla Igora ale jakoś się tym nie przejmuję w tym kolorze napewno też będzie wyglądał elegancko

Chyba już nie będzie lepiej, myślałam, że po mocy te żebra mi przejdą ale dalej jakbym miała je konkretnie posiniaczone

Mrufka dobrze, że Adusia jeszcze sobie ładnie siedzi u mamusi

Wklejam zdjęcia wózka jak obiecywałam

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mniej więcej tak wygląda, jakość zdjęć też średnia ale coś widać

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A wózek śliczny!!!

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
zima wrocila... ja sie czuje dzis koszmarnie wczoraj wieczorem jak probowalam usnac to zaczelo mi sie cofac nic nie pomagalo normalnie ulewalo mi sie a w sumie nie mialo po czym... meczylam sie strasznie pozniej zgaga wzielam rennie i udalo mi sie usnac ale uczucie dziwne... clae szczescie m spal dzis spokojniej i troche spalam ale od rana czuje sie slabo i mi duszno jakos chociaz nie goraco... no i mialam skurcz taki silny bolesny ale przeszlo chociaz teraz troszke leze wole nie ryzykowac... widocznie dzis ma byc dzien lenia dla mnie i juz...
aniajulia najwazniejsze ze jest lepiej czasem terapia szokowa jest wskazana...
dzolka hahah no jasne...
honka widzisz

wyglada na to ze teraz nasz remis przewazyla honka z synkiem...
dziewczyny chyba dobrze by bylo zeby zbierala ta ktora rodzi w miare napozniej bo w koncu poczatkowe to troche slabo...
pliszka widze ze wy prowadzicie bardzo toawarzyski tryb zycia

pati bierz ile daja... mowie ci

sylwia bo becikowe to na wozek

mrufka u mnie od wczoraj jakos mniej sie ruszala nataszka dzis jest niby lepiej ... ale dlugo spala i stresa lapalam...
honka a myslalam ze nasza sluzbia zdrowia jest dziwna... ja tez krwawilam na poczatku ciazy...
dominia kiedys to wlasnie chlopcow ubieralo sie na rozowo...
dziewczyny z tymi zebrami to ja tez mam ale u mnie okazuje sie ze to plecy wystarczy w odpowiednim miejscu chwile pomasowac i ten bol puszcza niech wasi partnerzy wyszukaja to miejsce i raz na jakis czas kilka silnych ruchow i odpuszcza ten bol... niestety nie na stale ale ulga ogromna...
dominia wozek rzeczywiscie super... ciesze sie ze wam sie udalo...
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dominia wózek elegancki, mam bardzo podobny pożyczony od kuzynki M, espiro atlantic zielony. A co do różowych rzeczy też mam trochę, bo dostałam od koleżanki z pracy, a stwierdziłam że po domu może być, nie wybrzydzałam, każda pomoc jest dla nas super

Honka to trochę przeszłaś przez ciążę, dobrze że siostra służyła radą i doświadczeniem. My jesteśmy tu przyzwyczajone do innej opieki ginekologicznej a tam z tego co piszesz też wygląda inaczej, co nie znaczy że gorzej.
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Kasia to połóż się odpocznij trochę

Dominia śliczny wózeczek

Honka kurde dziwne to dla mnie strasznie takie, że tak mało badań i w ogóle.. Ja wiedząc jaka tu jest opieka nad ciężarną a tam to bym strasznie się martwiła ciągle czy wszystko w porządku jest itd... Chociaż i tutaj czasem świrujemy

Alina no no kurde jak dają to co ja bd wybrzydzać

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Domina super fura !
My ruszamy z remontem

Co do pogody to u nas taka typowo jesienna. Szaro, mokro...tak bez życia.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzieki Pati zaraz sie poloze...musze po posilku sie ruszac wiec myje glowe,choc jajecznica nie powinna mi cukru podbic.
Synek narazie dobrze,temp normalna.dziekujemy ciociom za troske;)
Ja bym sie nieobrazila jakby mi ktos dal troche chlopiecych ciuszkow...przeciez niebeiskie body czy spiochy tez moge Tosi ubrac.sama jedne kupilam z dinozaurem bo byly sliczne.
M poszedl do kosciola,mnie by wypadalao prasowac i wtedy jutro bym mogla zaczac prac to co do szpitala...ale chyba tak glupio w swieto 3 kroli z zelazkiem..?
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Ja dzisiaj mam zamiar poprasować resztę rzeczy Igora, które jeszcze mi zostały

Satine wiadomo, że Mężowie są na pierwszym miejscu zawsze ale czasem można sobie powzdychać do jakiegoś 'ciacha'

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Kasiu dzięki, jutro się chyba dowiem, albo lekarz będzie kazał wykonać badania.
Też wszystko co mam kupiłam sobie sama, oprócz kilku małych tanich gadżetów z warsztatów czy szkoły rodzenia...
Dominia bardzo ładna fura

Muszę zorganizować jakiś obiad bo kuchnia u mnie nieczynna...
- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A co do remisu to już niedługo dowiemy się czyjemu bobaskowi bardziej na świat się pospieszy

A różowe rzeczy to ja mam ich sporo a jak nie są różowe to chociaż kwiatka mają różowego bo siostra ma same dziewuchy, bratowa męża zresztą też, zobaczymy jak przyjdzie paczka od mojej bratowej ona ma rocznego synka więc powinno być co innego koloru hehe
Satine0- nie ma to jak urządzanie kąta dla maluszka ja to mam już za sobą ale tyle mi to radości sprawiło

A co do pogody to u nas cieplutko 10 na plusie, słoneczko świeci

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ale w smaku dobry, dałam też mniej cukru i jest mega słodki...
napisz Sylwia jak Tobie wyszedł.
U mnie też dziś śnieg...kto to widział śnieg w połowie stycznia...Poprzednia pogoda mi się bardziej podobała.
Alina ja słyszałam, że chłopców na czerwono, a nie różowo, bo to kolor Jezusa, a dziewczynki Maryjnie na niebiesko.
Honka witaj, sąsiadka rodziła jakiś czas temu w Anglii i właśnie mówiła, że tam mało badają, ale była bardzo zadowolona z opieki porodowej.